De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Werknemers van Brusselse bedrijven nemen minder vaak de auto

Het Laatste Nieuws

15/09/2018 - 04:12

Werknemers van grote Brusselse bedrijven komen alsmaar minder vaak met de auto naar het werk. Het aandeel van de auto in het transport is de...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. Een op de drie bestuurders neemt auto naar werk voor minder dan tien kilometer (20/08/2018 - Metro)
    Zelfs wie vlak bij zijn werk woont, pendelt nog vaak elke dag met de ­auto. Dat blijkt uit een bevraging van Sport Vlaanderen bij meer dan 18.000 werknemers, schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en De Standaard maandag. Meer dan een derde van alle ­respondenten die zich voor hun woon-werkverkeer altijd met de wagen verplaatsen, woont binnen een straal van tien kilometer van zijn of haar bedrijf. Zes procent woont zelfs ­minder dan drie ­kilometer ver, maar kiest toch nooit voor ­alternatief vervoer. Uit dezelfde bevraging blijkt dat de helft van de werknemers nochtans wel ­bereid is met de fiets naar het werk te gaan. Maar dat blijft dus bij goede voornemens. Daarom raadt Sport Vlaanderen bedrijven aan hun werknemers te stimuleren door bijvoorbeeld fietskledij aan te bieden. Al wil de organisatie ook op de werkvloer meer beweging zien, waardoor het bij bedrijven zal onderzoeken wat zij kunnen doen. “De ­mogelijkheid krijgen om te douchen is voor werknemers vaak al genoeg.” bron: Belga Het bericht Een op de drie bestuurders neemt auto naar werk voor minder dan tien kilometer verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  2. Brusselse bedrijven moeten werknemers alternatieven op bedrijfswagen bieden (03/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
    De Brusselse regering heeft eergisteren een nieuw mobiliteitsplan goedgekeurd dat de grote bedrijven verplicht hun werknemers twee alternatieven
    [naar artikel]
  3. Werknemers nemen minder vakantiedagen op dan vorig jaar (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
    We nemen dit jaar nog minder vakantiedagen op dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van HR-bedrijf Acerta, die VTM NIEUWS heeft opgevraagd. Reizen is nog altijd onzeker, het weer is slecht, er was lang weinig te doen en dus stellen we het uit. Heel wat bedrijven vrezen, dat werknemers in het najaar massaal vakantie zullen opnemen.
    [naar artikel]
  4. Belgische bedrijven ontslaan minder mensen door afschaffen proefperiode (30/11/2016 - Het Nieuwsblad)
    Door het afschaffen van de proefperiode zetten bedrijven minder vaak het vaste contract van nieuwe werknemers tijdens de eerste zes maanden stop. Dat blijkt uit een onderzoek van Acerta, waarover De Tijd woensdag bericht.
    [naar artikel]
  5. Ziekteverzuim treft vooral grote bedrijven (15/11/2016 - De Tijd)
    06:47 Werknemers van kleine ondernemingen zijn opvallend minder vaak ziek dan hun collega’s in grote bedrijven. ‘Werkgevers staan er dichter bij het personeel’, zegt Dirk Wijns van de hr-dienstverlener Acer...
    [naar artikel]
  6. Griepprik aanbieden aan werknemers loont voor bedrijven: fors minder ziekteverzuim (21/06/2018 - Het Nieuwsblad)
    De griepprik aanbieden aan werknemers loont voor bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Attentia bij meer dan 100.000 werknemers. Het kort ziekteverzuim (minder dan 1 maand) tijdens het griepseizoen lag dit jaar 12 procent lager bij medewerkers die een griepprik hadden gekregen op het werk.
    [naar artikel]
  7. "Klimaatbeloften van bedrijven vaak misleidend” (07/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De klimaatbeloften van 25 grote bedrijven reiken minder ver dan die op het eerste gezicht doen uitschijnen. Dat blijkt uit een analyse van klimaatexperten van het in Duitsland gevestigde NewClimate Institute, in samenwerking met de Brusselse ngo Carbon Market Watch.
    [naar artikel]
  8. 1 op 3 werknemers neemt auto voor traject korter dan 10 kilometer (20/08/2018 - VRT NWS)
    Zelfs wie dicht bij zijn of haar werk woont, neemt té vaak de auto daarvoor. Een onderzoek van Sport Vlaanderen bij meer dan 18.000 werknemers toont dat aan. Maar veel werknemers willen wel meer sporten. Dus fietsen dan zeker? 
    [naar artikel]
  9. Een op vier werknemers die weggaan doet dat binnen het jaar: ‘Mijn eerste werkervaring was vooral tijdverlies’ (01/03/2022 - De Morgen)
    Een op de vier werknemers die ontslag nemen of krijgen, vertrekt na minder dan een jaar bij zijn werkgever te hebben gewerkt. Dat snelle personeelsverloop is een groot probleem voor bedrijven.
    [naar artikel]
  10. Bedrijven nemen maatregelen tegen hittegolf: hoe bescherm je werknemers tijdens warme dagen? (09/06/2023 - VRT NWS)
    Voor het eerst dit jaar staat er een goed warm weekend voor de deur. De temperaturen kunnen oplopen tot 30 graden en meer. En ook wanneer de werkweek opnieuw begint, blijft het warm. Heel wat bedrijven nemen maatregelen om hun werknemers te beschermen tegen de hitte. Wat kan je als werkgever doen?
    [naar artikel]
  11. Minder ontslagen door afschaffen proefperiode (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
    Door het afschaffen van de proefperiode zetten bedrijven minder vaak het vaste contract van nieuwe werknemers tijdens de eerste zes maanden stop.
    [naar artikel]
  12. Minder ontslagen door afschaffen proefperiode (30/11/2016 - De Tijd)
    01:00 Door het afschaffen van de proefperiode zetten bedrijven minder vaak het vaste contract van nieuwe werknemers tijdens de eerste zes maanden stop.
    [naar artikel]
  13. Belgen nemen minder vakantiedagen op in 2021 (13/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar hebben werknemers beduidend minder wettelijke vakantiedagen opgenomen dan normaal. Er is zelfs een daling ten opzichte van vorig jaar - toen corona ook al een rem zette op de zin van werknemers om vakantie te nemen - schrijft De Zondag.
    [naar artikel]
  14. “Wie telewerkt, is minder vaak korte periode afwezig op het werk” (09/11/2021 - Express)
    Lees dit artikel: “Wie telewerkt, is minder vaak korte periode afwezig op het werk” Bedienden die regelmatig kunnen telewerken, zijn minder vaak kort afwezig. Werkgevers konden zo gemiddeld 1.500 euro per werknemer besparen, blijkt dinsdag uit cijfers van hr-dienstverlener Securex. Bedrijven die telewerken toelieten tot 64 procent van de werktijd, zagen het kort absenteïsme bij hun werknemers dalen tot ruim een kwart onder het niveau (-28 procent) van voor […] Lees dit artikel: “Wie telewerkt, is minder vaak korte periode afwezig op het werk”
    [naar artikel]
  15. Vlaanderen subsidieert sportsessies voor bedrijven op de werkvloer: "Fittere werknemers zijn minder vaak ziek" (25/10/2022 - VRT NWS)
    Vlaanderen lanceert vandaag een nieuw gesubsidieerd proefaanbod van sportsessies voor bedrijven. Het project werd voorgesteld door minister van Sport Ben Weyts (N-VA) bij autodealer Cardoen in Wilrijk. Bedrijven betalen slechts 200 euro voor een tweedaagse sportsessie die eigenlijk 1.500 euro kost.
    [naar artikel]
  16. Voka wil dat bedrijven makkelijker werknemers kunnen uitlenen (16/11/2017 - VRT NWS)
    De ondernemersorganisatie Voka wil dat het voor bedrijven makkelijker wordt om werknemers uit te lenen aan andere bedrijven. Zo wil ze ontslagen vermijden en oudere werknemers langer aan de slag houden.
    [naar artikel]
  17. Brusselse politie wil ook auto's van wegpiraten in beslag kunnen nemen (14/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
    De zes Brusselse politiezones overwegen net als in Mechelen en Antwerpen om de auto's van wegpiraten administratief in beslag te nemen. Ze hebben...
    [naar artikel]
  18. Detective moet werknemers controleren (13/04/2019 - De Morgen)
    In tijden van crisis moet elke cent renderen. Daarom nemen bedrijven almaar sneller een privédetective onder de arm om de wandel van hun werknemers te controleren. Sommige detectives noteerden de afgelopen twee jaar een stijging van 20 tot 35 procent in het aantal aanvragen van bedrijven.
    [naar artikel]
  19. Bedrijven nemen steeds vaker oudere werknemers aan, "maar er is nog werk aan de winkel" (10/07/2018 - VRT NWS)
    Bedrijven zijn meer en meer geïnteresseerd in oudere werknemers. Vorig jaar werden voor het eerst meer 45-plussers aangeworven dan jongeren onder de 25. Dat blijkt uit een studie van HR-dienstverlener Acerta, die De Tijd kon inkijken. Acerta analyseerde de cijfers over de instroom van werknemers tussen 2011 en 2017. 
    [naar artikel]
  20. Een op de drie bestuurders neemt auto naar werk voor minder dan tien kilometer (20/08/2018 - Knack)
    Zelfs wie vlak bij zijn werk woont, pendelt nog vaak elke dag met de ­auto. Dat blijkt uit een bevraging van Sport Vlaanderen bij meer dan 18.000 werknemers, schrijven Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en De Standaard maandag.
    [naar artikel]
  21. Werkgever kan arbeidsarts vragen hoeveel werknemers er gevaccineerd zijn (03/10/2021 - Het Belang van Limburg)
    Bedrijven met meer dan 50 werknemers kunnen te weten komen hoeveel van hun werknemers gevaccineerd zijn. Wanneer minder dan 7 op de 10 werknemers gevaccineerd zijn, kan de baas zijn personeel sensibiliseren en vaccinatiesessies tegen corona op poten zetten. Al is dat voorlopig niet aan de orde. Uit eerste indicaties blijkt dat er zelden Vlaamse bedrijven zijn met een vaccinatiegraad lager dan die 70 procent. “We hebben zeer goeie cijfers”, zegt dokter An Bogaert van Mediwet.
    [naar artikel]
  22. Werknemers zijn het gelukkigst in bedrijven die op zijn Scandinavisch werken (21/09/2019 - Metro)
    Werknemers zijn het gelukkigst in bedrijven die goed scoren op de toepassing van Scandinavische HR-principes. Dat zijn ondernemingen die inzetten op het welzijn van hun medewerkers, initiatieven nemen om job en gezin optimaal op mekaar af te stemmen, en investeren in loopbaanbegeleiding en bijscholingen.  Het werkgeluk van de Belg is de voorbije jaren gedaald. In 2015 gaf de Belgische werknemer zijn geluk op het werk gemiddeld 7,2 op 10. Vandaag is dat nog 6,5 op 10. Dat blijkt uit de bevraging van 2.100 werknemers en werkgevers door een onafhankelijk onderzoeksbureau in opdracht van uitzendbureau Tempo-Team. Aanleiding is de Week van het Werkgeluk die komende maandag van start gaat. Bij een derde van de werknemers scoort zijn werkgeluk minstens een 8 op 10. Een kwart geeft zichzelf minder dan 6. Meer aandacht voor gezonde voeding op kantoor Werkgevers kunnen wel degelijk een rol spelen in het geluksgevoel van hun werknemers, zo blijkt, zeker als ze de Scandinavische werkfilosofie aanhangen met ingrediënten als sterk teamwerk, welzijn op het werk en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Vier op de tien gelukkige werknemers zeggen dat hun bedrijf meer aandacht besteedde aan fitheid en gezonde voeding, door onder meer sportinitiatieven te organiseren, ergonomische werkomgevingen te voorzien en minder gesuikerde snacks en drank aan te bieden. Bij de minder gelukkige werknemers zegt maar een kwart dat hun werkgever hier de voorbije jaren aandacht aan besteedde. Werknemers die gelukkig zijn in hun job, geven beduidend meer aan dat hun werkgever de voorbije jaren sterker investeerde in loopbaanbegeleiding dan minder gelukkige werknemers (26% vs. 18%). Ook bijscholingen spelen een belangrijke rol, want gelukkige werknemers zijn vaker tevreden over het opleidingsaanbod van hun bedrijf (61% vs. 24%). Hoe meer pauzes, hoe gelukkiger Opmerkelijk: de schaarste op de arbeidsmarkt knaagt aan het geluksgevoel. Werknemers die minder gelukkig zijn, geven significant vaker dan gelukkige werknemers aan dat hun bedrijf er niet in slaagt de juiste mensen aan te trekken (43% vs. 15%). Werknemers van wie het bedrijf last ondervindt van de schaarste, stellen vaker dat er de laatste jaren minder werd geïnvesteerd in loopbaanbegeleiding en in de gezondheid van het personeel. Werkgeluk zit vaak ook in kleine zaken, zoals koffiepauzes. Werknemers die gelukkig zijn op het werk, zeggen vaker dat ze voldoende kunnen pauzeren tijdens hun werkdag (80% vs. 58%). Lees ook : Vijf tips om écht gelukkig te zijn op je werk Het bericht Werknemers zijn het gelukkigst in bedrijven die op zijn Scandinavisch werken verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  23. Brusselse politie wil ook auto’s van wegpiraten in beslag kunnen nemen (14/05/2019 - De Standaard)
    De zes Brusselse politiezones overwegen net als in Mechelen en Antwerpen om de auto’s van wegpiraten administratief in beslag te nemen. Ze hebben daarover volgende week een gesprek met het Brussels parket, meldt politieraadslid Arnaud Verstraete (Groen) aan Bruzz.
    [naar artikel]
  24. Zieke werknemers krijgen steeds minder ‘tot vrijdag’ voorgeschreven (08/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
    Het aantal controles van zieke werknemers is in de voorbije jaren fors gestegen. En werknemers zijn steeds minder vaak ziek ‘tot en met vrijdag’. Dat zijn een paar vaststellingen die controlebedrijven deden op de huisartsenbeurs van Domus Medica.
    [naar artikel]
  25. Bedrijven kunnen coronaprik organiseren voor werknemers (24/09/2021 - De Tijd)
    01:20 Bedrijven in Vlaanderen kunnen op de werkvloer beginnen met het vaccineren van hun personeel. Vooral bedrijven in de Brusselse Rand met veel personeel uit Brussel zijn vragende partij.
    [naar artikel]
  26. “Werknemers met een beste vriend op het werk nemen minder snel ontslag” (29/11/2021 - Express)
    Lees dit artikel: “Werknemers met een beste vriend op het werk nemen minder snel ontslag” Onderzoek van Gallup suggereert dat het onderhouden van goede vriendschappen op de werkvloer direct verband houdt met hoeveel werknemers in hun functie stoppen. Zakensite CNBC wijdde een artikel aan het onderwerp. “Vrouwen die het er sterk mee eens zijn dat ze een beste vriend op het werk hebben, hebben meer dan twee keer zoveel kans […] Lees dit artikel: “Werknemers met een beste vriend op het werk nemen minder snel ontslag”
    [naar artikel]
  27. Meeste ziekteverlof in Limburg (24/11/2016 - Het Belang van Limburg)
    Limburgse werknemers hebben het hoogste aantal uren ziekteverlof van alle Vlamingen: in 2015 waren er dagelijks gemiddeld 9 op 100 werknemers in een Limburgs bedrijf afwezig door ziekte. Daarnaast liggen het ziekteverzuim in grote bedrijven en het kort ziekteverzuim (minder dan één maand) nergens in België hoger dan in Limburg. Dit blijkt uit een onderzoek van hr-dienstverlener Acerta, die de gegevens van werknemers in ruim 40.000 bedrijven en kmo’s in ons land heeft geanalyseerd.
    [naar artikel]
  28. Een dag minder werken voor hetzelfde loon? Britse bedrijven nemen de proef op de som (06/06/2022 - Express)
    Een zeventigtal Britse bedrijven starten deze week met een onderzoek dat zes maanden in beslag zal nemen. De bedrijven zullen, in samenwerking met onderzoekers, een antwoord proberen vormen op een vraagstuk dat al jarenlang op tafel ligt bij bedrijven: “Is een werkweek met vier dagen even productief als een met vijf dagen?” Het project, dat […]
    [naar artikel]
  29. Verkiezingen19 – Koppeling tussen loon en anciënniteit moet op de schop, vindt Geens (23/04/2019 - Metro)
    Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) pleit ervoor om de koppeling tussen loon en anciënniteit te laten varen, om oudere werknemers meer aan het werk te krijgen. Dat deed hij dinsdagvond op een kopstukkendebat in Vlaams-Brabant. “Mensen boven de 50 moeten minder gaan verdienen. Dat is een onpopulaire maatregel, maar zij hebben minder lasten dan jongeren.” De Vlaams-Brabantse kopstukken voor de federale en Vlaamse verkiezingen in mei waren dinsdagavond uitgenodigd op een kopstukkendebat van ondernemersorganisaties Unizo en Voka. Ze debatteerden onder meer over de krapte op de arbeidsmarkt. Volgens minister van Justitie Koen Geens, die in mei de Kamerlijst voor CD&V trekt, is het onder meer belangrijk om ouderen meer aan het werk te krijgen. Bedrijven nemen nu vaak geen oudere werknemers aan, omdat de loonkost hoger is dan voor een jongere. De verloning op basis van anciënniteit moet daarom op de schop, vindt Geens. “Ik ben daar volstrekt voor. Mensen boven 50 moeten minder gaan verdienen. Zij hebben minder lasten, geen huis meer om af te betalen om kinderen om te onderhouden”, aldus Geens. De CD&V-lijsttrekker vindt ook dat bedrijven meer een beroep moeten doen op oudere werknemers om jongere collega’s te coachen. “Men schrijft ouderen te vaak af. Vanuit de jongeren moet er een behoefte zijn om gecoacht te worden, de oudere werknemers moeten dan aanvaarden dat ze misschien wat minder betaald worden.” bron: Belga Het bericht Verkiezingen19 – Koppeling tussen loon en anciënniteit moet op de schop, vindt Geens verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  30. Bedrijven minder veeleisend voor diploma's nieuwe werknemers (14/07/2022 - VRT NWS)
    Het vinden van goede werknemers wordt alsmaar moeilijker voor werkgevers. Vacatures blijven openstaan en daardoor passen bedrijven noodgedwongen de diplomavereisten aan. "We zien minder hoge eisen op bijna alle niveaus", zegt werkgeversfederatie VOKA. "Waar vroeger minstens een master nodig was, kan nu eventueel ook een bachelor aan de slag. Bij technische beroepen is een korte specifieke opleiding soms al voldoende."
    [naar artikel]
  31. Werknemers willen zelf graag flexibeler werken, maar mogen dat vaak niet van baas (07/05/2018 - Het Nieuwsblad)
    Veel werknemers zijn bereid bepaalde periodes van hun carrière meer en andere periodes minder uren te kloppen, of overuren te presteren (zelfs zonder extra vergoeding). Maar vaak kunnen of mogen ze dat nog niet. Dat blijkt uit een rondvraag van het sociaal secretariaat Acerta bij 1.700 werknemers.
    [naar artikel]
  32. Burn-outcoach voor grote bedrijven alweer afgevoerd (08/11/2017 - De Tijd)
    01:03 Bedrijven met meer dan 100 werknemers moeten dan toch geen burn-outcoach in dienst nemen. In de plaats komen in een vijftigtal bedrijven proefprojecten met preventieteams.
    [naar artikel]
  33. Roken op het werk? In dit Antwerpse bedrijf kost het je 10 vakantiedagen (31/10/2019 - VRT NWS)
    Tabakologen roepen bedrijven op om niet-roken op het werk te promoten. Personeel dat rookt, meldt zich immers 1,5 keer zo vaak ziek als niet-rokers. Bij sociaal verzekeringsfonds Xerius in Antwerpen nemen ze al maatregelen. Daar kunnen werknemers rookpauzes nemen in ruil voor 10 vakantiedagen.
    [naar artikel]
  34. Minder aanwervingen en meer ontslagen: “Keerpunt op arbeidsmarkt is ingezet. En dan komt grootste schok er nog aan” (19/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Bedrijven nemen minder nieuw personeel aan en danken meer werknemers af. Dat blijkt uit cijfers van HR-dienstverlener Group S. “Het keerpunt op onze arbeidsmarkt is bereikt”, zeggen experts, die bovendien waarschuwen dat de grootste schok nog volgt. Al geldt volgens professor Arbeidseconomie Stijn Baert (UGent) één advies voor werknemers die hun job veilig willen stellen.
    [naar artikel]
  35. Bedrijven draaien op voor kosten quarantainemaatregelen omdat werknemers ziektebriefjes inbrengen (17/01/2022 - Het Belang van Limburg)
    De quarantainemaatregelen kosten de Limburgse bedrijven veel geld. Dat komt omdat er weinig gebruik gemaakt wordt van het quarantaine-attest en werknemers vooral doktersbriefjes binnenbrengen. Daardoor behouden ze 100 procent van hun loon, maar het is wel de werkgever die opdraait voor de kosten. Dat blijkt ook uit een bevraging van Unizo Limburg. 42 procent van de bedrijven gaf aan weinig of geen quarantaine-attesten ontvangen te hebben, terwijl de werknemers vaak wel in staat zijn om te werken. Het probleem stelt zich vooral bij niet-telewerkbare functies, zoals die van arbeiders en magazijnier
    [naar artikel]
  36. Brussel wil snijden in plaats voor auto's (05/07/2022 - De Tijd)
    05:00 De Brusselse regering werkt aan een nieuwe set regels voor stedenbouwkundige vergunningen. Daarin eist het gewest minder ruimte voor auto's en meer plaats voor groen. 'Er is vaak protest, maar soms mo...
    [naar artikel]
  37. Werkgever kan arbeidsarts vragen hoeveel werknemers er gevaccineerd zijn: “Maar we zien alleen cijfers, geen namen” (02/10/2021 - Het Nieuwsblad)
    Bedrijven met meer dan 50 werknemers kunnen te weten komen hoeveel van hun werknemers gevaccineerd zijn. Wanneer minder dan 7 op de 10 werknemers gevaccineerd zijn, kan de baas zijn personeel sensibiliseren en vaccinatiesessies tegen corona op poten zetten. Al is dat voorlopig niet aan de orde. Uit eerste indicaties blijkt dat er zelden Vlaamse bedrijven zijn met een vaccinatiegraad lager dan die 70 procent. “We hebben zeer goeie cijfers”, zegt dokter An Bogaert van Mediwet.
    [naar artikel]
  38. Callcenters en logistieke bedrijven maken massaal gebruik van uitzendkrachten (04/07/2017 - De Redactie)
    In de tien Belgische bedrijven die het vaakst gebruikmaken van uitzendkrachten, is de helft van de voltijdse werknemers in dienst als interim. Vooral bedrijven in de logistieke sector en callcenters doen vaak een beroep op uitzendkrachten.
    [naar artikel]
  39. Japanse bedrijven moeten vaderschapsverlof in de kijker plaatsen (22/04/2022 - Express)
    In Japan proberen ondernemingen een omgeving te creëren waarin het voor hun mannelijke werknemers gemakkelijker en aantrekkelijker zou worden vaderschapsverlof op te nemen. Dat heeft het persbureau Kyodo gemeld. Bedrijven worden sinds begin deze maand wettelijk verplicht om hun werknemers, mannen inbegrepen, over de mogelijkheden van een opvoedingsverlof te informeren. Daarbij moet volgens de nieuwe […]
    [naar artikel]
  40. Bedrijven zorgen vaak niet voor juiste voorzieningen voor thuiswerken (13/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
    Steeds meer werknemers krijgen de mogelijkheid om van thuis uit te werken, maar slechts een minderheid van de bedrijven voorziet ook het nodige
    [naar artikel]
  41. Als werknemer van klein bedrijf ziek is, is het meestal voor lange tijd (27/10/2023 - Het Nieuwsblad)
    Werknemers bij kleine bedrijven zijn minder vaak afwezig door ziekte. Maar als ze ziek zijn, blijven ze wel langer weg. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-dienstverlener Securex.
    [naar artikel]
  42. Helft interimmers verdient minder dan vaste werknemers: “Vaak als tweederangswerknemers beschouwd” (22/02/2018 - Het Belang van Limburg)
    De helft van de Limburgse interimkrachten verdient minder dan vaste werknemers in hetzelfde bedrijf. Dat blijkt uit een bevraging van 465 interimmers door ACV Limburg. “Helaas worden tijdelijke krachten nog al te vaak als tweederangswerknemers beschouwd”, zegt André Neskens van ACV Limburg, dat vanaf morgen met inteRRing start, een infolijn voor tijdelijke werkkrachten.
    [naar artikel]
  43. Fors minder autogebruik bij bedrijven die deelnemen aan Slim Naar Antwerpen (28/11/2018 - Metro)
    Bij 26 bevraagde Antwerpse werkgevers die deelnemen aan het mobiliteitsproject Slim Naar Antwerpen is het autogebruik voor woon-werkverkeer bij de werknemers gedaald van gemiddeld 64 procent naar 43 procent. Dat heeft de stad Antwerpen bekendgemaakt. Het fietsgedrag nam toe van 18 tot 31 procent, het openbaar vervoer steeg ook licht van 16 naar 18 procent. Slim Naar Antwerpen is een stedelijk mobiliteitsproject dat zoveel mogelijk wagens uit de spits wil halen, onder meer om de grote werkzaamheden zoals aan de Noorderlijn en de Oosterweelverbinding draaglijk te maken. In 2016 werd een werkgeversaanpak uitgewerkt waarbij het project bedrijven van minstens 20 werknemers mobiliteitsadvies op maat geeft. De bedrijven krijgen een “mobiliteitsscan” aangeboden, een proefaanbod met (elektrische) fietsen en openbaar vervoer, fiscaal advies, contacten met mobiliteitsaanbieders en communicatieadvies. Ondertussen zijn in totaal al 90 Antwerpse werkgevers in het project gestapt, goed voor 46.388 werknemers. “De cijfers tonen aan dat de deelnemende werkgevers al grote inspanningen doen door slim reizen te stimuleren onder de eigen medewerkers”, vindt Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). “Er ligt echter nog een enorm groeipotentieel om deze modal shift verder te zetten.” Kennis verwijst daarmee naar de berekening dat 69 procent van het totaal aantal werknemers van de deelnemende bedrijven dat de auto gebruikt voor woon-werkverkeer, eigenlijk een waardig alternatief voor de auto heeft om naar het werk te komen. bron: Belga Het bericht Fors minder autogebruik bij bedrijven die deelnemen aan Slim Naar Antwerpen verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  44. 300.000 werknemers hebben plots pak minder verlof (25/01/2023 - De Standaard)
    Liefst 300.000 Belgen moeten het dit jaar plots met minder vakantiedagen doen. En dat heeft alles te maken met de coronawerkloosheid waarop bedrijven hun werknemers tijdens de eerste helft van vorig jaar nog op konden zetten. ‘En ook mijn vakantiegeld zal zakken. Een stevige streep door de rekening’, vertelt Tom (43).
    [naar artikel]
  45. Minder korte afwezigheden bij werknemers die telewerken (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Werknemers die regelmatig kunnen telewerken, zijn minder vaak kort afwezig. Werkgevers konden zo gemiddeld 1.500 euro per werknemer besparen. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstverlener Securex. De verklaring voor de daling van korte afwezigheden bij telewerkers is volgens Securex eenvoudig. Door telewerk konden er minder coronabesmettingen plaatsvinden op de werkvloer, maar ook andere besmettingsziekten konden zich minder vlot verspreiden.
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy