Na het BKRK-brood en BKRK-textiel is er nu het BKRK-bier. Het Bokrijkbier werd zondagmiddag voorgesteld in het kasteel van het domein. Daarmee wordt de lijn voortgezet in het maken van ambachtelijke producten. [naar artikel]
Ondanks het kwakkelweer hebben zondag 10.000 mensen hun weg gevonden naar het Openluchtmuseum van Bokrijk voor de jaarlijkse Dag van het Eetbaar Landschap. [naar artikel]
Vanaf vandaag kunnen de bezoekers van Bokrijk zich verdiepen in de kunst van het brood bakken. In het gerestaureerde gebouw “De Superette Bokrijk” wordt met Limburgse producten zuurdesembrood gebakken. Bokrijk doet daarvoor beroep op chefkok Kobe Desramaults en de Amerikaanse broodbakster Sarah Lemke. [naar artikel]
Wildplassen op festivals is niet netjes, maar op Dranouter is het ook verspilling. Onderzoekers van de Universiteit Gent zuiveren er over enkele weken de urine tot drinkbaar water en distilleren er tegelijkertijd bruikbare meststoffen uit. Proeven of gezuiverde urine ook naar lauw bier smaakt? “Enkel op eigen risico.” [naar artikel]
Kaffee van Antwerpen, het pop-upcafé van Gazet van Antwerpen, is ook op zaterdag open. Vanaf 14u kan je proeven van funky streetfood en van Bier van A, speciaal gebrouwen voor onze 125ste verjaardag. Daarnaast verzorgt onze huis-dj zwoele beats, prepareert onze barista overheerlijke koffie en nemen we je mee op reis door de tijd in onze virtual reality corner. [naar artikel]
De brandweerlieden van Poperinge hebben voor hun Duitse collega's bier gebrouwen, als teken van vriendschap en respect. Maar ook om de 54 jaar oude band tussen de 2 brandweerposten te vieren. Samen klinken, zat er door corona nog niet in, maar de brandweerlieden van het Duitse Obergrenzebach konden wel al een eerste keer proeven van het bier. [naar artikel]
De Amerikaanse keten van biercafés World of Beer is op zoek naar vier stagiairs die de wereld willen rondreizen om overal pintjes te proeven en dat op kosten van het bedrijf. Meer nog, je wordt ze zelfs voor betaald. [naar artikel]
Ambacht is hét buzzwoord in de architectuur. 'Mensen beseffen dat ze de voeling waren kwijtgeraakt met wat echt waardevol is', verklaart interieurarchitecte Ella Van Wezemael de comeback van de stielman. Christoph Grafe onderzocht met het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) dan ook wat ambacht voor onze tijd kan betekenen. [naar artikel]
De traditie van 260 jaar bierbrouwen, die werd zondag gevierd in de brouwerij van Martens in Bocholt. [naar artikel]
Pasar Lanaken heeft een hobby-bierbrouwer onder zijn leden. Een workshop rond het bierbrouwen kon dus niet uitblijven. [naar artikel]
Liefhebbers van Duvel kunnen binnenkort een variant proeven van het bier. Brouwerij Moortgat stelt vandaag een nieuw bier voor: Duvel Barrel Aged. Het bijzonder is dat de Duvel wordt gerijpt op eikenhouten bourbonvaten, wat een nieuwe smaakt geeft aan het gekende bier. Maar opgelet, met zijn 11,5% alcohol is de Duvel Barrel Aged nog wat sterker dan de gewone Duvel, en dus meer iets voor de fijnproevers en niet zozeer voor bij de grote dorst. Het bier is ook vrij gelimiteerd, uit 100 geselecteerde vaten werden uiteindelijk 24.000 flessen getrokken, die vanaf eind deze maand te koop zijn. [naar artikel]
Fietsen naar Bokrijk wordt binnenkort een stuk gemakkelijker. Maandag 7 maart starten werken aan de dreef tussen de Hasseltweg en de hoofdingang van het Domein Bokrijk. Het fietspad verbreedt van 1,75 naar 3 meter. [naar artikel]
“Het vuurwerk dat tijdens acht Winteravonden in provinciaal domein Bokrijk wordt afgeschoten, jaagt het wild op waardoor niet alleen dieren hun leven riskeren maar ook automobilisten. Onaanvaardbaar”, vindt dierenarts Luc Dezeure. Volgens Bokrijk is het vuurwerk een publiekstrekker. [naar artikel]
Voor iedereen die tussen 10 en 18 februari een wandeling maakt in het Openluchtmuseum Bokrijk wordt een extra boerenkrokus geplant in het domein. Bokrijk wil zo het museum promoten als wandelgebied. [naar artikel]
Bier maakt deel uit van de Belgische cultuur, maar ook in het buitenland wordt onze nationale drank gesmaakt. Daarom zijn hier 16 boeiende weetjes over bier. Om de volgende keer aan de toog eens mee uit te pakken? 1. Het oudste bekende recept voor bier is bijna 4.000 jaar oud Bier werd niet voor het […] [naar artikel]
Het Openluchtmuseum van Bokrijk blijft door de coronacrisis toegankelijk als wandelpark. Voor de heropstart van de museumprogrammatie richt Bokrijk zich op 1 mei als startdatum. [naar artikel]
Negen brouwerijen hebben een overeenkomst ondertekend met de Vlaamse regering en engageren zich om het waterverbruik bij het brouwen van bier te... [naar artikel]
Hasselt heeft er een nieuwe themawandeling bij. Bierkenner en chocolatier Werner Callebaut heeft een ‘bruisende bierproefwandeling’ in het stadscentrum uitgestippeld. “Daarbij doen we telkens drie typisch Hasseltse cafés aan waar we proeven van bieren die in Hasselt of Diepenbeek gebrouwen zijn. En onderweg vertellen we allerlei weetjes over bier en over de stad, dat spreekt voor zich. Dit wordt zeker en vast geen saaie, droge rondleiding.” [naar artikel]
Het Openluchtmuseum Bokrijk gaat in vijf jaar tijd alle monumenten restaureren, de eerste grootschalige restauratiecampagne in de geschiedenis van Bokrijk. [naar artikel]
Bier en de middeleeuwen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat beseffen ze bij het middeleeuwse topevenement Quondam in Berlaar maar al te goed. Dit weekend kunnen de bezoekers voor het eerst Quondam-bier drinken. We gingen al eens proeven en er is goed nieuws: het lijkt niet op de brakke brouwsels die ze in de echte middeleeuwen soldaat maakten. [naar artikel]
Met de Bokrijk Run op zondag 12 november voegt Bokrijk een nieuw loopevenement toe aan de lange lijst van Limburgse wedstrijden. Het nieuwe evenement mikt op een unieke beleving want de deelnemers lopen door het openluchtmuseum. In de voormiddag kan je zelfs door de historische huizen lopen, 's namiddags is er een wedstrijd waarbij de tijd geregistreerd wordt. Bokrijk vindt zo een nieuwe formule om het museum ook in het najaar open te stellen voor het publiek. [naar artikel]
Yoga, mindfulness of artisanaal bier brouwen. Het is een greep uit de keuzevakken die worden aangeboden op almaar meer middelbare scholen. Maar is dat wel opportuun, nu er om de haverklap alarmerende rapporten opduiken over de dalende kwaliteit van ons onderwijs? “Het kan frivool lijken, maar zulke keuzevakken kunnen educatief zeer waardevol zijn.” [naar artikel]
De hele cultuursector moet besparen, maar niet het openluchtdomein van Bokrijk. De vorige regering gooide er al 14,5 miljoen euro tegenaan, en nu krijgt het domein alweer een financieel duwtje in de rug. Waarom? Dat krijgen ze ook in Bokrijk niet goed uitgelegd. [naar artikel]
Rosa Merckx is op haar 95e de grande dame van de Belgische bierwereld. Een gesprek over mauve smakend bier, zes kratten voor koning Leopold III en selfies met Chinezen. [naar artikel]
Op het Jazz Bilzen bierfestival kon men een 7-tal biertjes proeven die gebrouwen werden door bier- en wijngilde 't Wijnvat in de eigen minibrouwerij in Gellik. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.