Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Bierbrouwen wordt ambacht van Bokrijk (maar het is nog even wachten voor je het bier kan proeven)

17/09/2018 - 19:42
"Een glaasje, dat kregen de bezoekers van Bokrijk gisteren cadeau tijdens de Dag van het Eetbare Landschap. Om daarin het Bokrijk-bier te kunnen proeven, zullen ze geduld moeten hebben tot mei komend jaar. Dan pas worden de eerste flesjes met het artisanaal gebrouwen BKRK-bier geopend."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Bokrijk stelt BKRK-bier voor (28/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Na het BKRK-brood en BKRK-textiel is er nu het BKRK-bier. Het Bokrijkbier werd zondagmiddag voorgesteld in het kasteel van het domein. Daarmee wordt de lijn voortgezet in het maken van ambachtelijke producten. [naar artikel]


2. Van ‘Taterwater’ tot pizza’s leren bakken: 10.000 bezoekers proeven en ontdekken (streek)producten in Bokrijk (17/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Ondanks het kwakkelweer hebben zondag 10.000 mensen hun weg gevonden naar het Openluchtmuseum van Bokrijk voor de jaarlijkse Dag van het Eetbaar Landschap. [naar artikel]


3. Bokrijk in de ban van brood deze zomer (25/06/2017 - Het Belang van Limburg)

Vanaf vandaag kunnen de bezoekers van Bokrijk zich verdiepen in de kunst van het brood bakken. In het gerestaureerde gebouw “De Superette Bokrijk” wordt met Limburgse producten zuurdesembrood gebakken. Bokrijk doet daarvoor beroep op chefkok Kobe Desramaults en de Amerikaanse broodbakster Sarah Lemke. [naar artikel]


4. Dranouter laat bezoekers ‘festivalurine’ proeven: smaakt gezuiverd plasje naar lauw bier? (04/07/2018 - Het Nieuwsblad)

Wildplassen op festivals is niet netjes, maar op Dranouter is het ook verspilling. Onderzoekers van de Universiteit Gent zuiveren er over enkele weken de urine tot drinkbaar water en distilleren er tegelijkertijd bruikbare meststoffen uit. Proeven of gezuiverde urine ook naar lauw bier smaakt? “Enkel op eigen risico.” [naar artikel]


5. Het is weekend: kom proeven van ons Bier van A! (05/11/2016 - Gazet van Antwerpen)

Kaffee van Antwerpen, het pop-upcafé van Gazet van Antwerpen, is ook op zaterdag open. Vanaf 14u kan je proeven van funky streetfood en van Bier van A, speciaal gebrouwen voor onze 125ste verjaardag. Daarnaast verzorgt onze huis-dj zwoele beats, prepareert onze barista overheerlijke koffie en nemen we je mee op reis door de tijd in onze virtual reality corner. [naar artikel]


6. Brandweermannen van Poperinge brouwen bier voor Duitse collega’s: "Als teken van vriendschap en omdat ons bier lekkerder is" (08/01/2021 - VRT NWS)

De brandweerlieden van Poperinge hebben voor hun Duitse collega's bier gebrouwen, als teken van vriendschap en respect. Maar ook om de 54 jaar oude band tussen de 2 brandweerposten te vieren. Samen klinken, zat er door corona nog niet in, maar de brandweerlieden van het Duitse Obergrenzebach konden wel al een eerste keer proeven van het bier. [naar artikel]


7. Deze goedbetaalde droomjob laat je de wereld rondreizen om bier te proeven (14/03/2017 - Het Belang van Limburg)

De Amerikaanse keten van biercafés World of Beer is op zoek naar vier stagiairs die de wereld willen rondreizen om overal pintjes te proeven en dat op kosten van het bedrijf. Meer nog, je wordt ze zelfs voor betaald. [naar artikel]


8. Terugkeer van het ambacht: 'We beseffen weer wat waardevol is' (23/02/2017 - Knack)

Ambacht is hét buzzwoord in de architectuur. 'Mensen beseffen dat ze de voeling waren kwijtgeraakt met wat echt waardevol is', verklaart interieurarchitecte Ella Van Wezemael de comeback van de stielman. Christoph Grafe onderzocht met het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) dan ook wat ambacht voor onze tijd kan betekenen. [naar artikel]


9. Brouwerij Martens viert 260-jarig bestaan met alle Bocholtenaren... en gratis bier (23/09/2018 - Het Belang van Limburg)

De traditie van 260 jaar bierbrouwen, die werd zondag gevierd in de brouwerij van Martens in Bocholt. [naar artikel]


10. Leden van Pasar Lanakenleren bier brouwen (09/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Pasar Lanaken heeft een hobby-bierbrouwer onder zijn leden. Een workshop rond het bierbrouwen kon dus niet uitblijven. [naar artikel]


11. Zo smaakt de nieuwe Duvel, die ook (nóg) een pak sterker is... (22/06/2017 - Gazet van Antwerpen)

Liefhebbers van Duvel kunnen binnenkort een variant proeven van het bier. Brouwerij Moortgat stelt vandaag een nieuw bier voor: Duvel Barrel Aged. Het bijzonder is dat de Duvel wordt gerijpt op eikenhouten bourbonvaten, wat een nieuwe smaakt geeft aan het gekende bier. Maar opgelet, met zijn 11,5% alcohol is de Duvel Barrel Aged nog wat sterker dan de gewone Duvel, en dus meer iets voor de fijnproevers en niet zozeer voor bij de grote dorst. Het bier is ook vrij gelimiteerd, uit 100 geselecteerde vaten werden uiteindelijk 24.000 flessen getrokken, die vanaf eind deze maand te koop zijn. [naar artikel]


12. Fietspad naar Bokrijk wordt bijna dubbel zo breed (03/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Fietsen naar Bokrijk wordt binnenkort een stuk gemakkelijker. Maandag 7 maart starten werken aan de dreef tussen de Hasseltweg en de hoofdingang van het Domein Bokrijk. Het fietspad verbreedt van 1,75 naar 3 meter. [naar artikel]


13. Dierenarts klaagt vuurwerk in Bokrijk aan (p21) (28/12/2019 - Het Belang van Limburg)

“Het vuurwerk dat tijdens acht Winteravonden in provinciaal domein Bokrijk wordt afgeschoten, jaagt het wild op waardoor niet alleen dieren hun leven riskeren maar ook automobilisten. Onaanvaardbaar”, vindt dierenarts Luc Dezeure. Volgens Bokrijk is het vuurwerk een publiekstrekker. [naar artikel]


14. Museum Bokrijk plant boerenkrokus voor iedere wandelaar tijdens krokusvakantie (07/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Voor iedereen die tussen 10 en 18 februari een wandeling maakt in het Openluchtmuseum Bokrijk wordt een extra boerenkrokus geplant in het domein. Bokrijk wil zo het museum promoten als wandelgebied. [naar artikel]


15. 16 fascinerende weetjes en feiten over bier (06/02/2022 - Express)

Bier maakt deel uit van de Belgische cultuur, maar ook in het buitenland wordt onze nationale drank gesmaakt. Daarom zijn hier 16 boeiende weetjes over bier. Om de volgende keer aan de toog eens mee uit te pakken? 1. Het oudste bekende recept voor bier is bijna 4.000 jaar oud Bier werd niet voor het […] [naar artikel]


16. Bokrijk wil museum op 1 mei weer volledig openen (26/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Het Openluchtmuseum van Bokrijk blijft door de coronacrisis toegankelijk als wandelpark. Voor de heropstart van de museumprogrammatie richt Bokrijk zich op 1 mei als startdatum. [naar artikel]


17. Negen brouwerijen willen waterverbruik tijdens bierbrouwen tegen 2022 verminderen (06/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

Negen brouwerijen hebben een overeenkomst ondertekend met de Vlaamse regering en engageren zich om het waterverbruik bij het brouwen van bier te... [naar artikel]


18. “Geen zuippartij, maar leren proeven” (31/10/2017 - Het Belang van Limburg)

Hasselt heeft er een nieuwe themawandeling bij. Bierkenner en chocolatier Werner Callebaut heeft een ‘bruisende bierproefwandeling’ in het stadscentrum uitgestippeld. “Daarbij doen we telkens drie typisch Hasseltse cafés aan waar we proeven van bieren die in Hasselt of Diepenbeek gebrouwen zijn. En onderweg vertellen we allerlei weetjes over bier en over de stad, dat spreekt voor zich. Dit wordt zeker en vast geen saaie, droge rondleiding.” [naar artikel]


19. Vlaanderen maakt 14,5 miljoen euro vrij voor restauratie Bokrijk (09/09/2016 - De Redactie)

Het Openluchtmuseum Bokrijk gaat in vijf jaar tijd alle monumenten restaureren, de eerste grootschalige restauratiecampagne in de geschiedenis van Bokrijk. [naar artikel]


20. Quondam schenkt eigen gerstenat: “In de echte middeleeuwen was het bier niet te drinken” (17/05/2019 - Gazet van Antwerpen)

Bier en de middeleeuwen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat beseffen ze bij het middeleeuwse topevenement Quondam in Berlaar maar al te goed. Dit weekend kunnen de bezoekers voor het eerst Quondam-bier drinken. We gingen al eens proeven en er is goed nieuws: het lijkt niet op de brakke brouwsels die ze in de echte middeleeuwen soldaat maakten. [naar artikel]


21. Nieuwe loopwedstrijd laat deelnemers dwars door Bokrijk lopen (31/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Met de Bokrijk Run op zondag 12 november voegt Bokrijk een nieuw loopevenement toe aan de lange lijst van Limburgse wedstrijden. Het nieuwe evenement mikt op een unieke beleving want de deelnemers lopen door het openluchtmuseum. In de voormiddag kan je zelfs door de historische huizen lopen, 's namiddags is er een wedstrijd waarbij de tijd geregistreerd wordt. Bokrijk vindt zo een nieuwe formule om het museum ook in het najaar open te stellen voor het publiek. [naar artikel]


22. Eerst wiskunde, dan een uur bierbrouwen: zijn ‘frivole’ keuzevakken wel verantwoord nu onderwijskwaliteit keldert? (09/06/2022 - Het Nieuwsblad)

Yoga, mindfulness of artisanaal bier brouwen. Het is een greep uit de keuzevakken die worden aangeboden op almaar meer middelbare scholen. Maar is dat wel opportuun, nu er om de haverklap alarmerende rapporten opduiken over de dalende kwaliteit van ons onderwijs? “Het kan frivool lijken, maar zulke keuzevakken kunnen educatief zeer waardevol zijn.” [naar artikel]


23. Wat hebben Vlaams-nationalisten toch met het openluchtmuseum van Bokrijk? (30/11/2019 - De Morgen)

De hele cultuursector moet besparen, maar niet het openluchtdomein van Bokrijk. De vorige regering gooide er al 14,5 miljoen euro tegenaan, en nu krijgt het domein alweer een financieel duwtje in de rug. Waarom? Dat krijgen ze ook in Bokrijk niet goed uitgelegd. [naar artikel]


24. Rosa Merckx, peetmoeder van het Belgisch bier: 'Het beste moment om te proeven is 11u 's ochtends' (08/03/2020 - Knack)

Rosa Merckx is op haar 95e de grande dame van de Belgische bierwereld. Een gesprek over mauve smakend bier, zes kratten voor koning Leopold III en selfies met Chinezen. [naar artikel]


25. Bier- en wijngilde ’t Wijnvat van Lanaken presenteert nieuwe bieren (10/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Op het Jazz Bilzen bierfestival kon men een 7-tal biertjes proeven die gebrouwen werden door bier- en wijngilde 't Wijnvat in de eigen minibrouwerij in Gellik. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!