De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Integraal: politieke gast Kristof Calvo

Het Laatste Nieuws

09/10/2016 - 17:17

Bekijk hier het integrale gesprek met Kristof Calvo (Groen).


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Integraal: Politieke gast Kristof Calvo (24/09/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. Integraal: Politieke gast Kristof Calvo (24/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Integraal: Politieke gast Kristof Calvo
  [naar artikel]
 3. Kristof Calvo (Groen) over politieke vernieuwing: 'De sense of urgency mag groter' (05/07/2017 - Knack)
  De commissie Politieke Vernieuwing wil op 12 juli haar werkzaamheden afronden. Kamerlid Kristof Calvo ziet doorbraken, maar mist de grote omwenteling.
  [naar artikel]
 4. Kristof Calvo: "Strakke deadlines liggen me wel" (25/06/2018 - De Morgen)
  Al van jongs af aan gebeten door de politieke microbe, studeerde Kristof Calvo (31) politieke wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Een ijverige student was hij niet, eerder “energie-efficiënt” – zoals het een echte groene betaamt.
  [naar artikel]
 5. Kristof Calvo te gast in Diest (29/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Kristof Calvo, fractieleider voor Groen-Ecolo, in de Kamer komt morgen, donderdag 30 augustus naar Diest. Hij komt zijn boek ‘Leve Politiek’ voorstellen.
  [naar artikel]
 6. COLUMN. “Weinig politieke vluchtelingen, Kristof Calvo, is groter onrecht aangedaan dan u” (04/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft voortaan geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Kristof Calvo in Nederland, waar het gras groener is.
  [naar artikel]
 7. Kristof Calvo (Groen): 'Ik ben niet die 'boze oppositieleider'' (01/04/2020 - Knack)
  Kristof Calvo (Groen) heeft al langer uitgesproken ideeën over de werking van het politieke bestel. Maar sinds de coronacrisis is hij zeker van zijn zaak: onze politieke manieren moeten op de schop. 'Het probleem is niet België, maar de Belgische particratie.'
  [naar artikel]
 8. Calvo: “Er zijn te veel beroepspolitici in ons land” (25/11/2018 - De Morgen)
  Groen-fractieleider in de Kamer Kristof Calvo wil het aantal politieke mandaten in ons land doen afnemen. “Er zijn gewoon te veel beroepspolitici in ons land”, zei Calvo vandaag aan VTMNIEUWS. Calvo pleit voor de afschaffing van de Senaat en de provincies. Hij wil ook minder gemeenten en intercommunales en eenvoudigere politieke structuren in Brussel.
  [naar artikel]
 9. Kristof Calvo: “N-VA staat politieke vernieuwing in de weg” (02/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Groen-boegbeeld Kristof Calvo heeft in het VTM Nieuws gereageerd op de recente aanvallen van de N-VA op Groen. Groen werpt zich immers steeds meer op als het alternatief voor de Vlaams-nationalisten.
  [naar artikel]
 10. Kristof Calvo: “N-VA staat politieke vernieuwing in de weg” (02/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Groen-boegbeeld Kristof Calvo heeft in het VTM Nieuws gereageerd op de recente aanvallen van de N-VA op Groen. Groen werpt zich immers steeds meer op als het alternatief voor de Vlaams-nationalisten.
  [naar artikel]
 11. Kristof Calvo in ‘Gert Late Night’: “Na de campagne woog ik nog maar 58 kilo” (26/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Groen-politicus Kristof Calvo deelde woensdagavond het bed met James Cooke in het VIER-programma ‘Gert Late Night’. Calvo vertelde onder meer hoe het is om als jonge politicus een plek te veroveren in het politieke landschap, en had het ook over zijn gezondheidsproblemen na de verkiezingscampagne.
  [naar artikel]
 12. Waarom Kristof Calvo even gas terugneemt: ‘Dit gaat om meer dan de ministerkeuze’ (02/02/2021 - De Morgen)
  Groen-boegbeeld Kristof Calvo zet een stap terug als co-fractieleider in de Kamer, en gaat zuurstof tanken in Nederland, bij zusterpartij GroenLinks. Een poging om te herbronnen, maar ook om zijn politieke imago van zich af te schudden.
  [naar artikel]
 13. Almaci onder vuur nadat Kristof Calvo naast ministerspost grijpt (02/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Nog geen 24 uur nadat de partij mee het regeerakkoord afklopte, is het open oorlog bij Groen. Een deel van de leden verwijt voorzitter Meyrem Almaci dat ze fractieleider Kristof Calvo geen ministerspost gunde. Calvo zelf laat verstaan dat hij zich nu over zijn politieke toekomst beraadt.
  [naar artikel]
 14. Calvo: 'Ik blijf op mijn honger over politieke vernieuwing' (22/11/2022 - De Tijd)
  16:41 Groen-boegbeeld Kristof Calvo is ontgoocheld dat er weinig schot zit in de politieke vernieuwing waarvoor hij het voortouw nam bij de regeringsonderhandelingen voor de Vivaldi-coalitie. 'Als we die he...
  [naar artikel]
 15. Kristof Calvo: “Er is een plafond nodig voor politieke propaganda op sociale media” (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Er moet een plafond komen voor politieke advertenties op sociale media.” Dat heeft federaal parlementslid Kristof Calvo (Groen-Ecolo) gezegd in De Ochtend op Radio 1. “De Vlaamse politici zijn de grootste politieke sponsors van Facebook in Europa”, klinkt het.
  [naar artikel]
 16. Calvo is de sigaar (12/04/2019 - De Morgen)
  'Ik heb de uitnodiging van Tomorrowland bekeken als jonge gast. Niet als politicus.' Nietsvermoedend nam Kristof Calvo (Groen) een begeerd festivalticket aan van een tabaksfabrikant. Van de weeromstuit eist hij nu strengere regels voor de tabakslobby.
  [naar artikel]
 17. Kristof Calvo stopt in 2024 met nationale politiek (25/05/2023 - De Tijd)
  10:04 Groen-Kamerlid Kristof Calvo komt niet op bij de parlementsverkiezingen van juni 2024. Calvo richt zich volledig op de stad Mechelen.
  [naar artikel]
 18. Kristof Calvo in ‘Bedgeheimen’: “Ik verdien 3.600 euro” (26/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Groen-Kamerlid Kristof Calvo gaf toe dat de rubriek ‘Bedgeheimen’ van ‘Gert late night’ uit zijn comfortzone was, maar heeft er wel verteld over de oorsprong van zijn politieke stijl, de fysieke tol van de campagne en zijn respect voor Bart De Wever.
  [naar artikel]
 19. Kristof Calvo stopt als fractievoorzitter van Groen (02/02/2021 - Express)
  Kristof Calvo stapt deze maand op als fractievoorzitter van Groen. Dat heeft de fractie deze ochtend laten weten. Calvo blijft wel actief als politicus. Hij zal als parlementslid politiek werk blijven verrichten. Calvo gaat ook in Nederland aan de slag voor het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks. Op andere manier aan politiek doen De politicus laat […] The post Kristof Calvo stopt als fractievoorzitter van Groen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Kristof Calvo grijpt naast ministerpost: “Almaci heeft hem een mes in de rug geplant” (01/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Coup de théatre bij Groen. Petra De Sutter wordt de vicepremier van de partij, federaal fractieleider Kristof Calvo grijpt naast een ministerspost. De politieke raad, die over de casting oordeelt, gaf nipt het voordeel aan de Oost-Vlaamse. Op aangeven van voorzitter Meyrem Almaci, klinkt het binnen de federale fractie. “Zij heeft Kristof een mes in de rug geplant.”
  [naar artikel]
 21. Kristof Calvo (Groen): ‘Weet niet of ik politicus zal blijven’ (04/10/2020 - De Standaard)
  Niet Kristof Calvo, maar Petra De Sutter wordt minister en vicepremier in de regering- De Croo. Calvo reageerde zondagochtend zichtbaar geëmotioneerd in het duidingsprogramma De Zevende Dag. ‘Er is een vertrouwensbreuk.’
  [naar artikel]
 22. Kristof Calvo over Mechelse stadslijst: “Het duurzaamste politieke huwelijk van Vlaanderen” (15/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  In Mechelen zal de stadslijst Vld-Groen-M+ van burgemeester Bart Somers (Open Vld) en boegbeeld Kristof Calvo (Groen) in 2018 samen naar de kiezer trekken. Ze kiezen dus voor de formule die bij de twee vorige verkiezingen ook succes heeft gebracht. “De ambitie is om nog vooruit te gaan.”
  [naar artikel]
 23. Kristof Calvo: 'Weg met de partijvoorzitters' (07/02/2022 - Knack)
  Exact één jaar geleden verdween hij van het politieke podium. Vandaag maakt hij een comeback. En hoe. Kristof Calvo (Groen) maakt een scherpe analyse van partij, land en regering in De Zondag. 'Bouchez is niet verkozen geraakt als Kamerlid, maar heeft wel meer macht dan de 150 Kamerleden samen. Dát is het probleem.'
  [naar artikel]
 24. Kristof Calvo: 'Weg met de partijvoorzitters.' (06/02/2022 - Knack)
  Exact één jaar geleden verdween hij van het politieke podium. Vandaag maakt hij een comeback. En hoe. Kristof Calvo (Groen) maakt een scherpe analyse van partij, land en regering in De Zondag. 'Bouchez is niet verkozen geraakt als Kamerlid, maar heeft wel meer macht dan de 150 Kamerleden samen. Dát is het probleem.'
  [naar artikel]
 25. Calvo: 'Schaf 5 van de 6 parlementen af' (15/05/2018 - De Tijd)
  06:43 Kristof Calvo (Groen) trekt in zijn nieuwe boek 'Leve Politiek' een blik open met verregaande ideeën voor politieke vernieuwing.
  [naar artikel]
 26. Kristof Calvo doet oproep aan formateur De Wever: “Vlaamse gesprekken zo snel mogelijk hervatten” (15/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo roept Vlaams informateur Bart De Wever (N-VA) op de gesprekken voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering “zo snel mogelijk” te hervatten. “Men mag niet berusten in de impasse”, zo zei Calvo maandag op Radio 1. Calvo roept de politieke partijen in het algemeen ook op om minder met zichzelf bezig te zijn. “Als de politiek alleen nog met zichzelf bezig is, dan ligt de winnaar van de volgende verkiezingen al vast en dat is de antipolitiek”.
  [naar artikel]
 27. Kristof Calvo verslikt zich in N-VA-uitspraken: "Je tegenstanders zo openlijk vernederen is geen politiek meer, maar oorlog bedrijven” (15/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De uitspraken van enkele N-VA-kopstukken in de media doen ook Groen-Kamerlid Kristof Calvo met de wenkbrauwen fronsen. Op Twitter erkent Calvo dat...
  [naar artikel]
 28. Tom Leenaerts haalt uit naar Calvo en De Roover: “Zijn jullie niet beschaamd?” (05/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond waren onder meer Groen-fractieleider Kristof Calvo en Kamerfractieleider Peter De Roover (N-VA) te gast in ‘Van Gils & gasten’ op Eén. De...
  [naar artikel]
 29. Tom Lenaerts haalt uit naar Calvo en De Roover: “Zijn jullie niet beschaamd?” (05/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond waren onder meer Groen-fractieleider Kristof Calvo en Kamerfractieleider Peter De Roover (N-VA) te gast in ‘Van Gils & gasten’ op Eén. De...
  [naar artikel]
 30. Kristof Calvo in ‘Bedgeheimen’: “Ik kijk op naar Bart De Wever” (26/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Groen-Kamerlid Kristof Calvo gaf toe dat de rubriek ‘Bedgeheimen’ van ‘Gert late night’ uit zijn comfortzone was, maar heeft er wel verteld over de oorsprong van zijn politieke stijl, de fysieke tol van de campagne en zijn respect voor Bart De Wever.
  [naar artikel]
 31. Kristof Calvo (Groen) over Vivaldi: “Mislukken is geen optie” (07/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Kristof Calvo (Groen) is er zeker van dat de huidige gesprekken effectief tot een regering zullen leiden, maar dat de onderhandelaars nog enkele moeilijke knopen moeten doorhakken. “Over de premier moet op korte termijn beslist worden. Maar Groen schuift geen kandidaat naar voren.” Dat zei Kristof Calvo (Groen) in De Ochtend op Radio 1.
  [naar artikel]
 32. Kristof Calvo: 'Wij zijn de ecorealisten, niet N-VA' (03/02/2019 - Knack)
  Goed klimaatbeleid begint bij een hervorming van de belasting, zegt Groen-boegbeeld Kristof Calvo in een gesprek met De Zondag.
  [naar artikel]
 33. Meyrem Almaci rekent af met rivaal Kristof Calvo (01/10/2020 - De Tijd)
  18:49 De koude oorlog tussen Groen-kopstukken Meyrem Almaci en Kristof Calvo is ontploft. Almaci maakte van de uitdeling van de ministerposten gebruik om Calvo kalt te stellen.
  [naar artikel]
 34. Groen-Kamerlid Kristof Calvo doet oproep aan Vivaldi-partijen: "Laat ons een nieuw regeerakkoord schrijven" (08/05/2022 - VRT NWS)
  De federale Vivaldi-regering (liberalen, socialisten, groenen en CD&V) heeft nood aan een nieuwe doorstart en moet het regeerakkoord heronderhandelen en scherper stellen. Die oproep doet Kristof Calvo, Kamerlid voor Groen, in "De zevende dag". Het is een reactie van Calvo op de politieke peiling van De Stemming. Hij wil zo de politiek weer geloofwaardiger maken.
  [naar artikel]
 35. Kristof Calvo (Groen): “Ik heb heimwee naar Verhofstadt” (09/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Maanden verbleef Kristof Calvo (33) onder een steen. Moe van de campagne, teleurgesteld in het verkiezingsresultaat. Maar corona zorgde voor een...
  [naar artikel]
 36. Kristof Calvo (Groen): ‘Ik moet nadenken of het lukt om op deze manier nog verder aan politiek te doen’ (04/10/2020 - De Morgen)
  Groen-fractieleider Kristof Calvo wil liever niet meer te veel praten over het feit dat hij geen minister is geworden in de regering De Croo I, ondanks dat hij dagen en nachten mee aan het regeerakkoord werkte. Maar dat de kwestie erg pijnlijk blijft en hem zelfs doet twijfelen over zijn politieke toekomst, was zondagmorgen wel duidelijk in ‘De Zevende Dag’.
  [naar artikel]
 37. Kristof Calvo (Groen): “Het is gedaan met de N-VA-dictatuur als de groenen sterk genoeg worden” (31/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wordt Kristof Calvo, krap 32, de volgende premier van België? Het zou zomaar kunnen. De kans is reëel dat de groenen, Groen en Ecolo, samen de grootste politieke familie van het land worden. “Dat is ook onze ambitie”, zegt Calvo. Over zijn uitzicht op het premierschap rept hij niet. Wel, uitgebreid, over het “waanzinnige systeem” van gesubsidieerde salariswagens en dat er een einde moet komen “aan de N-VA-dictatuur”. Een interview met een jongeman uit Mechelen die hoopt dat dit land voor een keerpunt staat
  [naar artikel]
 38. Kristof Calvo blijft in het parlement: 'Mijn minister-ambitie leek een doel op zich' (20/10/2020 - Knack)
  Groen-fractieleider Kristof Calvo blijft gewoon in de Kamer zetelen. '"Kristof, je wou het te graag", zei iemand mij de dag na de beslissing over de ministers. Wellicht klopt dat', schrijft hij op Facebook.
  [naar artikel]
 39. Zuhal Demir tegen Kristof Calvo: 'U bent een groene Filip Dewinter' (25/10/2016 - Knack)
  In De Meulemeester in Debat zaten Kamerleden Zuhal Demir (N-VA) en Kristof Calvo (Groen) tegenover elkaar. 'Deze regering zegt dat ze de werkende mensen een stem geven, maar in feite laten ze hem in de steek', aldus Calvo.
  [naar artikel]
 40. Groene Icarus Kristof Calvo maakt tocht door de woestijn (02/02/2021 - De Tijd)
  17:37 Kristof Calvo verdwijnt uit de cockpit van Groen. Hij stopt als aanvoerder van de Kamerfractie en wordt 'fellow' in de denktank van de Nederlandse groenen.
  [naar artikel]
 41. Zuhal Demir tegen Kristof Calvo: 'U bent een groene Filip Dewinter' (video) (25/10/2016 - Knack)
  In De Meulemeester in Debat zaten Kamerleden Zuhal Demir (N-VA) en Kristof Calvo (Groen) tegenover elkaar. 'Deze regering zegt dat ze de werkende mensen een stem wil geven, maar in feite laten ze hem in de steek', aldus Calvo.
  [naar artikel]
 42. Martine over haar ‘enfant terrible’ Kristof Calvo: “Op z’n 13de belde hij naar Steve Stevaert om hem op de rooster te leggen” (27/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Kristof is eigenlijk nooit kind geweest”, zegt Martine Hallemans (63). De mama van Kristof Calvo (32) heeft twee zonen, maar haar jongste is een...
  [naar artikel]
 43. Podcast "De afspraak op vrijdag" met Kristof Calvo, Hendrik Vuye en Bart Brinckman (16/03/2019 - VRT NWS)
  In "De afspraak op vrijdag" heeft Ivan De Vadder Kristof Calvo (Groen), afscheidnemend politicus Hendrik Vuye en politiek journalist Bart Brinckman te gast. Ze hebben het onder meer over de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen en de klimaatplannen in binnen- en buitenland.
  [naar artikel]
 44. Kristof Calvo slaat mea culpa: 'Er is veel mogelijk, maar niet op deze manier' (10/09/2019 - Knack)
  Kristof Calvo, de Kamerfractieleider van Groen, doorbreekt in een lange boodschap op zijn Facebookpagina de stilte na 26 mei. Hij slaat daarin mea culpa en erkent dat hij zelf te veel heeft deelgenomen aan het 'politieke gekrakeel' en formuleert meteen ook een aantal goede voornemens. 'Verder doen zoals we bezig zijn, is geen optie.'
  [naar artikel]
 45. Kristof Calvo: “Verlaag de belastingen op arbeid en stop met subsidiëren van vervuiling” (03/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Groen-fractieleider Kristof Calvo heeft concrete plannen om vervuilende bedrijven zoals ArcelorMittal aan te pakken. “Wat op korte termijn moet...
  [naar artikel]
 46. Kristof Calvo: “Ik moet nadenken of het lukt om op die manier nog verder aan politiek te doen” (04/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Groen-fractieleider Kristof Calvo wil liever niet meer te veel praten over het feit dat hij geen minister is geworden in de regering De Croo I,...
  [naar artikel]
 47. Kristof Calvo: ‘Gert Verhulst lijdt aan de hoogmoed van mensen met succes. Ze gaan geloven dat het een eigen prestatie is’ (22/09/2021 - De Morgen)
  Kristof Calvo is Kamerlid voor Groen en fellow bij het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks in Nederland.
  [naar artikel]
 48. Kristof Calvo ontgoocheld over gemist ministerschap: “Het is wrang” (01/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Kristof Calvo, Kamerfractieleider voor Groen, reageert erg ontgoocheld dat hij geen minister is geworden in de nieuwe regering-De Croo. Calvo was genoemd als één van de grote kanshebbers, maar na een lange en moeilijke nachtelijke discussie koos de partij afgelopen nacht voor het duo Tinne Van der Straeten en Petra De Sutter.
  [naar artikel]
 49. Kristof Calvo na teleurstellend verkiezingsresultaat voor Groen: ‘Ik ben boos, maar ook strijdbaar’ (07/07/2019 - De Morgen)
  ‘Ik ben héél teleurgesteld. Ik ga dat niet onder stoelen of banken steken. Ik heb het lastig met die uitslag, nog altijd.’ Aan het woord is Groen-boegbeeld Kristof Calvo, die in een interview met De Zondag voor het eerst spreekt over de teleurstellende verkiezingsresultaten van zijn partij. Calvo kijkt ook in eigen boezem.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy