Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 January 2021
05:27 uur

Met Filip en Mathilde naar Japan - Stefan Blommaert

De Redactie

10/10/2016 - 11:34

Koning Filip en koningin Mathilde zijn vanochtend vroeg vertrokken naar Japan voor een officieel bezoek. VRT-journalist Stefan Blommaert reist mee en onderzoekt het belang van zo'n staatsbezoek.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE REDACTIE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Filip en Mathilde populair in Japan (12/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip en koningin Mathilde reizen vandaag, op de derde dag van hun staatsbezoek aan Japan, naar het stadje Yuki. De plaatselijke bevolking wacht alvast vol ongeduld op ons koningspaar, dat samen met de Japanse keizer onderweg is met de keizerlijke trein.
  [naar artikel]
 2. Filip en Mathilde beleven keizerlijke dag in Japan (11/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op de tweede dag van het staatsbezoek aan Japan zijn koning Filip en koningin Mathilde ontvangen door de Japanse keizer Akihito en keizerin
  [naar artikel]
 3. Filip en Mathilde in Japan: op uitstap met de keizer en op bezoek bij de premier (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde maakten woensdag tijdens het staatsbezoek in Japan een uitstap samen met het Japanse keizerlijke paar.
  [naar artikel]
 4. Koning Filip en koningin Mathilde naar inhuldiging keizer Japan (14/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde reizen naar Japan om op 22 oktober de officiële troonsbestijging van de Japanse keizer Naruhito bij te wonen. Dit...
  [naar artikel]
 5. Keizerlijke dag voor Filip en Mathilde (11/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op de tweede dag van het staatsbezoek aan Japan zijn koning Filip en koningin Mathilde ontvangen door de Japanse keizer Akihito en keizerin
  [naar artikel]
 6. De verkleedtruc van Mathilde (11/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Zestien uur zijn Filip en Mathilde onderweg geweest naar Japan, met tussenstops op exotische plekken als Jekaterinenburg (Rusland) en om 2 uur ’s morgens zelfs in de godverlaten Djengis Khan-luchthaven van Ulaanbaatar (Mongolië). Maar Mathilde ziet er altijd even fris uit. Tegen dat de koningin voet aan de grond zet in Japan, is ze al aan haar derde outfit toe, zonder kreukje en telkens met bijpassende stiletto’s.
  [naar artikel]
 7. Wat hoopt Stefan Blommaert voor de Chinezen? (11/04/2017 - De Redactie)
  Pasen is een periode van hoop. Daarom vroeg deredactie.be aan een aantal experten van de VRT wat ze hopen voor hun vakgebied. Vandaag deel 9: Wat wenst Stefan Blommaert de Chinese bevolking toe?
  [naar artikel]
 8. Filip en Mathilde naar Japan (07/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  België en Japan vieren dit jaar 150 jaar diplomatieke betrekkingen. Kroon op de viering wordt het staatsbezoek dat koning Filip en koningin
  [naar artikel]
 9. Filip en Mathilde naar Japan (07/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  België en Japan vieren dit jaar 150 jaar diplomatieke betrekkingen. Kroon op de viering wordt het staatsbezoek dat koning Filip en koningin
  [naar artikel]
 10. [VIDEO] - Druk progamma voor koningspaar Filip en Mathilde in Japan (12/10/2016 - De Redactie)
  Op de derde dag van het Belgische staatsbezoek aan Japan heeft koning Filip samen met keizer Akihito een uitstap gemaakt naar de stad Yuki, ten noorden van Tokio.
  [naar artikel]
 11. VRT-journalist Stefan Blommaert was in jaren 70 een rebelse scholier: “Ik was linkshandig, dat mocht toen niet” (09/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Heel zijn schoolcarrière doorliep VRT-journalist Stefan Blommaert (60) in het stedelijk onderwijs. De middelbare school liet het meeste indruk na, met dank aan de schoolstakingen tegen de F16’s. “Nu noemen ze het spijbelen, toen heette dat staken.”
  [naar artikel]
 12. China ziet 2017 vol vertrouwen tegemoet - Stefan Blommaert (31/12/2016 - De Redactie)
  Met de verkiezing van Donald Trump worden ook de kaarten in Zuid-Oost-Azië grondig herschikt. Grootmacht China zal in 2017 nog meer dan nu zijn stempel op de regio en op de rest van de wereld kunnen drukken, stelt onze analist Stefan Blommaert.
  [naar artikel]
 13. [VIDEO] - Filip en Mathilde begeleid door Brabançonne naar keizer Akihito (11/10/2016 - De Redactie)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn op de tweede dag van hun staatsbezoek aan Japan op het paleis ontvangen door het Japanse keizerlijke echtpaar. Ze zijn zes dagen in het land op uitnodiging van keizer Akihito om de 150 jaar durende diplomatieke betrekkingen in de schijnwerpers te zetten.
  [naar artikel]
 14. 120 zakenlui met koningspaar in Japan (10/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn in Japan voor een staatsbezoek van vijf dagen. Er reizen ook honderdtwintig zakenlui mee, want Japan is
  [naar artikel]
 15. 120 zakenlui met koningspaar in Japan (11/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn in Japan voor een staatsbezoek van vijf dagen. Er reizen ook honderdtwintig zakenlui mee, want Japan is
  [naar artikel]
 16. Stefan Blommaert: "India, nooit een saai moment" (17/04/2019 - VRT NWS)
  In India vinden op dit moment de vijfjaarlijkse -en gigantische- parlementsverkiezingen plaats. Die duren niet minder dan 40 dagen, zowat om de week zijn er in andere deelstaten kiesverrichtingen. 900 miljoen Indiërs kunnen naar de stembus. Een ploeg van VRT NWS is ter plaatse om reportages te maken over diverse thema's voor tv, radio en online. Stefan Blommaert heeft alvast zijn eerste impressies neergepend.
  [naar artikel]
 17. Stefan Blommaert: "Als Erdogan zijn meerderheid verliest in het parlement, dan zal hij het moeilijk krijgen" (23/06/2018 - VRT NWS)
  Zondag kiest Turkije een nieuw parlement en een nieuwe president. Hoe stevig zit president Erdogan in het zadel? En hoe sterk is de oppositie, die de krachten lijkt te bundelen? Onze reporter ter plaatse Stefan Blommaert wikt en weegt de kansen van de verschillende partijen.
  [naar artikel]
 18. Stefan Blommaert in Istanbul: "Erdogan blijft wellicht president van Turkije" (24/06/2018 - VRT NWS)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn AK-partij stevenen af op een verkiezingsoverwinning. "Met 60 procent van de stemmen geteld, heeft Erdogan een meerderheid van 56 procent van de stemmen. Daarmee lijkt hij op weg naar de verkiezingsoverwinning en moet er geen tweede stemronde komen", meldt Stefan Blommaert.
  [naar artikel]
 19. Filip en Mathilde naar Olympische Spelen Rio (18/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde verblijven van donderdag 4 tot maandag 8 augustus in Rio de Janeiro. Ze zijn bij de openingsceremonie van de
  [naar artikel]
 20. Filip en Mathilde zijn er nu ook om op te eten (08/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Koning en koningin zijn ze al, maar nu kunt u ook proeven van Filip en Mathilde. Sinds kort zijn ze chocoladebonbons. Pralinemerk Neuhaus bracht twee nieuwe pralines op de markt. Eén voor Mathilde en één voor Filip.
  [naar artikel]
 21. [VIDEO] - Mathilde: "De persoonlijke contacten die we hier hadden, ongelooflijk!" (30/11/2016 - De Redactie)
  Koning Filip en Koningin Mathilde hebben hun staatsbezoek aan Nederland afgerond. Op deze derde en laatste dag dompelde Filip zich onder in innovatie op de High Tech Campus in Eindhoven. En Mathilde trok met Máxima naar Utrecht, naar het vernieuwde stationsgebouw.
  [naar artikel]
 22. Filip en Mathilde ontvangen een "bindi" (09/11/2017 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn op vijfdaags bezoek in India. In Mumbai bracht het personeel van het hotel waar het koninklijk paar logeert, een bindi aan op het voorhoofd van Filip en Mathilde. De legende wil dat een bindi de dragers ervan beschermt.
  [naar artikel]
 23. Filip trekt unieke foto van Mathilde aan Taj Mahal (06/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben aan het begin van hun staatsbezoek aan India vanuit New Delhi een uitstapje gemaakt naar de wereldberoemde...
  [naar artikel]
 24. Koningspaar in oktober op bezoek in Japan (15/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde brengen van 9 tot 15 oktober een staatsbezoek aan Japan, op uitnodiging van keizer Akihito. Dat meldt het
  [naar artikel]
 25. Vliegtuig koning Filip afgeleid door hevige wind (15/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het vliegtuig waarmee koning Filip en koningin Mathilde na het staatsbezoek aan Japan terugvliegen naar België, is afgeleid naar Hohhot in China.
  [naar artikel]
 26. Wat een luxe: in deze poepchique chalet verblijven Filip en Mathilde op skiverlof (13/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de royaltyfans is het jaar na jaar uitkijken naar de foto's van Filip en Mathilde op de latten in het Zwitserse Verbier. Traditiegetrouw...
  [naar artikel]
 27. Filip en Mathilde naar verjaardag prins Charles (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn woensdag in Buckingham Palace voor de receptie en het feestelijke diner dat koningin Elizabeth aanbiedt ter...
  [naar artikel]
 28. Stefan Blommaert in Istanbul: "Oppositie in zijn geheel deed minder goed dan verwacht" (24/06/2018 - VRT NWS)
  De belangrijkste oppositiekandidaat bij de Turkse presidentsverkiezingen, Muharrem Ince, heeft de verwachtingen overtroffen met meer dan dertig procent van de stemmen. "Maar de andere oppositiekandidaten deden dat niet en zo heeft Recep Tayyip Erdogan de verkiezingen gewonnen met meer dan vijftig procent. Ook in het parlement heeft Erdogan met zijn AK-partij een meerderheid", aldus Stefan Blommaert.
  [naar artikel]
 29. De Crem vervoegt koning in Japan (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben op hun bezoek aan Japan het gezelschap gekregen van staatssecretaris Pieter De Crem (CD&V). Die vervangt
  [naar artikel]
 30. Journalist Stefan Blommaert in Hongkong, waar het na weken protest nu relatief rustig is: "Stilte voor de storm" (15/08/2019 - VRT NWS)
  In Hongkong zijn er al wekenlang protestacties, maar op dit ogenblik is het er relatief rustig, vertelt journalist Stefan Blommaert die in Hongkong is. "Het is stilte voor de storm, het lijkt erop dat de betogers hun krachten sparen voor het weekend." Dan staat er opnieuw een grote betoging gepland.
  [naar artikel]
 31. Filip en Mathilde wagen zich aan lekstok (12/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde moest haar man wat porren, maar uiteindelijk stak ook koning Filip een esdoornlekstok in de mond. Het grappige tafereel speelde...
  [naar artikel]
 32. "Geen wit en geel, en geen té hoge hakken in de koffer van Mathilde" (10/10/2016 - De Redactie)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn op staatsbezoek in Japan. Het land staat bekend voor zijn strikt protocol en dat heeft ook Edouard Vermeulen ervaren.
  [naar artikel]
 33. Koning terug in het land na moeilijkheden op terugvlucht vanuit Japan (16/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn terug in België. Het vliegtuig dat hen terugbracht uit Japan, waar ze op staatsbezoek waren, landde zondag kort na 02.00 uur op Melsbroek.
  [naar artikel]
 34. Koning terug in het land na moeilijkheden op terugvlucht vanuit Japan (16/10/2016 - De Standaard)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn terug in België. Het vliegtuig dat hen terugbracht uit Japan, waar ze op staatsbezoek waren, landde zondag kort na 02.00 uur op Melsbroek.
  [naar artikel]
 35. Koning terug in het land na moeilijkheden op terugvlucht vanuit Japan (16/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn terug in België. Het vliegtuig dat hen terugbracht uit Japan, waar ze op staatsbezoek waren, landde zondag kort na 02.00 uur op Melsbroek.
  [naar artikel]
 36. Koning terug in het land na moeilijkheden op terugvlucht vanuit Japan (16/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn terug in België. Het vliegtuig dat hen terugbracht uit Japan, waar ze op staatsbezoek waren, landde zondag kort na 02.00 uur op Melsbroek.
  [naar artikel]
 37. Komt er een onderonsje tussen Filip en Mathilde en Donald Trump? (10/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde gaan eind januari naar het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos en kunnen daar zomaar Donald Trump...
  [naar artikel]
 38. Chinese technologie, een kopie van westers vernuft? Vergeet het maar (15/10/2017 - VRT NWS)
  Op 18 oktober begint in Peking het vijfjaarlijkse partijcongres, hoogmis van China’s communistische partij. De beslissingen die president Xi Jinping en de top van de partij daar bekendmaken, zullen ook ons beïnvloeden. Afgelopen 10 jaar ontpopte het land zich tot onbetwiste wereldmacht. Klimaat, economie, spanningen met Noord-Korea, overal heeft China een vinger in de pap. Waar wil het de volgende vijf jaar naartoe? Veerle De Vos en Stefan Blommaert zoeken het de volgende dagen voor u uit. Vandaag: Stefan Blommaert vergaapt zich in high-techstad Shenzhen.
  [naar artikel]
 39. Koning Filip heeft nog last van zijn jetlag (06/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip en koningin Mathilde waren opgemerkte gasten op de judokampen van Charline Van Snick - al had ons staatshoofd duidelijk nog last van zijn jetlag. Ons koningspaar woonde vrijdag ook de openingsceremonie mee en is van plan nog enkele Belgen aan te moedigen. Een bezoek aan de favela’s stond ook op het programma, maar werd uit veiligheidsmaatregelen afgezegd. Maandag reizen Filip en Mathilde weer naar ons land.
  [naar artikel]
 40. Koning Filip en Mathilde op staatsbezoek naar Italië (15/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde reizen volgende maand naar Italië. Het echtpaar brengt van 23 maart tot en met 25 maart een staatsbezoek aan het...
  [naar artikel]
 41. Koning terug in het land na 'turbulent' staatsbezoek aan Japan (16/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn terug in België. Het vliegtuig dat hen terugbracht uit Japan, waar ze op staatsbezoek waren, landde
  [naar artikel]
 42. Filip en Mathilde krijgen cricketles van Indiaas cricketicoon (10/11/2017 - VRT NWS)
  Het was de allereerste keer dat koning Filip een cricketbat hanteerde, maar het moment was wel perfect gekozen. Op zijn rondreis in India samen met koningin Mathilde kregen onze vorsten in Mumbai een workshop van de legendarische cricketster Virendar Sehwag. "Ik had het gevoel dat ik nog te veel tennis speelde", grapte Mathilde achteraf.  
  [naar artikel]
 43. Filip en Mathilde in chocolade (08/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning en koningin zijn ze al, maar nu kunt u ook proeven van Filip en Mathilde. Sinds kort zijn ze chocoladebonbons. Pralinemerk Neuhaus bracht
  [naar artikel]
 44. FOTO. Filip en Mathilde met kroost in Stripmuseum (19/07/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het Koninklijk Paleis heeft beelden verspreid van een uitstapje van koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen aan het Belgisch Stripcentrum in Brussel. “Samen genieten van onze hoofdstad!”, klinkt het op twitter.
  [naar artikel]
 45. FOTO. Filip en Mathilde met kroost in Stripmuseum (19/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het Koninklijk Paleis heeft beelden verspreid van een uitstapje van koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen aan het Belgisch Stripcentrum in Brussel. “Samen genieten van onze hoofdstad!”, klinkt het op twitter.
  [naar artikel]
 46. Filip en Mathilde bezoeken Taj Mahal (06/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde, die deze week op staatsbezoek zijn in India, hebben één van de bekendste monumenten van het land bezocht: de Taj...
  [naar artikel]
 47. Na 1,5 jaar werk: Filip en Mathilde in chocolade (08/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning en koningin zijn ze al, maar nu kunt u ook proeven van Filip en Mathilde. Sinds kort zijn ze chocoladebonbons. Pralinemerk Neuhaus bracht
  [naar artikel]
 48. Opvallende bekentenis van Filip en Mathilde: “Iedereen zocht ons, maar we hadden ons verstopt” (25/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip (59) en koningin Mathilde (46), die binnenkort hun twintigste huwelijksverjaardag vieren, hebben een exclusief interview gegeven aan RTBF. Daarin blikken ze onder meer terug op de dagen voor de officiële voorstelling. “De Belgische bevolking verwelkomde mijn verloofde als de hunne”, beweert Filip.
  [naar artikel]
 49. Opvallende bekentenis van Filip en Mathilde: “Iedereen zocht ons, maar we hadden ons verstopt” (25/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip (59) en koningin Mathilde (46), die binnenkort hun twintigste huwelijksverjaardag vieren, hebben een exclusief interview gegeven aan RTBF. Daarin blikken ze onder meer terug op de dagen voor de officiële voorstelling. “De Belgische bevolking verwelkomde mijn verloofde als de hunne”, beweert Filip.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.