Het is door de werken nog wel minstens twee jaar wachten, maar dan krijgt Mariette Druart een eigen straat in de Regattawijk op Linkeroever. Haar straatnaambordje staat sinds maandag klaar, dan was het exact 75 jaar geleden dat ze werd bevrijd uit het concentratiekamp voor vrouwen Ravensbrück. [naar artikel]
De bewoners van de Regattawijk op Linkeroever zijn kwaad omdat de stad hen wil laten betalen om te parkeren in hun eigen wijk. “We worden gedwongen een dure parkeerplek te kopen of te huren bij Vooruitzicht”, staat in een petitie die al driehonderd keer werd ondertekend. [naar artikel]
Een applicatie die toelaat om de klusjesdienst te reserveren of samen een evenement te organiseren. Dat is het nieuwste snufje dat bewoners van Upperleft te wachten staat. De bouw van de 186 luxueuze appartementen in de Regattawijk start vandaag. [naar artikel]
In het Peltse dorp Herent maakte Sophie Stoorvogel haar jeugddroom waar en opende een eigen decoratie- en bloemenwinkel. De naam ‘Soof’ lag voor de hand. “Zo noemen mijn vrienden me”, lacht ze. [naar artikel]
De prijsexplosie in de supermarkt is eindelijk gestopt. Afgelopen maand betaalden we aan de kassa nog zo’n 3 procent meer dan een jaar eerder: de kleinste stijging in twee jaar tijd. Waarvoor betaalden we in maart nog meer? Werden er ook voedingsproducten goedkoper? En hoe zullen de prijzen nu verder evolueren? “Net als bij de bakker en in de frituur hanteren producenten en warenhuisketens graag het principe van ‘sticky prices’.” [naar artikel]
Bloemenwinkel Groen en Cocoon uit Kontich maakt met de overschot van de bloemen boeketten. Deze worden uitgedeeld in rusthuizen. De bloemenwinkel moet sluiten door de nieuwe maatregelen die werden genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. [naar artikel]
In Vivenkapelle vind je niet veel. Zelfs geen bakker of café. Wel een hondenopvang. Waar de dieren in de living worden opgevangen. Niet dat er geen ruimte zou zijn, want die vind je in Vivenkapelle wel. En rust uiteraard. In overvloed. [naar artikel]
Steeds meer mensen kopen een brood of taart in de supermarkt, daardoor verdwijnt de warme bakker stil maar zeker uit het straatbeeld. [naar artikel]
De Brusselse politie heeft een grootscheepse drugshandel blootgelegd. Ze vielen onder meer binnen bij een bekende bloemenwinkel in Schaarbeek.... [naar artikel]
De artisanale warme bakkers hebben het moeilijk. Steeds meer mensen halen hun brood in de supermarkt en de lastige werkuren maken het beroep van bakker minder aantrekkelijk voor jonge mensen. Maar desondanks kan je als warme bakker nog steeds het verschil maken, dat bewijst Willem Verlooy die deze week een nieuwe zaak opende in Antwerpen. [naar artikel]
De prijsexplosie in de supermarkt is eindelijk gestopt. Afgelopen maand betaalden we aan de kassa nog zo’n 3 procent meer dan een jaar eerder: de kleinste stijging in twee jaar tijd. Waarvoor betaalden we in maart nog meer? Werden er ook voedingsproducten goedkoper? En hoe zullen de prijzen nu verder evolueren? “Net als bij de bakker en in de frituur hanteren producenten en warenhuisketens graag het principe van ‘sticky prices’.” [naar artikel]
In de voormalige bloemenwinkel Jacaranda in Hombeek (Mechelen) hebben Mario De Vos en zijn vrouw Kim De Boelpaep een chocoladezaak met lunchbar geopend. “We willen hier een kwaliteitsmerk met zelfgemaakte producten uitbouwen”, zegt het gepassioneerd koppel. [naar artikel]
In de Eikerstraat is maandag rond 23.15 uur een man tegen de gevel van een bloemenwinkel gereden. Hij vluchtte weg, maar kon onderschept worden. Na een positieve ademtest verloor hij zijn rijbewijs en werd zijn voertuig getakeld. [naar artikel]
Een waterlek aan de Burgemeester Heymansplein in Beverlo heeft tijdens de nacht van donderdag op vrijdag, omstreeks 3 uur, voor heel wat ellende gezorgd. Bloemenwinkel Katlijn liep volledig onder water. De brandweer en watermaatschappij werkten samen om het euvel te verhelpen, maar de schade was al geleden. [naar artikel]
Wie verse sandwiches koopt bij de bakker heeft ongetwijfeld al gemerkt dat die na drie dagen hard zijn. Dat is niet het geval als je een zak sandwiches in de supermarkt koopt. Hoe komt het dat zo’n zak soms tot 30 dagen goed blijft? Wat zit daar dan allemaal in? Hoofdlector Ingrid De Leyn van Food Technology, Safety and Health (UZ Gent) legt uit. [naar artikel]
Dieven zijn in de nacht van woensdag op donderdag binnengedrongen in bloemenwinkel Sas in de Kerkstraat, pal in het centrum van Vosselaar. De daders maakten een gat in de glazen toegangsdeur en gingen aan de haal met het geld uit de kassa. [naar artikel]
Gert en Julie Geeraerts zijn de nieuwe zaakvoerders van Den Drijhoek in Hove. Nadat ze een jaar geleden het café op de hoek van de Lintsesteenweg met de Boechoutsesteenweg overnamen, hopen ze op 8 mei eindelijk hun eerste klanten te ontvangen op het terras. [naar artikel]
De Zwarte Stijlen, dat is eigenlijk een bruin volkscafé. Het enige café ook in Wijer, deelgemeente van Nieuwerkerken. Maandag is de sluitingsdag, dus kan het café dinsdag 9 juni om 14 uur eindelijk opnieuw de deuren openen. [naar artikel]
De Mijnstad Beringen is vanaf vandaag een supermarkt rijker. Woensdagmorgen opende aan de Koolmijnlaan in Beringen, waar vroeger supermarkt Aldi gevestigd was, een nieuwe Carrefour supermarkt. [naar artikel]
Het federaal voedselagentschap FAVV heeft een checklist opgesteld voor consumenten die verpakkingsvrij gaan winkelen. De campagne komt er omdat steeds meer mensen met hun eigen glazen potjes en katoenen tasjes naar de supermarkt, slager of bakker trekken om op een milieuvriendelijke manier boodschappen te doen. [naar artikel]
Het is een hobby als een andere. Een Britse man is na zes jaar eindelijk geslaagd in zijn plan om te parkeren op elk parkeerplekje van de lokale supermarkt. [naar artikel]
Niet alleen bij de bakker, maar ook in de supermarkt zal brood de komende tijd ongetwijfeld duurder worden. Dat komt omdat de prijzen van grondstoffen dreigen te “exploderen”, na de Russische inval in Oekraïne. Dat zeggen de grote en industriële bakkerijen vrijdag. [naar artikel]
Uitbaters Jean-Pierre en zijn vrouw Linda hebben na dertig jaar vrijdagavond afscheid genomen van café Boontje op Kalkoven in Asse. Maar geen nood voor wie vreest dat de bruine kroeg verdwijnt: vanaf februari gaat ze opnieuw open. [naar artikel]
Wie Sinterklaas zegt, zegt speculaas. Een verse speculaas van bij de warme bakker smaakt altijd, maar hoe zit het met de versies uit de supermarkt? Bakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij proeft 10 verschillende Sinterklaasfiguren in speculoos en haalt er de lekkerste uit. Al doet hij ook een zeer merkwaardige ontdekking. “Voor dit merk betaal je 40 procent meer, terwijl een veel goedkopere verpakking exact dezelfde speculaas bevat.” [naar artikel]
Hij is 79 jaar, heeft in 1964 nog mee jazzcafé De Muze uit de grond gestampt, en hij begint op woensdag 18 september een eigen café in de Grote Pieter Potstraat. De naam van de kroeg? Café De Vaste Hand. Wat het moet worden? “Iets wat het meest lijkt op het tegenovergestelde van een blitzkrieg”, aldus toogchef Tone Pauwels. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.