Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2020
17:47 uur

Van Cauwelaert: "Termont maakt de situatie in Gent erger"

VRT NWS

04/10/2018 - 00:09

Hoe burgemeester Termont reageert op het debat over de sociale woningen in Gent, maakt de situatie enkel erger. Dat zegt politiek analist Rik Van Cauwelaert in "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" Eerder bleek dat zeven sociale woningen in Gent die ongeschikt waren verklaard, toch nog worden verhuurd. Burgemeester Termont (SP.A) wijst daarvoor vooral naar huisvestingsmaatschappij WoninGent. 


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. PODCAST: "De afspraak" op vrijdag met Daniël Termont (11/02/2017 - De Redactie)
  Ivan De Vadder overloopt de politieke week met Daniël Termont (SP.A), columniste Heleen Debruyne en journalist Rik Van Cauwelaert (De Tijd).
  [naar artikel]
 2. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (02/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van maandag 1 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 3. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (09/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van maandag 8 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 4. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (09/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van dinsdag 9 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 5. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (11/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van donderdag 11 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 6. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (02/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van dinsdag 2 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 7. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (03/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van woensdag 3 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 8. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (05/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van donderdag 4 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 9. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (10/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van woensdag 10 oktober. "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" is een duidingsprogramma waarin oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, bij Ivan De Vadder hun licht laten schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 10. "Zinzen & Van Cauwelaert" bezorgd om CD&V: "Partij dreigt te klein te worden voor een regering" (16/05/2019 - VRT NWS)
  CD&V heeft het moeilijk om zich deze campagne in de kijker te spelen. Het valt "De Tijd"-journalist Rik Van Cauwelaert op dat CD&V'ers te weinig hun standpunten durven te formuleren. "Vooral in West-Vlaanderen zal de partij moeten vechten om te overleven", vermoedt Van Cauwelaert. Gewezen VRT NWS-journalist Walter Zinzen velt eenzelfde oordeel. "Ik vrees dat CD&V weleens te klein zou kunnen worden om nog in een regering te zitten."
  [naar artikel]
 11. Termont: "Lachaert zou zich beter bezighouden met zijn werk in de Kamer in plaats van met het schepencollege van Gent" (05/10/2017 - VRT NWS)
  De Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) is niet te spreken over de uitspraken van Open VLD-Kamerlid Egbert Lachaert vanmorgen in "De ochtend". Lachaert verweet Termont, die zijn wetsvoorstel over kraken bekritiseerd had, onder meer dat hij een standpunt inneemt dat nog verder gaat dan het Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 12. Termont laakt "bitsig" politiek klimaat "sinds N-VA aan de macht is" (08/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Daniël Termont (64), afscheidnemend burgemeester van Gent, zit 41 jaar in de politiek, maar zegt nu dat hij er in het huidige politieke klimaat...
  [naar artikel]
 13. Termont laakt "bitsig" politiek klimaat "sinds N-VA aan de macht is" (08/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Daniël Termont (64), afscheidnemend burgemeester van Gent, zit 41 jaar in de politiek, maar zegt nu dat hij er in het huidige politieke klimaat...
  [naar artikel]
 14. Termont: "Ik voel me miserabel" (11/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tom Balthazar, de gedoodverfde opvolger van Daniël Termont, trekt zich terug als kandidaat-burgemeester in Gent na de heisa rond de
  [naar artikel]
 15. Termont: "De belangrijkste wegen zijn onze luchtwegen" (15/01/2017 - De Redactie)
  Op de nieuwjaarsreceptie van Gent ging vooral het nieuwe mobiliteitsplan over de tongen. Toen burgemeester Termont zijn speech begon over het circulatieplan, weerklonk boegeroep. Termont repliceerde door het plan een hefboom voor een nieuwe samenleving te noemen.
  [naar artikel]
 16. Daniël Termont: "Vlaanderen gunt Gent geen grote infrastructuurwerken" (23/01/2018 - VRT NWS)
  De Gentse burgemeester Daniël Termont haalt uit naar de Vlaamse regering, die Gent volgens hem stiefmoederlijk behandelt op het vlak van grote infrastructuurwerken. Hij noemt dergelijke anti-politiek "zeer erg". Meer algemeen betreurt hij dat in de politiek vandaag meer op de man wordt gespeeld in plaats van dat het over de inhoud van dossiers gaat.
  [naar artikel]
 17. Termont: "Eerste ochtendspits van nieuw circulatieplan verloopt zonder problemen" (03/04/2017 - De Redactie)
  De Gentse burgemeester noemt het "een historische dag voor Gent". De echte test van het nieuwe verkeersplan in Gent komt er wel pas na de paasvakantie.
  [naar artikel]
 18. Zinzen & Van Cauwelaert analyseren de campagne: "Schrik voor de kiezer" en het "hyperkinetische gedrag van Calvo" (14/05/2019 - VRT NWS)
  Onder meer door de problematiek aan het station van Brussel-Noord lijkt het migratiedossier opnieuw een prominentere plaats te krijgen in deze campagne. Volgens "De Tijd"-journalist Rik Van Cauwelaert is er in het geval van Brussel-Noord geen sprake van racisme. "De mensen zijn eigenlijk gewoon beschaamd over de manier waarop wij er mààr in slagen om dit probleem aan te pakken." Gewezen VRT NWS-journalist Walter Zinzen gaat nog een stapje verder. Hij verwijt politici een gebrek aan mededogen. Dat zeggen ze in "Zinzen & Van Cauwelaert bij Ivan" op Canvas.
  [naar artikel]
 19. Termont blikt terug op carrière: "Nergens spijt van, ook niet van aanpak Optima-zaak" (27/09/2018 - VRT NWS)
  Gents burgemeester Daniël Termont (SP.A) is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen nog lijstduwer in zijn stad, maar zijn politieke carrière zit er vanaf 15 oktober op. In "De afspraak" kwam hij terugblikken op zijn parcours in "zijn Gent". Naar eigen zeggen heeft Termont nergens spijt van, ook niet van zijn nauwe contacten met Optima-topman Jeroen Piqueur of de video waarin hij zich verdedigde na beschuldigingen van fraude.
  [naar artikel]
 20. Freya: "Volg Termont niet op" (12/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Freya Van den Bossche is één van de bekendste politici in Gent. Na het ontslag van Tom Balthazar gisteren wordt de vraag gesteld of zij Termont
  [naar artikel]
 21. Termont hekelt antipolitiek: "Schandalig wat Gent krijgt in vergelijking met bijvoorbeeld Antwerpen" (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De laatste maanden van Daniël Termont (sp.a) als burgemeester gaan in, maar slabakken staat niet in zijn Gents woordenboek - integendeel. De...
  [naar artikel]
 22. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (27/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van maandag 27 mei. De stembusgang is achter de rug en oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, hebben het bij Ivan De Vadder over de nieuwe politieke stand van zaken.
  [naar artikel]
 23. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (16/10/2018 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van maandag 15 oktober. Oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, laten bij Ivan De Vadder hun licht schijnen op de stembusgang van zondag.
  [naar artikel]
 24. Zinzen en Van Cauwelaert fileren de campagne: 4 scherpe fragmenten (03/10/2018 - VRT NWS)
  Hoe kijken twee oude rotten van journalisten naar de campagne? Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert doen dat elke avond in "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan", op Canvas. Hieronder een eigenzinnige selectie van enkele spitante momenten van dinsdag.
  [naar artikel]
 25. Termont bijt van zich af tegen journalisten: "Volg eens een cursus Nederlands" (16/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Wat denkt Daniël Termont, de uittredende burgemeester van Gent, van de coalitievorming in zijn stad? Zijn partijgenoten van SP.A gaven het initatief uit handen aan Groen, maar Open VLD'er Matthias De Clercq probeert dat met CD&V te kapen. Een duidelijk geïrriteerde Termont wilde niet reageren en beet van zich af tegen aandringende journalisten. "Volg eens een cursus Nederlands."
  [naar artikel]
 26. Termont over betoging Gent: "Enige alternatief was ze uit elkaar kloppen, dan krijgen we Brusselse toestanden" (27/11/2017 - VRT NWS)
  De Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) heeft gereageerd op de onrust in zijn stad gisterenavond. "De politie heeft uitstekend werk geleverd. Zo'n betoging moet kunnen doorgaan, het enige alternatief was ze uit elkaar kloppen. En dan krijgen we Brusselse toestanden." Toch dient Termont klacht in. 
  [naar artikel]
 27. Tusk ontgoocheld na Brits voorstel over EU-burgers: "Dit maakt situatie nog erger" (23/06/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/cDGbEozo6JCkveZKXYAM2hbSK1o/diocontent/107700833/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 28. Termont hekelt antipolitiek: "Schandalig wat Gent maar krijgt in vergelijking met bijvoorbeeld Antwerpen" (23/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De laatste maanden van Daniël Termont (sp.a) als burgemeester gaan in, maar slabakken staat niet in zijn Gents woordenboek - integendeel. De...
  [naar artikel]
 29. Zinzen en Van Cauwelaert hebben een culthit op Canvas: "We dachten dat alleen onze vrouwen gingen kijken" (06/10/2018 - De Morgen)
  "Twee ouwe zakken die graag hun mening geven." Zo omschrijven Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert treffend zichzelf. De revelatie van deze verkiezingscampagne blijken twee senioren in een benepen studio, op Canvas, net voor middernacht. "Over De Wever doen de wildste roddels de ronde."
  [naar artikel]
 30. Termont: "Ik ben er kapot van" (11/02/2017 - De Redactie)
  De burgemeester van Gent, Daniel Termont, betreurt het ontslag van zijn partijgenoot en schepen Tom Balthazar. Kartelpartner Groen noemt het ontslag een noodzakelijk signaal en vraagt om meer duidelijkheid, alvorens een beslissing te nemen over de toekomst van het kartel.
  [naar artikel]
 31. Termont: "Aan valse bommelding hangt fors prijskaartje" (14/04/2017 - De Redactie)
  Woensdagavond bleek een bomalarm aan het Woodrow Wilsonplein in Gent na enkele uren loos alarm. Burgemeester Daniël Termont is helemaal niet opgezet met dat soort grappen, die een impact hebben op een groot deel van de stad.
  [naar artikel]
 32. Van Cauwelaert en Gerlache: "Men werkt aan een coalitie zonder N-VA" (25/06/2018 - VRT NWS)
  N-VA ligt regelmatig overhoop met de coalitiepartners in de Vlaamse en federale regering. Volgens journalisten Rik Van Cauwelaert en Alain Gerlache wordt aan beide kanten van de taalgrens gebroed op een coalitie zonder N-VA. "Je ziet dat de toon van PS naar MR verzacht is de laatste tijd. Ik hoor dat er gesprekken zijn tussen die twee partijen om samen te regeren", klinkt het in "Terzake".
  [naar artikel]
 33. Politiek analist Van Cauwelaert: "Crombez kan niet geloofwaardig onderhandelen met De Wever, zijn gezag is weg" (31/07/2019 - VRT NWS)
  De Vlaamse socialisten zijn verdeeld en het gezag van voorzitter John Crombez om mee te onderhandelen over regeringsdeelname is weg. Dat zei politiek analist Rik Van Cauwelaert in "De wereld vandaag" op Radio 1. De Morgen-hoofdredacteur Bart Eeckhout ziet dan weer dat er "goesting is om mee te regeren" bij de cirkel rond Crombez. Dat zei hij in "Terzake".
  [naar artikel]
 34. "Situatie in Libische migrantenkampen erger dan concentratiekampen" (30/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Folteringen, verkrachtingen, executies en systematische schendingen van de mensenrechten: de situatie van migranten en vluchtelingen in kampen in
  [naar artikel]
 35. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (15/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van woensdag 15 mei. n de aanloop naar de verkiezingen zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 36. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (17/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van donderdag 16 mei. In de aanloop naar de verkiezingen zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 37. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (22/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van woensdag 22 mei. In de aanloop naar de verkiezingen zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 38. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (22/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van dinsdag 21 mei. In de aanloop naar de verkiezingen zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 39. Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan (23/05/2019 - VRT NWS)
  Herbekijk hier "Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan" van donderdag 23 mei. In de aanloop naar de verkiezingen zijn oud-VRT NWS-journalist Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert, columnist bij De Tijd, elke avond te gast bij Ivan De Vadder. Ze laten hun licht schijnen op de verklaringen en de debatten die doorheen de dag hebben plaatsgevonden in de kranten, op radio en televisie en in de sociale media.
  [naar artikel]
 40. Van Cauwelaert vreest voor "vieze oorlog" na bommetje van CDH (19/06/2017 - De Redactie)
  Volgens politiek analist Rik Van Cauwelaert dreigt CDH een vuile oorlog te ontketenen dor de bruggen met de PS op te blazen.
  [naar artikel]
 41. Podcast "De stand van de stad": waar staat Gent na 12 jaar burgemeester Termont? (18/09/2018 - VRT NWS)
  In “De stand van de stad”, onze podcastreeks over de verkiezingen, ontleden we vandaag leven en politiek in Gent. De populaire SP.A-burgemeester Daniël Termont neemt er sowieso afscheid. Het kartel van rood en groen heeft er met een streepje blauw de plak gezwaaid. Geel probeert dat kartel te onttronen. 
  [naar artikel]
 42. Ze weten al op wie ze gaan stemmen, maar welke verrassing voorspellen "Zinzen & Van Cauwelaert" nu zondag? (24/05/2019 - VRT NWS)
  "Het kabbelde van het ene onderwerp naar het andere. De blauwe pakken en de bruine schoenen van de kandidaten waren de enige constante." Met die woorden vat De Tijd-journalist Rik Van Cauwelaert de op haar laatste benen lopende kiescampagne samen. In het gezelschap van gewezen VRT NWS-journalist Walter Zinzen maakt hij een balans op en blikt hij vooruit naar wat we mogelijk mogen verwachten op verkiezingsdag. Maar eerst focussen ze nog een laatste keer op de gebeurtenissen van vandaag.
  [naar artikel]
 43. Daniël Termont: "Herstel op schema, maar werken mag nog niet" (07/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dag op dag vijf weken geleden onderging burgemeester Daniël Termont een zware hartoperatie. Sindsdien bleef het stil, tot gisteren. Termont nam
  [naar artikel]
 44. Jan Decorte: "Tot mijn 18e was ik dood en toen gebeurde mei '68" (30/04/2018 - VRT NWS)
  Kunstenaar Jan Decorte en journalist Rik Van Cauwelaert waren beiden 18 in '68 en ze zijn beiden 68 in 2018. "Terzake" bracht hen samen aan de vooravond van de verjaardag van mei '68. Decorte en Van Cauwelaert beleefden die periode elk heel anders en oordelen anders over de betekenis ervan voor vandaag.
  [naar artikel]
 45. Gentse CD&V wil "echte participatie" en herwaardering wijkagent (29/06/2018 - VRT NWS)
  In Gent heeft CD&V-lijsttrekker Mieke Van Hecke het verkiezingsprogramma van haar partij voorgesteld. Ze heeft lof, maar is ook scherp voor de "arrogante" bestuursmeerderheid van burgemeester Daniël Termont (SP.A). Die negeert adviesraden en gebruikt participatie als "windowdressing". CD&V belooft in Gent "echte participatie" en een beleid dat sterk gericht is op armoedebestrijding. Op het vlak van veiligheid wil de partij de wijkagent herwaarderen.
  [naar artikel]
 46. "Zinzen & Van Cauwelaert" zien De Wever "mogelijk fatale stap zetten" én de premier krijgt een "pijnlijk" cadeau (22/05/2019 - VRT NWS)
  "Dit zou zwaarder kunnen aankomen dan wat hij gezegd heeft over de pensioenen." Dat zegt De Tijd-journalist Rik Van Cauwelaert over een geluidsopname uit 2016 van N-VA-voorzitter Bart De Wever. In onderstaand geluidsfragment geeft De Wever aan dat bij zoekacties naar mensen zonder papieren, wordt samengewerkt tussen politie en Vreemdelingenzaken. Aan tafel bij Ivan De Vadder wordt vooral het taalgebruik in dat filmpje onder vuur genomen. "Hij heeft in deze campagne al enkele steken laten vallen", luidt hun conclusie.
  [naar artikel]
 47. EU ontgoocheld na Brits voorstel over EU-burgers: "Dit maakt situatie nog erger" (23/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Britse voorstel om de rechten van EU-burgers in het Verenigd Koninkrijk te verzekeren na de brexit volstaat niet. Dat zeggen voorzitter van
  [naar artikel]
 48. Rik Van Cauwelaert over N-VA in Brussel: "Ze zetten in op hun sterkste programmaonderdeel" (24/04/2018 - VRT NWS)
  Volgens journalist en Brussel-kenner Rik Van Cauwelaert is het geen toeval dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zich zo ostentatief profileert in de hoofdstad door elf lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen voor te stellen. Volgens Van Cauwelaert moet je deze verkiezingen zien als aanloop naar de federale en regionale verkiezingen van volgend jaar.
  [naar artikel]
 49. Termont roept op tot behoud van kartel (13/02/2017 - Knack)
  Gents burgemeester Daniël Termont hoopt dat het kartel tussen sp.a en Groen overeind blijft. "Als links zich verdeelt, is dat een verzwakking van links en is dat niet goed voor Gent als progressieve stad", zo zei hij maandag voor aanvang van het sp.a-partijbureau.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.