Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Welke chocolade is nu het gezondst: zwart, biologisch of rauw?

12/10/2016 - 15:25
"Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Welke graanreep is het gezondst? Onze diëtiste vergelijkt ze en buist er vijf: “Deze reep bevat meer chocolade dan granen” (10/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Met chocolade, bosvruchten of met hazelnoten. Graanrepen bestaan in veel vormen en maten. Maar welke is nu het beste om je dag mee te starten of in de boterhammendoos van je kinderen te steken? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 16 soorten graanrepen en deelt zelfs een 10 op 10 uit. “Dit is de enige reep waar geen suiker aan werd toegevoegd.” [naar artikel]


2. Welke wijnen moet je drinken bij welke chocolade? (23/01/2022 - Express)

Met eerst Valentijnsdag en daarna Pasen gaan we een periode in waar veel chocolade wordt gegeven en gegeten. Tijd dus om eens te kijken welke wijn je het best drinkt bij welke chocolade. Laten we beginnen met een paar algemene beschouwingen alvorens witte-, zwarte- en melkchocolade onder de loep te nemen. Om te beginnen: zachte […] [naar artikel]


3. Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen (29/08/2018 - Metro)

Voel je niet langer schuldig als je nog eens chocolade eet. Uit onderzoek blijkt dat af en toe een stukje chocolade eten wel eens heel erg gezond kan zijn. Onderzoekers stelden vast dat het risico op hartfalen met dertien procent verminderd kan worden als een persoon per maand drie repen chocolade eet. De oorzaak vonden […] Het bericht Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


4. Biovoeding vs. ‘gewone’ voeding: diëtiste vergelijkt 11 producten binnen die 2 categorieën. Welke variant is nu écht het gezondst? (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Denk je bij ‘biologisch’ automatisch aan gezonder? Dan ben je zeker niet alleen. Consumenten zien voeding met biolabel vaak als gezonder, blijkt uit onderzoek van de UGent. Maar klopt die perceptie wel? Diëtiste Sanne Mouha licht de verschillen toe en neemt twee versies van 11 producten — één met en één zonder biolabel — onder de loep en helpt enkele misverstanden de wereld uit. “Een koek blijft een koek, of die nu biologisch is of niet.” [naar artikel]


5. Van boter tot olijf- of kokosolie: welke is écht het gezondst? En hoe herken je slechte olie? Voedingsexperte scheidt feiten van fabels (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]


6. Meer dan de helft van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees: welke soort is nu écht het gezondst? En welke het goedkoopst? (13/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). “Je leest veel tegenstrijdige dingen over vlees, maar het kan wel degelijk in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke soort is dan het gezondst? En welke het goedkoopst? Sels tipt hoe je die vier keer vlees per week best invult en Jan De Boeck van Consumer Panel GfK Belgium werpt een blik op de prijsverschillen per kilo. [naar artikel]


7. Boter, olijf- of kokosolie: welke vetstof is écht het gezondst? Voedingsexperte maakt komaf met mythes. “Niet elke olie is geschikt om iets in te bakken” (23/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]


8. Hasselts model Lien Mertens (17) gehuld in chocolade: “Ik eet het elke dag” (15/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Zwart of lekker zoet: met chocolade kan je alle kanten uit. De Hasseltse chocolatier Boon (echte naam Patrick Mertens) en dochter én model Lien zien cacao zelfs op de catwalk. Pure chocolade, pure schoonheid. [naar artikel]


9. “Met een halve bol mozzarella of twee vingers fetakaas zit je al aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid”: welke kaas is nu écht het gezondst? (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Parmezaanse kaas strooien we graag volop over onze spaghetti, we beleggen onze boterhammen met een plakje belegen kaas of werken onze salade af met Griekse feta. Lekker én vettig, maar welke kaassoort is nu het gezondst binnen dat grote assortiment? En wat betekent die 20+ of 40+ erbij? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 14 soorten op vlak van voedingswaarden en tipt hoe je de beste keuze maakt. “Eén handvol kaas bevat al gemiddel 85 kcal, het verschil zit in de details.” [naar artikel]


10. Welke olie om in te bakken is het gezondst? Diëtiste schept duidelijkheid: “Deze gebruik je beter niet elke dag” (14/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

In jouw keuken staat ongetwijfeld een fles klassieke olijfolie in de kast, al dan niet extra vierge. Maar er bestaan natuurlijk nog andere soorten olie om mee te koken. Diëtiste Sanne Mouha neemt er elf onder de loep. “Dit is géén wondermiddel, zoals vaak wordt beweerd”, verrast ze. Wat zijn wel goede oliën voor dagelijks gebruik? Hoeveel kosten ze? En welke oliën zijn nu echt het gezondst? [naar artikel]


11. Van mozzarella tot parmezaan: welke kaassoort is het gezondst? “Als je zoutrijke kaas gebruikt, voeg dan niet nog eens extra zout toe” (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Parmezaanse kaas strooien we graag volop over onze spaghetti, we beleggen onze boterhammen met een plakje belegen kaas of werken onze salade af met Griekse feta. Lekker én vettig, maar welke kaassoort is nu het gezondst binnen dat grote assortiment? En wat betekent die 20+ of 40+ erbij? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt 14 soorten op vlak van voedingswaarden en tipt hoe je de beste keuze maakt. “Eén handvol kaas bevat al gemiddel 85 kcal, het verschil zit in de details.” [naar artikel]


12. Van gewone koemelk tot plantaardige varianten: welke is nu écht het gezondst? “We mogen niet automatisch denken dat iets nieuws ook beter is” (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wereldmelkdag vandaag is een geschikte dag om stil te staan bij het oude gezegde ‘melk is goed voor elk’. Naast die gewone koemelk die vroeger de enige 'melk’ in het schap van de supermarkt was, staan nu veel plantaardige varianten op basis van soja, haver of zelfs aardappelen: welke is dan het gezondst? En is die koemelk zo slecht voor ons als wordt beweerd? Diëtiste Celien Rombouts legt uit. “De grootste verschillen zitten in de hoeveelheden verzadigd vet en suikers.” [naar artikel]


13. ‘Melk is goed voor elk’, of toch niet? Diëtiste zet voor eens en altijd op een rijtje welke melk of plantaardige variant het gezondst is (01/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wereldmelkdag vandaag is een geschikte dag om stil te staan bij het oude gezegde ‘melk is goed voor elk’. Naast die gewone koemelk die vroeger de enige 'melk’ in het schap van de supermarkt was, staan nu veel plantaardige varianten op basis van soja, haver of zelfs aardappelen: welke is dan het gezondst? En is die koemelk zo slecht voor ons als wordt beweerd? Diëtiste Celien Rombouts legt uit. “De grootste verschillen zitten in de hoeveelheden verzadigd vet en suikers.” [naar artikel]


14. “Bewaar chocolade niét in de koelkast, voor je het weet smaakt het naar Franse kaas”: Dominique Persoone beantwoordt 8 vragen over chocolade (10/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]


15. Hoe bewaar je chocolade? En betekent witte neerslag dat die slecht is? Dominique Persoone deelt 8 weetjes (10/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Misschien heb je de afgelopen dagen al massa’s chocolade gegeten en ligt er nog een berg overschot op jou te wachten. Maar weet je ook hoe chocolade precies gemaakt wordt, hoe je die best bewaart en op welke manier je er het meest van geniet? Chocolademeester Dominique Persoone van The Chocolate Line beantwoordt acht vragen, deelt de vijf stappen waarin chocolade gemaakt wordt én geeft zijn exclusief recept voor chocoladesaus. [naar artikel]


16. Van biefstuk tot kip: welke vleessoort is het gezondst en het goedkoopst? “We eten amper 2 procent minder vlees dan 10 jaar geleden” (14/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]


17. Biovoeding vs. ‘gewone’ voeding: diëtiste vergelijkt 11 producten binnen die 2 categorieën. Wat is nu écht het gezondst? (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Denk je bij ‘biologisch’ automatisch aan gezonder? Dan ben je zeker niet alleen. Consumenten zien voeding met biolabel vaak als gezonder, blijkt uit onderzoek van de UGent. Maar klopt die perceptie wel? Diëtiste Sanne Mouha licht de verschillen toe en neemt twee versies van 11 producten — één met en één zonder biolabel — onder de loep en helpt enkele misverstanden de wereld uit. “Een koek blijft een koek, of die nu biologisch is of niet.” [naar artikel]


18. Een boon voor chocolade: 'Weinig mensen kennen de ware geur van chocolade' (26/04/2020 - Knack)

Welke culinaire schatten heeft België te bieden? Van de Vlaamse velden tot de Ardeense bossen gaat Knack Weekend op zoek naar lekker lokaal. [naar artikel]


19. GETEST. Een koppel chefs proeft valentijnschocolade en deelt zelfs een 10/10 uit: “deze speciale vulling wil je echt aan je geliefde cadeau doen” (12/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Met valentijn zie je overal speciale chocolade bij chocolatiers zoals Leonidas, Neuhaus en Pierre Marcolini opduiken. Welke chocolade is nu écht lekker en welke box is je geld waard? Glenn Rosch en Nicole Schellekens van restaurant Rosch in Hasselt testen samen acht valentijnsboxen voor je uit. Het koppel beoordeelt zowel de smaak als de verpakking: “in deze chocolade zit een boodschap verscholen zoals in een fortune cookie, superleuk om samen te ontdekken.” [naar artikel]


20. Welke havermout is nu het gezondst? (14/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

Je wil het wat gezonder aandoen, en dus eet je elke ochtend braaf een kommetje havermoutpap. Totdat je erachter komt dat jouw supergezonde [naar artikel]


21. Wereld Chocolade Dag: steun cacaoboeren en kies voor (h)eerlijke chocolade (07/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]


22. Welke is het gezondst: de BigMac van 30 jaar geleden of die van nu? (15/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wie bewust met voeding bezig is, zal hoogstwaarschijnlijk niet langsgaan voor een hapje bij fastfoodketen McDonald's. Het fastfoodrestaurant dat... [naar artikel]


23. Komkommer als ‘sukkeltje’ onder de groenten: welke groenten zijn het gezondst? (21/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


24. Hoe kies je de gezondste chocoladereep? “Het probleem van chocolade zit vooral in de hoeveelheid toegevoegde suikers” (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort. [naar artikel]


25. Hondenbaasjes opgelet: “Zorg dat je kinderen àlle paaseieren vinden, want chocolade en honden is een gevaarlijke combinatie” (06/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend kunnen de kinderen weer op paaseitjesjacht in de tuin. Maar als je een hond hebt, houd die dan wel extra goed in het oog. In vier jaar tijd is het aantal oproepen naar het Antigifcentrum voor honden die per ongeluk chocolade gegeten hebben met de helft gestegen. Dominique Vandijck van het Antigifcentrum, legt uit waarom chocolade zo schadelijk is voor honden, voor welke chocolade je het meeste moet oppassen en wat je moet doen als jouw hond toch per ongeluk een eitje vindt. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!