Het bekend Antwerps restaurant Het Pomphuis, aan de rand van de haven, sluit eind dit jaar de deuren. Volgens de uitbaters zal het door de Oosterweelwerken minstens 5 jaar onmogelijk zijn om het restaurant open te houden. "De veiligheid en het comfort van de gasten staan voorop en dat valt niet te verenigen met dergelijke enorme bouwwerken”, zegt uitbater Gunther Dieltjens. [naar artikel]
Het bekende Hasseltse restaurant ‘Het Kookpunt’, in het Hemelrijk in Hasselt, zal voorlopig niet meer openen. Door gezondheidsproblemen van de uitbater was het restaurant al een tijdje dicht en werd een overnemer gezocht. [naar artikel]
Een verrassing van formaat in de Limburgse culinaire wereld: het bekende Hasseltse restaurant Figaro sluit op 1 juli na 52 jaar de deuren. “Ik kook nog ontzettend graag, maar ik ben 75 en er is geen opvolging”, zegt chef Jacques Colemont. [naar artikel]
Het bekende restaurant Troubadour in Berchem sluit zijn deuren. John Verbeeck, de eigenaar van het restaurant, moet het hoofd bieden aan “gezondheidsuitdagingen”. “Hij heeft tijd nodig om te herstellen”, klinkt het bij de aankondiging op de website. [naar artikel]
Na 23 jaar sluit restaurant Chez Raoul in het centrum van Antwerpen de deuren definitief op 31 december. Corona speelt een rol in dit vervroegd afscheid, maar: eerst wacht nog het wildfestijn, een specialiteit van de chef. [naar artikel]
Chinees restaurant Chion’s Place in Oud-Turnhout sluit dinsdagavond definitief de deuren. Na 22 jaar houdt zaakvoerder Daniel Chion (51) het voor bekeken. “Het is mooi geweest. Na drie decennia in de horeca zal ik genieten van de rust.” [naar artikel]
Het gekende restaurant De Goei Goesting in Hasselt sluit de deuren op 12 maart. Dan wordt er voor het laatst eten geserveerd het etablissement van ondernemer Dirk Hendrickx. Zo’n 2 maanden later moet De Goei Goesting opnieuw opengaan, maar met een totaal ander concept. Het voorste gedeelte wordt dan een cocktailbar, annex club. Het achterste gedeelte zal een onderdeel worden van het naastgelegen L’Aperi Vino. [naar artikel]
Nog vijf weken kan je terecht bij Restaurant Marie in de Heilig Bloedlaan, daarna sluit de zaak de deuren. Op zondag 15 september is de eetgelegenheid van Jan Lauryssen (50) nog een laatste keer open. “Dat wordt meteen ook de laatste keer dat ik in de keuken sta. Tot die dag blijf ik gerechten maken zoals ik het altijd gedaan heb”, vertelt hij. [naar artikel]
Driesterrenrestaurant De Karmeliet sluit vanvond na 33 jaar de deuren. Chef Geert Van Hecke begint binnenkort al met een nieuw restaurant [naar artikel]
Grill & Bistro Gasthof 1618 in het begijnhof in Diest heeft zondagavond de deuren gesloten. “Uit noodzaak, want wij vinden geen geschikt personeelom de klanten onze gewenste service te bieden”, zeggen uitbaters Kurt Weytjens en zijn partner Marinella Tramacere. [naar artikel]
Opnieuw een succesvol restaurant dat op zaterdagavond de deuren sluit. Na Vrijmoed laat nu ook het hippe Oak het personeel rusten op een traditioneel drukke weekendavond. “We kiezen voor quality time voor onszelf en onze medewerkers.” [naar artikel]
Met het nieuwe jaar verdwijnt wellicht één van de bekendste zaken in Antwerpen. Restaurant Popoff op de Oude Koornmarkt sluit in januari de deuren. Het houdt niet helemaal op te bestaan, maar zaakvoerster Marleen heeft nog geen duidelijke plannen. Het kan zijn dat de Popoff een nieuw leven krijgt als traiteur, maar er van een pasta of een taartje genieten zal niet meer mogelijk zijn.LEES MEER. Popoff op Oude Koornmarkt sluit na 35 jaar: “Ik vond geen hulp die ook in het weekend wil werken” [naar artikel]
Fonduerestaurant ‘Cuinesse’ in de Genkse Grotestraat sluit de deuren. Dat wordt via Instagram bekend gemaakt. [naar artikel]
Brasserie Bar Bib op het Stadsplein in Genk sluit de deuren. Dat maakte exploitant Luc Vandeweyer zelf bekend. De voornaamste reden is een te beperkte omzet. Vandeweyer verwijst ook naar maatregelen zoals de ‘witte kassa’ die het, volgens hem, de horeca niet gemakkelijk maken. [naar artikel]
Restaurant Lollapalooza in de Pelgrimstraat sluit zaterdag na 24 jaar definitief de deuren. “Met pijn in het hart”, zeggen zaakvoerders Bram De Boeck en Vanja Pauwels. “Maar het is tijd voor iets nieuws.” [naar artikel]
De architecten van UAU Collectiv hebben hun restaurant Brousse aan de Kunstlaan in Hasselt klaar. Volgende donderdag zwaaien de deuren open, één week eerder werd druk proefgedraaid. En met succes, ook al zoekt hun chef Kevin Bonanno nog volop teamleden. [naar artikel]
brussel/hasseltHet meest vermaarde Vietnamese restaurant van de Benelux, Little Asia, sluit de deuren. De reden: Martin Heylen trok vier jaar geleden met uitbaatster Quyên Truong Thi (47) naar haar roots in Vietnam. Het zou haar hele leven overhoop halen. [naar artikel]
River Kwai, het eerste Thaise restaurant van Antwerpen, sluit na 35 jaar de deuren. Dat kondigt uitbaatster Paige Chaiyakul (45) twee weken voor de laatste gerechten de keuken uitvliegen aan. We blikken terug op hoe het allemaal begon, en worden meteen gerustgesteld: “We hebben nog veel in petto voor de toekomst.” [naar artikel]
De bekende Deense sterrenzaak Noma - het beste restaurant ter wereld - sluit de deuren. Dat kondigt chef René Redzepi aan. De chef-kok zegt dat voor hem de job van koken op het allerhoogste niveau, vol slopende uren en een ronduit intense werkcultuur, een breekpunt heeft bereikt. “Het is onhoudbaar”, zegt hij in een gesprek met ‘The New York Times’. [naar artikel]
Het bekende restaurant Den Abattoir in Antwerpen-Noord gaat dicht. De zaak trok twintig jaar lang vleesliefhebbers naar de Lange Lobroekstraat. Nu is het failliet. [naar artikel]
Een verrassing van formaat in de Limburgse culinaire wereld: het bekende Hasseltse restaurant Figaro sluit op 1 juli na 52 jaar de deuren. “Ik kook nog ontzettend graag, maar ik ben 75 en er is geen opvolging”, zegt chef Jacques Colemont. [naar artikel]
The Gilded, het restaurant in het hotel van Mousa Dembélé, opent volgende maand opnieuw de deuren. In juni vertrok chek-kok Nick De Backer er, en het restaurant sloot enkele maanden de deuren. Maar nu heeft de familie Dembélé een nieuw team klaar om het restaurant in hotel De Gulde Schoen te runnen. En je hoeft maar 1 ding te doen in dat restaurant: je eten delen. [naar artikel]
Laurens Snykers van het Hasselts restaurant LEEUW is het beu. “Wie reserveert en niet of laattijdig annuleert, is voortaan 50 euro per persoon kwijt.” Vrijdag moest zijn restaurant in de Kapelstraat volzet zijn met 28 gasten, maar 18 klanten daagden niet op. “Het is een plaag.” [naar artikel]
Dit weekend sluit na ruim een halve eeuw hotel-restaurant Koeckhofs in Achel definitief de deuren. Zaakvoerders Mark Bonneu en Inge Van de Broek nemen zondag afscheid met een dorpsfeestje. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.