VIDEO. Stijn Celus (Herkenrode) scoort met prachtige vrije trap

22/10/2018 - 13:55
"Dankzij een 0-5-zege in Kanne stak Herkenrode de eerste periodetitel in vierde provinciale B op zak. Alweer was er een belangrijke rol weggelegd voor Stijn Celus. De aanvaller trof twee keer raak, waaronder een prachtige vrije trap, en maakte dit seizoen al 28 doelpunten in 12 wedstrijden."

1. VIDEO. Celus maakt zijn 500ste doelpunt (15/01/2019 - Het Belang van Limburg)

500 doelpunten. Het is een aantal waar veel spitsen alleen maar van kunnen dromen. Voor Stijn Celus werd het werkelijkheid. De 43-jarige Hasselaar scoorde vier keer voor Herkenrode tegen Vroenhoven en zit zo dit seizoen al aan 45 officiële doelpunten. “Mijn volgende doel is nu om aan 65 goals te geraken.” [naar artikel]

2. VIDEO. Het 500ste (!) doelpunt van Stijn Celus, fraaie afstandsschoten en enkele discutabele strafschopfases: dit was het weekend op de Limburgse voetbalvelden (14/01/2019 - Het Belang van Limburg)

Het voorbije weekend werd er weer massaal gevoetbald op de Limburgse velden. Onze fotografen doorkruisten de hele provincie om wedstrijden bij te wonen en kwamen terug met een heleboel leuke filmpjes. Het 500ste (!) doelpunt van Herkenrode-spits Stijn Celus, fraaie afstandsschoten en enkele discutabele strafschopfases: je ziet het allemaal in deze compilatievideo. [naar artikel]

3. VIDEO. Velm verrast leider Herkenrode: bekijk hier het winnende doelpunt (27/11/2018 - Het Belang van Limburg)

In vierde provinciale B vloerde Velm dit weekend leider Herkenrode in eigen huis (0-1). Alexander Vanlessen scoorde van op de stip. Voor Herkenrode miste topschutter Celus een penalty. [naar artikel]

4. Wie wordt kampioen in vierde provinciale B? Dit is de pronostiek van de trainers (01/09/2018 - Het Belang van Limburg)

SK Herkenrode en FC Diepenbeek B zijn volgens de trainers de titelfavorieten. Best begrijpelijk natuurlijk als je ziet wat een versterkingen zij binnengehaald hebben. Zo kwam bij Herkenrode bijvoorbeeld trainer Steven Nelissen overgewaaid van Zelem met kerels als Houben, Vanoppen, Nelissen, Jans en Celus in zijn slipstream. Vooral Stijn Celus heeft vorig seizoen nog bewezen dat hij een good-old pur sang is. Diepenbeek FC (een fusie van VVDZ en Rooierheide) moet dan weer voldoende gewapend zijn om zowel in derde (met haar A-ploeg) als in vierde (met de B-ploeg) hoge ogen te gooien. [naar artikel]

5. Stijn Celus kroont zich met 68 (!) doelpunten tot provinciaal topschutter (16/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Stijn Celus van Herkenrode (4B) kroont zich met 68 doelpunten tot provinciaal topschutter. [naar artikel]

6. VIDEO. Sinterklaas op krukken, een prachtige vrije trap en een gemiste strafschop: dit was het weekend op de Limburgse voetbalvelden (20/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Het voorbije weekend werd er weer massaal gevoetbald op de Limburgse velden. Onze fotografen doorkruisten de hele provincie om wedstrijden bij te wonen en kwamen terug met een heleboel leuke filmpjes. Sinterklaas op krukken, een prachtige vrije trap en een gemiste strafschop: je ziet het allemaal in deze compilatievideo. [naar artikel]

7. VIDEO. Sarli (Lanaken VV) krult vrije trap heerlijk in de kruising (20/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Lanaken heeft zaterdagavond in eigen huis de topper tegen Louwel niet kunnen winnen. De thuisploeg kwam, mede dankzij een prachtige vrije trap van Sarli, op een 2-0-voorsprong maar gaf die bonus uiteindelijk nog uit handen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 2-2. [naar artikel]

8. Red Flame Lien Mermans scoort prachtige vrije trap vanop 30 meter (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)

In de voorbereiding van het Europees Kampioenschap van deze zomer in Nederland spelen de Red Flames op de Cyprus Cup. In de wedstrijd tegen Zwitserland scoorde Lien Mermans de 1-1 gelijkmaker via een prachtige vrije trap vanop 30 meter. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een draw. Janice Cayman maakte een kwartier voor tijd nog de 2-1 maar de Zwitsers kwamen drie minuten voor affluiten alsnog op 2-2. De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg staat 25e op de FIFA-ranglijst, Zwitserland staat daarin acht plaatsen hoger. [naar artikel]

9. VIDEO. Gescoorde en gemiste strafschoppen, een prachtige vrije trap en een aftrap door Steven Vandeput: dit was het weekend op de Limburgse voetbalvelden (29/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Het voorbije weekend werd er weer massaal gevoetbald op de Limburgse velden. Onze fotografen doorkruisten de hele provincie om wedstrijden bij te wonen en kwamen terug met een heleboel leuke filmpjes. Gescoorde en gemiste strafschoppen, een prachtige vrije trap en toekomstig burgemeester van Hasselt Steven Vandeput die de aftrap geeft: je ziet het allemaal in deze compilatievideo. [naar artikel]

10. Membruggen is gered (16/04/2018 - Het Belang van Limburg)

's Herenelderen pakte de titel na de 1-1 tegen Membruggen, een punt waarmee ook Membruggen gered is aangezien Herkenrode de boot inging in Diepenbeek. Donk deed een gouden zaak door in eigen huis Godsheide te verslaan, onder andere dankzij een prachtige vrije trap van Kevin Wintmolders (foto). (fava) [naar artikel]

11. “Op naar 500 goals” (09/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Stijn Celus heeft zeven van de tien goals gemaakt voor Herkenrode tegen Vliermaalroot. “Meestal gewone inleggertjes”, zo relativeert hij. “Of toch: één corner binnen gekopt. Maar ik heb wel mijn record gebroken. Vorig seizoen scoorde ik bij Zelem namelijk zes keer in één match, nu dus zeven keer.” [naar artikel]

12. Neymar kan het ook naast het veld en scoort prachtige vrije trap vanop flatgebouw (08/06/2017 - Het Laatste Nieuws)

Neymar was onlangs te zien in de Amerikaanse talkshow Jimmy Kimmel Live. Hier nam hij de uitdaging aan om de Hollywoord Voulevard-challenge te [naar artikel]

13. Vukovic pakt uit met schitterende save op een vrije trap van Vormer (30/08/2020 - Het Belang van Limburg)

Na 11 minuten in KRC Genk - Club Brugge kwamen de bezoekers erg dicht bij een voorsprong op een vrije trap van Ruud Vormer. De Nederlandse aanvoerder van Club Brugge krulde de vrije trap perfect naar de winkelhaak, maar de Genkse goalie Danny Vukovic redde al met een even knappe parade (bekijk de video hieronder). [naar artikel]

14. Een raket van 106 kilometer per uur: Inter-verdediger scoort de perfecte vrije trap (12/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Inter speelde zondagmiddag op het veld van Sampdoria. De Italiaanse kampioen kwam al vroeg op voorsprong dankzij Federico Dimarco. De 23-jarige geboren Milanees knalde een vrije trap nagenoeg perfect in de bovenhoek aan een snelheid van 106 km/u. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 2-2. [naar artikel]

15. Thibaut Courtois trapt zelf heerlijke vrije trap in de winkelhaak (09/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Thibaut Courtois is de onbetwistbare nummer één in doel bij de Rode Duivels en Chelsea. Maar als de nood hoog is, kan hij nog altijd worden ingeschakeld bij vrije trappen, zo blijkt uit een filmpje vanop training dat hijzelf op Twitter zette. Daarin scoort de doelman zelf een perfecte vrije trap. "Soms scoor ik ook", klinkt het laconiek. [naar artikel]

16. VIDEO. Het zit hem in de details: miljoenen zagen al hoe Lionel Messi bal stiekem verlegt om nadien heerlijke vrije trap te scoren (09/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Lionel Messi en Inter Miami, het is voorlopig een geslaagd huwelijk met zeven goals van de Argentijn in amper vier optredens. Goed voor een plek in de kwartfinales van de Leagues Cup. Op Twitter verscheen deze week een video van vlak voor zijn heerlijke vrije trap tegen Dallas. Daarin is te zien hoe Messi de bal een paar keer verlegt terwijl de scheidsrechter niet kijkt. Centimeters die er uiteindelijk toe deden, want Messi trapte de vrije trap vlak naast de paal recht in de kruising. De video werd intussen al meer dan 3 miljoen keer bekeken. [naar artikel]

17. VIDEO: Charly Musonda draait vrije trap knap in de hoek (10/01/2018 - Sporza)

Charly Musonda jr. heeft twee keer gescoord voor de beloften van Chelsea. In de 95e minuut trok hij zijn team over de streep met een prima vrije trap. [naar artikel]

18. Napoli blijft winnen in Italië, Mertens scoort ei zo na heerlijke vrije trap (18/02/2018 - Het Belang van Limburg)

Napoli heeft zondag met 1-0 van SPAL gewonnen op de speeldag 25 van de Italiaanse Serie A. Allan maakte na een heerlijke combinatie het enige doelpunt van de wedstrijd. Mertens, die de 90 minuten vol maakte, scoorde bijna een knappe vrije trap. [naar artikel]

19. Video: Muur gaat open, Januzaj ziet het gaatje en scoort (15/02/2018 - Sporza)

Real Sociedad heeft in eigen stadion geen afstand kunnen nemen van RB Salzburg. Adnan Januzaj scoorde met een vrije trap. [naar artikel]

20. Voetbalbond geeft uitleg bij betwistbaar doelpunt Virton-Beerschot: “Scheids had vrije trap niet mogen laten doorgaan” (27/01/2020 - Gazet van Antwerpen)

Beerschot werd zaterdagavond in Virton genekt door een doelpunt na een discutabele vrije trap. De scheidsrechtersafdeling van de Belgische voetbalbond oordeelt nu dat de vrije trap niet had mogen doorgaan. “De scheidsrechter had de aanvallers moeten vragen om op het fluitsignaal te wachten vooraleer de vrije trap te nemen”, klinkt het. [naar artikel]

21. Video: Vrije trap Fekir bezorgt Lyon zege tegen Monaco in 95e minuut (14/10/2017 - Sporza)

Olympique Lyon heeft Monaco opgezadeld met vervelend puntenverlies. Lyon won dankzij een knappe vrije trap van Fekir diep in de extra tijd. [naar artikel]

22. KIJK. Wát een entree: debuterende Lionel Messi bezorgt Inter Miami met weergaloze vrije trap zege in blessuretijd (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het tijdperk van Lionel Messi (36) bij Inter Miami is in stijl begonnen. Diep in blessuretijd maakte de Argentijnse ster met een prachtige vrije trap de winnende treffer. Miami in extase. Het team van Messi versloeg zo het Mexicaanse Cruz Azul met 2-1 in de eerste wedstrijd van het Leagues Cup-toernooi. [naar artikel]

23. KIJK. “Hij is geen mens”: debuterende Lionel Messi bezorgt Inter Miami met weergaloze vrije trap zege in blessuretijd (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

24. KIJK. “Hij is geen mens”: debuterende Lionel Messi bezorgt Inter Miami met weergaloze vrije trap zege in blessuretijd, Beckham tot tranen toe bewogen (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)