De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Louis Tobback eist excuses na reportage over huisjesmelkers, VRT spreekt van "relevante journalistiek"

VRT NWS

22/10/2018 - 19:27

Leuvens burgemeester Louis Tobback (SP.A) eist excuses van de VRT voor de uitzending van "Iedereen kiest", waarin vier lijsttrekkers net voor de verkiezingen geconfronteerd werden met beelden van wantoestanden in enkele studentenkoten. Indien de excuses er niet komen, zal hij tegen de VRT klacht neerleggen bij de Raad voor Journalistiek. Volgens de VRT gaat het om relevante journalistiek. 


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Louis Tobback eist excuses van VRT (22/10/2018 - De Standaard)
  Leuvens burgemeester Louis Tobback (SP.A) eist excuses van de VRT voor de uitzending van ‘Iedereen kiest’ met beelden over Leuvense huisjesmelkers. ‘Dit was Fox News op zijn best, maar dat kan niet voor een openbare omroep.’
  [naar artikel]
 2. Louis Tobback eist excuses van VRT (22/10/2018 - De Standaard)
  Leuvens burgemeester Louis Tobback (SP.A) eist excuses van de VRT voor de uitzending van ‘Iedereen kiest’ met beelden over Leuvense huisjesmelkers. ‘Dit was Fox News op zijn best, maar dat kan niet voor een openbare omroep.’
  [naar artikel]
 3. Louis Tobback eist excuses van VRT: “Dit is Fox News op zijn best” (22/10/2018 - Het Nieuwsblad)
  Leuvens burgemeester Louis Tobback (SP.A) eist excuses van de VRT voor de uitzending van ‘Iedereen kiest’ met beelden over Leuvense huisjesmelkers. ‘Dit was Fox News op zijn best, maar dat kan niet voor een openbare omroep.’
  [naar artikel]
 4. Louis Tobback eist excuses van VRT voor uitzending over huisjesmelkerij: “Dit was Fox News op z’n best” (22/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Leuvens burgemeester Louis Tobback (sp.a) eist excuses van de VRT voor de uitzending van 'Iedereen kiest' op woensdag 10 oktober waarin vier...
  [naar artikel]
 5. Louis Tobback eist excuses van VRT voor uitzending over huisjesmelkerij (22/10/2018 - Metro)
  Leuvens burgemeester Louis Tobback (sp.a) eist excuses van de VRT voor de uitzending van ‘Iedereen kiest’ op woensdag 10 oktober waarin vier lijsttrekkers net voor de verkiezingen in de universiteitsstad geconfronteerd werden met beelden van schrijnende wantoestanden in enkele studentenkoten. Indien de excuses er niet komen zal hij tegen de VRT klacht neerleggen bij de Raad voor Journalistiek. “Dat men in de uitzending iemand laat verklaren dat Leuven op de hoogte is van dergelijke wantoestanden zonder een weerwoord te vragen aan het stadsbestuur is absoluut ondeontologisch. In de uitzending werden enkele dagen voor de verkiezingen bovendien schepenen voor schut gezet die hiervoor niet eens bevoegd zijn. Dit was pure sensatiezucht in een poging om Leuven in een slecht daglicht te zetten. Dit was Fox News op zijn best, maar dat kan niet voor een openbare omroep”, aldus Louis Tobback. Het parket is ondertussen wel met een onderzoek gestart naar deze wantoestanden. Volgens Tobback is Leuven al meer dan twee decennia bezig met allerlei initiatieven om woningen veiliger te maken. Enkele jaren terug werd de dienst woontoezicht nog met een tiental personen uitgebreid om alle koten systematisch te controleren. “Er is geen enkele stad in ons land die deze problematiek in overleg met andere instanties zoals de KU Leuven en het parket op een dergelijke manier aanpakt. Ons kotreglement werd reeds door verschillende steden waaronder Antwerpen opgevraagd”, aldus Tobback. bron: Belga Het bericht Louis Tobback eist excuses van VRT voor uitzending over huisjesmelkerij verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Louis Tobback: "Ik heb een heel goed oog in wat er nu in Antwerpen gebeurt met Jinnih Beels" (01/05/2018 - VRT NWS)
  SP.A-boegbeeld en burgemeester van Leuven Louis Tobback ziet in de Antwerpse lijsttrekker Jinnih Beels een geschikte uitdager voor Bart De Wever (N-VA), ook al heeft ze geen partijkaart. "Ik sluit niet uit dat ze burgemeester wordt", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 7. Louis Tobback: "Veel van wat Theo Francken doet, zou ik ook doen" (02/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sp.a-coryfee Louis Tobback zegt in een interview met Knack dat hij "een genuanceerde mening" heeft over Theo Francken. Wat de N-VA-staatssecretaris...
  [naar artikel]
 8. Louis Tobback over moeilijkheden bij de SP.A: "IJsjes verkopen op de Noordpool is bijzonder moeilijk" (31/12/2018 - VRT NWS)
  Voormalig SP.A-kopstuk en afscheidnemend burgemeester van Leuven Louis Tobback ziet dat zijn partij het moeilijk heeft om haar boodschap van herverdeling verkocht te krijgen bij de kiezer. "De  vraag is of je in de juiste omgeving zit", zegt hij in "De ochtend". "Het is bijzonder moeilijk om 'ijskreem' te verkopen op de Noordpool."
  [naar artikel]
 9. Tobback en N-VA ruziën over N-VA-panelen "Leuven Vlaams" op Grote Markt (26/02/2018 - VRT NWS)
  De Leuvense burgemeester Louis Tobback (SP.A) en de plaatselijke N-VA vechten een robbertje uit over enkele panelen die N-VA Leuven afgelopen weekend in de stad heeft geplaatst naar aanleiding van de 50e verjaardag van Leuven Vlaams. Volgens Tobback gebeurde dat zonder toestemming; N-VA-boegbeeld Lorin Parys spreekt dat tegen. 
  [naar artikel]
 10. Louis Tobback over link tussen Mathot (PS) en N-VA: "Waarom maakt niemand daar lawaai over?" (10/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sp.a-coryfee en Leuvens burgemeester Louis Tobback wordt volgend jaar tachtig en neemt daarmee ook afscheid van de politiek. In een interview in...
  [naar artikel]
 11. Louis Tobback (sp.a) over link tussen Mathot (PS) en N-VA: "Waarom maakt niemand daar lawaai over?" (10/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Sp.a-coryfee en Leuvens burgemeester Louis Tobback wordt volgend jaar tachtig en neemt daarmee ook afscheid van de politiek. In een interview in...
  [naar artikel]
 12. Zijn de Belgische chauffeurs zo "eigenaardig" als Louis Tobback beweert? (27/11/2018 - VRT NWS)
  “Het aandeel van de verkeersboetes van de Belgen in Frankrijk is buiten alle proportie. Wij zijn een eigenaardig volkje.” Het waren woorden van Louis Tobback vanmorgen in "De ochtend" op Radio 1. “Zoek dat maar eens uit”, voegde de burgemeester van Leuven er aan toe. We hebben dat gedaan, met de hulp van mobiliteitsorganisatie VAB.
  [naar artikel]
 13. Wat staat er op het spel in Leuven? Carl Devos: "De erfenis van Louis Tobback is zeer groot" (10/10/2018 - VRT NWS)
  Politicoloog Carl Devos laat in "Iedereen kiest" zijn licht schijnen over de nakende stembusgang in Leuven. Hij heeft het onder meer over de erfenis van burgemeester Louis Tobback in "Louisville aan de Dijle" en over de kansen van Groen en N-VA om de grootste te worden in Leuven.
  [naar artikel]
 14. De vijf boeken die het leven van Louis Tobback hebben veranderd (19/11/2017 - VRT NWS)
  Zondag rustdag: ideaal om even los te komen van de waan van de week en een boek ter hand te nemen. Vandaag mag de Leuvense burgemeester Louis Tobback (SP.A) u onderhouden over wat hij zoal leest. "Vandaag lees ik vrijwel nooit fictie", vertelt hij, "uitgezonderd de Maigrets van Georges Simenon dan, maar dat is puur ontspanning".  
  [naar artikel]
 15. Oud-minister Louis Tobback: "Moest ik me in de situatie van Jambon bevinden, zou ik ontslag nemen" (27/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  "Als ik in de plaats van Jambon was, zou ik ontslag nemen." Dat stelt Louis Tobback aan persagentschap Belga in een reactie op de tegenstrijdige...
  [naar artikel]
 16. Tobback: "Meer dan ooit overtuigd dat overname OHL goeie beslissing was" (09/10/2017 - Sporza)
  OHL is gisteren opgerukt naar de 2e plaats in 1B op 2 punten van leider Beerschot-Wilrijk. Leuvens burgemeester Louis Tobback stelt vast dat er "enthousiasme" is over de Thaise investeerder.
  [naar artikel]
 17. Louis Tobback "apprecieert" eetfestijn voor agenten die tiener (16) in elkaar mepten niet (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Leuvens burgemeester Louis Tobback (sp.a) zegt de benefietactie die Leuvense agenten op touw zetten om twee veroordeelde collega's financieel te...
  [naar artikel]
 18. Louis Tobback snoeihard voor eigen SP.A: "De ene dag vloeken we op PS, de andere dag gaan we ermee op campagne" (15/05/2019 - VRT NWS)
  Louis Tobback duwt op 26 mei de SP.A-lijst van de opvolgers voor de Kamer. De ex-burgemeester van Leuven is intussen 81 jaar oud en is daarmee één van de oudste kandidaten van het land. Anderhalve week voor de verkiezingen haalt Tobback zwaar uit naar zijn partij. Die is volgens hem niet rechtlijnig en het cumulverbod blijft een doorn in het oog.
  [naar artikel]
 19. Louis Tobback: "In Vlaanderen is maar plek voor 50 à 100 gemeenten. Desnoods moeten fusies maar opgelegd worden" (20/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De resultaten van de stadsmonitor zijn volgens de Leuvense burgemeester Louis Tobback "een groot, lang pleidooi voor de fusie van gemeenten in...
  [naar artikel]
 20. Louis Tobback: "Men is de pedalen kwijt" (26/08/2017 - VRT NWS)
  Louis Tobback, oudgediende bij de SP.A, heeft zo zijn bedenkingen bij de forse kritiek op het boek van PS-voorzitter Elio Di Rupo. Het is niet zozeer de commentaar van politiek rechts, maar wel die van zijn voorzitter John Crombez die hem stoort. "Ik denk dat men de pedalen kwijt is", zegt hij in een interview in Het Laatste Nieuws.
  [naar artikel]
 21. Tobback eist excuses van VRT voor reportage over huisjesmelkerij: 'Dit was Fox News op zijn best' (22/10/2018 - Knack)
  Volgens de Leuvense burgemeester had de openbare omroep wederwoord moeten vragen aan het stadsbestuur.
  [naar artikel]
 22. Louis Tobback presenteert Radio 2-nieuws in het Leuvense dialect (20/11/2017 - VRT NWS)
  Radio 2 Vlaams-Brabant heeft er een nieuwslezer bij. Of toch voor een dag. Niemand minder dan de Leuvense burgemeester Louis Tobback (SP.A). En dat doet hij in het sappige Leuvense dialect. Tobback geeft daarmee het startschot voor onze "De week van het dialect".
  [naar artikel]
 23. Louis Tobback: "Sp.a profiteert niet van oppositie" (09/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gaat het goed met sp.a? "Het gaat zoals het in de peilingen gaat. We profiteren niet van de oppositie", antwoordt sp.a-coryfee Louis Tobback in
  [naar artikel]
 24. Podcast "Terzake": verkiezingsdebat over Leuven (08/10/2018 - VRT NWS)
  In het stadsdebat van "Terzake" gaan Louis Tobback (sp.a) en Lorin Parys (N-VA) in debat over Leuven. Het gaat onder meer over mobiliteit, de woonprijzen in het centrum en de erfenis van burgemeester Tobback.
  [naar artikel]
 25. Lorin Parys: "Na 24 jaar is Leuven aan iets nieuws toe" (08/10/2018 - VRT NWS)
  Na 24 jaar burgemeesterschap van Louis Tobback (SP.A) is Leuven aan iets anders toe. Dat zegt Lorin Parys (N-VA) in een debat met Tobback in "Terzake". Tobback verdedigt zijn erfenis.
  [naar artikel]
 26. Louis Tobback haalt zwaar uit naar Weyts: "Leuven voelt zich bestolen" (23/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Leuvens burgemeester Louis Tobback (sp.a) en schepen Carl Devlies (CD&V) hebben tijdens een persontmoeting zwaar uitgehaald naar Ben Weyts. De...
  [naar artikel]
 27. Tobback valt N-VA aan: "Nieuw bewijs dat het een vieze kiescampagne wordt" (26/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Leuvens burgemeester Louis Tobback heeft op de maandelijkse persconferentie van het schepencollege zwaar uitgehaald naar de N-VA, omdat die...
  [naar artikel]
 28. Louis Tobback hekelt pessimisme: 'We zijn niet gedreven door wat we beter kunnen maken, maar door wat we kunnen verliezen' (07/01/2017 - Knack)
  Leuvens burgemeester Louis Tobback (sp.a) heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie van het stadsbestuur uitgehaald naar het pessimisme in de samenleving. In een maatschappij die meer mogelijkheden biedt dan ooit tevoren, aldus Tobback, zijn we bezig met "bedreigingen die er misschien niet eens zijn".
  [naar artikel]
 29. KU Leuven huldigt Louis Tobback voor bijna kwarteeuw burgemeesterschap (06/11/2018 - VRT NWS)
  Rector Luc Sels van de KU Leuven heeft vanavond in de Universiteitsbibliotheek aan burgemeester Louis Tobback de erepenning van de universiteit overhandigd als dank voor 24 jaar goede samenwerking tussen stad en universiteit onder zijn burgemeesterschap. Tobback kreeg ook het peterschap aangeboden van het boek "Die Cronyke van Brabant", een wiegendruk uit 1497 die de KU Leuven recent verwierf uit een privécollectie en wil restaureren.
  [naar artikel]
 30. [VIDEO] - Tobback: "Heb De Wever horen zeggen dat Leuven slimste stad is" (18/11/2016 - De Redactie)
  Afgelopen week maakte N-VA met een promotiefilmpje bekend dat Lorin Parys hun lijsttrekker in Leuven wordt. Bart De Wever opende het filmpje met de woorden "Leuven is de slimste stad van Vlaanderen". Louis Tobback (SP.A) stelt zich in "De afspraak" de vraag: "Hoe ver De Wever daarmee in Antwerpen nog kan komen, weet ik niet."
  [naar artikel]
 31. Klacht bij Raad voor de Journalistiek over "Pano"-reportage "Het verhaal van Veljkovic" deels gegrond (07/07/2022 - VRT NWS)
  De Raad voor de Journalistiek heeft een klacht van Tom Borgions, de financieel directeur van de Belgische voetbalbond (KBVB), tegen "Pano" gedeeltelijk gegrond verklaard.
  [naar artikel]
 32. Tobback: "Ik lees nog liever de Vlaamse begroting dan de Tour te kijken" (22/07/2016 - Sporza)
  Karl Vannieuwkerke ontving gisteren in Vive le Vélo bondscoach Kevin De Weert en Leuvens burgemeester Louis Tobback.
  [naar artikel]
 33. Tobback: "Vroeger zou Tommelein tot ontslag gedwongen zijn" (26/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Leuvense burgemeester Louis Tobback (sp.a) heeft vandaag hard uitgehaald naar het nieuwe standpunt dat Vlaams minister van Energie Bart
  [naar artikel]
 34. Tobback: "Vroeger zou Tommelein tot ontslag gedwongen zijn" (26/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Leuvense burgemeester Louis Tobback (sp.a) heeft vandaag hard uitgehaald naar het nieuwe standpunt dat Vlaams minister van Energie Bart
  [naar artikel]
 35. Louis Tobback pleit voor meer gemeentefusies, desnoods opgelegd (20/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De resultaten van de stadsmonitor zijn volgens de Leuvense burgemeester Louis Tobback "een groot, lang pleidooi voor de fusie van gemeenten in...
  [naar artikel]
 36. Tobback valt N-VA aan over plaatsing panelen 'Leuven Vlaams': "Nieuw bewijs dat het een vieze kiescampagne wordt" (26/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Leuvens burgemeester Louis Tobback heeft op de maandelijkse persconferentie van het schepencollege zwaar uitgehaald naar de N-VA, omdat die...
  [naar artikel]
 37. Tobback: "Vroegere regeringsleiders zouden Tommelein tot ontslag gedwongen hebben" (26/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Leuvense burgemeester Louis Tobback (sp.a) heeft vandaag hard uitgehaald naar het nieuwe standpunt dat Vlaams minister van Energie Bart
  [naar artikel]
 38. Louis Tobback wordt ereburgemeester: "Politici, laat u niet kleineren en ga voor je idealen" (05/11/2019 - VRT NWS)
  Tijdens een viering waarop hij uit handen van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers de titel van Leuvens ereburgemeester ontving, heeft Louis Tobback maandagavond in de Stadsschouwburg van de universiteitsstad politici van alle partijen 'met een democratische ingesteldheid' opgeroepen "zich niet verder te laten kleineren en met grote overtuiging hun door het algemeen belang ingegeven idealen te verdedigen".
  [naar artikel]
 39. Louis Tobback over fusieplannen  Mechelen-Boortmeerbeek: "Bart Somers is onbevoegd"  (27/04/2022 - VRT NWS)
  Op de provincieraad van Vlaams-Brabant haalde raadslid, oud-burgemeester van Leuven en gewezen minister Louis Tobback (Vooruit) uit naar Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD). Hij noemt Somers niet bevoegd en vindt dat de deputatie erg "slapjes" reageert op de fusieplannen van Mechelen over de provinciegrenzen heen.
  [naar artikel]
 40. Louis Tobback: "Jambon zou best ontslag nemen als Minister-President" (27/08/2020 - VRT NWS)
  De zaak van de uit de hand gelopen politie-interventie op de luchthaven van Charleroi roept slechte herinneringen op bij gewezen minister van Binnenlandse Zaken Louis Tobback. Hij nam in 1998, na de zaak Semira Adamu, ontslag en dat zou Jan Jambon nu ook moeten doen, vindt hij.
  [naar artikel]
 41. Louis Tobback pleitbezorger van WK in Leuven: "Antwerpen? Daar waren te veel werken en het is de kostprijs meer dan waard!"  (22/09/2021 - VRT NWS)
  De allereerste onderhandelingen om het WK Wielrennen naar Leuven te halen, zijn destijds gevoerd door Louis Tobback die toen burgemeester was. Ook al kost het de stad een pak geld, hij is ervan overtuigd dat de stad daar beter van wordt: "Als je alle kosten optelt, kom je waarschijnlijk aan 3 à 4 miljoen, maar het is het waard. Je komt wereldwijd in beeld. Brugge is al bekend, Leuven nog niet."
  [naar artikel]
 42. Tobback steekt de draak met Eandis-brief Staatsveiligheid: "Komedie" (26/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Louis Tobback heeft deze avond tijdens de Leuvense gemeenteraad de draak gestoken met de brief waarmee een aantal ministers vandaag werden
  [naar artikel]
 43. Staatsveiligheid reageert op uitspraken Tobback: "Dit helpt niet om de veiligheid in België te verhogen" (31/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het interview van de Leuvense burgemeester Louis Tobback van afgelopen zaterdag over onder meer de Staatsveiligheid is bij enkele medewerkers van...
  [naar artikel]
 44. Louis Tobback breekt arm bij wandeling met zijn hond (27/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Leuvens burgemeester Louis Tobback (sp.a) heeft vrijdag op een wel erg ongelukkige manier zijn bovenarm gebroken. "Ik was met mijn hond gaan
  [naar artikel]
 45. Tobback: "Hopelijk neemt BAS ernstig besluit in zaak-Moeskroen (24/04/2017 - Sporza)
  Leuvens burgemeester Louis Tobback hoopt dat het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) een besluit neemt in de Moeskroen-affaire. "Het is tijd dat er na drie jaar een einde komt aan die schande."
  [naar artikel]
 46. Burgemeester Tremelo na veelbesproken 'Pano'-reportage: "Wij zijn vriendelijk en warm" (13/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Paul Dams, de burgemeester van Tremelo (Open VLD), eist een recht van antwoord na de veelbesproken reportage over alledaags racisme van het VRT-programma 'Pano'. In de reportage wordt de Vlaams-Brabantse gemeente volgens hem "in een slecht daglicht gesteld". "Wij zijn een vriendelijke en warme gemeenschap. De goede dingen werden gewoon niet getoond."
  [naar artikel]
 47. "De socialisten moeten buiten in Leuven" en Dewinter is op 5 seconden weg in Antwerpen: de campagnedag voor u samengevat (08/10/2018 - VRT NWS)
  In "Terzake" ging huidig burgemeester van Leuven Louis Tobback (SP.A) in duel met uitdager Lorin Parys (N-VA). Een coalitie SP.A-N-VA zit er in Leuven voorlopig niet in want volgens Tobback wil Parys "de socialisten buiten". We lijsten de opvallendste fragmenten van de campagnedag voor u op.
  [naar artikel]
 48. Louis Tobback spreekt duidelijke taal: “Theo Francken en SP.A niet in één regering” (31/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Louis Tobback (SP.A) is van oordeel dat er in de volgende federale regering geen plaats is voor Theo Francken op asiel en migratie. “Het zou een hypotheek zijn op een toekomstige regering. Dat zal dan in ieder geval een regering zijn zonder de PS, of de groenen, of wij”, aldus Tobback in een gesprek met ROBtv dat woensdagavond uitgezonden wordt.
  [naar artikel]
 49. 'Bore-out'-onderzoek bij stadspersoneel? Tobback: "Beledigend en affronterend voor ambtenaren" (19/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Leuvense burgemeester Louis Tobback (sp.a) vindt dat het voorstel van gemeenteraadslid Rik Daems (Open Vld) om een 'bore-out' onderzoek bij
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy