12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
La Falize drink je sinds kort in de beste restaurants. Om die Belgische wijn te creëren, riepen de aandeelhouders van biergigant AB Inbev de hulp in van Belgiës beste wijnmaker. Resultaat: een topfles van 50 euro. [naar artikel]
18:08 Tegen het einde van dit jaar zal de Europese Commissie wijn uit de Limburgse Maasvallei officieel erkennen. [naar artikel]
Opvallend is dat er elk jaar meer wijnen ingezonden worden voor de titel van beste Belgische wijn, dit jaar 180 flessen. Sommige wijnbouwers doen dat voor het eerst, zoals wijndomein Ravenstein uit Wervik, in West-Vlaanderen, dat een rode wijn instuurde. Twee jaar geleden werden de wijnstokken er geplant. Het was het begin van een lange weg die er romantisch uitziet, maar niet zonder risico's is. [naar artikel]
Voor de Zottegemse wijnconsulent en -handelaar Alexandre Ravays is het zeker: oranje wijn is de perfecte wijn om deze warme zomer te serveren. “Hij maakte al jaren opgang in Italië en is nu ook in België echt aan het doorbreken.” Alexandre voert de wijn nu al in en is overtuigd. [naar artikel]
Als eerste Belgische wijn terechtkomen op de kaart van één van de beste restaurants ter wereld. Die eer is weggelegd voor Kontreir, een wijn van de Wijnfaktorij uit Antwerpen. Kontreir is een rode wijn, en wordt nu geschonken in het beroemde Spaanse restaurant El Celler de Can Roca. Het restaurant heeft drie Michelinsterren en werd de laatste jaren al verschillende keren uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Patrick Nijs van de Wijnfaktorij kan het amper geloven. [naar artikel]
Dankzij de warme zomermaanden stevenen Belgische wijnbouwers af op hun beste oogst in jaren. 'Zo'n wijn hebben ze zelfs niet in de Bordeaux.' [naar artikel]
Voor de eerste keer sinds het ontstaan van het Franse wijnconcours 'Vinalies Internationales' heeft een Belgische wijn in Parijs een gouden [naar artikel]
07:01 De nieuwe videoreeks 'Klare Wijn, misverstanden opgehelderd' helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze eerste aflevering: een snelcursus wijn proeven. [naar artikel]
07:00 Van elke tien flessen wijn die in België over de toonbank gaan komen er acht uit een supermarkt. Hoe kopen de supermarkten hun wijn in? En wat mag u van het aanbod verwachten? [naar artikel]
07:00 De nieuwe videoreeks 'Klare Wijn, misverstanden opgehelderd' helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze tweede aflevering: wijn en eten combineren. [naar artikel]
Naast rood, wit en rosé verkoopt een tiental Limburgse drankhandelaren sinds kort ook Azul, een azuurblauwe wijn uit Spanje die zijn weg vindt naar de Limburgse terrassen als het hippe drankje van het moment. “En er is veel vraag naar”, beaamt Luc Rutten van wijnimporteur ‘t Bakske in Tessenderlo. Maar volgens kenners is de blauwe wijn geen blijver. “Een eendagsvlieg, de smaak stelt niets voor”, zegt wijnbouwer Peter Colemont die de wijn voor u proefde. [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
De beste Portugese wijn is gemaakt door een Antwerpenaar. William Wouters, vijf jaar geleden uitgeweken naar het land van zijn vrouw, heeft met zijn wijn Nossa 96 op 100 gekregen in de toonaangevende wijngids van Robert Parker. Dat is een unicum. [naar artikel]
De beste Portugese wijn is gemaakt door een Belg. William Wouters, vijftien jaar geleden uitgeweken naar het land van zijn vrouw, heeft met zijn wijn Nossa 96 op 100 gekregen in de toonaangevende wijngids van Robert Parker. Dat is een unicum. [naar artikel]
Bij hogere temperaturen, zoals de afgelopen weken, lijkt een glaasje rode wijn het vaak af te leggen tegen de gekoelde witte wijn of rosé. Toch kan... [naar artikel]
Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
Hoe slaag je er als Belgische wijnmaker in om je wijn op de kaart te krijgen van een toprestaurant in Spanje? Patrick Nijs uit het Antwerpse Wilrijk weet hoe, want zijn rode wijn wordt straks geserveerd in El Celler de Can Roca, al een paar keer verkozen tot beste restaurant ter wereld. “Ik had mijn twijfels, maar de sommelier vond mijn wijn fantástico.” [naar artikel]
Lees dit artikel: In 2022 is je wijn duurder en deze komt vaker uit ‘nieuwe wijnlanden’ In 2022 ga je meer voor je wijn betalen en die wijn zal vaak ook nog eens niet uit traditionele wijnlanden als Frankrijk, Italië en Spanje komen. Verwacht eerder wijn uit ‘nieuwere’ landen, zoals Roemenië, Chili en Zuid-Afrika. “Voor alle wijn zal je volgend jaar duurder uit zijn, maar vooral voor witte wijn”, zegt Joris […] Lees dit artikel: In 2022 is je wijn duurder en deze komt vaker uit ‘nieuwe wijnlanden’ [naar artikel]
De meeste mensen kunnen wel eens genieten van een glaasje rode wijn. Maar blijkbaar drinken we het alcoholische drankje al jaren verkeerd. Dat stelt de Sydney Wine Academy vast. Volgens de wijnacademie drinkt 82% van de mensen wijn op kamertemperatuur. Zij gaan er vanuit dat dat de beste manier is om het goedje te serveren, […] [naar artikel]
09:54 De Belgische wijnbouwers maakten vorig jaar bijna 2 miljoen liter wijn. Een record en een verdubbeling tegenover 2017. Het aantal boeren en wijngaarden neemt jaar na jaar toe. [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Een lekker glaasje wijn drinken op een gezellig buitenterras doen we allemaal wel eens in de zomer. Verfrissend voor ons, maar ondertussen lijdt je wijn wel onder de warmte. “De hitte kan de wijn helemaal uit balans brengen", licht topsommelier Gianluca Di Taranto toe. Maar hoe komt dat dan? En vooral: wat moet je doen om je wijn koel te houden of opnieuw fris te krijgen? [naar artikel]
In het Italiaanse stadje Caldari di Ortona vloeit de wijn sinds kort rijkelijker dan ooit tevoren. Langs één van de populairste pelgrimsroutes uit de streek is namelijk een wijnfontein geïnstalleerd, waaruit elke dag de klok rond rode wijn stroomt. Bezoekers kunnen er hun dorst helemaal gratis lessen met een glaasje lokale, rode wijn. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.