Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Geen suiker, maar toch superlekker! Makkelijke bananenpannekoekjes met maar twee ingrediënten.

13/10/2016 - 12:07
"Perfect als ontbijt of als vieruurtje (maar eerlijk gezegd: ze zijn zo lekker dat je er wel de hele dag van zou blijven eten...). Probeer deze"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. De snelste aardbeientaart (en je hebt slechts 4 ingrediënten nodig) (08/08/2016 - De Morgen)

Je hoeft geen uren in de keuken te staan om een lekker dessertje op tafel te toveren. Deze aardbeientaartjes maak je met slechts 4 ingrediënten: roomkaas, suiker, aardbeien en bladerdeeg. [naar artikel]


2. Doe geen suiker, maar wel zout bij je koffie (11/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Koffie drink je toch gewoon zwart of met een schepje suiker en wat melk, niet? Enkele koffiekenners en wetenschappers beweren net dat je best de suiker in je kopje vervangt door wat zout. Dat zou namelijk de bitterheid wat wegnemen. [naar artikel]


3. GETEST. Suikerwafels: te veel suiker, te weinig boter (02/09/2019 - Het Belang van Limburg)

Samen met zijn vrouw en kinderen test meesterbakker Kris Goegebeur tien suikerwafels uit de supermarkt. Waar ze op zoek naar zijn, is de perfecte wafel die én superlekker is én niet té veel suiker bevat én perfect gebakken is. Een moeilijke opgave. [naar artikel]


4. GETEST. Brownie met vijf ingrediënten en zonder suiker (18/04/2020 - Het Belang van Limburg)

De coronacrisis doet ons massaal in de keuken duiken. Van taarten en brownies bakken tot zomerse zoetigheden in elkaar flansen: wij proberen elke week populaire recepten uit met een minimum aan basic ingrediënten. [naar artikel]


5. Met maar twee ingrediënten maak je dit heerlijke superfoodgerecht (12/01/2018 - De Morgen)

Gezond koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met maar twee ingrediënten en wat smaakmakers een prachtig, voedzaam gerecht samenstellen? Dat kán gewoon. In dit geval is een van die twee ingrediënten een superfood: rode biet is goed voor je immuunsysteem, ontgift je lever en bloed, beschermt tegen kankerverwekkende stoffen, verlaagt je cholesterol en bevat veel antioxidanten. Combineer met smeuïge mozzarella en werk af met sinaasappelsap en pistachenoten voor een health boost om 'u' tegen te zeggen.  [naar artikel]


6. Bakken met weinig budget? Deze cake voor 8 personen kost je 1 euro (19/10/2020 - Metro)

Financieel is het voor veel mensen geen makkelijke periode, dus geld uitgeven aan nutteloze dingen zit er momenteel niet in. Maar wat nu als je verjaart of een etentje geeft? Je wil een lekker baksel op tafel toveren, maar daar ook niet te veel geld aan uitgeven. Wel, een Franse YouTube-ster heeft de ideale oplossing […] Het bericht Bakken met weinig budget? Deze cake voor 8 personen kost je 1 euro verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


7. Deze snacks maak je met amper twee ingrediënten (13/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Geen kooktalent, geen nood: met amper twee ingrediënten kan je al heel wat lekkers bereiden. In een filmpje van DIY-platform Blossom, dat met meer dan 82 miljoen views razend populair is, zie je hoe je aan de slag kan. [naar artikel]


8. Kruiden & marinade voor de BBQ: één keer zelf maken, een hele zomer plezier (26/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Wie geen extra werk wil, koopt marinades en kruidenmixen gewoon kant-en-klaar in de supermarkt. “Kijk wel of er suiker of honing tussen de ingrediënten staat, want op hoog vuur zal je vlees in dat geval sneller aanbranden”, zegt barbecuekampioen Peter De Clerq. Zelf aan de slag gaan is trouwens makkelijker dan je denkt. Wat ingrediënten mengen en je kunt de rest van de zomer verder. [naar artikel]


9. Deze gezonde appeltaart maak je zonder suiker en boter (23/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Zin in taart, maar wil je toch een beetje op de lijn letten? Dan is deze taart dé oplossing! In deze appeltaart zit geen suiker en geen boter. De [naar artikel]


10. Honing, ahorn- of agavesiroop: is de ene zoetmaker gezonder dan de andere? (08/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Grote hoeveelheden suiker zijn niet goed voor ons, maar toch hebben we suiker nodig om te kunnen functioneren. Koolhydraten geven ons lichaam energie en ook onze hersenen zijn grote verbruikers van glucose. Maar welke suiker kiezen we dan best wanneer we iets zoeter willen maken? Honing, ahornsiroop of agavesiroop? Journaliste Eva Kestemont zoekt het uit. [naar artikel]


11. Nieuws onder de loep: word je dom van suiker? (04/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Dat te veel suiker ongezond is, is geen geheim, maar volgens bepaalde media zou je er ook dommer van worden. Maar klopt dat nieuws wel? Wij zochten... [naar artikel]


12. Welke zoetmaker is het gezondst: honing, ahorn- of agavesiroop? (08/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Grote hoeveelheden suiker zijn niet goed voor ons, maar toch hebben we suiker nodig om te kunnen functioneren. Koolhydraten geven ons lichaam energie en ook onze hersenen zijn grote verbruikers van glucose. Maar welke suiker kiezen we dan best wanneer we iets zoeter willen maken? Honing, ahornsiroop of agavesiroop? Journaliste Eva Kestemont zoekt het uit. [naar artikel]


13. 40 dagen zonder dopamine: weg met sociale media, suiker of games (03/01/2020 - Knack)

Dat de hippe vogels van Silicon Valley soms nogal extreem kunnen zijn, is bekend. Maar hun laatste trend spant toch de kroon: dopaminevasten. Wekenlang geen sociale media, suiker, games of - voor de diehards - oogcontact. [naar artikel]


14. Bacteriën helpen een calorie-arme suiker te maken, die veilig is voor de tanden en voor diabetici (26/11/2019 - VRT NWS)

Er bestaat een natuurlijke suiker die slechts 38 procent van de caloriën telt van onze 'gewone' tafelsuiker, die veilig is voor mensen met suikerziekte en geen gaatjes in de tanden veroorzaakt. Bovendien smaakt tagatose, want dat is de suiker in kwestie, gewoon naar suiker. Toch wordt tagatose niet veel gebruikt als suikervervanger, omdat het moeilijk en duur is om hem aan te maken. Onderzoekers hebben nu een procede ontwikkeld waarbij bacteriën helpen om de suiker veel efficiënter te produceren. [naar artikel]


15. ‘Beste pastasaus ter wereld’ bevat amper drie ingrediënten (12/05/2018 - Gazet van Antwerpen)

Met slechts drie ingrediënten kun je de beste pastasaus ter wereld maken of dat beweert Marcella Hazan toch. Zij is de auteur van baanbrekende kookboeken zoals 'Essentials of Classic Italian Cooking'. Haar recept is twintig jaar oud, maar blijft na al die jaren nog steeds overeind. Benieuwd naar wat die drie ingrediënten dan wel mogen zijn? [naar artikel]


16. Hoe kan je gezonde desserts maken met niet te veel suiker en lactose in, die toch lekker zijn? (05/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

Een smakelijk dessert dat niet boordevol suiker zit. Hoe maak je dat? En kun je de suiker eventueel vervangen door andere zoetigheid? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, legt het uit. [naar artikel]


17. De vreemde ingrediënten smeren we op ons gezicht (08/03/2019 - Het Belang van Limburg)

Houtskool, slakkenslijm en als het van de Zuid-Koreanen afhangt, binnenkort ook zalmsperma. Voor die stralende huid moet je wat overhebben. Tal van Aziatische en Westerse cosmeticamerken experimenteren met de gekste ingrediënten om toch maar de eeuwige schoonheid in een potje te kunnen verkopen. [naar artikel]


18. Deze zoete alternatieven zijn (ietsje) beter dan suiker (21/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Suiker is lekker, maar niet erg gezond. Wat zijn de mogelijkheden als we graag op iets zoets kauwen zonder veel geraffineerde suiker te gebruiken? [naar artikel]


19. Zo tover je een Big Mac om in haute cuisine (11/07/2016 - Het Belang van Limburg)

Van junkfood naar haute cuisine, het lijkt geen makkelijke stap. Toch ging de Nederlandse topchef Jaimie van Heije in opdracht van YouTube-kanaal Lifehunters aan de slag met de ingrediënten van een Big Mac om er een hoogstaande maaltijd van te maken. Er gelden slechts twee voorwaarden: hij mag één ingrediënt weglaten en eventueel twee kruiden toevoegen. Om zijn zoektocht naar het ultieme recept te starten, begint Jaimie in de fabriek waar de hamburgers zelf worden gemaakt. Vervolgens gaat hij in zijn eigen keuken ermee aan de slag. Benieuwd naar het resultaat? [naar artikel]


20. “Geef je kind meer bitter eten” (01/07/2019 - Metro)

Kinderen alles leren eten, het is geen lachertje. Als ze iets niet lusten, zit je voor je het weet helemaal onder de babyvoeding omdat je oogappel alles heeft uitgespuwd. De verleiding is dan ook groot om toe te geven en hem of haar alleen lievelingskost voor te schotelen. Toch doe je dat beter niet, zo […] Het bericht “Geef je kind meer bitter eten” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


21. Zoveel suiker zit er echt in een pot Nutella (16/03/2018 - Metro)

Ferrero, de Italiaanse producent van Nutella, start met een campagne voor meer transparantie. Onder het motto ‘Wij draaien niet rond de pot’ maakt het bedrijf de ingrediënten van de geliefde choco bekend. Belgen zijn verzot op de Italiaanse chocopasta: jaarlijks worden er in ons land dertien miljoen potten verkocht. Toch stellen steeds meer mensen zich […] Het bericht Zoveel suiker zit er echt in een pot Nutella verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!