Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Het heerlijkste comfort food: witloofrolletjes met zalm uit de oven

13/10/2016 - 14:34
"Iederéén houdt van witloofrolletjes in de oven. Het is niet voor niets één van de populairste Belgische gerechten. Probeer ook eens onze verrassende versie, waarin we de gebruikelijke hesp hebben vervangen door gerookte zalm."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Trotseer de kou voor deze 24 resto's met de heerlijkste comfort food (21/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Geen weer om een hond door te jagen, maar voor een bord dampende winterkost is het wel de moeite om uit je kot te komen. Vertrouw Goesting: bij [naar artikel]


2. Kaaskroketten met witloof en ham van Jeroen Meus (22/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Wie dol is op witloofrolletjes uit de oven gaat zeker voor de bijl bij deze kroketten. Want onder dat krokante korstje zit écht de smaak van [naar artikel]


3. Comfort food (06/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Gratin met zalm, pompoen met spekjes en spinazieknoedels: verwarmende ovenrecepten van Wim Ballieu (08/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Even simpel als heerlijk: in Nog meer ovenschotels serveert Wim Ballieu, de kok achter restaurantketen Balss & Glory, nog meer ovenschotels. Verwarm je oven maar al voor. Van deze gratin met zalm en witlof, pompoenpuree met spekjes en kastanjes en spinazieknoedels met champignons krijg ook jij het lekker warm. [naar artikel]


5. Tijd voor comfort food (12/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Verrassend: ovengebakken zalm met korstje van feta (14/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zalm is gemakkelijk te bereiden én past perfect in een gezond en evenwichtig eetpatroon. Bij een frisse salade wordt deze zalm met fetakaas een [naar artikel]


7. Aprilvis op je bord: zalm met kruidenkorst (01/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het enige wat wij beet nemen vandaag, is deze vis. Het neusje van de zalm, in een kruidenkorst Wat heb je nodig:- 4 moten zalm met vel - 50 g [naar artikel]


8. Food fight. Gerookte zalm vs. rundscarpaccio, wat is nu eigenlijk het gezondst? (27/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Op vakantie, tijdens een daguitstap naar de kust of de Ardennen of op een terrasje om de hoek: wat je ook gepland hebt deze zomer, eten doet een mens sowieso. En om je te helpen kiezen uit al die rijkelijk gevulde menukaarten stellen we Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, wekelijks voor een dilemma: welk van de twee vakantiegerechten is nu eigenlijk het gezondst? Vandaag: de rundscarpaccio of een bordje gerookte zalm. [naar artikel]


9. 6 x food trends bij honden (21/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Niemand kijkt nog vreemd op wanneer er chiazaad in de granola zit, plakjes rauwe zalm in een poké bowl of amandelmelk in je koffie. Maar, wist je... [naar artikel]


10. Welke gerookte zalm uit de supermarkt is lekker en gezond? Diëtiste oordeelt en geeft één 10/10: “Dit is de ster en bevat het meeste echte zalm” (30/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

In een slaatje, op een toast of als aperitiefhapje: een stukje gerookte zalm is lekker en veelzijdig. Maar zelfs in dat aanbod schuilen soms onverwachte ongezonde ingrediënten. Waar moet je op letten als je gerookte zalm kiest? En is een duurder plakje of biologische zalm per se beter? Diëtiste Sanne Mouha nam tien verschillende soorten gerookte zalm onder de loep. “Gerookte zalm past in een evenwichtig voedingspatroon, maar hier moet je wel voor oppassen.” [naar artikel]


11. Euronext Brussel: troostkost (27/09/2023 - De Tijd)

13:52 Het kan tellen als comfort food na de deprimerende beurssessie dinsdag: een koersdoel van 9.000 euro voor steraandeel Lotus. [naar artikel]


12. Voedingsreeks | Zalm gekweekt met soldatenvliegen (24/04/2018 - De Tijd)

01:00 Wilde zalm eet visjes en garnalen, maar binnenkort ligt de eerste zalm die met zwarte soldatenvliegen is gekweekt op uw bord. ‘Ecologisch is het al, nu het nog economisch aantrekkelijker maken.’ [naar artikel]


13. Z-Food Innovation: Flanders FOOD 15/02/24 (15/02/2024 - Trends)

Flanders' FOOD is het innovatieplatform voor de Vlaamse agrovoedingsindustrie. Samen met de leden-bedrijven, onderzoeksinstellingen, verenigingen en federaties vormt het de speerpuntcluster agrifood. Die ondersteunt voedingsbedrijven in het initiëren, uitdenken en implementeren van innovaties in voedingsproducten, productiesystemen en nieuwe business concepten. The post Z-Food Innovation: Flanders FOOD 15/02/24 appeared first on Trends. [naar artikel]


14. Hoelang moet je je oven écht voorverwarmen? (03/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

In elk recept dat je tegenkomt waar de oven voor gebruikt moet worden, staat standaard dat je je oven moet voorverwarmen. Maar waarom moet je die oven voorverwarmen? Hoe kan je zien of je oven écht warm is? En waarom vraagt bijna elk recept om te kiezen voor 180 °C? Chef-kok Freek De Roo legt uit. [naar artikel]


15. Comfort food alarm: quesadilla met tonijn en mozzarella (25/04/2017 - De Morgen)

Het is zo'n beetje de Mexicaanse variant van onze Croque Monsieur. Lekker hartig en ideaal tegen maandagsblues. [naar artikel]


16. Waarom moet je je oven voorverwarmen? (02/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

In elk recept voor een ovengerecht staat standaard dat je je oven moet voorverwarmen. Maar waarom is dat nodig? Hoe kan je zien of je oven écht warm is? En waarom moet in bijna elk recept de oven op 180 °C? Chef-kok Freek De Roo legt uit. [naar artikel]


17. Zo ziet comfortfood er over de hele wereld uit (17/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Comfort food is als een knuffel voor je smaakpapillen. Wanneer alles even tegenzit dan kan een goede portie zout, vet of suiker exact zijn wat je... [naar artikel]


18. Eeuwenoude bakoven in Bavegem weer gebruiksklaar (02/12/2020 - VRT NWS)

In de oude bakoven in het centrum van Bavegem, bij Sint-Lievens-Houtem kan binnenkort weer gebakken worden. De oven is 150 à 200 jaar oud en sinds 2011 eigendom van de gemeente. Die heeft de oven nu helemaal laten restaureren. De oude lemen oven is nu een nieuwe lemen oven waarin buurtbewoners opnieuw kunnen bakken. [naar artikel]


19. Atlantische zalm krijgt er een soortgenoot bij: er zwemt nu ook bultrugzalm in de Maas (30/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Er zwemmen twee soorten zalm in de Maas. Naast de inheemse, opnieuw uitgezette Atlantische zalm zijn er nu ook sporen van een neef: de Amerikaanse bultrugzalm, bekend van documentaires. Modern eDNA-onderzoek heeft de vis gedetecteerd. [naar artikel]


20. Bakken je taarten aan? En volg je toch het recept? Met deze vuistregel staat je oven altijd op de juiste temperatuur (05/11/2021 - Het Belang van Limburg)

De ene oven is de andere niet. Daardoor lijkt de temperatuur in je recept soms niet te kloppen. Want misschien heb jij een heteluchtoven en heeft de bedenker van het recept een gewone oven gebruikt. Claudia Allemeersch, auteur van o.m. Het Oven Kookboek, heeft daar een goede vuistregel voor. [naar artikel]


21. Belgische raw food in Londen (14/04/2019 - De Morgen)

Raw food is hot. Matthew Kenney (52), de vader van de 'plant based raw food kitchen', volgens sommigen ook. Het zal wel aan die groentjes liggen. Wij gingen in L.A. op zoek naar de man achter de hype. 'Mijn guilty pleasure? Een avocado.' [naar artikel]


22. gerookte zalm op het menu? Peter Goossens proeft in welke supermarkt je de beste koopt (23/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

Driesterrenchef Peter Goossens van Hof van Cleve gaat op zoek naar het verschil tussen wilde en gekweekte zalm. Voor wilde zalm betaal je een pak meer dan voor gekweekte zalm, terecht? Het antwoord van Peter Goossens is overtuigend ‘ja’. “Wilde zalm is een trekvis die lange afstanden aflegt en zijn eigen kostje bijeen moet zoeken. Het resultaat is stevig vlees met een mooie vaste structuur. Kweekzalm zwemt rondjes in ‘zeekooien’ en krijgt zijn voedsel zonder inspanning. Het resultaat is vettiger en slapper vlees .” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!