De spaghetti bolognese van het intussen verdwenen studentencafé Alma is herrezen. Chef-kok Nicolas Moreels van restaurant De Pottenbrug kreeg de allereerste uitbater van den Alma zover dat hij letterlijk mee in de potten mocht roeren. [naar artikel]
Ben jij de klassieke spaghetti bolognese al beu? Vervang de spaghetti dan eens door courgetti. Zo heb je veel meer groenten op je bord en eet je [naar artikel]
De Spanjaarden zijn nog maar net bekomen van televisiekok Jamie Oliver, die de culinaire trots van de natie tot in het diepst van zijn ziel beledigde door chorizo bij de paella te doen, of het is aan de Italianen om boos te zijn op de Britten. Volgens de bekende Italiaanse kok Antonio Carluccio heeft men in Groot-Bittannië de spaghetti bolognese vakkundig om zeep geholpen. Meer zelfs, in de authentieke Italiaanse keuken bestaat zelfs geen spaghetti bolognese, zegt Carluccio. [naar artikel]
Spaghetti bolognese: iedereen lust hem en heeft iedereen er ook een uitgesproken mening over. Sommigen willen de pasta het liefst met zo veel... [naar artikel]
Frietjes, stoofvlees en vol-au-vent zijn Vlaamse klassiekers. Maar een goede spaghetti bolognese doet ons hart minstens zo snel slaan. Lara Laporte... [naar artikel]
Studenten zullen komend academiejaar behoorlijk meer moeten betalen voor een spaghetti, dagschotel of ribbekes bij Alma in Leuven. Het studentenrestaurant voert een forse prijsstijging door. “We kunnen niet anders”, klinkt het. [naar artikel]
“Spaghetti bolognese bestaat niet.” En al zeker niet met paprika, champignons of – het ergst van al - gruyèrekaas. Op Radio 1 heeft de Genkse chef Peppe brandhout gemaakt van het pseudo-Italiaanse gerecht. Maar wie weet kan jij Peppe wel bekeren? [naar artikel]
Spaghetti bolognese: iedereen lust hem en iedereen heeft er ook een uitgesproken mening over. Lara Laporte (27) weet er alles van. Ze blogt erover... [naar artikel]
De lekkerste spaghetti bolognese van de regio eet u nabij het MAS. Uit uw selectie koos de jury na ernstige overweging voor de nieuwste telg van spaghettihuis Bavet. Café De Vryheyt op het Zuid is na een fotofinish mooi tweede. En Den Trol uit Schoten houdt zijn reputatie hoog. Ook in Mechelen en Kempen kozen we een winnaar. [naar artikel]
“Ik ga in het vervolg niet meer zo’n grote mond hebben”, lacht chef Peppe. Drieëntwintig lezers van onze krant hebben hem zonet bewezen dat spaghetti bolognese wel degelijk bestaat. En zelfs verdomd lekker kan zijn. [naar artikel]
BolognaIn de strijd om een monument lanceerde de burgemeester van Bologna een opmerkelijke oproep: meld de gevallen van ‘valse’ spaghetti bolognese in het buitenland, cito presto. Want het is erg, hoe een Italiaanse klassieker ook in België verward wordt met een bastaardgerecht. “Spaghetti bolognese bestaat eigenlijk niet.” [naar artikel]
Spaghetti bolognese. In elk restaurant staat het op de kaart en elk huisgezin heeft er zijn eigen versie van. Maar voor echte Italianen, de burgemeester van Bologna op kop, is het zonde. Vanwaar die tweespalt? De Italiaanse tv-chef Peppe Giacomazza legt uit waarom en gaat tóch met ons proeven. Met uw stem via www.gva.be/delekkerste bepaal jij waar we dat gaan doen. [naar artikel]
Niks mis met een klassieke spaghetti bolognese, maar soms hebben wij weleens zin in iets anders. Iets hélemaal anders: deze stevige cheesy pasta... [naar artikel]
November staat in teken van de plantaardige keuken, want het is ‘Try vegan’-maand. Toch een uitdaging, zeker als we onze geliefde spaghetti bolognese met gehakt moeten missen. Daarom vroegen we onze bolognese-experte Lara Laporte – bekend van haar blog ‘Spaghetti Blogonaise’ en haar restaurantreviews op nina.be – om verschillende veganistische alternatieven te proeven. Zijn ze even goed als ‘the real deal’, of misschien zelfs beter? Dit is haar verdict. [naar artikel]
Spaghetti bolognese staat op de kaart in zowat elke brasserie, maar waar smaakt de Vlaamse versie van de Italiaanse ragù alla bolognese het best? Wij stuurden de Limburgse pizzakoning Rocco Cagliostro naar zeven plaatsen om te proeven: “Deze lijkt op die van mijn nonna.” [naar artikel]
Het studentenrestaurant De Brug van de universiteit van Gent ziet dezer dagen teleurgestelde studenten: de iconische spaghetti bolognese staat niet meer iedere dag op het menu. Het restaurant verandert om de 4 jaar het menu om wat meer variatie aan te bieden. Maar dat valt dus niet bij iedereen in goede aarde. [naar artikel]
Een oproep van de burgemeester van Bologna om alle bastaardvarianten van Spaghetti Bolognese te melden, is massaal beantwoord. Bologna wil niets te maken hebben met het populaire recept. “Dit soort gerechten is de reden waardoor Italianen in het buitenland nog liever naar een sushirestaurant gaan”, zegt chef-kok Pepe Giacomazza. [naar artikel]
Weinig gerechten ter wereld zijn universeler dan een bord dampende spaghetti met een diepe dikke saus op basis van tomaat en vlees. Een beetje geraspte Parmezaanse kaas erover en het feest voor jong en oud kan beginnen. De bekendste is ongetwijfeld de bolognese die een heel eigen leven is gaan leiden, en als een soort van merknaam gebruikt wordt wanneer men het over een spaghetti met vleessaus heeft. Het recept uit Bologna is natuurlijk niet zo goed als dat uit Milaan of Rome, en in Italië bestaan er duizend-en-een verschillende variaties. Waar vind je opmerkelijke spagbols of bolo’s in Antwerpen? [naar artikel]
Spaghetti bolognese staat met stip op nummer één als het favoriete gerecht van vele Vlamingen. Dat is zeker zo bij Lara Laporte: zij proeft al een jaar lang spaghetti’s over heel Vlaanderen voor haar blog ‘Spaghetti Blogonaise’. Speciaal voor NINA trekt ze nu langs de Vlaamse eethuizen die volgens de NINA-lezers de beste bolo serveren. Alle reviews lees je hier. Deze week op het menu? Carlito in het West-Vlaamse Tielt. [naar artikel]
Na stoofvlees, vol-au-vent en frieten moet spaghetti bolognese wel het favoriete gerecht van alle Vlamingen zijn. Reken Lara Laporte daar maar bij: zij proeft al een jaar lang spaghetti’s over heel Vlaanderen voor haar blog ‘Spaghetti Blogonaise’. Speciaal voor NINA trekt ze nu langs de Vlaamse eethuizen die volgens de NINA-lezers de beste bolo serveren. Alle reviews lees je hier. Deze week op het menu? La Cantina Italiana, waar je naar ’t schijnt de lekkerste spaghetti van Limburg eet. Maar of het charmante restaurant die reputatie ook kan waarmaken? [naar artikel]
Pasta is een klassieker in élk gezin, maar zelfs een heerlijk gerecht zoals spaghetti bolognese gaat na een tijdje vervelen. HLN-chef Jelle Beeckman weet daarentegen hoe je die pasta op geen enkel moment saai maakt. Van zalm tot ricotta of tomatenboter: met deze 5 exclusieve pastarecepten heb je élke dag van de week een andere versie. Smakelijk! [naar artikel]
Vergeet de spaghetti bolognese, vanavond eten we een herfstpasta. Je maakt een sausje met pompoen, champignons, feta en wat krokante hazelnoten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.