Nieuwe cijfers tonen aan dat de gemiddelde Europeaan jaarlijks gemiddeld 173 kilo voedsel verspilt. De Belg scoort met liefst 345 kilo per persoon, of ongeveer één kilo per dag, het op één na slechtst: enkel Nederlanders doen nog meer verloren gaan. [naar artikel]
Elke dag verspilt de gemiddelde belg een kilo voedsel. Alleen Nederlanders doen het slechter. [naar artikel]
Dagelijks verspilt elke Belg gemiddeld bijna een kilo voedsel, zo blijkt uit Europese cijfers. Daarmee is ons land een van de slechtste leerlingen in de Europese klas: enkel de Nederlanders doen het nog slechter. [naar artikel]
Elk jaar wordt in Vlaanderen 907 miljoen kilo perfect eetbaar voedsel weggegooid. De gezinnen verspillen 241 miljoen kilo, of 88 kilo per... [naar artikel]
Het voedselagentschap van de Verenigde Naties (FAO) trekt aan de alarmbel: elk jaar gaat een derde van de wereldwijde voedselproductie verloren aan verspilling, goed voor 1,3 miljard ton voedsel per jaar. “In een tijd waarin bijna 1 miljard mensen honger hebben, is dat excessief”, zegt het FAO. Voor ons land gaat het jaarlijks om 3,6 miljoen ton voedselverspilling. [naar artikel]
In Vlaanderen belandt er jaarlijks 224.027 ton eetbaar voedsel bij het afval. Het merendeel van dat voedsel wordt niet gerecupereerd, bijvoorbeeld door er compost van te maken, maar gaat rechtstreeks het restafval in. Volgend jaar moet daar verandering in komen, want vanaf 1 januari 2024 wordt organisch afval verplicht gescheiden opgehaald. [naar artikel]
Minder voedsel verspillen: het is een van de populairste voorstellen op het communicatieplatform van Youth for Climate. Een Vlaams gezin gooit dan ook elke week gemiddeld zo'n twee kilo voedsel weg. Onterecht, want met veel van dat 'afval' kan je nog heerlijke dingen maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van apeelschilchips? [naar artikel]
Wist je dat we per persoon jaarlijks zo'n 50 kilo voedsel weggooien? Omgerekend zijn dat 125 pakken rijst of 330 bananen, zo schrijft Daisy [naar artikel]
Alle Vlaamse gezinnen gooien samen elk jaar 240.000 ton aan voedsel weg, blijkt uit een onderzoek dat Vlaams minister van Leefmilieu Schauvliege liet uitvoeren. Dat schrijft het Nieuwsblad. Elk gezin gooit jaarlijks bijna 400 euro aan voedsel weg. Minister Schauvliege wil de voedselverspilling terugdringen met 15 procent tegen 2020. [naar artikel]
De Belg verspilt jaarlijks gemiddeld 345 kilogram voedsel. We zijn daarmee de op één na grootste verspiller van Europa, volgens een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. De internationale dag tegen voedselverspilling en afval is een ideaal moment om te herbekijken hoe we omgaan met ons voedsel. Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) geeft 5 nuttige tips. [naar artikel]
Wist je dat we per persoon jaarlijks zo'n 50 kilo voedsel weggooien? Omgerekend zijn dat 125 pakken rijst of 330 bananen, zo schrijft Daisy [naar artikel]
DiepenbeekDe Belg gooit elk jaar gemiddeld 26 kilo perfect eetbaar voedsel weg. Voor heel Vlaanderen gaat het om ruim 150.000 ton voeding die jaarlijks wordt verspild. Dat kan en móet anders, vinden ze bij Depot Margo. De Diepenbeekse organisatie, onderdeel van Rimo Limburg, redt jaarlijks ruim vijftig ton groenten en fruit van de vuilnisbak en verdeelt dat lekkers vervolgens aan sociale restaurants, hulporganisaties en sociale kruideniers in de provincie. Wij volgden de weg die het voedsel bij Depot Margo aflegt: van de overschotjes bij de veiling in Sint-Katelijne-Waver tot een smakelijke dagschotel bij restaurant Klavertjevier in Hasselt. [naar artikel]
De Vlaamse regering werkt aan een nieuw actieplan om het voedselverlies in Vlaanderen verder te beperken. Dat plan mikt op een bijkomende reductie van het voedselverlies met 30 procent. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) vandaag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Sofie Joosen (N-VA). [naar artikel]
Jaarlijks gooit de gemiddelde Vlaming 34 kilogram voedsel weg, vaak omdat we gewoonweg te veel kopen. HelloFresh en personal trainer Gudrun Hespel lanceren een workout om Vlaming in beweging te krijgen tegen voedselverspilling. Gemiddeld verspilt een Vlaming 34 kg aan eetbaar voedsel per jaar, wat betekent dat alle Vlaamse huishoudens samen maar liefst meer dan […] Het bericht 7 op 10 Vlamingen koopt meer voeding dan nodig verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Elke Belg verspilt jaarlijks 345 kilogram voedsel. Dat is – na Nederland – het hoogste cijfer in de Europese Unie. Slovenië daarentegen heeft ‘slechts’ een voedselverspilling van 72 kg per persoon per jaar. Voor alle 27 lidstaten samen gaat het om 88 miljoen ton. Het Europees parlement vroeg eerder dit jaar aan alle lidstaten om hierrond actie te ondernemen. Het doel is om tegen 2025 dertig procent en tegen 2050 vijftig procent minder voedsel te verspillen. [naar artikel]
Vlaamse gezinnen gooien jaarlijks 224.027 ton eetbaar voedsel weg, of gemiddeld zo’n 34 kilo per Vlaming. Dat zegt de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) maandag. [naar artikel]
Oude koffie gaat de gootsteen in, een overschot aan soep wordt doorgespoeld in het toilet, jonge kaas die een belegen indruk maakt, belandt in de afvalzak en de gekneusde tomaten in de gft-bak. Vlaamse gezinnen verspillen elk jaar 241 miljoen kilo voedsel, dat is 88 kilo per huishouden. [naar artikel]
Jaarlijks gooien we met z’n allen bijna 241.000 ton voedsel weg, goed voor 88 kilogram per gezin. Dat moet beter, zegt Loick Bekaert van de vzw FoodWIN, die voedselverspilling wil voorkomen. Met deze vier simpele tips kan u verspilling tegengaan én geld besparen. [naar artikel]
Het Europees Parlement wil iets doen aan de voedselverspilling. Elk jaar gaat in Europa 88 miljoen ton voedsel verloren, of 173 kilo per persoon. De Belgen verspillen gemiddeld 345 kilo voedsel per jaar, alleen de Nederlanders doen het nog slechter. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.