Día de los Muertos – het driedaags dodenfestival dat plaatsvindt op 31 oktober, 1 en 2 november – is een belangrijk cultureel feest voor de Mexicanen, maar het heeft ook economisch een steeds grotere impact. Dit jaar zullen naar schatting bijna 600.000 buitenlandse toeristen speciaal voor Día de los Muertos naar Mexico reizen. Gezien de […] [naar artikel]
Vergeet Halloween, vier de Día de los muertos. Bezoekers van het Antwerpse MAS kregen dit weekend al een introductie tot het kleurrijke Mexicaanse dodenfeest. [naar artikel]
Día de los muertos is een feestdag die in Mexico en enkele andere landen van Latijns-Amerika uitgebreid wordt 'gevierd'. Het is een soort Allerheiligen, vermengd met eeuwenoude lokale tradities. [naar artikel]
Het F1-circus is neergestreken in Mexico en dat aan de vooravond van de "Dag van de Doden" (Dia de Muertos). Dat inspireerde Max Verstappen en Daniel Ricciardo. [naar artikel]
Deze week opende het nieuwe restaurant Día de los Tacos in de Leopold de Waelstraat. Voor 3,5 euro kan u er een authentieke Mexicaanse taco krijgen, voor 19 euro zo veel als u er op kan. “Niet de soort uit de Verenigde Staten, maar de authentieke Mexicaanse hapjes”, klinkt het. En, een pluspunt, van de tequila die geschonken wordt, zou u de dag nadien geen hoofdpijn krijgen. Día de los Tacos is een initiatief van drie ondernemers. [naar artikel]
De openingsscène van de James Bondfilm "Spectre" heeft de inwoners van Mexico-Stad geïnspireerd om de Dag van de Doden te herdenken met een parade. De bonte stoet werd dit jaar voor de eerst georganiseerd op de "Día de Muertos". [naar artikel]
In Minatitlán, een stad in de Mexicaanse deelstaat Veracruz, zijn vrijdagavond op een privéfeest 13 mensen gedood door een gewapende groep. Dat meldden de lokale autoriteiten. Volgens getuigen en overlevenden doken de aanvallers rond 21 uur lokale tijd (zaterdagnacht 4 uur Belgische tijd) op in het restaurant, waar een privéfeest aan de gang was. Ze […] Het bericht Gewapende groep doodt 13 mensen tijdens feest in Mexico verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
07:00 Restaurant La Général in Elsene brengt warme Mexicaanse smaken tegen zachte prijzen, vindt culinair recensent Jan Scheidtweiler. [naar artikel]
In volle coronatijd opende in Geel Tacooz & More de deuren, de eerste echte Mexicaanse takeaway in de Kempense regio. Op de kaart vinden lekkerbekken taco’s, burrito’s en aanverwanten uit de Midden-Amerikaanse keuken. [naar artikel]
Peter Vyncke, zaakvoerder van restaurant Volta in Gent en eigenaar van drie andere zaken in de stad, opent nog dit jaar een nieuw restaurant in [naar artikel]
Gent krijgt er binnenkort een hotel bij. In de Hoogstraat openen Nehme Darwiche en zijn vrouw Caroline Delbecque, bekend van het Libanese restaurant Beiruti in de Voldersstraat, The Mansion. Opvallend: het hotel heeft geen receptie en geen restaurant. [naar artikel]
Restaurant De Vitrine in de Brabantdam heet sinds gisteren La Chaparrita – ‘lief meisje’ betekent dat. Aan de stoof: Klaus Georis, een Californiër met Mexicaanse én Belgische roots. “Anderhalf jaar geleden heb ik mijn lief gedumpt om voor Kobe te komen werken in België. En nu mag ik zijn chef zijn.” [naar artikel]
Noteer in uw agenda: vanaf september kan u in het goedkoopste gastronomisch restaurant van Gent terecht voor een driegangenlunch die u ocharme 12 tot 17 euro zal kosten. In restaurant ‘Brut Nature’ wordt u bediend door de leerlingen van beroepsschool OLVI. Die zijn blij dat ze na maandenlange coronabeperkingen voor buitenstaanders kunnen koken. “Onthoud dat je de varkenswangetjes voor mevrouw in je rechterhand hebt, de kalfsblanquette in je linkerhand is voor meneer.” [naar artikel]
Al veertig jaar baten Alberto (64) en zijn vrouw Marianne (59) het bekende Italiaanse restaurant Il Canniccio aan de Kleuterweg in Heusden-Zolder uit. Groot feest dus, maar ook tijd voor rust. “Dit was de laatste kerst in ons restaurant.” [naar artikel]
Bij een gewapende aanval tijdens een feest in de Mexicaanse stad Salvatierra zijn zondag minstens twaalf mensen gedood. Dat hebben de lokale autoriteiten meegedeeld. [naar artikel]
Nu de heropening van de horeca in zicht komt, tipt een journalist of columnist van deze krant elke dag zijn of haar favoriete restaurant. Journaliste Fien Tondeleir kiest voor restaurant Cochon De Luxe in Gent. [naar artikel]
Sterrenchef Kobe Desramaults (35) neemt na In De Wulf na zes jaar nu ook afscheid van zijn restaurant De Vitrine in Gent. Bedoeling is om zich met een kleiner team vanaf volgende lente toe te kunnen leggen op een nieuw restaurant. [naar artikel]
Het statige gebouw langs de Charles De Kerchovelaan waar tot voor een paar jaar ‘Grade’ was, is opnieuw een restaurant. Ignace Wattenberge, in 2018 officieel ‘Eerste Kok van België’, opende deze week Lys d’Or. “Gent is al top. Maar voor de klassieke productkeuken is er nog plaats.” [naar artikel]
Het zijn sowieso moeilijke tijden voor de horeca, maar restaurant Blanco in Sint-Truiden zag zich ook nog eens gedwongen zijn naam te veranderen in Blanc. Een Mexicaanse eetzaak in Knokke-Heist die ook Blanco heet, zette immers een advocaat op de zaak. [naar artikel]
Restaurant Epiphany's Kitchen in Gent uitgeroepen tot beste plek om te dineren door de Belgische Veganismevereniging, die prijzen uitdeelt aan ondernemers die plantaardige voeding promoten. In Gent en Antwerpen vind je de meeste zaken waar je veganistisch kan eten. Bij Epiphany's Kitchen is alles plantaardig. Wie vlees of kaas wil, betaalt een supplement. [naar artikel]
De chef van In De Wulf opent in Gent een nieuw restaurant dat gerechten serveert naargelang de aanvoer van landbouwers, leveranciers en seizoenen. [naar artikel]
Uit eten gaan een feest? Het zal wel. Maar wat doe je als de wijn je niet bevalt? En kan telefoneren aan tafel eigenlijk? Tijd voor een portie restaurant-etiquette. Wij vroegen wat mag, wat moet en wat je vooral beter niet doet aan vier door de wol geverfde horecaprofessionals. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.