Gisteren is de 'week van de steak-friet’ van start gegaan. Van 3 tot en met 11 november wil het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing... [naar artikel]
Zaterdag wordt het startschot gegeven voor de ‘Week van de steak-friet’, een campagne van de overheid om Vlaamse klassiekers en producten van bij ons te promoten. Groen en SP.A willen er echter niet van weten: “Nationale trots of niet, stop met het promoten van een ongezond eetpatroon.” Dat meldt Het Laatste Nieuws. Bij de overheid begrijpen ze de kritiek niet. [naar artikel]
Nog geen maand na de “Week van de steak-friet” start deze week de “Week van de friet”. De organisator is opnieuw het promotieagentschap VLAM. Die... [naar artikel]
Nog geen maand na de “Week van de steak-friet” start deze week de “Week van de friet”. De organisator is opnieuw het promotieagentschap VLAM. Die roept op om tussen 26 november en 2 december de frituur te bezoeken in gezelschap. Want “samen smaakt een frietje beter”. [naar artikel]
Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]
Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]
Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]
Een nieuwe campagne van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) die biefstuk-friet promoot, is een doorn in het oog van oppositiepartij Groen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Compleet onaanvaardbaar", vindt Bart Caron van Groen, want rood vlees staat helemaal onderaan de nieuwe voedingsdriehoek en frieten vallen er zelfs buiten. Het VLAM en bevoegd minister Joke Schauvliege (CD&V) verdedigen de campagne. [naar artikel]
Morgen start de ‘Week van de steak-friet’. En dat valt sp.a en Groen zwaar op de maag. ‘De overheid moet stoppen met daar promotie voor te voeren.... [naar artikel]
Niet iedereen lust de ‘Week van de Steak-Friet’, de jongste campagne van het Vlaams centrum voor agro- en visserijmarketing (VLAM). Woordvoerster Liliane Driesen verdedigt de keuze. [naar artikel]
Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]
Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? Deze maand proeft HLN-foodie Stijn Baert de versie met bearnaisesaus. “Hier zou die bij iedereen live aan tafel vers geklopt worden", vertelt hij in zijn verwachtingen vooraf. Welk plekje kan hem bekoren? En moet de voorlopig beste steak-friet van Vlaanderen op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Dit is een plek helemaal op maat voor een meatlover als ik!” [naar artikel]
Terwijl de Vlaamse overheid langs de ene kant een nieuwe voedingsdriehoek lanceert waarin gesuggereerd wordt om minder vlees te eten, lanceert ze tegelijk de “Week van de Steak-Friet” en een campagne ter promotie van het Belgisch rundsvlees. Volgens Vlaams parlementslid Bart Caron (Groen) stuurt de Vlaamse overheid “tegenstrijdige aanbevelingen” aan de bevolking. Ook parlementslid Hermes […] [naar artikel]
Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert proeft het gerecht in vier duurdere luxerestaurants, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopig beste steak-friet van Vlaanderen op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Een van de weinige chefs die het grillen echt onder de knie heeft, las ik op voorhand, maar het is niet slecht, noch exceptioneel of origineel.” [naar artikel]
De laatste dagen klinkt er her en der forse kritiek op premier Sophie Wilmès (MR). Ze zou "niet zichtbaar genoeg" zijn. Maar die kritiek pareert ze in "De ochtend": "Ik communiceer als er iets belangrijks gezegd moet worden. Ik begrijp dat er een vraag is voor meer aanwezigheid in de media, maar er is nu een grotere vraag om aan het werk te zijn." [naar artikel]
Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? Deze maand proeft HLN-foodie Stijn Baert biefstuk-friet onder de prijs van 20 euro. “Soms is gewoon ook gewoon goed”, schrijft hij bij één van de adresjes. “Maar hier bevredigt dan weer niéts, buiten de rekening”, klinkt het bij een andere zaak. Welk restaurant kan bekoren voor een goedkoop én smaakvol stuk vlees? [naar artikel]
Het is de laatste wedstrijd van Tom Boonen op Belgische bodem. Een speciaal moment, niet in het minst voor bompa Raymond Boonen die voor de gelegenheid het startschot mocht geven van de Scheldeprijs. [naar artikel]
Biefstuk friet, is er iets typischer Belgisch dan dit gerecht? Het lijkt doodsimpel en iedereen maakt het weleens thuis, maar de perfecte steak friet met huisgemaakte mayonaise en een krokant (witloof)slaatje wordt op restaurant een ware zeldzaamheid. [naar artikel]
Ja, steak met friet is zalig. Maar soms mag het wel eens iets anders zijn: iets gezonder, iets unieker, iets met nog een tikkeltje meer smaak [naar artikel]
De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
Aan de Antwerpse Kathedraal hangt sinds vanmorgen een enorm spandoek met een grote vlam, en dat heeft alles te maken met De Warmste Week. Die is vandaag begonnen en gaat dit jaar vooral over elkaar helpen en bedanken. Siska Schoeters en Bart Peeters waren in Antwerpen aanwezig om de grote vlam in te huldigen aan de kathedraal. "Jij maakt het verschil!", vertelden ze op Radio 2. [naar artikel]
O dierbaar België, o heilig land der waterzooi, steak-friet en geroosterde prei. Drie klassiekers waarmee het makkelijk scoren is bij vrienden en familie. [naar artikel]
Ondanks het feit dat vlees evolutionair en historisch van enorm belang is geweest voor de mens, en ook op die manier steeds naar waarde werd... [naar artikel]
De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.