Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

VLAM geeft startschot voor "Week van steak-friet", maar er klinkt ook kritiek

03/11/2018 - 13:34
"Steak met friet is misschien wel één van de populairste gerechten van bij ons. Reden genoeg voor de VLAM, de overheidsdienst die onze landbouwproducten promoot, om vandaag van start te gaan met de week van de steak-friet. Maar niet iedereen is tevreden met deze campagne die vlees promoot."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Na de steak-friet-discussie: sp.a krijgt kritiek op Twitter nadat ze zelf steakdag organiseren (04/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Gisteren is de 'week van de steak-friet’ van start gegaan. Van 3 tot en met 11 november wil het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing... [naar artikel]


2. Groen en SP.A hebben buik vol van ‘Week van de steak-friet’: “Stop promotie van ongezond eetpatroon” (03/11/2018 - Het Nieuwsblad)

Zaterdag wordt het startschot gegeven voor de ‘Week van de steak-friet’, een campagne van de overheid om Vlaamse klassiekers en producten van bij ons te promoten. Groen en SP.A willen er echter niet van weten: “Nationale trots of niet, stop met het promoten van een ongezond eetpatroon.” Dat meldt Het Laatste Nieuws. Bij de overheid begrijpen ze de kritiek niet. [naar artikel]


3. Smakelijk! Het is de ‘Week van de friet’ (26/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Nog geen maand na de “Week van de steak-friet” start deze week de “Week van de friet”. De organisator is opnieuw het promotieagentschap VLAM. Die... [naar artikel]


4. OPROEP. Wie eet er wekelijks een frietje met vrienden of familie in de frituur? (26/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Nog geen maand na de “Week van de steak-friet” start deze week de “Week van de friet”. De organisator is opnieuw het promotieagentschap VLAM. Die roept op om tussen 26 november en 2 december de frituur te bezoeken in gezelschap. Want “samen smaakt een frietje beter”. [naar artikel]


5. Week van de steak-friet. De 10 favorieten van Stijn Baert: “Vanaf de eerste hap was dit een winnaar” (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


6. Week van de steak-friet: deze 10 restaurants serveren de beste versie volgens Stijn Baert: “Vanaf de eerste hap was dit een winnaar” (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


7. Week van de steak-friet. Dit zijn de 10 beste restaurants voor het gerecht volgens Stijn Baert: “Hier vind je een goede voor 20 euro” (06/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag gaat de Week van de steak-friet van start, georganiseerd door VLAM voor de zevende keer. Nog tot en met 13 oktober zet de organisatie het populaire gerecht met vlees van bij ons in de kijker. HLN-foodie en grote steak-frietliefhebber Stijn Baert ging 7 maanden lang voor HLN op zoek naar de meest smakelijke versie van het gerecht. Als je geen tijd hebt om het zelf te maken, waar schuif je dan het liefst je voeten onder tafel voor de beste biefstuk? “Duurder blijkt écht niet altijd beter te zijn.” [naar artikel]


8. Onderaan de voedingsdriehoek, maar gepromoot door VLAM: biefstuk-friet (10/10/2017 - VRT NWS)

Een nieuwe campagne van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) die biefstuk-friet promoot, is een doorn in het oog van oppositiepartij Groen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Compleet onaanvaardbaar", vindt Bart Caron van Groen, want rood vlees staat helemaal onderaan de nieuwe voedingsdriehoek en frieten vallen er zelfs buiten. Het VLAM en bevoegd minister Joke Schauvliege (CD&V) verdedigen de campagne.  [naar artikel]


9. ‘Week van de steak-friet’ schiet Groen en sp.a in verkeerde keelgat: “Stop promotie ongezonde voeding” (02/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Morgen start de ‘Week van de steak-friet’. En dat valt sp.a en Groen zwaar op de maag. ‘De overheid moet stoppen met daar promotie voor te voeren.... [naar artikel]


10. ‘We zijn een makkelijke pispaal’ (11/10/2017 - De Standaard)

Niet iedereen lust de ‘Week van de Steak-Friet’, de jongste campagne van het Vlaams centrum voor agro- en visserijmarketing (VLAM). Woordvoerster Liliane Driesen verdedigt de keuze. [naar artikel]


11. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste steak-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Sfeer en eten versterken elkaar" (30/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


12. Stijn Baert zoekt naar de lekkerste steak bearnaise in 4 brasserieën: “Ik moet Bellings ongelijk geven, maar misschien proeft het voor mij als amateur anders” (16/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? Deze maand proeft HLN-foodie Stijn Baert de versie met bearnaisesaus. “Hier zou die bij iedereen live aan tafel vers geklopt worden", vertelt hij in zijn verwachtingen vooraf. Welk plekje kan hem bekoren? En moet de voorlopig beste steak-friet van Vlaanderen op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Dit is een plek helemaal op maat voor een meatlover als ik!” [naar artikel]


13. Bart Caron (Groen): “Vlaamse overheid geeft tegenstrijdige voedingsadviezen aan bevolking” (20/09/2017 - Metro)

Terwijl de Vlaamse overheid langs de ene kant een nieuwe voedingsdriehoek lanceert waarin gesuggereerd wordt om minder vlees te eten, lanceert ze tegelijk de “Week van de Steak-Friet” en een campagne ter promotie van het Belgisch rundsvlees. Volgens Vlaams parlementslid Bart Caron (Groen) stuurt de Vlaamse overheid “tegenstrijdige aanbevelingen” aan de bevolking. Ook parlementslid Hermes […] [naar artikel]


14. Stijn Baert proeft steak-friet in 4 luxerestaurants en bezoekt één bekende grillmaster: “Zowel hoeveelheid als smaak doen me de prijs niet begrijpen” (05/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? HLN-foodie Stijn Baert proeft het gerecht in vier duurdere luxerestaurants, getipt door de HLN-lezers. Moet de voorlopig beste steak-friet van Vlaanderen op de restokaart plaats maken voor een nieuwe? “Een van de weinige chefs die het grillen echt onder de knie heeft, las ik op voorhand, maar het is niet slecht, noch exceptioneel of origineel.” [naar artikel]


15. Premier Wilmès pareert kritiek dat ze "onzichtbaar" is: "Als het noodzakelijk is, kom ik. Maar alleen dan" (16/04/2020 - VRT NWS)

De laatste dagen klinkt er her en der forse kritiek op premier Sophie Wilmès (MR). Ze zou "niet zichtbaar genoeg" zijn. Maar die kritiek pareert ze in "De ochtend": "Ik communiceer als er iets belangrijks gezegd moet worden. Ik begrijp dat er een vraag is voor meer aanwezigheid in de media, maar er is nu een grotere vraag om aan het werk te zijn." [naar artikel]


16. In deze 4 brasserieën eet je steak-friet voor minder dan 20 euro, maar is het vlees ook lékker? Stijn Baert test uit: “Dit is de beste die ik al besteld heb” (14/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dat de ene steak-friet de andere niet is, moeten we vast niet meer vertellen. Maar waar eet je de lekkerste versie? Deze maand proeft HLN-foodie Stijn Baert biefstuk-friet onder de prijs van 20 euro. “Soms is gewoon ook gewoon goed”, schrijft hij bij één van de adresjes. “Maar hier bevredigt dan weer niéts, buiten de rekening”, klinkt het bij een andere zaak. Welk restaurant kan bekoren voor een goedkoop én smaakvol stuk vlees? [naar artikel]


17. Opa Boonen geeft startschot: "Elkaar eens vastpakken en dan: "Vooruit, ju"" (05/04/2017 - De Redactie)

Het is de laatste wedstrijd van Tom Boonen op Belgische bodem. Een speciaal moment, niet in het minst voor bompa Raymond Boonen die voor de gelegenheid het startschot mocht geven van de Scheldeprijs. [naar artikel]


18. Hier eet je de lekkerste biefstuk friet (27/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

Biefstuk friet, is er iets typischer Belgisch dan dit gerecht? Het lijkt doodsimpel en iedereen maakt het weleens thuis, maar de perfecte steak friet met huisgemaakte mayonaise en een krokant (witloof)slaatje wordt op restaurant een ware zeldzaamheid. [naar artikel]


19. Lekkerder én gezonder dan steak met frieten? Steak met krokante zoete aardappel (17/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ja, steak met friet is zalig. Maar soms mag het wel eens iets anders zijn: iets gezonder, iets unieker, iets met nog een tikkeltje meer smaak [naar artikel]


20. Streetartkunstenaars brengen muzikale ode aan frietjes tijdens “Week van de Friet” (30/11/2020 - Het Nieuwsblad)

De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]


21. Grote vlam voor De Warmste Week aan Antwerpse kathedraal: "Zo kan iedereen ze zien, dat is mooi!" (18/12/2020 - VRT NWS)

Aan de Antwerpse Kathedraal hangt sinds vanmorgen een enorm spandoek met een grote vlam, en dat heeft alles te maken met De Warmste Week. Die is vandaag begonnen en gaat dit jaar vooral over elkaar helpen en bedanken. Siska Schoeters en Bart Peeters waren in Antwerpen aanwezig om de grote vlam in te huldigen aan de kathedraal. "Jij maakt het verschil!", vertelden ze op Radio 2. [naar artikel]


22. Jeroen Meus kookt drie typisch Belgische gerechten én geeft een handige tip om de bakwijze van steak te controleren (09/11/2023 - Het Belang van Limburg)

O dierbaar België, o heilig land der waterzooi, steak-friet en geroosterde prei. Drie klassiekers waarmee het makkelijk scoren is bij vrienden en familie. [naar artikel]


23. OPINIE. Proffen na kritiek op Week van de Steak-Friet: “Stop met vlees te verketteren” (12/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Ondanks het feit dat vlees evolutionair en historisch van enorm belang is geweest voor de mens, en ook op die manier steeds naar waarde werd... [naar artikel]


24. Streetart met muzikale ode moet goesting in frietjes brengen tijdens “Week van de Friet” (30/11/2020 - Het Belang van Limburg)

De Week van de Friet is dit jaar aan zijn 21ste editie toe. In de vijf Vlaamse provincies brengen bekende streetartkunstenaars tussen 30 november en 6 december ode aan de frietjes. “Zo zorgen we in deze bizarre tijden voor meer goud op straat en meer goesting in die heerlijke frietjes”, klinkt het bij Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]


25. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste biefstuk-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Bleu chaud gebakken vind ik absoluut de top” (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!