Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2020
22:10 uur

Discriminerend, duur en onwerkbaar: deeltijds pensioen krijgt negatief advies

De Morgen

06/11/2018 - 06:50

Discriminerend, duur en onwerkbaar. De sociale partners zijn streng voor de plannen van de regering-Michel voor het deeltijds pensioen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Moskee uit de toekomst’ krijgt negatief advies: “Eerst aan alle voorschriften voldoen” (24/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het project voor een nieuwe moskee aan de Esseghemstraat in het Brusselse Jette heeft maandag een negatief advies gekregen van de overlegcommissie. Te groot, geen brandweeradvies en een mogelijk mobiliteitsprobleem ligt aan de grond van dat advies.
  [naar artikel]
 2. Puntensysteem moet deeltijds pensioen mogelijk maken (26/06/2017 - De Redactie)
  Als het van pensioenminister Daniel Bacquelaine (MR) afhangt, zullen we in de toekomst ook deeltijds op pensioen kunnen. Het systeem is gebaseerd op punten.
  [naar artikel]
 3. Grimbergen geeft negatief advies voor omgevingsvergunningaanvraag Eurostadion (20/11/2017 - VRT NWS)
  Het schepencollege van Grimbergen heeft maandag de Vlaamse overheid een negatief advies gegeven over de omgevingsvergunningsaanvraag van Ghelamco, om op Parking C Eurostadion te realiseren. Dat negatief advies werd verwacht.
  [naar artikel]
 4. Eurostadion krijgt nu ook negatief advies van Grimbergen (21/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het Grimbergse schepencollege gaf gisterenavond een negatief advies voor de stedenbouwkundige aanvraag voor het Eurostadion op Parking C.
  [naar artikel]
 5. Nieuwe gevangenis in Dendermonde krijgt negatief advies (07/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De auditeur van de Raad van State geeft een negatief advies voor de bouw van een nieuwe gevangenis in Dendermonde. Dat meldt de regionale zender TV...
  [naar artikel]
 6. Uplace krijgt negatief advies en noemt dat positief (12/04/2019 - De Morgen)
  Met een negatief advies geeft de Raad van State een knauw aan Uplace. De Raad heeft kritiek op de ruimtelijke plannen rond het Machelse winkelcomplex. 'Het komt nooit meer goed met Uplace', zegt Hermes Sanctorum (Groen).
  [naar artikel]
 7. Crevits: "Deeltijds pensioen kan oplossing zijn voor lerarentekort" (06/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het deeltijds pensioen kan een oplossing vormen voor het tekort aan leerkrachten in bepaalde vakgebieden. Dat zegt onderwijsminister Hilde
  [naar artikel]
 8. Negatief advies voor drie van achtduizend gescreende vrijwilligers Pukkelpop (14/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie LRH heeft negatief advies gegeven voor drie vrijwilligers die meehelpen op het festival Pukkelpop dat donderdagavond start in Kiewit. In totaal werden achtduizend vrijwilligers gescreend. De reden van het negatief advies wordt om redenen van privacy niet prijsgegeven.
  [naar artikel]
 9. Toch goedgekeurd ondanks negatief advies: hoe zit het nu met vingerafdrukken op identiteitskaarten? (25/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na een negatief advies van de privacycommissie en een hoop bedenkingen om het niet te doen, keurde de commissie Binnenlandse Zaken het wetsontwerp...
  [naar artikel]
 10. Opnieuw negatief advies voor Eurostadion (06/01/2018 - VRT NWS)
  Bouwheer Ghelamco krijgt opnieuw een negatief advies: deze keer van een commissie op het niveau van het Vlaams gewest. Die adviseert tegen een omgevingsvergunning voor het project, zo schrijft De Tijd. Het is uiteindelijk aan minister van omgeving Schauvliege om tegen eind deze maand een beslissing te nemen.
  [naar artikel]
 11. Hilde Crevits: 'Deeltijds pensioen kan oplossing zijn voor lerarentekort' (06/07/2017 - Knack)
  Het deeltijds pensioen kan een oplossing vormen voor het tekort aan leerkrachten in bepaalde vakgebieden. Dat zegt onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) donderdag in het parlement na een vraag van Vera Celis (N-VA).
  [naar artikel]
 12. Negatief advies voor het onbelast bijklussen (29/11/2017 - VRT NWS)
  De Nationale Arbeidsraad heeft een negatief advies gegeven voor het plan van de regering om gepensioneerden, al wie 4/5de werkt en zelfstandigen in hoofdberoep tot 6000 euro onbelast te laten bijklussen. Zo'n advies is niet bindend maar weegt wel op de politieke besluitvorming. 
  [naar artikel]
 13. Ook Grimbergen geeft negatief advies over Eurostadion (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het schepencollege van Grimbergen heeft vandaag de Vlaamse overheid een negatief advies gegeven over de omgevingsvergunningsaanvraag van Ghelamco,...
  [naar artikel]
 14. Is nieuw negatief advies nekschot voor Eurostadion in Brussel? (06/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse administratie heeft voor de bouw- en milieuvergunning van het Eurostadion op parking C van de Heizel over de hele lijn een negatief advies gegeven. De Tijd kon het advies van de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie, waarin twintig Vlaamse administraties zitten, inkijken.
  [naar artikel]
 15. Is nieuw negatief advies nekschot voor Eurostadion in Brussel? (06/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  De Vlaamse administratie heeft voor de bouw- en milieuvergunning van het Eurostadion op parking C van de Heizel over de hele lijn een negatief advies gegeven. De Tijd kon het advies van de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie, waarin twintig Vlaamse administraties zitten, inkijken.
  [naar artikel]
 16. Is nieuw negatief advies nekschot voor Eurostadion in Brussel? (06/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Vlaamse administratie heeft voor de bouw- en milieuvergunning van het Eurostadion op parking C van de Heizel over de hele lijn een negatief advies gegeven. De Tijd kon het advies van de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie, waarin twintig Vlaamse administraties zitten, inkijken.
  [naar artikel]
 17. Antwerpse districtsraad geeft negatief advies over project Slachthuissite (18/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De districtsraad van het district Antwerpen heeft vanavond een negatief advies goedgekeurd voor het voorontwerp RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan)...
  [naar artikel]
 18. Nieuw advies vernietigend voor attest van maagdelijkheid: 'Discriminerend en daad van agressie' (25/02/2019 - Knack)
  De nationale raad van de Orde der artsen vindt het niet langer gerechtvaardigd maagdelijkheidstesten uit te voeren en daarvoor getuigschriften op te stellen. 'Niet nuttig, niet relevant, discriminerend en het kan ervaren worden als een daad van agressie', luidt het in het advies, waarover Het Nieuwsblad, De Standaard en de Gazet van Antwerpen maandag berichten.
  [naar artikel]
 19. Bezoek Trump: politiebonden geven negatief advies voor oefening op 17 mei (15/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na een inspectie hebben de politievakbonden vandaag een negatief advies gegeven over de plaats waar op 17 mei een oefening wordt georganiseerd
  [naar artikel]
 20. Alweer negatief advies voor Noord-Zuidverbinding (02/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De aanleg van de Noord-Zuidverbinding via een omleidingsweg in Houthalen-Helchteren, heeft een negatief advies gekregen van de auditeur van de Raad van State. De zaak wordt wellicht pas volgend jaar behandeld, het is dus nog wachten op een uitspraak. Maar de rechters volgen meestal het advies van de auditeur.
  [naar artikel]
 21. Geen kampvuren toegelaten (31/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op 24 juli werd een negatief advies gegeven voor kampvuren vanwege code Oranje voor brandgevaar. De provincie heeft op 29 juli beslist om terug van code Oranje naar code Geel te gaan maar mét behoudt van het negatief advies voor kampvuren. Na een evaluatie op 31 juli is opnieuw beslist om het negatief advies aan te houden.
  [naar artikel]
 22. Muyters geeft negatief advies over brugpensioen Carrefour (13/06/2018 - De Standaard)
  Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) zal op vraag van zijn federale collega Kris Peeters (CD&V) dan toch een advies geven over het plan van Carrefour om bij de herstructurering SWT (Stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag) of brugpensioen vanaf 56 jaar toe te kennen. Dat advies zal negatief zijn.
  [naar artikel]
 23. Geen negatief advies over Huawei aan regering (15/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Belgische Centrum voor Cybersecurity (CCB) gaat geen negatief advies geven over het Chinese technologiebedrijf Huawei, dat onder andere door de...
  [naar artikel]
 24. Grimbergen geeft Eurostadion negatief advies (20/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Grimbergse college heeft beslist een negatief advies te geven voor de stedenbouwkundige aanvraag voor het Eurostadion dat Ghelamco op Parking
  [naar artikel]
 25. Vlaams negatief advies voor Eurostadion (06/01/2018 - Knack)
  De Vlaamse administratie heeft voor de bouw- en milieuvergunning van het Eurostadion op parking C van de Heizel over de hele lijn een negatief advies gegeven.
  [naar artikel]
 26. Antwerpse districtsraad geeft negatief advies over project Slachthuissite (18/12/2017 - VRT NWS)
  De districtsraad van het district Antwerpen heeft een negatief advies goedgekeurd voor het voorontwerp RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) van de Slachthuissite. Dat meldt Groen.  
  [naar artikel]
 27. Antwerpse districtsraad geeft negatief advies over project Slachthuissite (18/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De districtsraad van het district Antwerpen heeft maandagavond een negatief advies goedgekeurd voor het voorontwerp RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) van de Slachthuissite. Dat meldt Groen.
  [naar artikel]
 28. Crevits: “Deeltijds pensioen kan oplossing zijn voor lerarentekort” (06/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het deeltijds pensioen kan een oplossing vormen voor het tekort aan leerkrachten in bepaalde vakgebieden. Dat zegt onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) donderdag in het parlement na een vraag van Vera Celis (N-VA). Onder meer uit Bornem kwamen de jongste weken verhalen over leerlingen die bepaalde vakken momenteel niet kunnen volgen omdat er geen leerkracht is.
  [naar artikel]
 29. Eurostadion krijgt weer negatief advies (21/11/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. Eurostadion krijgt weer negatief advies (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. Cybersecuritycentrum geeft regering geen negatief advies over Huawei (15/04/2019 - Knack)
  Het Belgische Centrum voor Cybersecurity (CCB) gaat geen negatief advies geven over het Chinese technologiebedrijf Huawei, dat onder andere door de Amerikanen wordt beschuldigd van spionage.
  [naar artikel]
 32. Negatief advies voor windturbines langs kanaaldijk (18/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie (GOVC) heeft een negatief advies gegeven voor de twee windturbines die W-kracht in Massenhoven en Viersel wil bouwen. Minister Zuhal Demir (N-VA) moet de knoop nu doorhakken.
  [naar artikel]
 33. Negatief advies voor project met hoge woontorens in Pelikaanstraat (17/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse districtsraad bracht maandagavond een negatief advies uit op het voorontwerp van het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de site in de Pelikaanstraat. Dat gebeurde op aangeven van een amendement van meerderheidspartij Groen, met steun van oppositiepartijen PVDA en sp.a.
  [naar artikel]
 34. Eurostadion krijgt weer maar eens negatief advies (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 35. Sociale partners geven Bacquelaine negatief advies over verlaging solidariteitsbijdrage (06/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De sociale partners, zowel vakbonden als werkgevers, hebben minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) vandaag een unaniem negatief advies...
  [naar artikel]
 36. Negatief advies voor bijkomende opslagplaats voor kernafval Tihange (18/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Waalse administratie stedenbouw zal een negatief advies geven voor de bouw van nieuwe opslagcapaciteit voor het kernafval van de kerncentrale...
  [naar artikel]
 37. Waals ABVV neigt naar negatief advies over ontwerp van loonakkoord (28/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Binnen het bureau van de Waalse vleugel van het ABVV heeft de meerderheid een negatief advies gegeven over het ontwerp van het loonakkoord dat de...
  [naar artikel]
 38. Eerste transmigranten naar Steenokkerzeel, ondanks negatief advies van vakbond (13/09/2018 - De Standaard)
  Het nationaal administratief centrum voor transmigratie in het centrum 127 bis in Steenokkerzeel is geopend. De vakbonden hadden een negatief advies gegeven voor die opening, omdat volgens hen alles ‘verre van in orde was’.
  [naar artikel]
 39. Eerste transmigranten naar Steenokkerzeel, ondanks negatief advies van vakbond (13/09/2018 - De Standaard)
  Het nationaal administratief centrum voor transmigratie in het centrum 127 bis in Steenokkerzeel is geopend. De vakbonden hadden een negatief advies gegeven voor die opening, omdat volgens hen alles ‘verre van in orde was’.
  [naar artikel]
 40. Antwerps college tovert negatief advies over parkeerbeleid om tot positief (05/10/2017 - Apache)
  Het Antwerps college onder leiding van burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft een negatief advies van de bevoegde commissie ruimtelijke ordening (GECORO) over de herziening van de Antwerpse bouwcode verdraait tot 'gunstig onder voorwaarden'.
  [naar artikel]
 41. Minimale dienstverlening gevangenissen: bonden geven negatief advies (02/08/2019 - Knack)
  Vakbonden ACOD-AMiO, ACV Openbare Diensten en VSOA maken vrijdagnamiddag een negatief advies over aan het kabinet van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) over een protocol voor de minimale dienstverlening in de gevangenissen. Ze spreken van een 'vage' tekst.
  [naar artikel]
 42. Grimbergen geeft negatief advies aan Eurostadion (20/11/2017 - VRT NWS)
  De gemeente Grimbergen heeft aan de Vlaamse overheid een negatief advies afgeleverd voor de bouw van het Eurostadion. "De buurtweg bestaat nog steeds, dus er is op zijn minst al een formeel probleem", zegt de Grimbergse burgemeester Marleen Mertens. 
  [naar artikel]
 43. Geen negatief advies over Huawei aan regering (15/04/2019 - De Morgen)
  Het Belgische Centrum voor Cybersecurity (CCB) gaat geen negatief advies geven over het Chinese technologiebedrijf Huawei, dat onder andere door de Amerikanen wordt beschuldigd van spionage. Na maanden onderzoek heeft het CCB geen concrete aanwijzingen van die dreiging gevonden, schrijft De Standaard.
  [naar artikel]
 44. Bezoek Trump: politiebonden geven negatief advies voor oefening (15/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Na een inspectie hebben de politievakbonden maandag een negatief advies gegeven over de plaats waar op 17 mei een oefening wordt georganiseerd naar aanleiding van de NAVO-top van 24 en 25 mei, waarop onder anderen Amerikaans president Donald Trump aanwezig zal zijn. Dat zegt Frédéric Fortunato van NSPV.
  [naar artikel]
 45. Schepencollege Grimbergen geeft negatief advies over Eurostadion (20/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op maandagavond boog het schepencollege van Grimbergen zich over het Eurostadiondossier. Weinig verrassend volgde een negatief advies voor de omgevingsvergunning. Alleen Open VLD wou positief adviseren, maar CD&V en Groen beslisten er anders over. Er waren tijdens een openbaar onderzoek in Grimbergen 1133 bezwaarschriften ingediend.
  [naar artikel]
 46. Toch goedgekeurd ondanks negatief advies: hoe zit het nu met vingerafdrukken op identiteitskaarten (25/10/2018 - De Morgen)
  Na een negatief advies van de privacycommissie en een hoop bedenkingen om het niet te doen, keurde de commissie Binnenlandse Zaken het wetsontwerp dat toelaat om vingerafdrukken op de elektronische identiteitskaarten op te slaan toch goed. Maar is dat wel zo’n goed idee?
  [naar artikel]
 47. ISVAG-centrale krijgt negatief ruimtelijk advies (06/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Slecht nieuws voor de geplande ISVAG-verbrandingsoven in Wilrijk. Het kreeg van de Vlaamse overheid een “ongunstig” advies voor ruimtelijke ordening en mobiliteit. Volgens de Bond Beter Leefmilieu kan de minister de huidige aanvraag niet goedkeuren.
  [naar artikel]
 48. Negatief advies voor Unesco-erkenning van WOI-sites (20/04/2018 - De Standaard)
  De Vlaamse, Waalse en Franse sites van de Eerste Wereldoorlog hebben een negatief advies gekregen om erkend te worden als Unesco-erfgoed. Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) hoopt het Werelderfgoedcentrum te kunnen overtuigen om voor een primeur te zorgen en het dossier toch goed te keuren.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.