Dominique Persoone is niet alleen chocolatier, maar ook imker. Dé persoon bij uitstek dus om 10 verschillende potten honing uitgebreid te proeven en streng maar rechtvaardig te beoordelen. Test-Aankoop onderzoekt dan weer de kwaliteit. Welke honing doorstaat de smaak- én kwaliteitstest? “Er wordt immens gefoefeld met honing.” [naar artikel]
Dat goed slapen belangrijk is, weten we allemaal. Toch zijn er ook héél veel onduidelijkheden over slapen. Wat is feit en wat is fabel? Ontdek het in onze slaaptest. [naar artikel]
Honing wordt door voedselproducenten vaak voorgesteld als een gezond alternatief voor suiker. De gezondheidsvoordelen ervan worden in de verf gezet, maar over de negatieve kantjes zwijgt men in alle talen. De Britse organisatie Action on Sugar trok op onderzoek uit en deed enkele verbazingwekkende ontdekkingen. Wanneer we als consumenten “honing” terugvinden in een ingrediëntenlijst, gaan […] Het bericht Is honing echt gezonder dan gewone suiker? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het fabeltje dat een strakke onderbroek een impact heeft op de kwaliteit van het sperma bij mannen, blijkt eerder feit dan fabel. Dat bewezen... [naar artikel]
Van 28 mei tot 4 juni is het de week van de bij. En wie bij zegt, zegt honing. Met de lekkernij ben je wel even zoet: niet alleen met de smaak ervan, maar ook met de hoeveelheid feiten en fabels die erover de ronde doen. Zo zou honing veel gezonder zijn dan suiker, kan het keelpijn genezen en nooit vervallen. Maar klopt dat wel? Honingexpert Wim Reybroeck scheidt 8 feiten van fabels: “De enzymen die bijen toevoegen aan honing zijn goed voor je lichaam.” [naar artikel]
Honing is een heerlijk alternatief voor suiker. Maar is het vloeibare goud echt zo gezond voor je lijf als beweerd wordt? Diëtiste Sanne Mouha zet... [naar artikel]
Mmm, honing! De ene ziet er vooral een zoete lekkernij in, de ander schrijft er allerlei geneeskrachtige eigenschappen aan toe. Maar wat is waar en wat niet? Diëtiste Fatima Pas en Karolien Olaerts, biomedisch wetenschapper met specialisatie voeding, zetten naar aanleiding van Week van de Bij, van 30 mei tot en met 6 juni 2021, de feiten en fabels op een rij. [naar artikel]
De meisjes in Canada helpen Bjorn met het oogsten van de honing. Dat valt, voor beide partijen, in de smaak. [naar artikel]
Aan de start van het nieuwe jaar maken we allemaal goede voornemens, en voor velen van ons hoort gezond eten – en meer groenten eten – daarbij. Niet iedereen heeft echter de tijd en de zin om altijd verse groenten klaar te maken, en dan zijn groenten uit de diepvries een handige oplossing. Maar zijn die wel even gezond?, vroegen we aan voedingsexpert Karolien Olaerts. [naar artikel]
Met honing zijn we wel een tijdje zoet: niet alleen met de smaak ervan, maar ook met de hoeveelheid feiten en fabels die de ronde doen over het voedingsmiddel. Zo zou honing veel gezonder zijn dan suiker én krijgt het soms geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven, maar wat is daarvan waar en wat niet? Diëtiste Fatima Pas en voedingsexperte Karolien Olaerts scheiden 5 feiten van de fabels. “Honing bestaat voor een kwart uit water, suiker maar voor 1 procent.” [naar artikel]
Een croque-monsieur waarvan de kaasdraden bij elke hap zichtbaar zijn, voelt altijd iets ongezonder aan dan de blokjes kaas die we serveren bij een aperitief of dat plakje tussen een broodje. Is die gesmolten kaas ook echt ongezonder, of denken we dat maar? Voedingsonderzoeker Guido Camps scheidt feit van fabel. [naar artikel]
Honing wordt vaak als gezond(er) alternatief van gewone suiker voorgesteld, maar dat is misleidend en gevaarlijk voor de gezondheid van de... [naar artikel]
Nu de winter in zicht is, kan het misschien wel verleidelijk zijn om met je sokken te gaan slapen. Behalve het feit dat veel mensen dit niet echt flatterend vinden, wordt er wel eens geopperd dat is ongezond is. Feit of fabel? Neurologisch onderzoek heeft uitgewezen dat slapen met je sokken helemaal geen kwaad kan. […] Het bericht Feit of fabel? Slapen met sokken is slecht voor je gezondheid verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
In je thee op een druilerige dag, in gebak of bij de groenten, honing is een heerlijk alternatief voor suiker. Maar is het vloeibare goud echt zo gezond als wordt beweerd? Diëtiste Sanne Mouha zet de feiten op een raatje, euh, rijtje. “Honing is en blijft een suikerproduct.” [naar artikel]
Wie regelmatig een woonzorgcentrum bezoekt, weet dat het er soms nogal onfris kan ruiken. In Japan hebben ze er zelfs een woord voor: kareishū, ‘de geur van toenemende jaren’. Maar komt die muffe geur nu echt van bejaarden? Of gaat het hier toch om een hardnekkige fabel? Wij zochten het uit. [naar artikel]
In je thee op een druilerige dag, in gebak of bij de groenten, honing is een heerlijk alternatief voor suiker. Maar is het vloeibare goud echt zo gezond als wordt beweerd? Diëtiste Sanne Mouha zet de feiten op een raatje, euh, rijtje. “Honing is en blijft een suikerproduct.” [naar artikel]
Vervang je suiker in sommige recepten door honing omdat de natuurlijke zoetstof minder lege calorieën bevat en beter is voor je? Dan ben je ondanks de moeite eigenlijk niet echt veel gezonder bezig. Dat meldt The Washington Post. [naar artikel]
Op hun vlucht van de ene bloesem naar de volgende bloem verzamelen bijen niet alleen nectar en pollen, maar ook bacteriën, zo blijkt uit een recente internationale studie. Komen die ook in ons potje honing terecht en kan dat onze gezondheid schaden? Honingexpert en imker Wim Reybroeck (ILVO) legt uit waar we bij honing voor moeten opletten: “Honing kan dodelijk zijn voor kinderen van minder dan een jaar oud.” Hij waarschuwt ook voor honingfraude. [naar artikel]
Koffiehuis ’t Zoet Genot in Arendonk heet voortaan ’t Zoet Pateeke. De naamswijziging komt er na een dreigbrief van de uitbater van crèmerie ’t Zoet Genot in Oostduinkerke, helemaal aan de andere kant van het land. [naar artikel]
De Wereldgezondheidsorganisatie plaatst honing samen met suiker in het rijtje van toegevoegde suikers waar je best zo zuinig mogelijk mee omspringt. Volgens sommigen is dat onterecht want honing is een natuurproduct. [naar artikel]
Op hun vlucht van de ene bloesem naar de volgende bloem verzamelen bijen niet alleen nectar en pollen, maar ook bacteriën, zo blijkt uit een recente internationale studie. Komen die ook in ons potje honing terecht en kan dat onze gezondheid schaden? Honingexpert en imker Wim Reybroeck (ILVO) legt uit waar we bij honing voor moeten opletten: “Honing kan dodelijk zijn voor kinderen van minder dan een jaar oud.” Hij waarschuwt ook voor honingfraude. [naar artikel]
Een lepeltje honing tegen de keelpijn doet wonderen. Het is een volkswijsheid waarvan wetenschappers van de universiteit van Oxford nu ook zeggen dat het klopt. Meer zelfs, een beetje honing is bij de meeste luchtweginfecties doeltreffender dan antibiotica. [naar artikel]
Met de start van het schooljaar lijkt een glaasje appelsap ideaal om de dag mee te starten. Maar is dat wel zo gezond? Kies je beter voor troebel of helder appelsap? En is het beter dan fruitsap? Diëtiste Sanne Mouha en voedingsexpert Iris Groenenberg geven raad. “In een glas zitten ongeveer vijf suikerklontjes.” [naar artikel]
Uit onderzoek blijkt dat de angst om te verdikken veel rokers tegenhoudt om te stoppen. Gemiddeld komt iemand die komaf maakt met de slechte... [naar artikel]
Zondag demonstreerde meester-imker Claudio Cavalieri bij Limburgs Landschap in Hengelhoef hoe je honing moet slingeren. Hij stopte de honingramen in een centrifuge en draaide aan de hendel. Zo vloog de honing tegen de rand van de trommel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.