Van antioxidanten in chocolade is bekend dat ze de bloeddruk verlagen. Dat betekent wel niet dat je extra veel chocolade moet eten. [naar artikel]
Goed nieuws voor chocoladeverslaafden – en zijn we dat niet allemaal? Onderzoekers hebben aangetoond dat chocolade zou helpen tegen die vervelende hoest. Begin al maar met inslaan! Theobromine Veel kans dat je niet weet wat theobromine is. Het is een bittersmakend alkaloïde en behoort tot dezelfde familie als cafeïne. Theobromine komt met name voor in […] Het bericht Bizar. Chocolade kan je hoest verzachten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]
Voel je niet langer schuldig als je nog eens chocolade eet. Uit onderzoek blijkt dat af en toe een stukje chocolade eten wel eens heel erg gezond kan zijn. Onderzoekers stelden vast dat het risico op hartfalen met dertien procent verminderd kan worden als een persoon per maand drie repen chocolade eet. De oorzaak vonden […] Het bericht Eet je wel eens chocolade? Dan maak je minder kans op hartfalen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Na bruine, witte en zwarte is er nu ook roze chocolade. Het is de chocolademaker Barry Callebaut die de lekkernij voorstelde in het Chinese Shanghai. De nieuwe soort heeft een fruitige bessensmaak en is smeuïg. De chocolatier werkte dertien jaar lang aan de creatie, die de naam Ruby kreeg, een verwijzing naar de cacaoboon die […] [naar artikel]
Het mediterraanse dieet is verkozen tot beste algehele dieet en dat al voor het zesde jaar op rij, zo werd dinsdag bekendgemaakt door het US News & World Report. Daarnaast prijkten de maaltijden uit het Middellandse Zeegebied ook op de eerste plaats in de categorieën beste dieet voor gezond eten en beste plantaardig dieet. [naar artikel]
Met een (overwegend) plantaardig dieet kunnen patiënten met reuma, diabetes of aderverkalking zichzelf gezond(er) eten. Hoewel dat al geruime tijd... [naar artikel]
De Gentse Lien Braeckevelt wil ons met haar eerste boek warm maken voor het ‘5:2-dieet’. “Ik wil in het weekend frietjes kunnen blijven eten.” [naar artikel]
Chocolade werd eerder al gelinkt aan een verminderde kans op hartziekten- en infarcten. Maar nu blijkt uit een Deens onderzoek dat chocolade eten hartritmestoornissen mogelijk kan voorkomen. [naar artikel]
Op twee plaatsen in België, Gent en Ukkel, is een nieuw soort chocolade voorgesteld: "Ruby". De chocolade is rooskleurig en dat is de natuurlijke kleur, zonder toevoeging van kleurstoffen. [naar artikel]
Je wilt graag een paar kilootjes minder wegen? Dan is het belangrijk om je dieet af te wisselen met … weken normaal eten. [naar artikel]
Kourtney Kardashian en Halle Berry zouden er hun geweldige figuur aan te danken hebben. Je zou er slanker én energieker van worden. En het beste nieuws van al: je mag zo veel vetten eten als je wil. Wat is keto of het ketogene dieet, dat vanuit Californië deze kant op gewaaid komt? [naar artikel]
Je kent het vast wel: je eet een reep chocolade en de volgende dag staat er een grote puist op je voorhoofd. Acne komt voor op alle leeftijden, maar kan je het vermijden door chocolade links te laten liggen? Dermatologen roepen het al jaren: vermijd chocolade voor een mooie huid. Vettig voedsel en chocolade zouden […] Het bericht Krijg je van chocolade écht puistjes? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Paleo, veganistisch, glutenvrij, Atkins, koolhydraatvrij, detoxen met sapjes, suikervrij, keto,… De afgelopen jaren hebben we heel wat diëten voorbij zien komen. Dankzij Hailey Baldwin, de kersvers echtgenote van Justin Bieber, komt er weer een nieuw dieet in het middelpunt van de belangstelling te staan: het bloedgroep dieet. Is het bloedgroepdieet weer een zoveelste hype? Nieuw […] Het bericht Dit dieet houdt rekening met je bloedgroep verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Seksuologe Kaat Bollen vertelde in de HLN Original ‘Mijn Dieet’ dat ze 15 kilo vermagerde dankzij een intuïtief ‘dieet’. Een eetpatroon dat je eigenlijk géén dieet kan noemen, aangezien je volgens deze visie alles kan eten wat je wil. “Ik was niet meer de beste versie van mezelf”, vertelt Kaat in de video. “Nu heb ik die teruggevonden.” Wat is dat intuïtief eten precies? En hoe komt het dat frietjes met stoofvlees uit de frituur toch voor gewichtsverlies zorgt? Diëtiste Sanne Mouha legt uit. [naar artikel]
Het gezin Verslegers-Bringmans uit Gruitrode – papa Robert (45), mama Inge (33), grote broer Rikkie (6) en tweeling Yannic en Thys (5) – leeft dankzij een nieuwe eetplan van de diëtiste gezonder dan een jaar geleden, met veel meer groente en fruit. In totaal zijn ze ook 40 kilo lichter. “En we zijn niet eens op dieet, we eten nog frieten en chocolade. De diëtiste past onze eetgewoonten stap voor stap aan, op maat van ons gezin.” [naar artikel]
De Britse radiopresentator Roman Kemp houdt een wrange nasmaak over aan het eten van het chocolade-ei ‘Creme Egg’. Niet op de hoogte van de geldprijs die hij kon winnen door het ei niet op te eten, at hij het ei op. Toen zijn volgers hem wezen op zijn fout, brak de paniek bij Kemp uit. [naar artikel]
Goed nieuws voor ‘The Rolling Stones’-fans van die al eens graag een stukje chocolade eten. De Britse rockgroep brengt maandag z'n eigen chocoladelijn op de markt. Het gaat om 2 soorten repen: melkchocolade en pure chocolade met kersen. [naar artikel]
Een winkelier die een klant een stukje zwarte chocolade aanbiedt, daar is niets mis mee. Uit doctoraatsonderzoek van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent blijkt namelijk dat het eten ervan de stemming van klanten en hun ervaring verbetert. Het onderzoek werd gevoerd via drie scenario-gebaseerde experimenten en één veldstudie in een schoenenwinkel, waar […] Het bericht Donkere chocolade eten maakt de klant gelukkiger verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Pasen staat voor de deur en daar hoort chocolade bij. Veel chocolade. Alle chocoladeliefhebbers onder ons lopen al enkele weken heel de tijd [naar artikel]
Een dieet waar biefstuk, mayonaise, kaas en spek met eieren gewoon op het menu blijven staan: geen wonder dat het ketogeen dieet veel Vlamingen verleidt. Van keto-kookboeken komt herdruk na herdruk uit. Ook topchef Sergio Herman zwoor de koolhydraten af en verloor al zes kilo. Toch waarschuwen diëtisten: “Je riskeert om na zo’n dieet snel weer bij te komen.” [naar artikel]
Gezonder leven door meer soja, kikkererwten, noten en linzen te eten? Ook dat moderne dieet bevat wel degelijk risico’s, zegt professor Voedselveiligheid Bruno De Meulenaer (UGent). “Als je daarin overdrijft, krijg je nieuwe allergieën en meer kankers. We missen nuance in hoe we over eten praten.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.