In de volksmond wordt gezegd dat je van goedkope wijn de dag erna een houten kop krijgt. Blijkbaar zal je portemonnee je niet kunnen redden van een kater, want dure wijn zou net voor hoofdpijn zorgen. Hoe ouder je wordt, hoe zwaarder de katers. Die probeer je te verhelpen door duurdere flessen wijn in te […] Het bericht Dure wijn bezorgt je meer hoofdpijn verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Lang leve de airco bij tropische temperaturen zoals dit weekend. Maar diezelfde verkoelende airco veroorzaakt ook hoofdpijn, claimen sommige mensen. Is dit nu een fabel of een feit? Hoe komt dat dan, en wat kun je eventueel doen aan die hoofdpijn? Kno-arts Waiel Alkhateeb geeft het verlossende antwoord. [naar artikel]
Opvallend veel mensen hebben last van hoofdpijn na een glaasje rode wijn. Wetenschappers denken de schuldige op het spoor te zijn. [naar artikel]
Lees dit artikel: Waarom sommige mensen hoofdpijn krijgen van rode wijn Er zijn mensen die hoofdpijn krijgen van zelfs maar één glas rode wijn. Waarom zijn sommigen van ons kwetsbaarder dan anderen voor de lafhartige effecten van rode wijn? Waarom krijgen ze er überhaupt hoofdpijn van? Om te beginnen is hoofdpijn door rode wijn iets anders dan hoofdpijn door een kater.Als je ooit last hebt gehad […] Lees dit artikel: Waarom sommige mensen hoofdpijn krijgen van rode wijn [naar artikel]
Goedkope wijn, te veel sulfieten, een allergie… Het zijn maar enkele van de populaire excuses die we gebruiken wanneer een avondje met veel alcohol ons met hoofdpijn opzadelt. Onze huissommelier Sepideh is duidelijk: “Ook dure wijn kan je hoofdpijn bezorgen.” Wat veroorzaakt dan precies die vervelende kater? [naar artikel]
Wie al eens graag van een glaasje wijn geniet, heeft mogelijk ook al te maken gekregen met de gevreesde Chateau Migraine. Hoe komt dat we van sommige wijn barstende hoofdpijn krijgen en van andere niet? Wijnexpert Alain Bloeykens legt uit hoe je “koppijnwijn” het best kan vermijden. [naar artikel]
Een goed glas wijn is voor velen het summum van genieten. Tien weken lang nemen we u mee naar de wondere wereld van de wijn. Wijnspecialist Alain Bloeykens staat paraat om de leken onder ons de basisprincipes van goede wijn onder de knie te krijgen. In deze tweede aflevering behandelt hij de volgende vraag: is dure echt beter dan goedkope? [naar artikel]
Goedkope wijn, te veel sulfieten, een allergie… Het zijn maar enkele van de populaire excuses die we gebruiken wanneer een avondje met veel alcohol ons met hoofdpijn opzadelt. Onze huissommelier Sepideh is duidelijk: “Ook dure wijn kan je hoofdpijn bezorgen.” Wat veroorzaakt dan precies die vervelende kater? [naar artikel]
Dat lazen we onlangs in een artikel in Metro. Maar klopt dat wel? [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
U zoekt een verklaring voor een mysterie over mens, dier, voeding, gezondheid? Hier moet u zijn. [naar artikel]
Zelfs als je de avond ervoor niet te diep in het glas gekeken hebt, kun je opstaan met hardnekkige hoofdpijn. Drink je dan beter wel of geen koffie? Kan een bakkie troost een bonzend hoofd veroorzaken of neemt het net je hoofdpijn weg? [naar artikel]
Wil jij al lang een dure designer handtas kopen of heb je jouw zinnen gezet op op een dure jas, maar heb je geen zin om daar fortuinen aan uit te [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
Een lekker glaasje wijn drinken op een gezellig buitenterras doen we allemaal wel eens in de zomer. Verfrissend voor ons, maar ondertussen lijdt je wijn wel onder de warmte. “De hitte kan de wijn helemaal uit balans brengen", licht topsommelier Gianluca Di Taranto toe. Maar hoe komt dat dan? En vooral: wat moet je doen om je wijn koel te houden of opnieuw fris te krijgen? [naar artikel]
Laat u niet misleiden door de affiche vol breedlachse, populaire artiesten. Lang leve de muziek, een interactieve expo in de Gentse... [naar artikel]
Een pas geverfde nieuwe fietsstraat in Beveren zorgt voor klagende buurtbewoners. Zij beweren dat de straat bij zonnige weer rood oplicht en dan pijn doet aan de ogen. Opmerkingen als "Ik krijg er hoofdpijn van" en "Het is hier precies een hoerenkot", zijn alomtegenwoordig. [naar artikel]
GenkMag een burgemeester uitgebreid tafelen met een bouwpromotor? Mag een schepen de dure wijn opdrinken die een aannemer hem rond Nieuwjaar opstuurt? Een ‘steunpunt integriteit’ moet lokale politici daar vanaf de zomer mee helpen. “We moeten af van het imago van zakkenvullers”, zegt Wim Dries, voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten. [naar artikel]
Last van hoofdpijn of jeuk na het eten van chocolade? Of was dat glas rode wijn tijdens de lunch de boosdoener? De kans bestaat dat je een histamine-intolerantie hebt. “Deze chemische stof is van nature in ons lichaam aanwezig”, weet diëtiste Kris Gillis. Hoe kun je dan intolerant worden? Met welke klachten krijg je te maken en hoe raak je er weer vanaf? De experte geeft uitleg: “Ook stress heeft een grote impact.” [naar artikel]
Spanningshoofdpijn is de vaakst voorkomende hoofdpijn. Ze is minder pijnlijk dan migraine of clusterhoofdpijn, maar daardoor weet je niet goed wat je ermee moet aanvangen. Neem je dan toch maar een pijnstiller of ga je met je klachten best naar de dokter? Professor Jan Versijpt (UZ Brussel) legt helder uit wat spanningshoofdpijn is, wat je eraan kan doen en wanneer je best medische hulp zoekt. “Heb je nooit hoofdpijn en krijg je plots hoofdpijn die niet meer weggaat? Ook dat is een rode vlag.” [naar artikel]
Betalen met contant geld verliest fors aan populariteit door de coronacrisis. Maar het rijk van Koning Cash is nog niet... The post Cash is dood, lang leve cash appeared first on Business AM. [naar artikel]
Stel: je krijgt gasten over de vloer, ze zijn een half uur eerder dan voorzien en je wijn is nog niet koel. Geen reden tot paniek, vinden ze bij de Amerikaanse lifestylesite Pure Wow. Met een beetje water en een snufje zout, schenk je in een mum van tijd alsnog frisse wijn in hun glas. [naar artikel]
Het zou niet mogen, maar we stoppen nog altijd composteerbaar afval bij ons huisvuil. En het kost veel geld om dat te verwerken. Nochtans zou dat afval een meerwaarde kunnen hebben als we het composteerden. Ontdek in deze lifehack hoe je composteert IN je keuken! Het bericht VIDEO. Lang leve de wormcompost! verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.