De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Michel: "Opnieuw capaciteit getoond om beslissingen te nemen in moeilijke dossiers"

Het Laatste Nieuws

15/10/2016 - 12:07

De federale regering is er niet alleen in geslaagd een akkoord ter bereiken over de begroting, maar ook over een tweede reeks structurele


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Opnieuw onze capaciteit getoond om beslissingen te nemen in moeilijke dossiers” (15/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De federale regering is er niet alleen in geslaagd een akkoord ter bereiken over de begroting, maar ook over een tweede reeks structurele hervormingen. Dat benadrukte premier Charles Michel zaterdag tijdens de voorstelling van de begroting 2017. “We hebben opnieuw getoond dat wat ons verenigt, sterker is dan wat ons verdeelt. De regering heeft opnieuw haar capaciteit getoond om beslissingen te nemen in moeilijke dossiers.”
  [naar artikel]
 2. “Opnieuw onze capaciteit getoond om beslissingen te nemen in moeilijke dossiers” (15/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De federale regering is er niet alleen in geslaagd een akkoord ter bereiken over de begroting, maar ook over een tweede reeks structurele hervormingen. Dat benadrukte premier Charles Michel zaterdag tijdens de voorstelling van de begroting 2017. “We hebben opnieuw getoond dat wat ons verenigt, sterker is dan wat ons verdeelt. De regering heeft opnieuw haar capaciteit getoond om beslissingen te nemen in moeilijke dossiers.”
  [naar artikel]
 3. 'We hebben opnieuw getoond dat wat ons verenigt, sterker is dan wat ons verdeelt' (15/10/2016 - Knack)
  'De regering heeft opnieuw haar capaciteit getoond om beslissingen te nemen in moeilijke dossiers', zo sprak premier Charles Michel op de persconferentie over de begroting.
  [naar artikel]
 4. EU-top over migratiebeleid: "Moet nuttige ontmoeting worden om beslissingen te nemen" (24/06/2018 - De Morgen)
  De informele Europese top over het migratiebeleid in Brussel "moet een nuttige ontmoeting zijn om beslissingen te nemen". Dat zei premier Charles Michel bij aankomst aan de Berlaymont. Michel herhaalde er nog eens het Belgische standpunt: een strenge controle van de Europese buitengrenzen en een hervorming van de Dublinverordening. Over eventuele opvangcentra voor migranten in een derde land wil de premier "duidelijkheid over de modaliteiten".
  [naar artikel]
 5. Premier Michel: "Nogmaals aangetoond dat deze regering belangrijke beslissingen kan nemen" (24/07/2018 - VRT NWS)
  Zit er nog "dash" in de federale regering? Het was een vraag die de afgelopen maanden zelfs binnen de eigen meerderheid werd gesteld. Het bereikte begrotingsakkoord van afgelopen nacht bewijst dat deze regering wel degelijk belangrijke beslissingen kan nemen, vindt premier Charles Michel (MR). 
  [naar artikel]
 6. Onderhandelingen regering-Michel gewikt en gewogen: "Constructieve geluiden, maar genoeg werk op de plank" (22/07/2018 - VRT NWS)
  De regering-Michel zwoegt in kasteel Hertoginnedal momenteel nog op enkele moeilijke dossiers - denk aan de begrotingscontrole, de arbeidsdeal, maar ook bijvoorbeeld de opvolger van de F16's. Onze Wetstraatjournalist Marc Van de Looverbosch wikt en weegt in vier vragen en antwoorden. "We horen dat de sfeer constructief is. Maar werk genoeg op de plank voor de komende uren en wellicht dagen."
  [naar artikel]
 7. Michel: "Er is een politieke crisis in Spanje, niet in België" (08/11/2017 - VRT NWS)
  Premier Charles Michel (MR) reageert in de Kamer op de Cataloniëkwestie. Hij wil vooral dat het gerecht zijn werk doet. "Ik kan me niet mengen in juridische dossiers."
  [naar artikel]
 8. Charles Michel: "Toekomst van de Europese samenwerking staat op het spel" (28/06/2018 - VRT NWS)
  De Europese top van donderdag en vrijdag is belangrijk voor de toekomst van de EU, want "de Schengenzone, en dus de toekomst van de samenwerking op Europees niveau, staan op het spel". Dat zei premier Charles Michel donderdag voor aanvang van de top op in Brussel. Voor Michel is het moment gekomen om beslissingen te nemen over de migratiekwestie, klonk het.
  [naar artikel]
 9. Antwerps Fakkeltheater vermindert capaciteit in zalen: "Veiligheidsgevoel versterken en theaterbeleving behouden" (16/10/2020 - VRT NWS)
  Het Antwerpse Fakkeltheater heeft beslist om de capaciteit in haar zalen te verminderen. Dat doet het naar aanleiding van de kritieke coronacijfers. Het theater wil haar verantwoordelijkheid nemen en voorkomen dat het opnieuw moet sluiten. "We willen proactief handelen voor de veiligheid van onze mensen, medewerkers en artiesten", zegt directeur Sam Verhoeven.
  [naar artikel]
 10. Pieter De Crem: "Michel is niet kranig geweest" (16/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Charles Michel heeft zich niet kranig getoond. Iedereen die het moest weten, had toelating gegeven voor mijn studietrip naar Harvard." In een
  [naar artikel]
 11. De Wever: "In 2017 nog enkele moeilijke beslissingen nemen" (08/01/2017 - De Redactie)
  De N-VA-voorzitter zinspeelt op besparingen in de sociale zekerheid. Hij beseft naar eigen zeggen dat dit niet evident is, maar er is volgens hem geen andere keuze.
  [naar artikel]
 12. Groen-voorzitter Almaci laakt "afwezigheid premier Michel in belangrijke dossiers" (18/09/2018 - De Morgen)
  Groen-voorzitter Meyrem Almaci vindt dat premier Charles Michel zich te afzijdig houdt in de discussies over de transmigranten en over Arco. "Het valt me op dat de premier in beide dossiers ontzettend afwezig is. De partijen in zijn regering rollen over de straat. Waar bent u, premier? ", zo vroeg Almaci zich luidop af in de studio's van Radio 1.
  [naar artikel]
 13. Jan Balliauw: "Gevaar van dergelijke incidenten is dat er heel weinig tijd is om beslissingen te nemen" (25/11/2018 - VRT NWS)
  "Het gevaar van dergelijke incidenten is dat er heel weinig tijd is om beslissingen te nemen." Dat zegt VRT NWS-Ruslandexpert Jan Balliauw in "Het Journaal" over het incident waarbij twee Russische SU-24 bommenwerpers laag over het Belgische marineschip Godetia zijn gevlogen. Volgens hem wil het Kremlin de Russische bevolking tonen dat ze de confrontatie met de NAVO niet uit de weg gaan.
  [naar artikel]
 14. Europese première voor president Charles Michel: klimaat, centen en de brexit op agenda van Europese top (12/12/2019 - VRT NWS)
  In Brussel is een tweedaagse Europese top begonnen, de eerste van de nieuwe Europese president Charles Michel. Op de agenda staan enkele moeilijke dossiers, zoals het klimaat, de brexit en de meerjarenbegroting. "Het wordt een belangrijke top", aldus Michel. De nieuwe president zal vol aan de bak moeten om eensgezindheid te vinden over het nieuwe klimaatplan en de financiën.
  [naar artikel]
 15. Michel: "Ik begrijp Tusk, VS handelt soms tegen Europese belangen in" (16/05/2018 - VRT NWS)
  Premier Charles Michel kan begrip opbrengen voor de harde woorden van Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk aan het adres van de Amerikaanse president Donald Trump. "De voorbije maanden heeft de VS, onze sterke partner met wie we dezelfde waarden delen, enkele unilaterale beslissingen genomen die tegen de Europese belangen ingaan. De EU moet haar toekomst meer in eigen handen nemen." Dat zei Michel voor aanvang van een diner met zijn Europese collega's in de Bulgaarse hoofdstad Sofia.
  [naar artikel]
 16. Strijdvaardige Froome: "In de slotweek kan er nog veel gebeuren" (19/05/2018 - Sporza)
  Na 2 moeilijke weken heeft Chris Froome op de Zoncolan getoond dat hij nog niet uitgeteld is. "Yates en Dumoulin blijven de favorieten. Maar ik heb veel motivatie getankt."
  [naar artikel]
 17. Crevits: "Extreme verantwoordingsdrang in onderwijs moet stoppen, dossiers mogen niet te dik zijn" (19/09/2018 - VRT NWS)
  Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) vindt dat scholen minder tijd moeten steken in het opstellen van dossiers en het verantwoorden van bepaalde maatregelen die ze nemen. "De extreme verantwoordingsdrift in het onderwijs moet stoppen. We moeten leraren vertrouwen dat hun begeleiding goed is", zegt ze in "Terzake". 
  [naar artikel]
 18. Begrotingscontrole: "Onze inspanningen lonen" (19/03/2017 - De Redactie)
  "Het is niet de moeilijkste begrotingscontrole die we achter de rug hebben", zegt premier Charles Michel. "We beginnen duidelijk de inspanningen te zien van de beslissingen en hervormingen die we de afgelopen twee jaar al gerealiseerd hebben."
  [naar artikel]
 19. Tusk: "Capaciteit van vluchtelingenopvang in EU dicht bij limiet" (04/09/2016 - De Redactie)
  Europees president Donald Tusk deed deze uitspraak in de marge van de G20-top in Hangzhou. Hij roept alle landen van de G20 op om "hun deel van de verantwoordelijkheid op te nemen".
  [naar artikel]
 20. EU-president Michel waarschuwt: “Britten moeten verantwoordelijkheid nemen” (13/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voorzitter van de Europese Raad Charles Michel heeft de Britse regering zondag gewaarschuwd "haar verantwoordelijkheid te nemen" en het vorig jaar...
  [naar artikel]
 21. Van brexit over klimaat tot migratie: zeven uitdagingen voor de nieuwe Europese president Charles Michel (29/11/2019 - VRT NWS)
  Vanmiddag heeft Donald Tusk de fakkel doorgegeven aan zijn opvolger Charles Michel (MR). Maandag 1 december wordt de eerste officiële werkdag van de Belgische oud-premier als voorzitter van de Europese Raad, in de volksmond beter bekend als "Europees president". En Michel moet er meteen invliegen. Op 12 en 13 december is er een Europese top van regeringsleiders. Dat wordt zijn vuurdoop. De voorbije weken reisde hij rond langs verschillende Europese hoofdsteden voor gesprekken met regeringsleiders. Michel kent nu ieders standpunt, zijn taak is nu om compromissen te vinden in moeilijke dossiers. Een greep uit wat hij allemaal op zijn bord krijgt.
  [naar artikel]
 22. Vanaf vandaag opnieuw toeristenbootjes in Mechelen: "We hopen dat ook de Nederlanders snel terugkomen" (11/06/2020 - VRT NWS)
  In Mechelen varen de toeristenbootjes van rederij Malinska vanaf vandaag weer op de Dijle. Door de coronamaatregelen varen ze tijdelijk met een beperkte uurregeling en werd de capaciteit in de bootjes gehalveerd. "Wij zijn enorm blij dat we weer kunnen varen na deze moeilijke periode" vertelt schipper Walter Smits aan Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 23. "Neighbours" ("Buren") verhuist na meer dan 30 jaar van Eén naar VTM 2 (03/06/2021 - VRT NWS)
  De legendarische Australische reeks "Neighbours" - bij ons bekend als "Buren" - verhuist vanaf 14 juni van Eén naar VTM 2. Dat maken beide zenders bekend. De serie was sinds 1988 te zien op VRT. "Het was een moeilijke beslissing om afscheid te nemen."
  [naar artikel]
 24. De val van de regering-Michel: wat schrijven de kranten? Van "Michel verdient beter" tot "hello darkness (my old friend)" (19/12/2018 - VRT NWS)
  Premier Charles Michel heeft gisterenavond het ontslag van zijn regering aangeboden aan koning Filip na uitermate turbulente weken en uiteindelijk woelige uren in de Kamer. Hoe kijken de kranten vanmorgen naar het politieke schouwspel? De woorden "schaakmat", "genadeschot" en "verkeerd" gok domineren de commentaren. Michel wordt wel geloofd voor zijn doorzettingsvermogen, maar zullen de Franstalige keizers dat belonen? Een overzicht.     
  [naar artikel]
 25. Franse filmwereld rouwt om "gigant" Michel Piccoli (94) (18/05/2020 - VRT NWS)
  De Franse acteur Michel Piccoli is op 12 mei op 94-jarige leeftijd overleden. Piccoli is vooral bekend voor zijn rollen in "Le mépris", "Les choses de la vie", "La grande bouffe" en "Habemus papam".
  [naar artikel]
 26. Michel: "Lutgen heeft geen crisis ontketend" (31/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Eerste minister Charles Michel (MR) verheugt zich donderdag in een interview in La Libre Belgique over de nieuwe meerderheid op Waals niveau, want dat laat toe meer coherentie te krijgen met de beslissingen genomen op het federale niveau.
  [naar artikel]
 27. Michel: "Lutgen heeft geen crisis ontketend" (31/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Eerste minister Charles Michel (MR) verheugt zich donderdag in een interview in La Libre Belgique over de nieuwe meerderheid op Waals niveau, want dat laat toe meer coherentie te krijgen met de beslissingen genomen op het federale niveau.
  [naar artikel]
 28. PS roept premier op regering samen te roepen en beslissingen te nemen (13/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De PS roept premier Alexander De Croo op met de regering rond de tafel te gaan zitten en beslissingen te nemen in een reeks dossiers, zoals de energieprijzen en de pensioenhervorming.
  [naar artikel]
 29. Regeringspartners unaniem: “N-VA moet kleur bekennen” (05/12/2018 - De Morgen)
  “De bal ligt in het kamp van die partij die zich in het parlement moet uitspreken, ook over haar capaciteit om beslissingen te nemen.” Dat heeft premier Charles Michel woensdag gezegd op Bel RTL, evenwel zonder de N-VA bij naam te noemen. Ondanks de dreigende val van zijn regering, hoopt Michel vrijdag de wekelijkse ministerraad te laten doorgaan. Hij wil ook het parlement de begroting 2019 nog laten stemmen.
  [naar artikel]
 30. GEMEENTERAAD. Aankoop sites Pyxiscollege: “Eén van de zwaarste dossiers van deze legislatuur” (29/08/2023 - Het Belang van Limburg)
  { "text": "Meerderheid: Open VLD (13), Vooruit/Groen (4)", "type": "information_text" }
  [naar artikel]
 31. Charles Michel: "Chantage van Bart De Wever maakt geen indruk" (08/01/2018 - VRT NWS)
  Premier Charles Michel (MR) is "niet onder de indruk" van "de chantage" van meerderheidspartij N-VA. Dat zegt hij op de Franstalige radiozender Bel RTL. De premier reageert daarmee op N-VA-voorzitter Bart De Wever, die gisteren verklaarde dat zijn partij uit de regering stapt als staatssecretaris Theo Francken ontslag zou moeten nemen. "Ik laat mijn agenda niet dicteren."
  [naar artikel]
 32. Charles Michel: "België geen kandidaat om migranten uit 'controlecentra' vrijwillig op te nemen" (29/06/2018 - De Morgen)
  België is voorlopig niet van plan asielzoekers op te nemen uit de zogenaamde 'controlecentra' die in Zuid-Europa zullen worden opgericht. "Er is nu geen crisis wat het aantal mensen betreft dat naar de EU komt. Er is dus geen vraag om dat te doen en het behoort nu niet tot de orde van de dag", zei premier Charles Michel vrijdagochtend. 
  [naar artikel]
 33. Tom Dice: "Vrienden die ik dacht te hebben, waren plots verdwenen" (24/10/2017 - VRT NWS)
  Tom Dice heeft een nieuwe single uit waarmee hij een nieuwe start wil nemen na enkele moeilijke jaren. Dat zegt de Belgische Songfestivalkandidaat van 2010 in "Van Gils & Gasten". "Dit is het begin van een nieuw verhaal."
  [naar artikel]
 34. Premier Michel: "Zonder communautair geruzie en met ambitie voor meer jobs wil ik opnieuw premier worden" (12/05/2019 - VRT NWS)
  Als na de verkiezingen op 26 mei de Franstalige liberalen (MR) mee aan zet zijn, dan wil huidig premier Charles Michel opnieuw eerste minister worden. In zo'n regering moet de focus (opnieuw) op meer jobs liggen en is er geen plaats voor communautair geruzie. Dat zei Michel in de eerste uitzending van "Iedereen kiest" op Eén. 
  [naar artikel]
 35. Sp.a en Groen: "Ontgoocheld in CD&V" (15/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Afgelopen nacht heeft de regering-Michel dan toch een begrotingsakkoord bereikt. Alleen blijken de meest heikele dossiers -
  [naar artikel]
 36. Michel gaat voort met een minderheidsregering: wat betekent dat voor de lopende dossiers? (09/12/2018 - VRT NWS)
  Premier Charles Michel (MR) gaat voort zónder de N-VA en kiest dus voor een "oranje-blauwe" coalitie met MR, Open VLD en CD&V. Een minderheidsregering, dus, die geen meerderheid meer heeft in het parlement. En dat een half jaar voor de verkiezingen. Wat brengen de komende zes maanden voor Michel en co? 
  [naar artikel]
 37. Vredesonderhandelingen Jemen hernomen, VN roepen op tot "cruciale" beslissingen (17/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  VN-gezant voor Jemen Ismail Ould Cheikh Ahmed heeft gisteren de strijdende partijen in Jemen opgeroepen om "doorslaggevende beslissingen" te
  [naar artikel]
 38. Groot schimmelprobleem in rechtbank Tongeren: "Dossiers opnieuw inscannen en uitprinten" (10/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De rechtbank in Tongeren heeft last van schimmel. De centimetersdikke dossiers worden aangetast en twee werknemers zouden ziek thuis zitten. Dat
  [naar artikel]
 39. Premier Michel wil dwangsommen voor Skeyes: "Uitzonderlijke situaties vragen om uitzonderlijke middelen" (17/05/2019 - VRT NWS)
  Premier Charles Michel (MR) denkt eraan om dwangsommen op te leggen als de luchtverkeerleiders van Skeyes opnieuw het werk neerleggen. De regering heeft nu een advocaat aangesteld die moet kijken wat er juridisch mogelijk is. "De situatie vandaag is onaanvaardbaar en onverantwoordelijk", zegt Michel.
  [naar artikel]
 40. Deense koningin zegt "sorry" nadat ze 4 kleinkinderen prinselijke titel heeft afgenomen, "maar soms moet je moeilijke beslissingen nemen" (04/10/2022 - VRT NWS)
  Koningin Margrethe van Denemarken heeft haar spijt betuigd over de impact die haar beslissing heeft gehad om vier van haar kleinkinderen de titel van prins/prinses te ontnemen. Die beslissing maakte binnen de familie nogal wat emoties los. Toch blijft Margrethe bij haar beslissing, die ze noodzakelijk acht in het licht van de modernisering van het koningshuis.
  [naar artikel]
 41. Europees president Michel vraagt duidelijkheid van Britten: “Brexit betekent ook beslissing nemen” (21/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Voorzitter van de Europese Raad Charles Michel heeft Groot-Brittannië gevraagd om duidelijkheid te scheppen over de handelsrelaties in het post-brexittijdperk. De onderhandelingen daarover zitten in het slop. "Brexit betekent brexit .... maar een brexit betekent ook een beslissing nemen", zei Michel vandaag in het Europees Parlement. "Groot-Brittannië heeft een grote beslissing te nemen.”
  [naar artikel]
 42. "Bpost is geen vijand, wel concurrent": topman PPP maakt zich sterk dat bedrijf klaar is om krantencontract over te nemen  (29/11/2023 - VRT NWS)
  PPP is klaar om het krantencontract van Bpost over te nemen. Dat zegt topman Michel d'Alessandro in een gesprek met "Terzake". "Wij kunnen het doen voor minder geld." Voorlopig is het wachten tot de regering finaal de knoop doorhakt over wat met dat contract moet gebeuren.
  [naar artikel]
 43. Joos: Zou niet graag in het busje van de videoref zitten" (12/09/2017 - Sporza)
  Onze analisten lieten in Extra Time hun licht schijnen over het voorbije voetbalweekend. Zo wees Filip Joos op de moeilijke beslissingen die de videoscheidsrechter moet nemen.
  [naar artikel]
 44. Crombez: "Weet Michel wel wat zijn regering in het buitenland doet?" (27/04/2017 - De Redactie)
  De Belgische stem vóór Saudi-Arabië in de VN-vrouwenrechtenraad ontlokt de oppositie opnieuw felle kritiek. Zo vindt SP.A-voorzitter Crombez het niet kunnen dat premier Michel "betreurt" dat België de Saudische kandidatuur heeft goedgekeurd.
  [naar artikel]
 45. Europees president Michel: "We hebben onze Europese huwelijksbelofte vernieuwd voor 30 jaar" (23/07/2020 - VRT NWS)
  In het Europees Parlement wordt gedebatteerd over het Europese herstelfonds van 750 miljard euro en de meerjarenbegroting, waarover de 27 lidstaten dinsdag een akkoord hebben gesloten. Het parlement toont zich kritisch. Europees president Michel verdedigde zijn deal: "Dit is een sterk en ambitieus akkoord, een veel sterker antwoord op de crisis dan de VS en China hebben getoond."
  [naar artikel]
 46. N-VA-voorzitter De Wever reageert: "Op de N-VA hakken betekent dat men in regering met PS eindigt" (23/01/2019 - VRT NWS)
  Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft zijn partij "de afgelopen jaren bewezen dat ze een verantwoordelijke bestuurspartij is." De Wever reageert daarmee op de kritiek van premier Charles Michel (MR). Die zei vanmorgen dat de N-VA zich "onverantwoordelijk" gedraagt als ze gaan voor "onbestuurbaarheid" om het confederalisme door te duwen. Volgens De Wever zit het anders: "Op de N-VA hakken betekent dat men in een regering met de PS zal eindigen", zegt hij. De eisen voor het confederalisme kunnen zelfs wijken als er "meer ambitie" wordt getoond op vlak van migratie. 
  [naar artikel]
 47. Premier Michel in Moskou: "België in cockpit EU gezet" (31/01/2018 - VRT NWS)
  Eerste minister Charles Michel vindt zijn tweedaags bezoek aan Moskou "vruchtbaar". "Dit zet België op de internationale kaart, maar ook in de cockpit van de Europese Unie, zoals ik het al lang wil", aldus Michel.  
  [naar artikel]
 48. "Cumulitis", "scandalitis", "fiscalitis" - Michel Maus (24/06/2017 - De Redactie)
  Fiscaal expert Michel Maus maakte zich op Twitter behoorlijk boos over het vele belastinggeld dat we betalen voor bijklussende politici. We vroegen om die boosheid te ventileren in een opinietekst. Meteen waren twee nieuwe woorden geboren: "cumulitis" en "fiscalitis". Hij heeft ook een oplossing.
  [naar artikel]
 49. PS roept premier De Croo op om “regering samen te roepen en beslissingen te nemen” (13/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De PS roept premier Alexander De Croo op met de regering rond de tafel te gaan zitten en beslissingen te nemen in een reeks dossiers, zoals de energieprijzen en de pensioenhervorming.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy