Commotie alom: De Petter pakt rood, maar Westerlo krijgt geen strafschop

15/10/2016 - 23:20
"Het venijn zat hem in de staart in STVV - Westerlo. Boli schonk de thuisploeg in het slot een punt, maar het had ook nog anders kunnen lopen. De"

1. Commotie alom: De Petter krijgt rood, maar Westerlo krijgt geen strafschop (15/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Het venijn zat hem in de staart in STVV - Westerlo. Boli schonk de thuisploeg in het slot een punt, maar het had ook nog anders kunnen lopen. De [naar artikel]

2. Rode kaart De Petter (15/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Veel commotie in de slotfase. De Petter kreeg zijn tweede gele kaart maar scheidsrechter Nathan Verboomen gaf geen strafschop. Hij oordeelde dat [naar artikel]

3. Wat als … Westerlo vanavond een penalty krijgt? (25/01/2017 - Gazet van Antwerpen)

Stel: Westerlo krijgt vanavond tegen Anderlecht een strafschop. Dan hopen we dat ze in de Kempen de voorbije maanden op training regelmatig geoefend hebben. Na de strafschop van Moeskroen (omgezet door Hubert) tegen Lokeren is Westerlo de enige ploeg die dit seizoen nog geen elfmeter mocht nemen. De laatste penalty voor Westerlo dateert al van 5 maart 2016 op het veld van Lokeren, omgezet door Frédéric Gounongbe. [naar artikel]

4. Discussie omtrent strafschop Club Brugge: wie brengt nu wie ten val? (03/03/2019 - Het Belang van Limburg)

De spelers van STVV waren razend op ref Lardot. Die floot een kwartier voor tijd een strafschop voor een fout van Steven De Petter op Wesley. De Truienaar had zijn armen wel rond de Braziliaanse spits, maar dat was ook omgekeerd het geval. De twee vielen op de grond, Lardot zag er een overtreding van De Petter in. De videoref vond het geen ‘clear error’ en dus kon Vanaken de elfmeter voorbij Steppe trappen. [naar artikel]

5. ANALYSE. Serge Gumienny: “Ik begrijp de frustratie bij Westerlo, maar volgens de letter van het reglement was die penalty terecht” (13/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Scheidsrechter Nicolas Laforge eiste vrijdagavond een hoofdrol op tijdens Westerlo-STVV (3-3) door STVV in de slotfase een lichte strafschop toe te kennen en vervolgens geen strafschop te fluiten voor Westerlo na een vermeende trekfout van Godeau. “Ik snap de frustratie bij Westerlo. De ref had die twee fases even streng moeten beoordelen”, vindt onze huisref Serge Gumienny. [naar artikel]

6. LIVE. Antwerp op achterstand: Thorsteinsson zet strafschop om voor OH Leuven (26/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

Dankzij de zege van Westerlo tegen Union kan Antwerp op een gedeelde tweede plaats komen. Daarvoor moet de Great Old wel winnen tegen OHL. Pakt rood-wit de drie punten mee uit Leuven? Volg het hier LIVE! [naar artikel]

7. Westerlo smeert Club NXT negende nederlaag aan en ziet na 9 op 9 tweede plaats dichterbij komen in 1B (11/12/2020 - Het Belang van Limburg)

Een lijdensweg is het nog niet maar de negende nederlaag van Club NXT in het profvoetbal is wel een feit. De piepjonge Bruggelingen kwam vrijdagavond in het Westelse Kuipje wel op voorsprong met een strafschop, maar een rijper Westerlo zette niet zonder enige moeite de scheve situatie weer recht. Westerlo pakt meteen 9 op 9 en nadert op een puntje van de felbegeerde tweede plaats. [naar artikel]

8. Kanaries steken geblesseerde ploegmaat een hart onder de riem (16/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Steven De Petter zal geen minuut spelen in deze play-offs. Daags voor de openingswedstrijd tegen Charleroi liep hij een enkelblessure op. Vandaag gaat De Petter onder het mes in Sint-Truiden. Zijn seizoen is meteen afgelopen, ook de voorbereiding op volgend seizoen komt in gevaar. “Maar ik knok wel terug”, verzekert een moedige De Petter. [naar artikel]

9. Union lijdt puntenverlies na late opdoffer: Westerlo pakt in extremis punt bij de leider na VAR-ingreep (10/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

De ongeslagen reeks zet zich voort, maar Union lijdt wel puntenverlies. Na een vermakelijke pot voetbal was de leider op weg naar de overwinning tegen Westerlo, maar een VAR-ingreep in blessuretijd (en dus strafschop voor de Kemphanen) besliste daar anders over. [naar artikel]

10. Union lijdt puntenverlies na late opdoffer: Westerlo pakt in extremis punt bij de leider na discutabele penalty (10/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

De ongeslagen reeks zet zich voort, maar Union lijdt wel puntenverlies. Na een vermakelijke pot voetbal was de leider op weg naar de overwinning tegen Westerlo, maar een discutabele VAR-ingreep in blessuretijd (en dus strafschop voor de Kemphanen) besliste daar anders over. [naar artikel]

11. Referee Department geeft woeste Blessin gelijk over strafschop voor Westerlo: “Het was geen overtreding” (12/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

De late VAR-interventie tijdens Union-Westerlo, en dus de bijhorende strafschop voor de bezoekers, had er niet hoeven te komen. Dat zegt Frank De Bleeckere in de wekelijkse review van het Referee Department. “Het was gewoon een botsing.” [naar artikel]

12. Gemiste strafschop en weggeefdoelpunten breken Westerlo zuur op tegen RWDM (06/11/2020 - Gazet van Antwerpen)

Westerlo mag dan al enkele weken Covid-19-vrij zijn, het goede ritme heeft de Kempische ploeg nog altijd niet te pakken. Vorige week werd het overklast door Union. Tegen RWDM leed Westerlo een vermijdbare nederlaag. Een gemiste strafschop van Igor Vetokele op slag van rust was het kantelmoment. Het werd 3-1. [naar artikel]

13. Union lijdt puntenverlies na late opdoffer: Westerlo pakt in extremis punt bij de leider na discutabele VAR-ingreep (10/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

14. OH Leuven knokt zich voorbij moedig Westerlo en pakt 6 op 6 (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

OH Leuven behoudt na twee matchen het perfecte rapport. Het klopte KVC Westerlo met 2-0, na doelpunten van Thorsteinsson en Holzhauser. De promovendus staat na een frustrerende avond - Perdichizzi pakte rood - weer met de voetjes op de grond. [naar artikel]

15. BEKIJK - Romeo Vermant pakt opvallend rood: zich van geen kwaad bewust, maar toch 2x geel in zelfde fase (14/04/2024 - Sporza)

Een domper op een perfecte eerste helft voor Romeo Vermant én Westerlo. De spits had op het halfuur voor de 0-2 gezorgd in Mechelen en de rust was in zicht. Maar in de extra tijd kreeg Vermant plots rood: de jonge ref Arthur Denil trok 2 keer geel op 4 seconden tijd. [naar artikel]

16. STVV-doelman Daniel Schmidt krijgt rood na 46 seconden (!), reservedoelman pakt strafschop in kwartfinale tegen Zulte Waregem (11/01/2023 - Gazet van Antwerpen)

Wat een wedstrijdbegin van Zulte Waregem-STVV in de kwartfinale van de Croky Cup woensdagavond. STVV-doelman Daniel Schmidt werd al na 46 seconden met een rode kaart van het veld gestuurd, zijn vervanger Jo Coppens pakte een kwartier na zijn invalbeurt al een strafschop. [naar artikel]

17. Standard haalt het overtuigend van Westerlo en heeft top vier in het vizier, doelman Bodart pakt rood in slot (04/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het was nog eens een sfeervolle zaterdagavond op Sclessin. Met fris en enthousiast voetbal heeft Standard een wel erg bleek Westerlo van zich afgeschud. De Rouches hebben Club Brugge in het vizier en mogen beginnen dromen van de top vier. Westerlo staat weer even terug met de voeten op de grond. [naar artikel]

18. BEKIJK - Romeo Vermant pakt opvallend rood: zich van geen kwaad bewust, maar toch 2x keer geel in zelfde fase (13/04/2024 - Sporza)

19. LIVE GENK-WESTERLO. Kayembe stuurt Genk met een 2-1-voorsprong de rust in. Baah krijgt wel nog rood! (01/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na de midweekwedstrijd bij Club Brugge krijgt Racing Genk in de eigen Cegeka Arena laagvlieger Westerlo over de vloer. Houden de Limburgers de drie punten thuis? Bij de rust staan de bordjes alvast in evenwicht. [naar artikel]

20. LIVE WESTERLO-KV MECHELEN (16u). Pakt Malinwa ook de scalp van Westerlo? (26/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Terwijl Westerlo slechts 1 op 12 pakte, tankte KV Mechelen vorig weekend vertrouwen met een knappe zege tegen Union. Pakt Malinwa ook in ‘t Kuipje de volle buit? Mis niets van het duel in onze liveblog. [naar artikel]

21. Steven De Petter moet schoenen aan de haak hangen (31/03/2020 - Het Belang van Limburg)

Slecht nieuws voor STVV’er Steven De Petter. De Oost-Vlaamse middenvelder van STVV moet op pensioen. “De enkel wil niet meer mee”, aldus De Petter. [naar artikel]

22. Steven De Petter wordt jeugdcoördinator bij Club Brugge (17/04/2020 - Het Belang van Limburg)

Steven De Petter gaat aan de slag bij Club Brugge. De Petter kondigde vorige week zijn gedwongen afscheid nog aan bij STVV. [naar artikel]

23. ANALYSE. Gumienny: “Strafschop voor Engeland was terecht, maar niet in lijn met arbitrage op dit EK” (08/07/2021 - Het Belang van Limburg)

De strafschop die Engeland in de finale van dit EK bracht, zorgt voor heel wat discussie. Onze huisref Serge Gumienny begrijpt de commotie, spreekt niet tegen dat het om een strafschop gaat, maar vindt het wel jammer dat de arbitrage niet consequent optreedt op dit tornooi. [naar artikel]

24. LIVEBLOG MECHELEN-WESTERLO. Twee goals in twee minuten en rood voor Vermant: Westerlo gaat met tien man de rust in (13/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Geen al te verre verplaatsing voor Westerlo deze speeldag. Ze trekken naar het AFAS Stadion Achter de Kazerne in Mechelen. De Kakkers wonnen de eerste wedstrijd van de play-offs, maar gingen vorige week de boot in tegen STVV. Westerlo kon daarentegen nog geen punten pakken deze play-offs. Slagen ze hier dit keer wel in? Volg het op de voet in de liveblog. [naar artikel]

25. LIVEBLOG STVV-WESTERLO. Westerlo dringt aan, maar STVV controleert (31/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Na de commotie rond de salonremise tussen Westerlo en Genk beginnen de Kemphanen aan de Europe Play-offs. Dat doen ze op het kunstgras van Sint-Truiden. De Kanaries hopen nog een rol van betekenis te spelen in de strijd om een Europees ticket. Volg de paaswedstrijd op de voet in onze liveblog! [naar artikel]