Het lijkt tegenwoordig wel alsof je van alles kanker krijgt. Vlees eten, alcohol drinken, zonnen op vakantie en ook van eten in de microgolf... [naar artikel]
Drie keer per week rood vlees eten verhoogt het risico op vroegtijdige dood met 10 procent, dat blijkt uit nieuw onderzoek. Ruil je één portie rood... [naar artikel]
Vegetariërs hebben 14% minder kans om kanker te krijgen dan vleeseters, zo blijkt uit een studie aan universiteit van Oxford, die vlees eten in verband brengt met een verhoogd risico op de ziekte. Ook pescotariërs lopen 10% minder risico dan mensen die regelmatig vlees eten. [naar artikel]
Dat goed slapen belangrijk is, weten we allemaal. Toch zijn er ook héél veel onduidelijkheden over slapen. Wat is feit en wat is fabel? Ontdek het in onze slaaptest. [naar artikel]
Jarenlang kregen we van wetenschappers en diëtisten te horen dat we minder rood vlees moesten eten. De consumptie daarvan zou namelijk leiden tot verhoogde kans op kanker, hart- en vaatziekten. Die claim wordt nu betwist door een onderzoek dat deze week werd gepubliceerd. [naar artikel]
Volgens de milieuorganisatie Greenpeace eten we te veel vlees. 400 gram per week zou volstaan, maar we eten meer dan het dubbele. Ook kinderen eten gemiddeld twee keer zoveel vlees als nodig. "Karrewiet" polste bij leerlingen uit basisschool Sint-Lukas in Schaarbeek naar hun eetgewoonten. [naar artikel]
Al vanaf twee porties rood vlees per week stijgt de kans op diabetes type 2, blijkt uit onderzoek bij tweehonderdduizend Amerikanen. De studie door de Universiteit van Harvard pleit voor nog maximaal één portie per week. Rood vlees ligt steeds meer onder vuur, en niet alleen door de grote impact op het milieu en het … The post Rood vlees eten verhoogt kans op diabetes appeared first on Knack. [naar artikel]
FACT. Volgens een nieuwe studie hebben vrouwen die minder rood vlees en charcuterie eten, minder kans om borstkanker te krijgen. [naar artikel]
Een nieuw rapport van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft bekendgemaakt dat het eten van volkorenproducten het risico op darmkanker kan verlagen. Drie porties per dag zouden volstaan. De experts benadrukken dat geen enkele levensstijl garantie biedt tegen kanker. Toch kunnen een gezonde voeding en levensstijl een grote rol spelen bij de preventie ervan. Om […] [naar artikel]
Eet jij wel eens voor de tv of je laptop? Dan is de kans groot dat je niet bewust kauwt op je eten. Te weinig kauwen zou zorgen voor winderigheid en extra kilo’s, maar klopt dat wel? Doctoraatstudente Georgia Chatonidi (KU Leuven) is gespecialiseerd in de effecten van eetgedrag op de spijsvertering en neemt een aantal stellingen onder de loep. [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
Nu de winter in zicht is, kan het misschien wel verleidelijk zijn om met je sokken te gaan slapen. Behalve het feit dat veel mensen dit niet echt flatterend vinden, wordt er wel eens geopperd dat is ongezond is. Feit of fabel? Neurologisch onderzoek heeft uitgewezen dat slapen met je sokken helemaal geen kwaad kan. […] Het bericht Feit of fabel? Slapen met sokken is slecht voor je gezondheid verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het fabeltje dat een strakke onderbroek een impact heeft op de kwaliteit van het sperma bij mannen, blijkt eerder feit dan fabel. Dat bewezen... [naar artikel]
Een verfrissend stukje watermeloen of frisse frambozen: in de zomer eten we al eens graag een stuk fruit als dessert. De kans dat je nog nooit hebt horen rondbazuinen dat fruit te veel suiker zou bevatten en dat je na je avondeten best geen fruit meer eet, is klein. Maar zit er ook waarheid in die uitspraken? Voedingsexperte Karolien Olaerts legt het voor eens en altijd uit. [naar artikel]
Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? [naar artikel]
Volgens een studie van de Amerikaanse John Hopkins University School of Medicine zorgt het eten van verwerkte vleeswaren voor een verhoogde kans op mentale problemen. Het gaat dan in het bijzonder over ernstige stemmingsstoornissen. De onderzoekers linken het eten van verwerkte vleeswaren zoals charcuterie of hotdogs aan een verhoogde kans op manie. Dat wordt gekenmerkt door […] Het bericht Verwerkt vlees verhoogt kans op psychische problemen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een gezonde levensstijl garandeert helaas niet dat je geen kanker krijgt, maar het kan de kans wel drastisch verkleinen. Volgens experts zou... [naar artikel]
Onze vleeshonger ligt de planeet zwaar op de maag. Hoeveel vlees kunnen we nog eten, en welk vlees dan? Of moeten we allemaal aan de linzen en de kweeksteak? Aan de Universiteit van Oxford onderzoekt Tara Garnett welke plaats er nog is voor vlees in een duurzaam dieet. [naar artikel]
“Rood vlees is ongezond”, weerklinkt het overal in voedingsadviezen. Ook bewerkte vleeswaren zoals charcuterie zou je liefst achterwege laten als je lang en gezond wil leven. “Er treden wel degelijk meer chronische ziekten zoals kanker op bij mensen die vaker rood vlees eten tegenover bij wie veel kip of vis kiest", zegt bio-ingenieur Stefaan de Smet (UGent). “Toch is het minder zwart-wit”, benadrukt hij. Hoe ongezond is dat (rood) vlees dan en wat doet het écht met ons lichaam? [naar artikel]
Een controversiële studie proclameert dat we zoveel rood en bewerkt vlees mogen eten als we willen. De bewijzen dat een dergelijk voedingspatroon kankerverwekkend zou zijn, blijken 'te zwak'. De Stichting tegen Kanker blijft evenwel een te hoge vleesconsumptie afraden. Vanwaar die verwarring over vlees? [naar artikel]
Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en... [naar artikel]
Lees dit artikel: Beschadigt vapen echt DNA en verhoogt het risico op kanker? Vapers ervaren DNA-veranderingen, volgens een recent artikel gepubliceerd in Nature, en de veranderingen zijn vergelijkbaar met die bij rokers. Nogal wat media pikten dat snel en ongenuanceerd op: vapen beschadigt DNA en verhoogt het risico op kanker op dezelfde manier als sigaretten luidde het. Maar klopt dat wel? Een eerste probleem is dat de studie […] Lees dit artikel: Beschadigt vapen echt DNA en verhoogt het risico op kanker? [naar artikel]
Wetenschappers hebben er goede hoop in dat groenten zoals kool, spruitjes en broccoli kunnen helpen tegen darmkanker. Dat leiden ze af uit een veelbelovend onderzoek op muizen. Het eten van boerenkool, spruitjes en broccoli kan darmkanker bij muizen tegengaan. Dat blijkt uit een onderzoek van het Londense Francis Crick Institute. De groenten bevatten een stof […] Het bericht Kool, spruitjes en broccoli beschermen tegen kanker verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een croque-monsieur waarvan de kaasdraden bij elke hap zichtbaar zijn, voelt altijd iets ongezonder aan dan de blokjes kaas die we serveren bij een aperitief of dat plakje tussen een broodje. Is die gesmolten kaas ook echt ongezonder, of denken we dat maar? Voedingsonderzoeker Guido Camps scheidt feit van fabel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.