Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
05:27 uur

'Voor kinderen maakt het niet uit welke kleur Piet heeft'

Knack

29/11/2018 - 16:03

De discussie rond Zwarte Piet past in een brede maatschappelijke bewustwording, vertelt Patrick Loobuyck (UAntwerpen). 'We proberen in het reine te komen met ons koloniale verleden.'


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. ‘Voor kinderen blijven sint en Piet gewoon sint en Piet. In welke kleur dan ook’: ‘Dag Sinterklaas’ in nieuw jasje (16/11/2019 - De Morgen)
  Zelfs de sint moet mee met zijn tijd. Door de steeds groter wordende televisieschermen en aanhoudende discussies over de precieze kleur van Zwarte Piet was het sintprogramma Dag Sinterklaas na 26 jaar trouwe dienst aan een update toe. ‘De reeks begon oud aan te voelen’, zegt scenarist Hugo Matthysen.
  [naar artikel]
 2. De nieuwe Zwarte Piet is... geel (06/04/2019 - De Morgen)
  Als reactie op de discussies over het racistische karakter van Zwarte Piet, wil het Centrum voor Volkscultuur wil hem laten uitroepen tot 'immaterieel erfgoed'. Tegelijk overweegt de stad Gouda Piet een 'goudse' kleur te geven.
  [naar artikel]
 3. Uno, dos, tres, Zwarte Piet laat kinderen dansen (28/11/2018 - VRT NWS)
  Met een aanstekelijk liedje laat Zwarte Piet kinderen dansen en ook de Sint doet gewoon mee. De Piet heeft deze opdracht gekregen van Kind en Gezin om zo kinderen meer te laten bewegen.
  [naar artikel]
 4. “Mag ik als Rwandees dan geen zwarte piet meer spelen?” (14/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  “Sinterklaas en zwarte piet zijn een traditie die niets te maken heeft met racisme en dus ook niet mag verdwijnen, zo reageert de uit Rwanda afkomstige Theo Nsengi op de hele heisa rond de kleur van de pieten. In de Brusselse wijk Matongé klinkt het dan weer anders. Daar wil men dat zwarte piet wel wordt voorgesteld als een “onhandige zwarte.”
  [naar artikel]
 5. 'Jeugdbewegingen geven kleur aan Vlaanderen, maar hebben zelf weinig kleur in de rangen' (21/10/2016 - Knack)
  'Mijn kinderen lopen school waar de speelplaats een spiegel is van de diversiteit in onze samenleving. Toch trekt die mix zich niet door naar de activiteiten op zaterdag en zondag', schrijft Meral Özcan, die ouders oproept om hun kinderen kleur te laten geven aan de jeugdbeweging.
  [naar artikel]
 6. Vlaams Belang wil dat N-VA kleur bekent (17/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  BRUSSEL“Het wordt tijd dat N-VA eens kleur bekent en duidelijk maakt met welke partij het bij voorkeur een Vlaamse regering wil vormen.” Dat zegt Chris Janssens, die voor Vlaams Belang mee de onderhandelingen voert.
  [naar artikel]
 7. Burgemeester Piet Buyse: “Een Heemskind ben je voor de rest van je leven” (06/11/2019 - VRT NWS)
  Vanavond worden de Vier Heemskinderen van Dendermonde bekendgemaakt. Dan weten we welke vier kinderen op 24 mei op het Ros Beiaard mogen zitten. “Dat mogen doen, is een ongelofelijke eer”, zegt burgemeester Piet Buyse. “Een heemskind ben je niet voor één dag, maar voor de rest van je leven.”
  [naar artikel]
 8. Voor elk wat Piets bij Albert Heijn (06/10/2016 - De Standaard)
  Zwarte Piet, Donkere Piet, Bruine Piet, Roetveeg Piet, Helemaal Geen Piet. Op de sinterklaasartikelen in de supermarkten van Albert Heijn zijn de pieten in verschillende vormen te zien en zijn er producten waar de afbeelding helemaal niet op staat. Dat heeft Albert Heijn donderdag laten weten. De supermarktketen heeft daarmee hetzelfde beleid als vorig jaar rond de gevoelige zwartepietendiscussie.
  [naar artikel]
 9. Voor elk wat Piets bij Albert Heijn (06/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Zwarte Piet, Donkere Piet, Bruine Piet, Roetveeg Piet, Helemaal Geen Piet. Op de sinterklaasartikelen in de supermarkten van Albert Heijn zijn de pieten in verschillende vormen te zien en zijn er producten waar de afbeelding helemaal niet op staat. Dat heeft Albert Heijn donderdag laten weten. De supermarktketen heeft daarmee hetzelfde beleid als vorig jaar rond de gevoelige zwartepietendiscussie.
  [naar artikel]
 10. Zwarte Pieten in alle vormen bij Albert Heijn (06/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een Zwarte Piet, Donkere Piet, Bruine Piet, Roetveeg Piet of helemaal geen Piet. In Nederland waait de discussie over de Sint en zijn helpers -
  [naar artikel]
 11. Wat zegt de kleur van jouw kleding over jou? (04/03/2019 - Metro)
  Een eerste indruk is zo gemaakt. De Britse webshop ‘Buy Shirts Online’ heeft onderzocht wat mensen denken over jouw kleur van kleding. Hieruit wordt geconcludeerd welke kleur je best niet draagt en welke juist de beste indruk achterlaat. Zo’n duizend mensen werden bevraagd. Wat blijkt? De kleuren die het minst worden gelinkt aan intelligentie zijn geel, oranje en roze. Hier maak je dus geen goede indruk mee omdat ze te speels zouden zijn. De kleur die door mannen het meest wordt geassocieerd met arrogantie is rood. Vrouwen zien het eerder als de kleur van de liefde en zouden het overwegen voor een eerste date. Mannen daarentegen kiezen eerder zwart of blauw kiezen voor een afspraakje. Wat de ondervraagden zeker niet aantrekken is oranje of bruin. Slechts 2% van de vrouwen en 8% van de mannen doen iets met die kleur aan voor een meeting. Kleur van zelfzekerheid Iets meer dan de helft van de bevraagden zegt dat mensen die zwart dragen als zelfverzekerd overkomen. De donkere kleur zou ook vaak gelinkt worden aan intelligentie. Draag jij veel zwart? Lees ook : Okselhaar in alle kleuren van de regenboog is de nieuwste trend Het bericht Wat zegt de kleur van jouw kleding over jou? verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Kinderen geven speelplaats kleur met graffiti in Brussel (29/08/2019 - VRT NWS)
  De grote vakantie is nog niet voorbij maar in de scholen is het deze week al erg druk. Alles wordt in gereedheid gebracht voor de eerste schooldag. Dat betekent opruimen, poetsen, op sommige plaatsen zelfs schilderen. In Brussel brengen een aantal scholen op een originele manier kleur aan op de speelplaats. De kinderen maken graffititekeningen. Zelf hun school versieren, het zorgt voor trotse kinderen.
  [naar artikel]
 13. POLL. Welke kleur heeft deze schoen volgens jou? (12/10/2017 - Metro)
  Zo’n twee jaar geleden dook de hashtag #thedress op en werd er duchtig gediscussieerd over de kleur van een jurk. Plots werd de wereld verdeeld in het blauw-zwarte en wit-gouden kamp. Nu gebeurt hetzelfde met een schoen. De nieuwe discussie werd gestart door Nicole Coulthard. Zij plaatste een foto van een schoen op Facebook omdat ze twijfelde over de kleur van het schoeisel. “Een vriendin van me heeft een foto gestuurd met de vraag welke kleur deze schoenen hebben. Ik denk wit en lichtroze, maar zij ziet grijs met muntgroen. Wat zien jullie?”, zo klinkt haar oproep. THE REAL SHOE IS PINK & WHITE OKAY?? The second pic was with flash & darkened, so it looks teal & gray. (depends on what lighting ur in) pic.twitter.com/FlbO3OEEuC — alisha (@dolansmalik) 11 oktober 2017 In een mum van tijd ging het bericht viraal, zonder dat mensen het eens raakten over het kleurenpalet. Welke kleuren zie jij? Take Our Poll
  [naar artikel]
 14. Kom maar binnen met je euh... Piet (04/04/2019 - De Morgen)
  Nadat Zwarte Piet eerder onder vuur kwam te liggen, moeten nu ook de traditionele sinterklaasliedjes eraan geloven. In Nederland heeft men alle beladen woorden - Zwarte Piet, knecht, stoute kinderen en roe - uit de kinderhits geschrapt en vervangen door politiek correcte alternatieven. Intussen wordt bekeken of er ook een Vlaamse versie van de liedjes komt.
  [naar artikel]
 15. Playmobil maakt weer Zwarte Piet-poppetjes (15/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Playmobil produceert weer Zwarte Piet-poppetjes, nadat het daar in 2014 mee was gestopt. De Duitse speelgoedproducent doet dat naar eigen zeggen eenmalig op vraag van enkele retailers. Ondanks de heisa van de voorbije jaren maakt Playmobil Zwarte Piet nog steeds zoals vroeger: helemaal zwart met rode lippen.
  [naar artikel]
 16. Piet Huysentruyt: “Als de Congolezen mijn vader niet zo graag hadden gezien, was ik er nu niet” (24/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  “Dit zou verplichte leerstof moeten zijn!” zegt Piet Huysentruyt (56) in Dag Allemaal over ‘Kinderen Van de Kolonie’, het Canvas-programma over ons...
  [naar artikel]
 17. Dubbel feest voor de kinderen van deze basisschool: Zwarte Piet trouwt met hun juf (06/12/2016 - Het Nieuwsblad)
  De komst van de Sint is voor alle kinderen sowieso al een spannende gebeurtenis. Voor de kinderen van basisschool was het gisteren dubbel feest. Het jolijt bleek extra groot; toen bleek dat Zwarte piet al heel lang een oogje had op juf Katrien. De twee stapten dan ook in het huwelijksbootje.
  [naar artikel]
 18. Piet Huysentruyt is jarig en dat vieren we met het beste uit 'S.O.S. Piet' (07/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wat hebben we vandaag geleerd?Piet Huysentruyt is jarig, en dat moet gevierd worden met een ode aan 'S.O.S. Piet'. Het valt op dat Piet graag een...
  [naar artikel]
 19. Sinterklaas krijgt een facelift (en ja, zwarte piet ook) (16/11/2019 - De Morgen)
  Zelfs de sint moet mee met zijn tijd. Door de steeds groter wordende televisieschermen en aanhoudende discussies over de precieze kleur van Zwarte Piet was het sintprogramma ‘Dag Sinterklaas’ na 26 jaar trouwe dienst aan een update toe. ‘De reeks begon oud aan te voelen’, zegt scenarist Hugo Matthysen.
  [naar artikel]
 20. Playmobil maakt weer Zwarte Piet-poppetjes (17/11/2018 - Metro)
  Playmobil produceert weer Zwarte Piet-poppetjes, nadat het daar in 2014 mee was gestopt. De Duitse speelgoedproducent doet dat naar eigen zeggen eenmalig op vraag van enkele retailers. Ondanks de heisa van de voorbije jaren maakt Playmobil Zwarte Piet nog steeds zoals vroeger: helemaal zwart met rode lippen. Rond Zwarte Piet woedt al enkele jaren een hevig debat, vooral in Nederland. Volgens sommigen is de traditionele voorstelling van de knecht van Sinterklaas racistisch. Zij schuiven de roetpiet, die enkel wat zwarte vegen heeft van door de schoorsteen te kruipen, als alternatief naar voren. In Nederland is het debat zo hard dat activisten vorig jaar zelfs een snelweg blokkeerden om een bus met tegenstanders van Zwarte Piet tegen te houden. Die waren op weg naar Dokkum om actie te voeren tegen de landelijke Sintintrede. In België liet gelijkekansencentrum Unia enkele jaren geleden verstaan dat er bij Zwarte Piet geen sprake is van een strafbare vorm van racisme. Wel riep de organisatie op om de figuur “anders voor te stellen dan een domme, ondergeschikte of gevaarlijke zwarte man – waardoor al dan niet gewild stereotypen over zwarte personen in stand worden gehouden”. Op vraag van kinderen Ook over speelgoed is er discussie geweest. De Amerikaanse speelgoedmaker Fisher Price kondigde na kritiek in 2014 aan geen Zwarte Piet-poppetjes meer te zullen leveren omdat het bedrijf “geen negatieve stereotypering wil steunen”. In dezelfde periode bleek dat ook Playmobil Sinterklaas en Zwarte Piet niet meer zou maken. Maar, zo stelde het bedrijf toen, dat had niets met politiek te maken. Het thema was simpelweg afgerond, luidde het. Maar nu duiken twee sets met Zwarte Piet van Playmobil opnieuw op in de winkelrekken. “We maken ze weer op verzoek van enkele retailers”, klinkt het bij de producent. Het bedrijf koos voor de traditionele afbeelding van Zwarte Piet “op vraag van kinderen, die hem een aantal kenmerken hebben gegeven”, zegt Leen Van Reeth, marketing manager bij Playmobil. Playmobil wil niet zeggen welke winkelketens de Zwarte Pieten hebben besteld. Bij Colruyt en zusterketen Dreamland liggen ze zeker in de rekken. “Het is een heel populair product, er is veel vraag naar”, zegt woordvoerster Hanne Poppe van Colruyt. “We hopen dat er geen controverse van komt, want voor ons is Sinterklaas in de eerste plaats een kinderfeest.” Lees ook : Playmobil-bootje dobbert al bijna een jaar lang rond op zee Het bericht Playmobil maakt weer Zwarte Piet-poppetjes verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Deze website vindt jouw perfecte foundationkleur (01/04/2019 - Metro)
  Draag je weleens foundation, dan weet je hoe moeilijk het kan zijn om de juiste kleur te vinden. Nu eens te donker, dan weer te licht, te geel of te roze. En voor je het weet lijkt het net alsof je een foundationmasker op hebt omdat de kleur niet overeenkomt met je hals. De website Findation maakt je zoektocht een stuk makkelijker. In real life is het al een heuse onderneming om de juiste kleur te vinden en dat is al helemaal het geval als je die online bestelt. Elk merk heeft weer andere tinten en andere benamingen voor misschien wel dezelfde kleur. Heb je bij het ene merk de perfecte tint te pakken, dan betekent dat nog niet dat je nu voor altijd goed zit. Wil je van merk veranderen, dan kan je weer helemaal van nul beginnen. Maar daar komt nu verandering in. Findation Findation maakt je zoektocht heel wat makkelijker. Het enige wat je hoeft te doen, is je perfecte kleurmatch vinden bij een van de vele merken in hun systeem. Vervolgens kan je vanaf dan opzoeken welke kleuren bij andere merken daarmee overeenkomen. Onder andere Essence, Garnier en La Roche-Posay kan je op Findation terugvinden. Op die manier is het voortaan dus een makkie om online foundation te bestellen – of om gewoon in de winkel je kleur terug te vinden. Lees ook : Hoe erg is het om te sporten met make-up? Het bericht Deze website vindt jouw perfecte foundationkleur verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Sinterklaas en Zwarte Piet met torenkraan van kerk geëvacueerd: kinderen kijken vol spanning toe (04/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De kinderen van de vrije basisschool Windekind in Westkapelle trokken deze ochtend grote ogen toen Sinterklaas en Zwarte Piet met een torenkraan...
  [naar artikel]
 23. BDW: "Zwarte Piet moet Zwarte Piet blijven" (12/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever moet Zwarte Piet herkenbaar blijven voor de kinderen. Dat zei hij naar aanleiding van de discussie
  [naar artikel]
 24. BDW: "Zwarte Piet moet Zwarte piet blijven" (12/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever moet Zwarte Piet herkenbaar blijven voor de kinderen. Dat zei hij naar aanleiding van de discussie
  [naar artikel]
 25. Playmobil maakt weer Zwarte Piet-poppetjes ondanks heisa (15/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Playmobil produceert weer Zwarte Piet-poppetjes, nadat het daar in 2014 mee was gestopt. De Duitse speelgoedproducent doet dat naar eigen zeggen eenmalig op vraag van enkele retailers. Ondanks de heisa van de voorbije jaren maakt Playmobil Zwarte Piet nog steeds zoals vroeger: helemaal zwart met rode lippen.
  [naar artikel]
 26. Zo kies je altijd je favoriete paaseitje: alle vullingen volgens kleur (12/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Je kent het wel: al die paaseitjes zitten verpakt in kleurrijke papiertjes, maar achter welke kleur zit jouw lievelingssmaak verborgen? Onze...
  [naar artikel]
 27. Na Zwarte Piet ligt nu ook Sinterklaas onder vuur: “We beliegen en bedriegen onze kinderen” (22/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is niet langer alleen de figuur van Zwarte Piet die - vooral bij onze noorderburen, maar ook bij ons - al enkele jaren aanleiding geeft tot...
  [naar artikel]
 28. Sinterklaas krijgt een facelift (en ja, zwarte piet ook): ‘We moesten tegen een topcast zeggen dat het gedaan was’ (16/11/2019 - De Morgen)
  Zelfs de sint moet mee met zijn tijd. Door de steeds groter wordende televisieschermen en aanhoudende discussies over de precieze kleur van Zwarte Piet was het sintprogramma ‘Dag Sinterklaas’ na 26 jaar trouwe dienst aan een update toe. ‘De reeks begon oud aan te voelen’, zegt scenarist Hugo Matthysen.
  [naar artikel]
 29. Sinterklaas krijgt een facelift (en ja, zwarte piet ook): ‘We moesten tegen een topcast zeggen dat het gedaan was’ (16/11/2019 - De Morgen)
  Zelfs de sint moet mee met zijn tijd. Door de steeds groter wordende televisieschermen en aanhoudende discussies over de precieze kleur van Zwarte Piet was het sintprogramma ‘Dag Sinterklaas’ na 26 jaar trouwe dienst aan een update toe. ‘De reeks begon oud aan te voelen’, zegt scenarist Hugo Matthysen.
  [naar artikel]
 30. Sinterklaas krijgt een facelift (en ja, zwarte piet ook): ‘We moesten tegen een topcast zeggen dat het gedaan was’ (16/11/2019 - De Morgen)
  Zelfs de sint moet mee met zijn tijd. Door de steeds groter wordende televisieschermen en aanhoudende discussies over de precieze kleur van Zwarte Piet was het sintprogramma ‘Dag Sinterklaas’ na 26 jaar trouwe dienst aan een update toe. ‘De reeks begon oud aan te voelen’, zegt scenarist Hugo Matthysen.
  [naar artikel]
 31. Hoe de kleur van servetten invloed heeft op onze smaak (08/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wanneer je een feestje organiseert, is de kans groot dat je perfect weet wat je gaat serveren, welke muziek op de achtergrond gaat klinken en welke...
  [naar artikel]
 32. GETEST. VTech KidiCom Max: smartphone voor kinderen (08/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Concept Interessante insteek voor ouders die worstelen met de vraag “wanneer krijgen onze kinderen een smartphone/tablet”: een toestel dat ongeveer dezelfde functies heeft, maar het contact met het internet beperkt. Ouders bepalen met wie het kind mag chatten, welke sites het mag bezoeken, welke apps worden aangekocht en hoelang het toestel elke dag mag worden gebruikt (en op welke uren). Ermee telefoneren kan niet.
  [naar artikel]
 33. Piet Piraat is gsm’ende ouders beu (17/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  Peter Van de Velde is het beu dat ouders op hun gsm zitten terwijl ze een show opvoeren voor de kinderen. Het zit de acteur van Piet Piraat zo hoog, dat hij zijn oproep ook op Twitter plaatste.
  [naar artikel]
 34. Zwarte Piet, is hij een moor, of komt het door de schoorsteen? (01/12/2018 - VRT NWS)
  Voor de enen is de zwarte schmink van Zwarte Piet puur racisme dat anno 2018 niet meer door de beugel kan, omdat de figuur zo de voormalige tot slaaf gemaakte Afrikanen ridiculiseert. Voor de anderen heeft de kleur van zijn gezicht in de verste verten niets met racisme te maken. Hij is zwart omdat hij een Moor is. Of omdat in de Middeleeuwen alle schrikwekkende figuren zwart waren. Of hij is zwart door roet van de schoorsteen. Hoe zijn al die verhalen tot stand gekomen, en wat weten we eigenlijk over de geschiedenis van de knecht van Sinterklaas?
  [naar artikel]
 35. Vijf mensen opgepakt in Den Haag na geweld bij bijeenkomst tegen Zwarte Piet (09/11/2019 - Metro)
  In Nederland is een bijeenkomst van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in een gebouw in Den Haag vrijdagavond met geweld verstoord. De politie heeft vijf mensen, tussen 13 en 37 jaar, opgepakt voor openlijke geweldpleging en poging tot brandstichting. De bijeenkomst van KOZP werd verstoord door voorstanders van Zwarte Piet die het pand wilden binnenkomen en ramen ingooiden. Ook werd een auto in de straat vernield. De politie kan nog niet zeggen tot welke groep de gearresteerde personen behoorden. Volgens voorman Mitchell Esajas van KOZP waren er ongeveer zestig mensen, onder wie ook kinderen, aanwezig op de bijeenkomst toen opeens een groep van dertig tot veertig “Pro-Pieten” met vuurwerk het gebouw wilde binnendringen. Ze gooiden ramen in en vernielden volgens hem meerdere auto’s. Hij doet aangifte van de vernieling en bespreekt met zijn advocaat of hij ook aangifte moet doen wegens huisvredebreuk en brandstichting. Bron: Belga   Het bericht Vijf mensen opgepakt in Den Haag na geweld bij bijeenkomst tegen Zwarte Piet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Stephanie D’Hose: “Interne strubbelingen bij Open Vld zijn weg” (15/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De fricties binnen Open Vld over welke richting de federale onderhandelingen moeten uitgaan, zijn helemaal weg. Dat heeft Vlaams parlementslid Stephanie D’Hose woensdag verklaard in De Ochtend op Radio 1. “Het doet er niet toe welke kleur de kat heeft, als ze maar muizen vangt. Dat is uiteindelijk het belangrijkste waar we nu met z’n allen voor moeten gaan”.
  [naar artikel]
 37. Stephanie D’Hose: “Interne strubbelingen bij Open Vld zijn weg” (15/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De fricties binnen Open Vld over welke richting de federale onderhandelingen moeten uitgaan, zijn helemaal weg. Dat heeft Vlaams parlementslid Stephanie D’Hose woensdag verklaard in De Ochtend op Radio 1. “Het doet er niet toe welke kleur de kat heeft, als ze maar muizen vangt. Dat is uiteindelijk het belangrijkste waar we nu met z’n allen voor moeten gaan”.
  [naar artikel]
 38. Antwerpen loopt niet warm voor ‘roetveegpieten’: “Ouders willen Zwárte Piet” (07/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Zwarte Piet zoals die maandag in Amsterdam is voorgesteld, een blanke Piet met slechts een paar roetvegen, wordt bij ons niet gesmaakt. Integendeel: “Ouders vragen expliciet naar volledig Zwarte Pieten.”
  [naar artikel]
 39. Deze kleur slankt nog meer af dan zwart (21/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zwart werkt afslankend, maar er is een andere kleur die je optisch nog slanker doet lijken: rood. Dat verklapte Helen Venables van House of Color, een Brits bedrijf dat adviseert welke kleuren het best bij je passen, in modeblad Vogue.
  [naar artikel]
 40. 'Het belang van het adoptiekind krijgt te weinig aandacht' (28/03/2019 - De Morgen)
  Helena Daelman, adoptiemoeder en auteur van het boek Kleur bij kleur is niet onder de indruk van het nieuwe Vlaamse adoptiedecreet. 'Te veel oog voor de wachtende kandidaat-adoptieouders. Te weinig aandacht voor de belangen van de kinderen in de herkomstlanden. Dit is dweilen met de kraan open.' Door Sara Vandekerckhove
  [naar artikel]
 41. Twitteroorlogje: Welke kleur is dit nu echt? (21/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Fashionista’s weten het al een tijdje: nude is niet zomaar één kleur, maar een verzameling van tinten, waarbij de huidskleur benaderd wordt. Geen pastel dus, geen lichtroze, geen neon, maar kleuren die aansluiten bij je huidskleur. Geen wereldproblematiek zou je denken, maar het was wel genoeg redenen voor één journaliste om de strijd aan te gaan met een bekende webshop.
  [naar artikel]
 42. Sint stuurt speciaal Pietenteam met Goed Nieuws Piet Goedele op pad (05/12/2017 - VRT NWS)
  De Warmste Week, waarin geld ingezameld wordt voor meer dan 1000 goede doelen, laat ook Sinterklaas niet onberoerd. De VZW Pakjesavond wees de Sint erop dat sommige kinderen maar heel zelden iets krijgen. Daarom stuurt hij een speciaal Pietenteam op pad met een pakje voor die kinderen. En er zijn elk jaar meer. Het Pietenteam kon dus wat hulp gebruiken. Wij stuurden Journaalanker Goedele Wachters als Goed Nieuws Piet mee op pad. 
  [naar artikel]
 43. Geen ontsnappen aan in 2015 (29/03/2019 - De Morgen)
  Welke songs hebben het voorbije jaar van enige kleur voorzien? Welke hits werden u zo frequent door de maag gesplitst dat u er het brandend zuur van kreeg? En welke liedjes zult u over tien jaar nog spontaan verbinden aan dit annus horribilis/mirabilis (schrappen wat niet past)? We blikken nog een laatste keer terug op de belangrijkste muzikale hymnes, hoogvliegers en hits van 2015.
  [naar artikel]
 44. Piet Huysentruyt erg emotioneel in ‘Bedgeheimen’: “Mijn vader heeft geen goed leven gehad” (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In de ‘Bedgeheimen’ luchtte Piet Huysentruyt vanavond zijn hart bij James Cooke. Hij vertelde over meer over zijn kinderen, zijn carrière en zijn...
  [naar artikel]
 45. Gaat het er niet een beetje over? Fans van Zwarte Piet riskeren erg zware straffen in Nederland (21/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het is maar zeer de vraag of de Nederlandse fans van Zwarte Piet die de bussen met anti-Piet-activisten dit weekend op de snelweg blokkeerden, er...
  [naar artikel]
 46. Antwerpse kleurentrendwatcher geeft tips: “De meeste mensen beslissen op basis van de kleur iets wel of niet te kopen” (31/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Hilde Francq heeft haar boek Kleur Verkoopt voorgesteld, over de invloed van kleur en trends op koopgedrag. Halfjaarlijks legt ze ook de trends voor de komende twee jaar vast in een toonaangevend rapport, dat door tal van bedrijven wordt gebruikt.
  [naar artikel]
 47. Piet en Miet huwen in Oud-Waterschei voor de ogen van de Sint (05/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  't Schoolke uit Oud-Waterschei vierde feest. Pastoor Remi mocht op 5 december namelijk voor het oog van alle kinderen van 't Schoolke het huwelijk inzegenen tussen Piet en Miet.
  [naar artikel]
 48. Hoe kleurt Vlaanderen? Bekijk het op deze kaart (14/10/2018 - VRT NWS)
  Welke kleur overheerst in Vlaanderen? Welke partijen behoren tot de winnaars, welke tot de verliezers? Op onderstaande kaart ziet u de grootste partijen in alle Vlaamse steden en gemeenten. Wie meer wil weten over een bepaalde stad of gemeente, kan doorklikken op de gemeente. 
  [naar artikel]
 49. De Sint komt vroeg: de eerste aflevering van de nieuwe ‘Dag Sinterklaas’ komt morgen al op tv (15/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een hoogdag voor alle kinderen: Sinterklaas en Zwarte Piet doen zaterdag weer hun intrede in ons land. Met de stoomboot komen de Sint en Piet ’s middags aan in Antwerpen, waar ze worden ontvangen door burgemeester Bart De Wever en presentator Bart Peeters. Na een stoet door de stad komt Sinterklaas aan om 14.45 uur aan het MAS, waar hij de kinderen en hun ouders zal toespreken.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.