Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

04 August 2020
16:57 uur

“Ik zal nooit als Belg beschouwd worden”

Het Belang van Limburg

01/12/2018 - 03:30

De spraakmakende Canvasreeks ‘Kinderen van de kolonie’ maakte de tongen los over het vergeten koloniale verleden van Congo. De tweede generatie Congolezen willen dat debat levend houden. “We praten voortdurend over WO II. Waarom is het dan zo verdomd moeilijk om over Congo te praten?”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Max Verstappen: “Ik ben nooit ‘Mad Max’ geweest” (09/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgend weekend gaat het F1-seizoen van start en er mag gerust gesteld worden dat de nog steeds maar eenentwintigjarige Max Verstappen ondertussen als een routinier beschouwd mag worden.
  [naar artikel]
 2. Belg nog nooit zo actief op vastgoedmarkt (17/01/2017 - De Redactie)
  Er zijn sinds het begin van de Notarisbarometer nog nooit zoveel huizen, appartementen en bouwgronden gewisseld van eigenaar. De huizenprijs is over het algemeen vrij stabiel gebleven. Appartementen worden nog steeds duurder.
  [naar artikel]
 3. Belg was nog nooit zo vrijgevig (25/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De bereidheid van de Belg om goede doelen te steunen is sinds 2011 nooit zo groot geweest als nu. Maar liefst 8 op de 10 Belgen vinden dat een gift bijdraagt tot een betere wereld, voor 54% is filantropie zelfs een morele plicht en 6 op de 10 zetten in 2016 woord om in daad. opmerkelijk: jongeren zijn vrijgeviger dan ouderen.
  [naar artikel]
 4. Belg was nog nooit zo vrijgevig (25/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  De bereidheid van de Belg om goede doelen te steunen is sinds 2011 nooit zo groot geweest als nu. Maar liefst 8 op de 10 Belgen vinden dat een gift bijdraagt tot een betere wereld, voor 54% is filantropie zelfs een morele plicht en 6 op de 10 zetten in 2016 woord om in daad. opmerkelijk: jongeren zijn vrijgeviger dan ouderen.
  [naar artikel]
 5. Belg was nog nooit zo vrijgevig (25/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De bereidheid van de Belg om goede doelen te steunen is sinds 2011 nooit zo groot geweest als nu. Maar liefst 8 op de 10 Belgen vinden dat een gift bijdraagt tot een betere wereld, voor 54% is filantropie zelfs een morele plicht en 6 op de 10 zetten in 2016 woord om in daad. opmerkelijk: jongeren zijn vrijgeviger dan ouderen.
  [naar artikel]
 6. Belg was nog nooit zo actief op vastgoedmarkt: 8,9% meer transacties (15/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Belg kocht en verkocht nooit meer woningen dan in 2019. Dat blijkt uit cijfers van Notaris.be. In vergelijking met 2018 waren er 8,9 procent meer vastgoedtransacties in ons land. Een gevolg van de lage rente, nieuwe wetgeving op huurwoningen, én in Vlaanderen van de afschaffing van de woonbonus.
  [naar artikel]
 7. Nog nooit bracht spaargeld zo weinig op, nog nooit spaarde de Belg zo veel: 278 miljard euro (05/08/2019 - VRT NWS)
  De spaarrente staat op een historisch laag niveau, maar dat houdt de Belg niet tegen om zijn geld op het spaarboekje te parkeren. In juni stond daar in totaal 278,4 miljard euro op. Het zoveelste record.
  [naar artikel]
 8. Belg nog nooit zo actief op vastgoedmarkt als in 2016 (17/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belg was nooit eerder zo actief op de vastgoedmarkt als in 2016. Het aantal transacties lag 8,2 procent hoger dan in 2015. Dat blijkt uit de
  [naar artikel]
 9. Afgekeurd wegens te dik: de dikke etalagepop (13/04/2019 - De Morgen)
  Het is ook nooit goed: het initiatief van het Engelse warenhuis Debenhams om dikkere paspoppen in te voeren, wordt afgeschoten door de Britse Gezondheidsraad. Die vreest dat mede hierdoor zwaarlijvigheid als 'het nieuwe normaal' zal worden beschouwd.
  [naar artikel]
 10. KDG daagt studente voor vrederechter: “School kan beschouwd worden als verkoper” (30/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Antwerpse Karel De Grote Hogeschool, en bij uitbreiding andere gesubsidieerde onderwijsinstellingen zonder winstoogmerk, kunnen beschouwd worden als een verkoper en vallen dus onder de Europese richtlijnen over de bescherming van consumenten. Dat staat in een advies van het Europees Hof van Justitie. De zaak draait rond een studente die haar inschrijvingsgeld niet op tijd had afbetaald.
  [naar artikel]
 11. Belg was nog nooit zo actief op vastgoedmarkt: 8,9% meer transacties (15/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Belg kocht en verkocht nooit meer woningen dan in 2019. Dat blijkt uit de Notarisbarometer die woensdag gepubliceerd werd door de Federatie van het Notariaat. In vergelijking met 2018 waren er 8,9 procent meer vastgoedtransacties in ons land. Een gevolg van de lage rente, nieuwe wetgeving op huurwoningen, én in Vlaanderen van de afschaffing van de woonbonus. Al zou het record wellicht ook zonder die maatregel voor de bijl zijn gegaan.
  [naar artikel]
 12. “Belg leeft gezond”, maar verliest levensjaren door zelfmoord, kanker en hartziekten (22/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  Algemeen beschouwd leeft de Belg gezond, maar hij of zij verliest levensjaren door onder meer zelfmoord, longkanker en hartziekten (bij mannen), en borstkanker, longkanker en zelfmoord (bij vrouwen). De Belg kan gezonder leven door minder tabaks- en alcoholgebruik, een betere voeding en meer fysieke activiteit. Dat blijkt uit het Health Status Report van Sciensano, het Belgisch instituut voor gezondheid.
  [naar artikel]
 13. LIVE WK TIJDRIJDEN. Met Lampaert vertrekt eerste Belg, zet hij een glansprestatie neer? (25/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nog nooit won een Belg het wereldkampioenschap tijdrijden. Daar kan vandaag in het Engelse Yorkshire verandering in komen. Met Victor Campenaerts,...
  [naar artikel]
 14. Hij ontdekte de oerknal, maar deze Belgische priester kreeg daar nooit de erkenning voor die hij verdiende. Tot nu. (27/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De oerknal, die kent u wel. Maar wist u ook dat een Belg de geestelijke vader is van die baanbrekende theorie? En dat die Belg nota bene een priester was? Georges Lemaître kreeg tijdens zijn leven nooit de erkenning die hij eigenlijk verdiende, maar het Vaticaan zet dat nu recht door hem uitgebreid te herdenken.
  [naar artikel]
 15. Deliveroo overtuigd dat koeriers alsnog als zelfstandigen zullen worden beschouwd (24/03/2018 - Knack)
  Deliveroo is ervan overtuigd dat de koeriers waarmee het samenwerkt alsnog als zelfstandigen zullen worden beschouwd. Dat zegt de maaltijdbezorgdienst zaterdag in een reactie op het nieuws dat de Administratieve Commissie ter regeling van de Arbeidsrelatie (CAR) begin maart geconcludeerd heeft dat een koerier die bij Deliveroo in dienst is, geen zelfstandig werk verricht.
  [naar artikel]
 16. Franse miljardair kan geen Belg worden (05/04/2019 - De Morgen)
  De Fransman Bernard Arnault voldoet niet aan de criteria om Belg te worden. Dat zegt de Dienst Vreemdelingenzaken. De weg naar de Belgische nationaliteit wordt heel lastig voor de rijkste man van Europa.
  [naar artikel]
 17. Huren is voor de Belg maar tweede keuze (16/01/2018 - De Tijd)
  13:34 Slechts 28 procent van de Belgen is geen eigenaar van een huis. Het is de droom van zowat elke Belg. De helft van wie vandaag huurt denkt nooit zelf een woning te kunnen kopen, blijkt uit een onderzo...
  [naar artikel]
 18. Wordt deze Belg de beste sommelier van de wereld? (10/03/2019 - De Morgen)
  Voor het eerst sinds 1983 vindt deze week  Best Sommelier of the World in België plaats, zeg maar het WK voor sommeliers. Nog nooit won een Belg en nog nooit waren er zoveel kandidaten: 66 sommeliers uit de hele wereld melden zich aan in de Antwerpse Elisabethzaal. Wordt Antoine Lehebel, wijnschenker van het Brusselse toprestaurant Bon Bon, de opvolger van de Zweed Jon Arvid Rosengren?
  [naar artikel]
 19. Belg was nooit vrijgeviger (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgen waren nooit vrijgeviger dan nu. Dat blijkt uit de driejaarlijkse Barometer van de Filantropie die de Koninig Boudewijnstichting (KBS)
  [naar artikel]
 20. Meer en meer Britten willen Belg worden (22/07/2016 - De Standaard)
  Wie daar zin in had, kon zich gisteren weer even trots voelen om Belg te zijn. Bij veel Britten zijn sinds de Brexit de vaderlandse gevoelens sterk gaan wankelen. In die mate dat meer en meer Britten in ons land officieel Belg willen worden.
  [naar artikel]
 21. Abortus wordt niet langer beschouwd als misdrijf (04/10/2018 - De Morgen)
  De plenaire Kamer heeft donderdagavond het wetsvoorstel goedgekeurd dat abortus volledig uit de strafwet haalt. Daarbij zal vrijwillige zwangerschapsonderbreking niet langer als misdrijf beschouwd worden, wat vooral een symbolische maatregel tegen het stigma is.
  [naar artikel]
 22. Violiste Sylvia kan de eerste Belg worden die de Koningin Elisabethwedstrijd wint: “Alsof ze penalties moet nemen in de Champions League” (20/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Maandagavond om 20 uur strijdt de Belgische violiste Sylvia Huang voor de overwinning in de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool. Nog nooit heeft een Belg deze wedstrijd gewonnen. “Maar met Sylvia maken we een goede kans”, zegt violiste Elsa de Lacerda, van het toonaangevende ensemble Quatuor Alfama.
  [naar artikel]
 23. Belg nog nooit zo actief op vastgoedmarkt als in 2016 (17/01/2017 - De Standaard)
  De Belg was nooit eerder zo actief op de vastgoedmarkt als in 2016. Het aantal transacties lag 8,2 procent hoger dan in 2015. Dat blijkt uit de Notarisbarometer, die gebaseerd is op het aantal compromissen dat in ons land werd getekend en dus als eerste een volledig beeld geeft van de markt. Als verklaring voor het recordjaar wordt verwezen naar de lage rente en naar de vergrijzing. De prijs van een woonhuis bleef vrij stabiel, terwijl appartementen en bouwgronden wel opnieuw duurder werden.
  [naar artikel]
 24. Belg nog nooit zo actief op vastgoedmarkt als in 2016 (17/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Belg was nooit eerder zo actief op de vastgoedmarkt als in 2016. Het aantal transacties lag 8,2 procent hoger dan in 2015. Dat blijkt uit de Notarisbarometer, die gebaseerd is op het aantal compromissen dat in ons land werd getekend en dus als eerste een volledig beeld geeft van de markt. Als verklaring voor het recordjaar wordt verwezen naar de lage rente en naar de vergrijzing. De prijs van een woonhuis bleef vrij stabiel, terwijl appartementen en bouwgronden wel opnieuw duurder werden.
  [naar artikel]
 25. Maak kennis met de nieuwe sites die Werelderfgoed zijn (19/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Aan de lijst van sites die door UNESCO beschouwd worden als Werelderfgoed werden zonet twaalf nieuwe namen toegevoegd. Het gaat vooral om unieke plaatsen in de natuur of historische sites die het meer dan verdienen om beschermd te worden. Ook in België is er opvallend genoeg eentje bijgekomen. Zo wordt wat nog rest van het oeuvre van de Franse architect Le Corbusier als wereldwijd erfgoed beschouwd en toevallig staat er nog een huis van zijn hand in Antwerpen.
  [naar artikel]
 26. Een op de zes Belgen wordt als arm beschouwd (14/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het armoederisico blijft stijgen in België. In 2018 werd een op de zes (16,4 procent) als arm beschouwd op basis van het inkomen. Dat is het...
  [naar artikel]
 27. “Nooit gevoel gehad dat ik een buitenlander ben” (11/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Rik” krijgen ze niet uitgesproken. Slovaken kennen de korte i niet. Maar “Riek, de Belg daarboven”, kennen ze wel, daar in hun dorp van nauwelijks 3.000 inwoners. Veertien kilometer woont Rik Machiels van zijn werk in de buurt van provinciestad Trnava. Zijn tweede vrouw, de Slovaakse Suzanne, is huisvrouw. “Ik denk niet dat we al ooit woorden hebben gehad.” Uit alles wat hij vertelt, rustig en openminded, blijkt dat de Maasmechelaar zich goed in zijn vel voelt in dat bergachtige, Midden-Europese land dat relatief weinig in het nieuws komt. En waar het dus misschien inderdaad goed leven is. Bijna tien jaar woont hij er nu. “In principe kom ik niet meer terug. Maar zeg nooit nooit. Je weet nooit wat er kan gebeuren”, zegt de voorzichtige Belg in hem nog.
  [naar artikel]
 28. Vrijschopkoning Malinovskyi doet zijn geheim uit de doeken maar verbaast ook zichzelf: "Ik was nooit een specialist" (09/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hij trapt een vrijschop met het gemak van een strafschop. En toch heeft Ruslan Malinovskyi (25) zichzelf nooit als een specialist beschouwd. "De...
  [naar artikel]
 29. Zwangere vrouwen en baby's niet langer beschouwd als risicogroep (14/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zwangere vrouwen en kinderen die jonger zijn dan 6 maanden, worden niet langer beschouwd als risicogroep bij Covid-19. Dat blijkt uit de recentste...
  [naar artikel]
 30. Belg D’Ambrosio schrijft geschiedenis in ‘kleine’ GP (09/04/2019 - De Morgen)
  Jérôme D’Ambrosio won zaterdag de GP2-race in Monaco en zorgde zo voor een primeur. Nooit eerder won een Belg in de straten van Monaco. Maar belangrijker nog is dat met zijn zege een eerste grote stap richting formule 1 zet.
  [naar artikel]
 31. Is deze Belg de sleutelfiguur achter de aanslagen in Parijs en Brussel? (08/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Wie is de mythische Abou Ahmad, die beschouwd wordt als de sleutelfiguur achter de bloederige aanslagen in Frankrijk en België? Verschillende namen komen daarvoor in aanmerking. Volgens de Franse prestigieuze krant Le Monde echter is Abou Ahmad niemand anders dan de voortvluchtige Marokkaanse Belg Oussama Atar (32). Zes jaar geleden ijverden media en politieke vertegenwoordigers nog voor zijn vrijlating uit een Irakese gevangenis omdat hij zogezegd doodziek was.
  [naar artikel]
 32. Is deze Belg de sleutelfiguur achter de aanslagen in Parijs en Brussel? (08/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Wie is de mythische Abou Ahmad, die beschouwd wordt als de sleutelfiguur achter de bloederige aanslagen in Frankrijk en België? Verschillende namen komen daarvoor in aanmerking. Volgens de Franse prestigieuze krant Le Monde echter is Abou Ahmad niemand anders dan de voortvluchtige Marokkaanse Belg Oussama Atar (32). Zes jaar geleden ijverden media en politieke vertegenwoordigers nog voor zijn vrijlating uit een Irakese gevangenis omdat hij zogezegd doodziek was.
  [naar artikel]
 33. Ik heb nooit baanbrekend willen zijn (05/04/2019 - De Morgen)
  Met Lungs heeft Florence + The Machine een van de opmerkelijkste debuten van het jaar afgeleverd. Per ongeluk, zo zegt zangeres Florence Welch, want omdat ze nooit eerder muziek had gemaakt, had ze er geen flauw idee van hoe je dat deed: een nummer opnemen. Vandaag wordt Welch beschouwd als het gezicht van een nieuwe generatie muzikanten die het hart op de tong draagt.
  [naar artikel]
 34. ‘Als ik geen Belg was, was ik nooit geslaagd in Congo' (21/04/2019 - De Tijd)
  09:40 De Belg Vincent Bribosia, die al twintig jaar de laatste scheepswerf van Congo runt, luidt de alarmbel. ‘Dit jaar is er nog geen enkele boot besteld en is er amper verkeer op de Congostroom. De econom...
  [naar artikel]
 35. Nooit eerder kon Belg zo weinig sparen (30/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Zoveel van ons inkomen zetten we opzij in 2016 11,4% De Belgen hebben vorig jaar slechts 11,4% van hun beschikbaar inkomen opzij gezet. Nooit
  [naar artikel]
 36. Bedenkelijk record: nog nooit zoveel incassobureaus op de Belg afgestuurd (01/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nog nooit hebben zoveel ­bedrijven, banken en nutsmaatschappijen een incassobureau afgestuurd op mensen die hun facturen niet betalen. De Belgische...
  [naar artikel]
 37. Paul Hegge bereikt als eerste Belg ooit top K2 (22/07/2018 - Metro)
  Paul Hegge heeft als eerste Belg ooit de top van de K2 bereikt. De 51-jarige man uit het Limburgse Alken bereikte zaterdagochtend de top van de tweede hoogste berg ter wereld, gelegen aan de Pakistaans-Chinese grens. Net op de Belgische nationale feestdag om 5 uur ’s ochtends bereikte Paul Hegge de 8.611 meter hoge top van de K2. Hegge is daarmee de eerste Belg ooit op de top van de tweede hoogste berg ter wereld. Hegge stond twee jaar geleden ook al op de top van de allerhoogste berg ter wereld, de Mount Everest (8.848 meter), maar de K2 wordt beschouwd als de moeilijkst te beklimmen berg ter wereld. De berg heeft niet toevallig bijnamen als ‘Savage Mountain’ en ‘Killer Mountain’. Hegge maakte deel uit van een internationale expeditie met enkele Japanners, zeven Europeanen en een reeks sherpa’s. Hegge zelf was de enige Belg. bron: Belga Het bericht Paul Hegge bereikt als eerste Belg ooit top K2 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Gérard Depardieu levert Frans paspoort in en wil Belg worden (14/04/2019 - De Morgen)
  In een open brief aan de Franse premier Ayrault deed acteur Gérard Depardieu afstand van zijn Franse nationaliteit. Hij heeft nagevraagd hoe hij Belg kan worden.
  [naar artikel]
 39. Sinds brexitreferendum willen tien keer meer Britten Belg worden (06/03/2019 - De Morgen)
  Het aantal Britten dat Belg wil worden is sinds het referendum over de brexit bijna vertienvoudigd. Volgens cijfers van het Belgische ministerie van Binnenlandse Zaken vragen op dit moment gemiddeld negentig Britten per maand een Belgisch paspoort aan.
  [naar artikel]
 40. Vrijschopkoning Malinovskyi verbaast zichzelf: "Ik was nooit een specialist" (09/08/2018 - De Morgen)
  Hij trapt een vrijschop met het gemak van een strafschop. En toch heeft Ruslan Malinovskyi (25) zichzelf nooit als een specialist beschouwd. "De perfecte vrijschop bestaat uit de helft kwaliteit en de helft vertrouwen."
  [naar artikel]
 41. Aantal Fransen dat Belg wil worden verdubbeld (07/04/2019 - De Morgen)
  Sinds de invoering van de rijkentaks door president Hollande is het aantal Fransen dat Belg wil worden verdubbeld.
  [naar artikel]
 42. Waarom vrouwen bijna nooit een soundtrack schrijven: 'Het wordt nog steeds beschouwd als iets voor mannen' (18/02/2019 - Knack)
  Ook dit jaar maakt geen enkele vrouwelijke componist kans op de Oscar voor Beste Soundtrack. Niet alleen omdat er minder vrouwelijke componisten zijn, maar omdat ze te weinig aandacht krijgen of niet serieus worden genomen.
  [naar artikel]
 43. Zwangere vrouwen en baby’s niet langer beschouwd als risicogroep voor coronavirus (14/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Zwangere vrouwen en kinderen die jonger zijn dan 6 maanden, worden niet langer beschouwd als risicogroep bij het coronavirus Covid-19. Dat blijkt uit de recentste update van de procedures voor ziekenhuizen en artsen van Sciensano, het federale onderzoekscentrum voor volksgezondheid.
  [naar artikel]
 44. “Belg wordt in Irak klaargestoomd om nieuwe Abaaoud te worden” (08/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een Belg uit Verviers wordt klaargestoomd om de nieuwe Abaaoud te worden en aanslagen te plegen in ons land. Dat heeft een gewezen ISIS-strijder, die zich Abu Qurayza laat noemen, verteld aan La Dernière Heure.
  [naar artikel]
 45. Strengere procedure voor wie Belg wil worden (27/12/2017 - De Standaard)
  Wie Belg wil worden, moet voortaan het volledige inburgeringstraject met succes doorlopen én moet een officiële geboorteakte kunnen voorleggen van het land van oorsprong. Het is de bedoeling om zo komaf te maken met de vele ‘consulaire atteste’” waarin staat dat iemand een bepaalde nationaliteit heeft, ‘zonder controle en louter gebaseerd op verklaringen van de betrokken persoon’.
  [naar artikel]
 46. Lessen uit het oude Europa (28/03/2019 - De Morgen)
  Zondagavond gaat in de Munt Au monde in wereldpremière, de nieuwe opera van de Belg Philippe Boesmans. Die wordt beschouwd als een van de grootste hedendaagse componisten. Het libretto en de regie zijn van de Franse theatermaker Joël Pommerat, die er zijn eigen gelijknamige stuk voor bewerkte.
  [naar artikel]
 47. ‘Bellen via Skype’ moet als een telecomdienst worden beschouwd (06/06/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 48. Bijna 2.000 Britten worden Belg om Brexit (11/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ze zijn in ons land bijna met 2.000, de Britten die voor de Belgische nationaliteit hebben gekozen sinds het Brexit-referendum in 2016. In 2017 was er een enorme piek, maar de onzekerheid rond de Brexit doet opnieuw meer Britten Belg worden.
  [naar artikel]
 49. 28 jaar en zes geboorteaktes later: Nella mag dan toch Belg worden (maar ze deed sowieso mee aan verkiezingen) (13/06/2018 - Het Nieuwsblad)
  Nella Cioce, een Italiaanse die al 28 jaar in Brugge woont en werkt en straks zelfs meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen, mag dan toch Belg worden. Vorig jaar werd haar aanvraag nochtans afgewezen. “Pure kafka”, zegt ze.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.