De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Partijbesturen Groen, SP.A en Open VLD geven groen licht voor Gentse coalitie

Knack

01/12/2018 - 13:46

De onderhandelaars zijn het in Gent over een nota die moet leiden tot een bestuursakkoord. Gent krijgt zo een coalitie met Groen-SP.A, Open VLD en CD&V.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gentse partijbesturen geven De Clercq groen licht (01/12/2018 - Metro)
  In Gent heeft het partijbestuur van Groen vandaag de nota van toekomstig burgemeester Mathias De Clercq unaniem goedgekeurd. Ook Open VLD steunt het project, en bij sp.a werd gisterenavond al een eerste keer over het raamwerk van de toekomstige bestuursploeg gepraat. CD&V moet zich nog over de tekst uitspreken. Gisteren werd bekend dat Gent een vierkoppig bestuur krijgt met burgemeester Mathias De Clercq. Een nota met veertien werven werd onderhandeld door Open VLD, sp.a, Groen en CD&V. Die nota werd voorgelegd en goedgekeurd door de verschillende partijbesturen. De bevoegdheden moeten wel nog officieel worden toegekend bij Groen en sp.a. bron: Belga Het bericht Gentse partijbesturen geven De Clercq groen licht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Sp.a en N-VA geven groen licht voor bestuursakkoord Antwerpen (22/12/2018 - Metro)
  Het partijcongres van sp.a Antwerpen heeft deze middag na een urenlange vergadering het ontwerp-bestuursakkoord van N-VA, sp.a en Open Vld goedgekeurd, ondanks flink wat interne tegenwind. Ook N-VA en eerder al Open Vld gaven intussen groen licht, zodat de Antwerpse Bourgondische coalitie van start kan gaan. later meer. bron: Belga Het bericht Sp.a en N-VA geven groen licht voor bestuursakkoord Antwerpen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Sp.a-Groen verliest 8,3% in Gentse peiling (28/09/2018 - Metro)
  In een peiling van Het Nieuwsblad en De Gentenaar verliest het kartel sp.a-Groen 8,3 procent in Gent. Het komt daarmee uit op 37,2 procent. Open Vld wint 6,9 procent en eindigt op 23,4 procent van de stemmen. N-VA haalde in 2012 nog 17,1 procent, maar zou zich nu tevreden moeten stellen met 13,4 procent. PVDA stijgt van 2,9 procent naar 7,9 procent en wordt daarmee de vierde grootste partij. Daarna volgen Vlaams Belang (7,4 procent) en CD&V (5,1 procent). Een coalitie op rechts, tussen Open Vld, N-VA en CD&V, zou volgens deze peiling geen meerderheid halen. Maar ook een linkse coalitie tussen het kartel sp.a-Groen en de CD&V van Mieke Van Hecke niet. Een voortzetting van de huidige coalitie met sp.a, Groen en Open Vld is het meest voor de hand liggend. De peiling werd online uitgevoerd bij 860 Gentenaars. bron: Belga Het bericht Sp.a-Groen verliest 8,3% in Gentse peiling verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Holsbeek: CD&V, Groen en Open VLD vormen coalitie (29/10/2018 - De Standaard)
  In Holsbeek hebben CD&V, Groen en Open Vld een coalitie gevormd voor de volgende legislatuur. Momenteel vormen CD&V en Groen met sp.a een meerderheid, maar omdat sp.a beide zetels verloor kan dit niet meer.
  [naar artikel]
 5. Holsbeek: CD&V, Groen en Open VLD vormen coalitie (29/10/2018 - De Standaard)
  In Holsbeek hebben CD&V, Groen en Open Vld een coalitie gevormd voor de volgende legislatuur. Momenteel vormen CD&V en Groen met sp.a een meerderheid, maar omdat sp.a beide zetels verloor kan dit niet meer.
  [naar artikel]
 6. Oude provinciale machtspolitiek: liberalen met Versnick willen Groen uit coalitie weren (15/10/2018 - Apache)
  In de Oost-Vlaamse provincieraad willen liberalen niet in een coalitie met Groen stappen. Oppositiepartij Groen bracht namelijk het schandaal met de dienstreizen van ex-gedeputeerde Geert Versnick (Open Vld) aan het licht. En dat dreigt zuur op te breken: de invloed van Versnick reikt tot op de onderhandelingstafel, zo bevestigen meerdere bronnen.
  [naar artikel]
 7. Bestuursakkoord Antwerpen: na Open Vld zetten ook N-VA en sp.a het licht op groen (22/12/2018 - Knack)
  Het partijcongres van sp.a Antwerpen heeft zaterdagmiddag na een urenlange vergadering het ontwerp-bestuursakkoord van N-VA, sp.a en Open Vld goedgekeurd, ondanks flink wat interne tegenwind. Ook N-VA en eerder al Open Vld gaven intussen groen licht, zodat de Antwerpse Bourgondische coalitie van start kan gaan. Het schepencollege wordt allicht zondag definitief bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 8. Open Vld én sp.a-Groen claimen Gentse sjerp en nodigen elkaar uit voor coalitiegesprek (15/10/2018 - De Morgen)
  In de patstelling in de Gentse coalitiegesprekken hebben zowel Open Vld als het kartel sp.a-Groen naar eigen zeggen het voortouw genomen om een coalitie te vormen. Beide partijen hebben elkaar uitgenodigd voor een gesprek en claimen het burgemeestersschap.
  [naar artikel]
 9. De Vriendt (Groen) sluit ‘monstercoalitie’ in Oostende uit: “Ons programma kunnen we niet realiseren met N-VA.” (17/10/2018 - De Morgen)
  In een gesprek in De Ochtend  op Radio 1 sprak Oostends Groen-kopman Wouter De Vriendt zich nogmaals uit voor een paars-groene coalitie in de stad. Bart Tommelein (Open Vld) wil echter enkel een vierkoppige coalitie met Groen, CD&V en N-VA en wijst op de dubbele tong van Groen.
  [naar artikel]
 10. Gentse meerderheid stemt verdeeld over Israël-reis van schepen Sofie Bracke (Open VLD)  (21/01/2020 - VRT NWS)
  In de Gentse gemeenteraad heeft de coalitie (Open VLD, Groen, SP.A, CD&V) verdeeld gestemd over een omstreden reis naar Israël van Open VLD-schepen van Handel en Economie Sofie Bracke. Groen en SP.A waren tegen de reis gekant, Open VLD en CD&V stemden voor. De reis is uiteindelijk goedgekeurd met de steun van oppositiepartijen N-VA en Vlaams belang.
  [naar artikel]
 11. Gentse gemeenteraad geeft havenfusie groen licht (24/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Gentse gemeenteraad heeft de fusieovereenkomst van het Havenbedrijf Gent en Zeeland Seaports gisterenavond groen licht gegeven. De overeenkomst...
  [naar artikel]
 12. Grote Gentse coalitie met SP.A/Groen, Open VLD en CD&V in de maak (16/10/2018 - VRT NWS)
  In Gent hebben het kartel SP.A/Groen, Open VLD en CD&V deze namiddag samengezeten om te overleggen over de coalitievorming. Witte rook is er officieel nog niet uit de Arteveldestad, maar het lijkt erop dat de partijen elkaar nu toch zullen vinden om samen Gent te besturen.
  [naar artikel]
 13. Sp.a, Open Vld, CD&V en Groen strijken de plooien glad in Vilvoorde en hebben coalitie-akkoord (20/11/2018 - De Morgen)
  Sp.a, Open Vld, CD&V en Groen hebben een akkoord bereikt om de stad Vilvoorde de komende zes jaar te besturen. Het akkoord zal morgen worden voorgesteld. Witte rook in Oostende, want Open Vld, N-VA, Groen en CD&V hebben een bestuursakkoord. Dat wordt morgen voorgesteld. De leden moeten vanavond wel nog hun goedkeuring geven.
  [naar artikel]
 14. Groen sluit Antwerpse coalitie met PVDA niet uit (28/12/2017 - VRT NWS)
  Groen ziet er geen graten in om in Antwerpen na de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar in een coalitie te stappen met PVDA. CD&V en Open VLD hebben al laten weten dat ze niet met PVDA willen besturen, maar bij Groen ligt dat anders.
  [naar artikel]
 15. Morgen nieuwe onderhandelingen over Gentse coalitie (18/10/2018 - Metro)
  In Gent zitten de vier partijen die onderhandelen over een coalitie morgen opnieuw samen. Het is de eerste keer dat het kartel Sp.a/Groen, Open Vld en CD&V samen zitten nadat ze dinsdag hadden aangekondigd “in alle sereniteit” te willen werken aan een vierkoppige coalitie. Morgen ontmoeten de onderhandelaars elkaar opnieuw op een discrete lokatie. Daarbij zal het nog steeds gaan over een werkmethode om de onderhandelingen voor een nieuw stadsbestuur in goede banen te leiden. Pas daarna wordt over inhoudelijke raakvlakken of de verdeling van mandaten onderhandeld. In Gent claimen zowel Open Vld-lijsttrekker Mathias De Clercq als Groen-kopman Filip Watteeuw de burgemeesterssjerp. bron: Belga Het bericht Morgen nieuwe onderhandelingen over Gentse coalitie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Lokale partijbesturen gunnen De Clercq Gentse burgemeestersjerp (01/12/2018 - De Standaard)
  In Gent heeft het partijbestuur van Groen zaterdag de nota van toekomstig burgemeester Mathias De Clercq unaniem goedgekeurd. Ook Open VLD steunt het project, en bij SP.A werd vrijdagavond al een eerste keer over het raamwerk van de toekomstige bestuursploeg gepraat.
  [naar artikel]
 17. Lokale partijbesturen gunnen De Clercq Gentse burgemeestersjerp (01/12/2018 - De Standaard)
  In Gent heeft het partijbestuur van Groen zaterdag de nota van toekomstig burgemeester Mathias De Clercq unaniem goedgekeurd. Ook Open VLD steunt het project, en bij SP.A werd vrijdagavond al een eerste keer over het raamwerk van de toekomstige bestuursploeg gepraat.
  [naar artikel]
 18. Open Vld en Groen opnieuw samen naar de kiezer in Mechelen (14/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er komt opnieuw een stadslijst in Mechelen. De leden van Open Vld en Groen hebben woensdagavond groen licht gegeven voor een nieuw gemeenschappelijk project bij de gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen. Ook bij de vorige verkiezingen had Mechelen een stadslijst, die bestond uit Open Vld, Groen en enkele onafhankelijken.
  [naar artikel]
 19. Leuven: sp.a onderhandelt met Groen over coalitie (14/10/2018 - Metro)
  In Leuven onderhandelt sp.a momenteel met Groen over de vorming van een coalitie. Dat vernam Belga in politieke kringen. De lijsttrekkers Mohamed Ridouani (sp.a) en David Dessers (Groen) zitten samen aan tafel om een nieuwe coalitie op de been te brengen voor de universiteitsstad. Of ook CD&V mee aan tafel zit, is niet bekend. Ridouani liet eerder op de dag verstaan dat hij streefde naar “een progressieve coalitie met sp.a, Groen en CD&V”. Groen en sp.a halen samen 24 van de 47 zetels. In vergelijking met 2012 zijn er twee zetels extra te verdelen door het gestegen inwonersaantal. Hendrik Delagrange, voorzitter van sp.a Leuven, liet zonet aan Belga weten dat Ridouani om 21.15 uur naar het oude stadhuis op de Grote Markt komt om “toelichting te geven bij de coalitiegesprekken”. bron: Belga Het bericht Leuven: sp.a onderhandelt met Groen over coalitie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Sinardet: “Er zal in Antwerpen geen coalitie met N-VA en Groen komen” (05/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De herfstvakantie is achter de rug en dus starten in Antwerpen opnieuw de onderhandelingen voor een coalitie. Net zoals in 2012 zal burgemeester Bart De Wever een formatienota voorleggen aan de andere partijen. Groen, sp.a, CD&V en Open Vld zullen die ontvangen. Nadien zal moeten blijken welke partijen samen kunnen besturen. Volgens politicoloog Dave Sinardet komt er alvast geen coalitie tussen N-VA en Groen.
  [naar artikel]
 21. Duitse sociaaldemocraten geven groen licht voor coalitie met CDU/CSU (04/03/2018 - Knack)
  De partijleden van de SPD in Duitsland hebben voor de nieuwe grote coalitie met de partijen CDU en CSU gestemd. Dat maakte de sociaaldemocratische partij zondagochtend bekend.
  [naar artikel]
 22. Holsbeek: CD&V, Groen en Open Vld vormen een coalitie (29/10/2018 - Metro)
  In Holsbeek hebben CD&V, Groen en Open Vld een coalitie gevormd voor de volgende legislatuur. Momenteel vormen CD&V en Groen met sp.a een meerderheid, maar omdat sp.a beide zetels verloor, kan dit niet meer. Omdat CD&V (9 zetels) en Groen (3 zetels) slechts beschikken over een nipte meerderheid van 12 zetels op 21, werd ook Open Vld (2 zetels) opgenomen in de meerderheid. Hans Eyssen (CD&V) blijft de volgende jaren burgemeester. In de voordrachtsakte tot burgemeester is evenwel opgenomen dat partijgenoot Bram Van Baelen hem in de loop van de legislatuur zal opvolgen als burgemeester. Het is niet duidelijk wanneer dit zal gebeuren. “Wanneer de tijd daarvoor rijp is”, staat te lezen in een gezamenlijke persmededeling van de drie partijen. bron: Belga Het bericht Holsbeek: CD&V, Groen en Open Vld vormen een coalitie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Nieuwe gezichten moeten Gentse sp.a klaarstomen voor toekomst (25/10/2018 - De Morgen)
  De Gentse sp.a maakt vervroegd werk van een vernieuwingsoperatie. Daarvoor hebben de leden woensdagavond groen licht gegeven. Het kartel met Groen wordt niet in vraag gesteld.
  [naar artikel]
 24. Onuitgegeven coalitie van Groen, CD&V en Open Vld sluit deal over vergroening bedrijfswagens (06/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het federale parlement trekt de vergroening van de salariswagens naar zich toe. Een onuitgegeven 'coalitie' van CD&V, Open Vld en Groen heeft een...
  [naar artikel]
 25. “Hapt Groen niet toe, dan worden Open Vld en sp.a opgedist” (18/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een Antwerpse coalitie met Groen is plan A van Bart De Wever (N-VA), maar als het niet lukt, dan is een coalitie van N-VA, Open Vld en sp.a plan B. Zo voelen enkele politieke bronnen het toch aan na de eerste informatiegesprekken met de burgemeester.
  [naar artikel]
 26. N-VA brengt in Deurne coalitie met sp.a en Open Vld op de been (28/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Groen zal in Deurne geen deel uitmaken van het nieuwe districtsbestuur. N-VA gaat verder onderhandelen met sp.a en Open Vld voor een nieuwe coalitie. Ook CD&V dat de afgelopen zes jaar mee bestuurde valt zo uit de boot. “Het programma van Groen was op bepaalde vlakken té radicaal”, zegt districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA).
  [naar artikel]
 27. Meerderheid Gentse coalitie stemt tegen voorstel rond oprichting commissie (15/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Raadsleden van de Gentse driepartijencoalitie (sp.a, Groen en Open Vld) stemden op een spoedzitting van de Gentse gemeenteraad tegen het voorstel
  [naar artikel]
 28. Geven de Duitse sociaaldemocraten morgen groen licht voor een coalitie met Merkel? (05/12/2017 - Knack)
  In Duitsland beslissen de partijleden van de sociaaldemocratische SPD morgenavond over de toekomst van de Grote Coalitie met de christendemocratische Union. Geven ze hun fiat, dan is regering echter nog niet voor meteen. Sturen ze de gewijzigde strategie naar de vuilbak, dan lijken de dagen van voorzitter Schulz geteld.
  [naar artikel]
 29. Open Vld en CD&V gaan samen formatiegesprekken leiden in Oostende (16/10/2018 - Metro)
  Open Vld en CD&V verbinden in Oostende hun lot aan elkaar. Beide partijen gaan nu de formatiegesprekken opstarten. Bart Tommelein (Open Vld) ziet nog altijd het klavertje vier Open Vld, CD&V, Groen en N-VA als de beste oplossing voor een vernieuwingsproject. Het huwelijk is er natuurlijk gekomen omdat noch CD&V, noch Open Vld een uitnodiging kregen van de Stadslijst van Johan Vande Lanotte. Beiden zullen nu proberen het heft in handen te nemen. Nu Open Vld en CD&V zich vastklikken, liggen er wel niet veel opties meer op tafel. Of het wordt een coalitie met Open Vld, CD&V, N-VA en Groen of een voortzetting van de huidige coalitie, maar Bart Tommelein wil geen burgemeester worden in een coalitie met de Stadslijst omdat die nog te sterk is. Derde optie is dat de Stadslijst zelf een coalitie vormt met N-VA en Groen, maar net die verbinding tussen N-VA en Groen is het knelpunt in het verhoopte klavertje vier van Tommelein en Kurt Claeys (CD&V). De tandem gaat morgen spreken met N-VA en eind deze week met Groen. bron: Belga Het bericht Open Vld en CD&V gaan samen formatiegesprekken leiden in Oostende verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Doorbraak in Duitse coalitiegesprekken: Merkel en Schulz hebben princiepsakkoord (12/01/2018 - VRT NWS)
  In Duitsland hebben de partijleiders van de christendemocratische CDU/CSU en de sociaaldemocratische SPD na meer dan 24 uur  onderhandelen een princiepsakkoord bereikt over de vorming van een nieuwe regering. Het akkoord moet nog worden goedgekeurd door de partijbesturen. Bij groen licht kunnen de partijen formele gesprekken starten voor een nieuwe "grote coalitie".
  [naar artikel]
 31. Groen sluit coalitie met PVDA niet uit, N-VA’ers reageren afwijzend: “Laten we dat gebeuren, Antwerpen?” (28/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Groen-voorzitter Meyrem Almaci sluit niet uit dat haar partij in Antwerpen een coalitie sluit met PVDA na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat heeft ze donderdag verklaard op Radio 1. Groen komt in Antwerpen samen met sp.a en onafhankelijken op met de lijst ‘Samen’ en wil volgens Almaci een “alternatieve coalitie” vormen in de plaats van de huidige van N-VA, CD&V en Open Vld. Uit politiek niet-linkse hoek klinken negatieve geluiden op de uitspraak van de Groen-voorzitter
  [naar artikel]
 32. Toch hoop voor arbeidsdeal: mogelijk alsnog groen licht in parlement (17/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het ziet ernaar uit dat de arbeidsdeal van de regering Michel I alsnog groen licht zal krijgen in het parlement. De vier partijen van de voormalige Zweedse coalitie (N-VA, CD&V, MR en Open VLD) zijn overeengekomen het fiscale en sociale luik van het akkoord via wetsvoorstellen te behandelen. De degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen zit daar niet in, al blijft N-VA voor de invoering ijveren.
  [naar artikel]
 33. Groen sluit geen deuren in Oostende (18/10/2018 - De Standaard)
  Open VLD en Groen zaten donderdagochtend rond de tafel om een coalitie te vormen in Oostende. Een constructief gesprek, klonk het na afloop. Bart Tommelein (Open VLD) zal nu een tekst met bekommernissen opstellen en volgende week een nieuw gesprek voeren met Groen.
  [naar artikel]
 34. PEILING. Groen zet zich buitenspel door coalitie met N-VA af te wijzen (06/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De huidige coalitie van N-VA, CD&V en Open Vld verliest haar meerderheid. Dat blijkt uit een verkiezingspeiling bij 802 Antwerpenaars in opdracht van Gazet van Antwerpen. Een nieuwe meerderheid zonder de partij van burgemeester De Wever (N-VA) is onmogelijk. Groen zet zich buitenspel met haar afwijzing van een coalitie met N-VA, want een centrumlinkse coalitie is niet mogelijk.
  [naar artikel]
 35. Duitse sociaaldemocraten geven groen licht voor coalitie met Merkel (04/03/2018 - Knack)
  Een meerderheid van 66 procent van de partijleden van de Duitse sociaaldemocratische SPD, heeft voor de coalitie met CDU en CSU gestemd. Kevin Kühnert, voorzitter van de jongerenafdeling, is ontgoocheld.
  [naar artikel]
 36. Groen sluit coalitie met PVDA in Antwerpen niet uit (28/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Groen-voorzitter Meyrem Almaci sluit niet uit dat haar partij in Antwerpen een coalitie sluit met PVDA na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat heeft ze donderdag gezegd op Radio 1. Groen komt in Antwerpen samen met SP.A en onafhankelijken op met de lijst ‘Samen’ en wil volgens Almaci een “alternatieve coalitie” vormen in de plaats van de huidige van N-VA, CD&V en Open VLD.
  [naar artikel]
 37. Onuitgegeven coalitie van Groen, CD&V en Open Vld sluit deal over vergroening bedrijfswagens (06/05/2020 - De Morgen)
  Het federale parlement trekt de vergroening van de salariswagens naar zich toe. Een onuitgegeven 'coalitie' van CD&V, Open Vld en Groen heeft een deal gesloten over het uitdoven van het gunstregime voor auto's op fossiele brandstoffen vanaf 2025, zo bericht De Tijd vandaag.
  [naar artikel]
 38. Tommelein wil een alternatieve coalitie in Oostende, maar Groen heeft de sleutels in handen (15/10/2018 - De Morgen)
  Open Vld-lijsttrekker Bart Tommelein werkt in Oostende hard om een alternatieve coalitie op de been brengen met CD&V, N-VA en Groen. Maar Groen houdt het been stijf. "Wij willen een stabiele ploeg."
  [naar artikel]
 39. Jan Jambon formateur van Zweedse coalitie (12/08/2019 - Metro)
  Jan Jambon wordt voorgedragen als formateur van een Zweedse coalitie. Dat bevestigt een N-VA-kopstuk voor aanvang van het partijbureau in het Vlaams Parlement. De startnota die informateur Bart De Wever deze voormiddag verspreidde, was al voorgelegd aan CD&V en Open Vld. Wellicht zal hun partijbureau in de komende uren al dan niet groen licht geven om een echte formatie op te starten. bron: Belga Het bericht Jan Jambon formateur van Zweedse coalitie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Open Vld zet licht op groen voor voorzittersverkiezingen (10/02/2020 - De Morgen)
  Het Open Vld-partijbestuur heeft het licht op groen gezet om de voorzittersverkiezingen op te starten. Nog tot maandag 24 februari, 10 uur, kunnen kandidaten zich aandienen. Tegen eind maart moet de opvolger van Gwendolyn Rutten bekend zijn.
  [naar artikel]
 41. Ablynx-middel krijgt ook groen licht in VS (06/02/2019 - De Tijd)
  21:04 De Franse farmareus Sanofi, die het Gentse biotechbedrijf Ablynx begin vorig jaar opkocht, heeft groen licht gekregen van de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond Food and Drug Administration (FDA) om he...
  [naar artikel]
 42. Duitse sociaaldemocraten geven groen licht voor coalitie met Merkel: 'Kracht voor vernieuwing' (04/03/2018 - Knack)
  Een meerderheid van 66 procent van de partijleden van de Duitse sociaaldemocratische SPD, heeft voor de coalitie met CDU en CSU gestemd. Kevin Kühnert, voorzitter van de jongerenafdeling, is ontgoocheld.
  [naar artikel]
 43. Groen en Open Vld botsen over hoofddoeken in Gentse scholen: "Met liberaal was dit anders" (28/08/2018 - De Standaard)
  Groen en Open VLD botsen over de beslissing om op één extra school van de Stad Gent dit schoolhjaar de hoofddoek en andere religieuze hoofddeksels toe te laten. Groen nam de beslissing, tegen de zin van de liberalen. "Het is de keuze van de directie", zegt Elke Decruynaere (Groen). "Met een liberaal was dit anders gegaan", klinkt het bij Open VLD.
  [naar artikel]
 44. Groen en Open Vld botsen over hoofddoeken in Gentse scholen: "Met liberaal was dit anders" (28/08/2018 - De Standaard)
  Groen en Open VLD botsen over de beslissing om op één extra school van de Stad Gent dit schoolhjaar de hoofddoek en andere religieuze hoofddeksels toe te laten. Groen nam de beslissing, tegen de zin van de liberalen. "Het is de keuze van de directie", zegt Elke Decruynaere (Groen). "Met een liberaal was dit anders gegaan", klinkt het bij Open VLD.
  [naar artikel]
 45. Na gesprek met Tommelein: Groen sluit geen deuren in Oostende (18/10/2018 - De Morgen)
  Open Vld en Groen zaten donderdag rond de tafel om een coalitie te vormen in Oostende. Een constructief gesprek, klonk het na afloop. Bart Tommelein (Open Vld) zal nu een tekst met bekommernissen opstellen en volgende week een nieuw gesprek voeren met Groen.
  [naar artikel]
 46. N-VA, Groen en Open Vld vormen samen nieuwe coalitie in Zoersel (14/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het heeft lang geduurd, maar de partijen N-VA, Groen en Open Vld bereikten gisterenavond een akkoord en vormen samen een coalitie om Zoersel de volgende zes jaar te besturen. Gevolg is dat CD&V, die de vorige zes jaar met N-VA aan de macht was, in de oppositie belandt.
  [naar artikel]
 47. In de tram voor het rode licht? In Gent en Antwerpen zet de bestuurder het licht voortaan gewoon op groen (18/08/2021 - VRT NWS)
  De Vlaamse regering wil op termijn 288 verkeerslichten in Gent en Antwerpen uitrusten met een systeem waardoor trams er altijd groen licht krijgen. Concreet gaat het om een soort van gps-systeem waarbij trambestuurders een signaal kunnen sturen naar een verkeerslicht, waardoor het op groen springt. Als test zijn op dit moment al tien trams op de Gentse tramlijnen 2 en 4 uitgerust met het systeem, ook de kusttrams hebben het al.
  [naar artikel]
 48. Bourgondische coalitie Antwerpen keurt bestuursakkoord goed, “constructieve” oppositiepartij CD&V onthoudt zich (29/01/2019 - De Morgen)
  De Antwerpse gemeenteraad heeft maandagavond na een urenlang debat het licht op groen gezet voor het bestuursakkoord 'De grote verbinding' van de zogenaamde Bourgondische coalitie van N-VA, sp.a en Open Vld. De meerderheidspartijen keurden het akkoord uiteraard goed en Groen, Vlaams Belang en PVDA staken de duim omlaag, terwijl CD&V zich als "constructieve" oppositiepartij onthield.
  [naar artikel]
 49. SP.A en Groen in Bierbeek opnieuw samen naar de kiezer (13/02/2018 - VRT NWS)
  In Bierbeek trekken SP.A en Groen net als in 2012 weer samen naarde kiezers als 'SP.A-Groen'. Lijsttrekker wordt Frederik De Buck (Groen). De uittredende schepenen Cil Cuypers (SP.A) en Hilde van der Putten (Groen) staan op de tweede en derde plaats. SP.A-Groen haalde in 2012 4 van de 21 zetels en vormt een coalitie met CD&V (8 zetels).
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy