Een keuze maken in de frituur is voor velen niet gemakkelijk. Wie niet kan kiezen tussen een loempia en een frikandel hoeft binnenkort niet meer te panikeren. Er komt namelijk de Loempidel, die zoals de naam doet vermoeden een combinatie is van beide snacks. De creatie komt van het Limburgse snackbedrijf Vanreusel. De fabrikant belooft “de […] Het bericht Loempidel binnenkort in je frituur verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Kroket uit de muur halen, dat kan vanaf nu ook in het Centraal Station van Antwerpen. Karin en haar dochter Lina hebben daar met 't Spoorfrietje een gloednieuwe frituur geopend. Samen kwamen ze op het idee om een kroket-muur-automaat te plaatsen. Tot 10 uur 's avonds kan je er een snack uit de muur halen. [naar artikel]
In Nederland zijn ze verzot op een kroket uit de muur. Eender welk moment van de dag kan je op die manier genieten van een warme frituursnack. Die oer-Hollandse gewoonte introduceert frituur Altena nu ook in Kontich. [naar artikel]
Toen vorige week foto's opdoken van Nutellapotten gevuld met de overheerlijke vulling van Kinder Bueno, werd het internet even gek. De vraag [naar artikel]
Toen vorige week foto's opdoken van Nutellapotten gevuld met de overheerlijke vulling van Kinder Bueno, werd het internet even gek. De vraag [naar artikel]
Toen vorige week foto's opdoken van Nutellapotten gevuld met de overheerlijke vulling van Kinder Bueno, werd het internet even gek. De vraag [naar artikel]
Iedereen houdt van frieten. Zes op de tien Belgen eten ze zelfs minstens wekelijks. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het daarbij uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem - die in 2019 de titel van beste frituur van Vlaanderen binnenhaalden - hun gouden tips: “Je vers gesneden aardappelen afspoelen onder de kraan is nefast voor de kleur en smaak.” [naar artikel]
Heel wat Vlamingen zijn gehecht aan hun vaste frituur. Vaak dankzij de zelfgemaakte tartaar of lekkere stoofvleessaus, maar even vaak ook omdat de uitbaters maar al te graag een babbeltje slaan of een luisterende oor bieden. En om dat te vieren willen we van jou weten: wat maakt jouw favoriete frituur nu zo bijzonder? [naar artikel]
Naast de academische wereld en de verschillende sportverenigingen ondersteunt nu ook de culinaire sector de Antwerp Pride. Speciaal voor de gelegenheid heeft chef Olivier de Vinck van Kommilfoo een kroket bedacht. Het moet dé snack bij uitstek worden tijdens het 'Love United Festival' van zaterdag. [naar artikel]
2.943 frituren. Zoveel eettenten maakten er in 2018 kans op de titel van ‘Beste Frituur van Vlaanderen’. In elke gemeente gingen we op zoek naar een ‘Beste Frituur’, om er uiteindelijk eentje uit te kiezen dat uitgeroepen zou worden tot het ‘Beste Frituur van Vlaanderen’. Ook dit jaar maakt je favoriete frituur weer kans op de titel, al heeft het daar wel jouw stem voor nodig. [naar artikel]
De Hasseltse chocolatier Boon heeft een nieuwe praline gemaakt met vulling van smurfenvlaai. “Toen de Limburgse vlaai cultureel erfgoed werd, vonden we dat we daar iets moesten mee doen. En wat is er typischer dan Limburgse Smurfenvlaai”, zegt Patrick Mertens. [naar artikel]
Frituur Frietboetiek in Meeuwen is, net zoals in 2014, verkozen tot ‘Frituur van het Jaar’. Uitbaters Ronny en Peggy ontvingen hun prijs dinsdagmiddag uit de handen van televisiepresentator Peter Van Asbroeck. [naar artikel]
Potten Nutella gevuld met de vulling van Kinder Bueno. Dat beeld circuleerde vorige week op het internet. De reacties waren niet zomaar enthousiast, maar gewoonweg extatisch. Helaas bleek het product (nog) niet echt te bestaan. Tot een buurtwinkel uit Riemst daar verandering in bracht. [naar artikel]
Wie liever een salade dan een kroket uit de muur wil trekken, wordt binnenkort op z'n wenken bediend: in Amsterdam opent eind augustus de Health... [naar artikel]
Tomorrowland, maar dan voor de garnaal. Zo lijkt het Oostendse Garnaalkrokettenfestival al bij de tweede editie uitgegroeid. Ondanks een extra ‘festivaldag’ waren de 3.600 beschikbare tickets voor komend weekend in geen tijd uitverkocht. Daarbij strijden de elf deelnemende eetzaken ook om de titel van het allerbeste exemplaar. Al ontbreekt wel één grote naam op de affiche, de in gans Vlaanderen bekende Madam Kroket: “Ik wil enkel meedoen als de kroket van a tot z voor de ogen van de jury moet worden bereid. Dat lijkt me het enige correcte systeem.” [naar artikel]
De lijnen zijn gesloten en alle stemmen netjes geteld. In elke Vlaamse gemeente verkozen onze lezers voor het derde jaar op rij hun favoriete frituur. Een strijd die op het scherp van de snee gevoerd werd, want er werden maar liefst 181.446 stemmen uitgebracht, een absoluut record. Kijk op de kaart hieronder welk frituur in jouw gemeente de titel van ‘Beste Frituur’ krijgt, en dus nog kans maakt op de nationale titel. [naar artikel]
Een Hull pattie: bij ons is het weinig bekend, maar in Hull is het een delicatesse. Om het streekproduct te promoten, heeft de BBC een exemplaar van de kroket samen met een portie frieten de ruimte in gestuurd. [naar artikel]
Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men een frituur tegen. Elk zichzelf respecterend dorp heeft niet alleen een kerktoren, maar ook minstens één frituur. Maar wat is nu de beste frituur van Vlaanderen? Het Nieuwsblad zoekt het uit en u kan daarbij helpen. [naar artikel]
Een kroket uit de muur halen kan je tot nu alleen nog maar in Nederland. De krokettenautomaten zijn er bijzonder populair. Olivier Zawada (25) uit Zulte en Jens Verhelst (30) uit Rumbeke brengen het principe nu naar België. [naar artikel]
Van een kerstman die op een T-rex rijdt of een kroket tot een huladanser: deze influencers hangen wel héél speciale kerstballen in hun boom. Nog niet begonnen met het decoreren van jouw kerstboom of wil je dit jaar wat creatiever uit de hoek komen? Illustratrice Laura Janssens, plantenspecialist Thomas Goyvaerts en presentatrice Valerie Thys tonen ons (een deel van) hun collectie aan speciale kerstversiering. “Dit jaar heb ik een duif in een roze training gekocht, een kroket en een zak chips. Onder andere.” [naar artikel]
Wie een snelle hap wil in Amsterdam is snel geholpen met een broodje kroket uit de muur. Gezond is de snack echter niet, maar binnenkort wordt in de Nederlandse hoofdstad een alternatief gelanceerd. [naar artikel]
Michiel Kramer maakt geen deel uit van de selectie van Feyenoord voor de thuiswedstrijd van zondag tegen Roda JC op de achttiende speeldag van de Nederlandse Eredivisie. De clubleiding en trainer Giovanni van Bronckhorst straffen de spits daarmee voor het feit dat hij afgelopen donderdag tijdens de rust van de bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo een ‘broodje kroket’ at op het veld in De Kuip. Kramer heeft daarnaast ook een geldboete gekregen. [naar artikel]
Een sloopkogel maakt deze maand een hardhandig einde aan cafetaria ’t Pleintje uit de Nederlandse New Kids-films. De frituur is ‘wereldberoemd’... [naar artikel]
Nog tot vanavond 18 uur zendt Radio 1 de jaarlijkse Belpop 100 live uit vanuit Frituur Number One in de Antwerpse Hoogstraat. Wij gingen deze voormiddag al eens een kijkje nemen in de frituur waar Tom Barman wel eens een hard eitje met andalouse bestelde, en waar uitbaatster Maria, levende legende, vandaag frietjes bakt én radio maakt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.