Afgelopen weekend is Colette Leemans uit Westerlo overleden. De vrouw werd 92. Colette was de grootmoeder van tweesterrenchef Thijs Vervloet die zijn restaurant naar haar heeft genoemd. “We zullen haar voor altijd herinneren als een leidend licht”, schrijft Thijs Vervloet op de Facebookpagina van het restaurant. De familie neemt afscheid in beperkte kring. [naar artikel]
Thijs Vervloet (26) van restaurant Colette in Westerlo was maandag de jongste op het podium van nieuwe sterrenchefs bij de voorstelling van de Michelingids. Zijn nieuwe zaak is bovendien amper tien maanden geopend. Met dank aan oma Colette. [naar artikel]
Het culinaire levensverhaal van Thijs Vervloet leest als een sprookje. Op 10 januari 2016 opende de Kempense chef-kok de deuren van restaurant Colette in Westerlo en goed zes jaar later prijken maar liefst twee Michelinsterren op de koksvest van de chef van Colette – De Vijvers in Averbode. [naar artikel]
Sterrenchef Thijs Vervloet (30), bekend van zijn restaurant Colette in Westerlo, opent binnenkort een tweede zaak op de Markt in Berlaar. Voor PAPS gaat hij samenwerken met de Nijlense apotheker en bierbrouwer Louis Smets (59). Naast een bistro komt er ook een smaakboetiek met de focus op authentieke en artisanale producten. [naar artikel]
Het Westelse sterrenrestaurant Colette van chef-kok Thijs Vervloet verhuisde tijdens de coronacrisis tijdelijk naar het Paviljoen aan De Vijvers in Averbode. Zijn goede vriend Jan Decan opent op 19 augustus restaurant Decan in het pand in de Sint-Lambertusstraat in Westerlo. [naar artikel]
Drie jaar na elkaar stijgen en in 2019 Jonge Chef van het Jaar zijn. Dat is de constante groei van Thijs Vervloet en het team van restaurant Colette in Westerlo. Ze kregen een 16 op 20 van Gault &Millau. [naar artikel]
Elke week verklappen tofchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Thijs Vervloet van restaurant Colette - De Vijvers (**). [naar artikel]
Bij de ene staan ze netjes gestapeld in de kast, bij de ander is het een chaotisch allegaartje waarvan de bijpassende deksels al lang zijn verdwenen. Maar weet jij welke potten en pannen echt onmisbaar zijn, waarvoor je best een kleef- en antikleefpan gebruikt en hoe je ze het best onderhoudt? Tijd voor een kritische blik op je kookgerei met Thijs Vervloet, chef van sterrenrestaurant Colette – De Vijvers in Averbode. [naar artikel]
Hét kustgerecht bij uitstek is zonder twijfel mossel met friet. Tweesterrenchef Thijs Vervloet van Colette - De Vijvers ging voor ons op zoek naar de beste pot mosselen natuur. En hij vond die op een heel onverwachte plek. [naar artikel]
Ook bij sterrenrestaurant Colette hebben ze zich gewaagd aan de Jerusalema Challenge, een populair dansje op de zomerhit Jerusalema. Het dansje is wereldwijd een hype en geeft hoop in deze coronatijden. Chef Thijs Vervloet, die met zijn restaurant door de coronacrisis van Westerlo naar Averbode verhuisde, deelde het resultaat via zijn Facebookpagina. Bekijk hierboven het resultaat. [naar artikel]
Voor zijn eigen gazpacho zweert topchef Thijs Vervloet bij 100% gezeefde tomaten. Maar hoe doen de merken uit de supermarkt het? Van zomergevoel tot zure oprispingen, zo blijkt uit deze test. [naar artikel]
Voor zijn eigen gazpacho zweert topchef Thijs Vervloet bij 100% gezeefde tomaten. Maar hoe doen de merken uit de supermarkt het? Van zomergevoel tot zure oprispingen, zo blijkt uit deze test. [naar artikel]
Bij de ene staan ze netjes gestapeld in de kast, bij de ander is het een chaotisch allegaartje waarvan de bijpassende deksels al lang verdwenen zijn. Maar weet jij welke potten en pannen echt onmisbaar zijn, waarvoor je best een kleef- en antikleefpan gebruikt en hoe je ze het best onderhoudt? Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette - De Vijvers (**) deelt 9 praktische tips om je pannen langer in leven te houden. “Je steelpannen hang je best omhoog.” [naar artikel]
Topchef Thijs Vervloet (34) is het gewoon om af en toe een ringetje te gebruiken in de keuken. Maar zijn volgende uitdaging wordt er eentje met de olympische ringen op de achtergrond. De Westelse sterrenchef is één van de drie Belgen die achter het fornuis zal staan in het Lotto Belgium House in hartje Parijs, tijdens de Olympische Spelen. [naar artikel]
Bij de ene staan ze netjes gestapeld in de kast, bij de ander is het een chaotisch allegaartje waarvan de bijpassende deksels al lang zijn verdwenen. Maar weet jij welke potten en pannen echt onmisbaar zijn, waarvoor je best een kleef- en antikleefpan gebruikt en hoe je ze het best onderhoudt? Tijd voor een kritische blik op je kookgerei met Thijs Vervloet, chef van sterrenrestaurant Colette – De Vijvers in Averbode. [naar artikel]
Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette proefde 13 soorten sojasaus en zette daarmee zijn nieren onder druk. “Merendeel is véél te zout, met hier en daar een frisse toets en wat meer diepgang.” [naar artikel]
Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette proefde dertien soorten sojasaus en zette daarmee zijn nieren onder druk. “Merendeel is véél te zout, met hier en daar een frisse toets en wat meer diepgang.” [naar artikel]
Het jaar is nog maar net begonnen, maar een van dé culinaire transfers van het jaar is nu al een feit. Topsommelier Tom Ieven (32) uit Grobbendonk ruilt het iconische Hof van Cleve in voor tweesterrenrestaurant Colette – De Vijvers in Averbode. Samen met de Westelse chef Thijs Vervloet (33) gaat hij voortaan een ambitieuze Kempense tandem vormen. “Nu is het aan de jeugd”, klinkt het. [naar artikel]
Bij de ene staan ze netjes gestapeld in de kast, bij de ander is het een chaotisch allegaartje waarvan de bijpassende deksels al lang verdwenen zijn. Maar weet jij welke potten en pannen echt onmisbaar zijn, waarvoor je best een kleef- en antikleefpan gebruikt en hoe je ze het best onderhoudt? Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette - De Vijvers (**) deelt 9 praktische tips om je pannen langer in leven te houden. “Je steelpannen hang je best omhoog.” [naar artikel]
Bij de ene staan ze netjes gestapeld in de kast, bij de ander is het een chaotisch allegaartje waarvan de bijpassende deksels al lang verdwenen zijn. Maar weet jij welke potten en pannen echt onmisbaar zijn, waarvoor je best een kleef- en antikleefpan gebruikt en hoe je ze het best onderhoudt? Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette - De Vijvers (**) deelt 9 praktische tips om je pannen langer in leven te houden. “Je steelpannen hang je best omhoog.” [naar artikel]
Smaak Boetiek PAPS van de Westelse sterrenchef Thijs Vervloet en zijn zakenpartner Louis Smets is vrijdag officieel geopend. Klanten kunnen voortaan op de Markt in Berlaar terecht voor delicatessen en topproducten. De gelijknamige bistro opent woensdag. [naar artikel]
Sterrenchef Thijs Vervloet proefde negen merken diepvriespuree en gaf er vier een onvoldoende. Maar er is hoop. “Met wat toevoegingen in je eigen keuken kan je van de meeste purees nog wel iets maken.” Behalve McCain, dat is een verloren zaak volgens de chef. “Hun puree kan ik echt niet linken aan de smaak van aardappelen.” [naar artikel]
Met radijsjes of met honing en granola: of je het nu hartig of zoet eet, zo’n kommetje plattekaas kan smaken. Tenminste als je het juiste merk kiest. Sterrenchef Thijs Vervloet proeft 8 keer volle plattekaas of, zoals de Nederlanders het noemen, kwark: “Als de zuren niet in balans zijn, is het smakeloos.” [naar artikel]
Tweesterrenchef Thijs Vervloet (33) is het gewoon dat er wel eens bekende namen aan zijn tafel aanschuiven. Maar afgelopen weekend knipperde hij toch ook even met zijn ogen toen de beste turnster aller tijden Simone Biles vroeg of hij iets met kreeft kon klaarmaken voor haar en de rest van Team USA. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.