Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Op stap met topchef Thijs Vervloet van restaurant Colette: “Van mijn oma heb ik veel geleerd”

14/12/2018 - 11:12
"Negen maanden na de opening van zijn restaurant Colette haalde hij een Michelinster binnen. Door Gault&­Millau werd hij onlangs verkozen tot Jonge Chef van het Jaar. Het gaat hard voor chef-kok Thijs ­Vervloet (28). Toch gaat hij graag met ons op stap. “Ik ben vereerd dat jullie mij ­vragen”, klonk het aan de telefoon. ­Afspreken doen we in zijn thuishaven Westerlo, de plek waar zijn over­grootmoeder Anna voor de familie De Merode kookte en waar zijn grootmoeder hem biscuits leerde bakken. “Dat creatieve in de keuken heb ik ­ongetwijfeld van hen geërfd.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Sterrenchef eert overleden grootmoeder Colette: “Zij inspireerde ons bij elke stap” (24/07/2023 - Gazet van Antwerpen)

Afgelopen weekend is Colette Leemans uit Westerlo overleden. De vrouw werd 92. Colette was de grootmoeder van tweesterrenchef Thijs Vervloet die zijn restaurant naar haar heeft genoemd. “We zullen haar voor altijd herinneren als een leidend licht”, schrijft Thijs Vervloet op de Facebookpagina van het restaurant. De familie neemt afscheid in beperkte kring. [naar artikel]


2. Thijs Vervloet (26) heeft zijn ster binnen: “Oma Colette gaf me goesting om te koken” (22/11/2016 - Gazet van Antwerpen)

Thijs Vervloet (26) van restaurant Colette in Westerlo was maandag de jongste op het podium van nieuwe sterrenchefs bij de voorstelling van de Michelingids. Zijn nieuwe zaak is bovendien amper tien maanden geopend. Met dank aan oma Colette. [naar artikel]


3. Chef Thijs Vervloet en Colette - De Vijvers bekroond met een tweede Michelinster: “Gastronomie stroomt door mijn bloed” (26/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het culinaire levensverhaal van Thijs Vervloet leest als een sprookje. Op 10 januari 2016 opende de Kempense chef-kok de deuren van restaurant Colette in Westerlo en goed zes jaar later prijken maar liefst twee Michelinsterren op de koksvest van de chef van Colette – De Vijvers in Averbode. [naar artikel]


4. Sterrenchef Thijs Vervloet opent nieuwe zaak in Berlaar: “Tweede baby naast Colette” (28/01/2020 - Gazet van Antwerpen)

Sterrenchef Thijs Vervloet (30), bekend van zijn restaurant Colette in Westerlo, opent binnenkort een tweede zaak op de Markt in Berlaar. Voor PAPS gaat hij samenwerken met de Nijlense apotheker en bierbrouwer Louis Smets (59). Naast een bistro komt er ook een smaakboetiek met de focus op authentieke en artisanale producten. [naar artikel]


5. Pand van sterrenchef Thijs Vervloet in Westerlo krijgt nieuwe opvulling met restaurant van vriend (24/07/2020 - Gazet van Antwerpen)

Het Westelse sterrenrestaurant Colette van chef-kok Thijs Vervloet verhuisde tijdens de coronacrisis tijdelijk naar het Paviljoen aan De Vijvers in Averbode. Zijn goede vriend Jan Decan opent op 19 augustus restaurant Decan in het pand in de Sint-Lambertusstraat in Westerlo. [naar artikel]


6. Thijs Vervloet is Jonge Chef van het Jaar: “We groeien naar de top” (05/11/2018 - Gazet van Antwerpen)

Drie jaar na elkaar stijgen en in 2019 Jonge Chef van het Jaar zijn. Dat is de constante groei van Thijs Vervloet en het team van restaurant Colette in Westerlo. Ze kregen een 16 op 20 van Gault &Millau. [naar artikel]


7. De favoriete adresjes van sterrenchef Thijs Vervloer: “De Zuid-Franse zon, een fris pintje en mijn middag is geslaagd” (16/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Elke week verklappen tofchefs hun favoriete adresjes. Deze week: Thijs Vervloet van restaurant Colette - De Vijvers (**). [naar artikel]


8. SLIM IN DE KEUKEN. Met topchef Thijs Vervloet: “Zelfs een korrel zout is al genoeg om de bodem van je antikleefpan te beschadigen” (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Bij de ene staan ze netjes gestapeld in de kast, bij de ander is het een chaotisch allegaartje waarvan de bijpassende deksels al lang zijn verdwenen. Maar weet jij welke potten en pannen echt onmisbaar zijn, waarvoor je best een kleef- en antikleefpan gebruikt en hoe je ze het best onderhoudt? Tijd voor een kritische blik op je kookgerei met Thijs Vervloet, chef van sterrenrestaurant Colette – De Vijvers in Averbode. [naar artikel]


9. Sterrenchef Thijs Vervloet test mosselen aan de kust: “Hier denk je op geen enkel moment de beste te vinden én toch gebeurt het” (05/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Hét kustgerecht bij uitstek is zonder twijfel mossel met friet. Tweesterrenchef Thijs Vervloet van Colette - De Vijvers ging voor ons op zoek naar de beste pot mosselen natuur. En hij vond die op een heel onverwachte plek. [naar artikel]


10. Ook sterrenrestaurant Colette waagt zich aan Jerusalema Challenge (01/09/2020 - Gazet van Antwerpen)

Ook bij sterrenrestaurant Colette hebben ze zich gewaagd aan de Jerusalema Challenge, een populair dansje op de zomerhit Jerusalema. Het dansje is wereldwijd een hype en geeft hoop in deze coronatijden. Chef Thijs Vervloet, die met zijn restaurant door de coronacrisis van Westerlo naar Averbode verhuisde, deelde het resultaat via zijn Facebookpagina. Bekijk hierboven het resultaat. [naar artikel]


11. DE GROTE TEST. Sterrenchef Thijs Vervloet proeft gazpacho: “Van deze krijg ik een hele dag zure oprispingen” (12/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Voor zijn eigen gazpacho zweert topchef Thijs Vervloet bij 100% gezeefde tomaten. Maar hoe doen de merken uit de supermarkt het? Van zomergevoel tot zure oprispingen, zo blijkt uit deze test. [naar artikel]


12. DE GROTE TEST. Sterrenchef Thijs Vervloet proeft gazpacho uit de supermarkt: “Van deze krijg ik zure oprispingen” (13/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Voor zijn eigen gazpacho zweert topchef Thijs Vervloet bij 100% gezeefde tomaten. Maar hoe doen de merken uit de supermarkt het? Van zomergevoel tot zure oprispingen, zo blijkt uit deze test. [naar artikel]


13. “Zorg dat er geen druppel water meer aan je pan kleeft als je ze wegzet”: topchef deelt 9 tips om jouw pannen zolang mogelijk mee te laten gaan (30/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij de ene staan ze netjes gestapeld in de kast, bij de ander is het een chaotisch allegaartje waarvan de bijpassende deksels al lang verdwenen zijn. Maar weet jij welke potten en pannen echt onmisbaar zijn, waarvoor je best een kleef- en antikleefpan gebruikt en hoe je ze het best onderhoudt? Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette - De Vijvers (**) deelt 9 praktische tips om je pannen langer in leven te houden. “Je steelpannen hang je best omhoog.” [naar artikel]


14. Kempense sterrenchef Thijs Vervloet kookt tijdens Olympische Spelen in Parijs voor ons land: “Dit voelt als thuiskomen” (17/04/2024 - Gazet van Antwerpen)

Topchef Thijs Vervloet (34) is het gewoon om af en toe een ringetje te gebruiken in de keuken. Maar zijn volgende uitdaging wordt er eentje met de olympische ringen op de achtergrond. De Westelse sterrenchef is één van de drie Belgen die achter het fornuis zal staan in het Lotto Belgium House in hartje Parijs, tijdens de Olympische Spelen. [naar artikel]


15. SLIM IN DE KEUKEN. “Zelfs een korrel zout is al genoeg om de bodem van je antikleefpan te beschadigen”: topchef geeft advies (24/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Bij de ene staan ze netjes gestapeld in de kast, bij de ander is het een chaotisch allegaartje waarvan de bijpassende deksels al lang zijn verdwenen. Maar weet jij welke potten en pannen echt onmisbaar zijn, waarvoor je best een kleef- en antikleefpan gebruikt en hoe je ze het best onderhoudt? Tijd voor een kritische blik op je kookgerei met Thijs Vervloet, chef van sterrenrestaurant Colette – De Vijvers in Averbode. [naar artikel]


16. DE GROTE TEST. Sterrenchef test 13 keer sojasaus uit de supermarkt: huismerk van 1 euro blijkt op één na beste (17/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette proefde 13 soorten sojasaus en zette daarmee zijn nieren onder druk. “Merendeel is véél te zout, met hier en daar een frisse toets en wat meer diepgang.” [naar artikel]


17. DE GROTE TEST. Sterrenchef test dertien keer sojasaus uit de supermarkt: huismerk van 1 euro blijkt op één na beste (17/06/2023 - Gazet van Antwerpen)

Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette proefde dertien soorten sojasaus en zette daarmee zijn nieren onder druk. “Merendeel is véél te zout, met hier en daar een frisse toets en wat meer diepgang.” [naar artikel]


18. Dit is de nieuwe Kempense tandem van tweesterrenzaak Colette: “Ambitie is wat ons bindt” (03/01/2024 - Gazet van Antwerpen)

Het jaar is nog maar net begonnen, maar een van dé culinaire transfers van het jaar is nu al een feit. Topsommelier Tom Ieven (32) uit Grobbendonk ruilt het iconische Hof van Cleve in voor tweesterrenrestaurant Colette – De Vijvers in Averbode. Samen met de Westelse chef Thijs Vervloet (33) gaat hij voortaan een ambitieuze Kempense tandem vormen. “Nu is het aan de jeugd”, klinkt het. [naar artikel]


19. Hoe onderhoud je een antikleefpan? En hoe voorkom je roest? Sterrenchef deelt 9 tips om je pannen langer in topconditie te houden (30/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij de ene staan ze netjes gestapeld in de kast, bij de ander is het een chaotisch allegaartje waarvan de bijpassende deksels al lang verdwenen zijn. Maar weet jij welke potten en pannen echt onmisbaar zijn, waarvoor je best een kleef- en antikleefpan gebruikt en hoe je ze het best onderhoudt? Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette - De Vijvers (**) deelt 9 praktische tips om je pannen langer in leven te houden. “Je steelpannen hang je best omhoog.” [naar artikel]


20. Hoe onderhoud je een antikleefpan? En hoe voorkom je roest op een pan? Sterrenchef deelt 9 tips om je pannen langer in topconditie te houden (30/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij de ene staan ze netjes gestapeld in de kast, bij de ander is het een chaotisch allegaartje waarvan de bijpassende deksels al lang verdwenen zijn. Maar weet jij welke potten en pannen echt onmisbaar zijn, waarvoor je best een kleef- en antikleefpan gebruikt en hoe je ze het best onderhoudt? Sterrenchef Thijs Vervloet van restaurant Colette - De Vijvers (**) deelt 9 praktische tips om je pannen langer in leven te houden. “Je steelpannen hang je best omhoog.” [naar artikel]


21. Delicatessenzaak van sterrenchef Thijs Vervloet opent, woensdag volgt bistro: “Culinaire hotspot voor de hele streek” (05/06/2020 - Gazet van Antwerpen)

Smaak Boetiek PAPS van de Westelse sterrenchef Thijs Vervloet en zijn zakenpartner Louis Smets is vrijdag officieel geopend. Klanten kunnen voortaan op de Markt in Berlaar terecht voor delicatessen en topproducten. De gelijknamige bistro opent woensdag. [naar artikel]


22. DE GROTE TEST. Sterrenchef Thijs Vervloet proeft diepvriespuree en deelt 0 uit aan A-merk: “Plaatsvervangende schaamte” (23/09/2023 - Gazet van Antwerpen)

Sterrenchef Thijs Vervloet proefde negen merken diepvriespuree en gaf er vier een onvoldoende. Maar er is hoop. “Met wat toevoegingen in je eigen keuken kan je van de meeste purees nog wel iets maken.” Behalve McCain, dat is een verloren zaak volgens de chef. “Hun puree kan ik echt niet linken aan de smaak van aardappelen.” [naar artikel]


23. DE GROTE TEST. Sterrenchef Thijs Vervloet vindt duurste én spotgoedkope plattekaas het lekkerst: “Prijs-kwaliteit is deze zeker in orde” (11/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Met radijsjes of met honing en granola: of je het nu hartig of zoet eet, zo’n kommetje plattekaas kan smaken. Tenminste als je het juiste merk kiest. Sterrenchef Thijs Vervloet proeft 8 keer volle plattekaas of, zoals de Nederlanders het noemen, kwark: “Als de zuren niet in balans zijn, is het smakeloos.” [naar artikel]


24. Westelse chef Thijs Vervloet kookt voor superster Simone Biles en haar Team USA: “Geen champagne of wijn, het bleef bij water” (11/10/2023 - Gazet van Antwerpen)

Tweesterrenchef Thijs Vervloet (33) is het gewoon dat er wel eens bekende namen aan zijn tafel aanschuiven. Maar afgelopen weekend knipperde hij toch ook even met zijn ogen toen de beste turnster aller tijden Simone Biles vroeg of hij iets met kreeft kon klaarmaken voor haar en de rest van Team USA. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!