Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2021
12:12 uur

Koning zet consultaties na ontslag regering-Michel verder, regering straks officieel in lopende zaken?

Het Laatste Nieuws

20/12/2018 - 06:33

Koning Filip zet zijn consultaties met de partijvoorzitters vandaag vanaf 9 uur verder. Wouter Beke (CD&V), John Crombez (sp.a), Meyrem Almaci...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Koning ontvangt ontslagnemend premier Michel, regering straks in lopende zaken? (21/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Is de regering Michel II vanaf deze namiddag officieel in lopende zaken? De kans is groot, nu de koning zijn consultaties afrond. Vanmorgen kwam...
  [naar artikel]
 2. Ontslagnemend premier Michel opnieuw vertrokken bij de koning, regering straks in lopende zaken? (21/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Is de regering Michel II vanaf deze namiddag officieel in lopende zaken? De kans is groot, nu de koning zijn consultaties afrond. Vanmorgen kwam...
  [naar artikel]
 3. Koning ontvangt Kamervoorzitter Bracke en ontslagnemend premier Michel, regering straks in lopende zaken? (21/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Is de regering Michel II vanaf deze namiddag officieel in lopende zaken? De kans is groot, nu de koning zijn consultaties afrond. Vanmorgen kwam...
  [naar artikel]
 4. Koning Filip aanvaardt ontslag regering-Michel, regering in lopende zaken (21/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft het ontslag van de regering-Michel aanvaard. Vanmorgen rondde de koning zijn consultaties af met PVDA-voorzitter Peter Mertens...
  [naar artikel]
 5. Koning ontvangt Kamervoorzitter Bracke en ontslagnemend premier Michel, regering straks in lopende zaken? (21/12/2018 - De Morgen)
  Is de regering Michel II vanaf deze namiddag officieel in lopende zaken? De kans is groot, nu de koning zijn consultaties afrond. Vanmorgen kwam PVDA-voorzitter Peter Mertens als laatste aan partijvoorzitter uit het rijtje aan de beurt. Later deze voormiddag volgen nog Kamervoorzitter Siegfried Bracke en uiteindelijk premier Charles Michel zelf.
  [naar artikel]
 6. Koning aanvaardt het ontslag van Michel II, regering gaat in lopende zaken (21/12/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip heeft het ontslag van de regering aanvaard. En daarmee komt er officieel een einde aan Michel II. De regering gaat nu in lopende zaken. Dat heeft VRT NWS vernomen. Dat betekent evenwel niet meteen dat er per se vervroegde verkiezingen komen. 
  [naar artikel]
 7. Koning aanvaardt ontslag regering-Michel (21/12/2018 - De Tijd)
  12:11 Koning Filip heeft aan premier Charles Michel laten weten dat hij het ontslag van diens regering aanvaardt. De regering gaat nu dus officieel in lopende zaken, maar dat betekent niet dat er meteen ver...
  [naar artikel]
 8. Michel dient ontslag regering in: wat nu? (18/12/2018 - Knack)
  Politicoloog Carl Devos verwacht dat de federale regering, nu premier Charles Michel (MR) het ontslag indient bij de koning, in lopende zaken verder zal gaan tot aan de geplande verkiezingen van 26 mei.
  [naar artikel]
 9. Koning start consultaties met Benoît Lutgen en Gwendolyn Rutten (19/12/2018 - Knack)
  Premier Michel heeft het ontslag van zijn regering ingediend. De koning neemt het ontslag in beraad. De hamvraag is of we naar vervroegde verkiezingen gaan, of dat de federale verkiezingen gewoon eind mei geprogrammeerd blijven en er intussen een regering in lopende zaken blijft zitten.
  [naar artikel]
 10. Wat kan een regering in lopende zaken nog doen? (19/12/2018 - De Morgen)
  Nadat premier Michel het ontslag van zijn regering aanbood aan de koning, is een regering in lopende zaken tot de federale verkiezingen van 26 mei voorlopig de meest realistische optie. Maar welke macht heeft zo’n regering nog?
  [naar artikel]
 11. 1 jaar lopende zaken: de regering aan de leiband van het parlement (17/12/2019 - VRT NWS)
  De federale regering is nu bijna een jaar in lopende zaken. Charles Michel (MR) vroeg op 18 december 2018 aan koning Filip het ontslag van zijn regering, nadat de N-VA uit de meerderheid was gestapt wegens het VN-migratiepact. Maar wat kan een regering in “lopende zaken” doen? Wetstraatwatcher Ivan De Vadder legt het nog eens helder uit.
  [naar artikel]
 12. Wat mag een regering ‘in lopende zaken’ nog doen? (19/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat premier Michel het ontslag van zijn regering aanbood aan de koning, is een regering in lopende zaken tot de federale verkiezingen van 26 mei...
  [naar artikel]
 13. Koning Filip aanvaardt ontslag regering-Michel, regering in lopende zaken tot verkiezingen in mei 2019 (21/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft het ontslag van de regering-Michel aanvaard en de regering belast met de lopende zaken tot aan de verkiezingen in mei 2019. De...
  [naar artikel]
 14. Na de val van de regering-Michel II: hoe gaat het nu verder? (19/12/2018 - VRT NWS)
  Premier Michel heeft gisteravond aan koning Filip het ontslag van zijn regering aangeboden. Maar de koning heeft dat nog niet aanvaard, hij houdt het voorlopig in beraad. Later vandaag start hij gesprekken op met de verschillende partijvoorzitters. Hoe moet het nu verder? Algemeen wordt verwacht dat er een regering in lopende zaken komt en dat we niet naar vervroegde verkiezingen gaan. 
  [naar artikel]
 15. Koning zet consultaties na ontslag regering-Michel ook morgen nog verder (20/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip zet zijn consultaties met de partijvoorzitters vandaag sinds 9 uur verder. Wouter Beke (CD&V), John Crombez (sp.a), Meyrem Almaci...
  [naar artikel]
 16. Koning aanvaardt ontslag Michel: regering gaat in lopende zaken (21/12/2018 - Knack)
  Het paleis aanvaardt het ontslag van de regering-Michel en belast haar met de afhandeling van de lopende zaken.
  [naar artikel]
 17. Koning zet consultaties donderdag verder (19/12/2018 - Knack)
  Koning Filip houdt het ontslag van premier Charles Michel (MR) voorlopig in beraad en nodigt de partijvoorzitters uit voor een consultatieronde. De hamvraag is of we naar vervroegde verkiezingen gaan, of dat de federale verkiezingen gewoon eind mei geprogrammeerd blijven en er intussen een regering in lopende zaken blijft zitten.
  [naar artikel]
 18. Herlees: koning zet consultaties donderdag verder (19/12/2018 - Knack)
  Koning Filip houdt het ontslag van premier Charles Michel (MR) voorlopig in beraad en nodigt de partijvoorzitters uit voor een consultatieronde. De hamvraag is of we naar vervroegde verkiezingen gaan, of dat de federale verkiezingen gewoon eind mei geprogrammeerd blijven en er intussen een regering in lopende zaken blijft zitten.
  [naar artikel]
 19. Koning benoemt Sophie Wilmès (MR) tot premier van regering in lopende zaken (27/10/2019 - Metro)
  Koning Filip heeft deze namiddag Sophie Wilmès benoemd tot premier van de federale regering in lopende zaken. De 44-jarige Wilmès is nu dus ook officieel de eerste vrouwelijke eerste minister van België. “Minister Sophie Wilmès werd door Zijne Majesteit de Koning vandaag in audiëntie ontvangen in het Paleis van Brussel. De Koning benoemde haar tot Eerste Minister. De Eerste Minister heeft het ontslag van de regering bevestigd. De Koning heeft de Eerste Minister belast met de verderzetting van de afhandeling van de lopende zaken”, zo meldt het paleis vandaag in een persmededeling. Gisteren had het kernkabinet beslist dat Wilmès haar partijgenoot Michel zal vervangen als premier in lopende zaken. Een wissel aan de top van de ontslagnemende regering drong zich op omdat Michel op 1 december voorzitter van de Europese Raad wordt. Wilmès was de voorbije vier jaar minister van Begroting in de regering van premier Charles Michel. Na het vertrek van de N-VA uit de regering kreeg de liberale uit Sint-Genesius-Rode er ook de bevoegdheden Ambtenarenzaken en Wetenschapsbeleid bij. De bevoegdheden van Wilmès worden overgenomen door Kamerfractieleider David Clarinval. De liberaal uit Namen legde vandaag op het paleis de eed af. bron: Belga Het bericht Koning benoemt Sophie Wilmès (MR) tot premier van regering in lopende zaken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Koning ziet morgen ook premier Michel en Kamervoorzitter Bracke (20/12/2018 - Metro)
  In het kader van de consultaties na het ontslag van de regering ziet koning Filip morgen ook Kamervoorzitter Siegfried Bracke en premier Charles Michel. Eerder raakte bekend dat PVDA-voorzitter Peter Mertens morgen op het paleis wordt verwacht. Mertens gaat om 9 uur naar de koning. Een uur later is het de beurt aan Kamervoorzitter Bracke. Om 11.15 uur gaat premier Michel naar het paleis. Koning Filip houdt het ontslag van de regering in beraad. Verwacht wordt dat de koning morgen laat weten of hij het ontslag aanvaardt. Als dat gebeurt, gaat de regering in lopende zaken. bron: Belga Het bericht Koning ziet morgen ook premier Michel en Kamervoorzitter Bracke verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Koning aanvaardt ontslag regering en belast haar lopende zaken af te handelen (21/12/2018 - Metro)
  Koning Filip heeft het ontslag van de regering aanvaard en heeft haar belast met de afhandeling van de lopende zaken. Hij vraagt de politieke verantwoordelijken een gepast antwoord te bieden op de economische, budgettaire en internationale uitdagingen, en om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de bevolking op onder meer sociaal en milieuvlak. Later meer. bron: Belga Het bericht Koning aanvaardt ontslag regering en belast haar lopende zaken af te handelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. LIVE - Gaat de regering vandaag officieel in lopende zaken? (20/12/2018 - De Morgen)
  Terwijl koning Filip bezig is aan dag twee van zijn consultaties, gaan voormalig minister van Financiën Van Overtveldt (N-VA) en zijn opvolger De Croo (Open Vld) in de clinch over de begroting. Gaat onze regering vandaag officieel in lopende zaken? En wat wordt er vandaag gezegd in het begrotingsdebat? Volg het hier live.
  [naar artikel]
 23. Live - Koning houdt ontslag Michel II in beraad, wat nu? (19/12/2018 - De Morgen)
  Premier Charles Michel heeft het ontslag van zijn regering aangeboden aan de koning, die het voorlopig in beraad houdt. Daarmee komt een einde aan 10 dagen regering-Michel II. De koning begint vandaag consultaties met de verschillende partijvoorzitters. Volg het hier op de voet.
  [naar artikel]
 24. Parlement gaat weer aan de slag, maar heeft dat de komende maanden zin? “Veel moeten we niet verwachten” (06/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Toen Charles Michel op 18 december het ontslag van zijn federale regering ging indienen bij koning Filip, was die al enige tijd op sterven na dood. De koning aanvaardde het ontslag en belastte Michel en de zijnen nog met lopende zaken, om het land niet volledig te laten stilvallen. Maar heeft het nog zin dat de regering van lopende zaken maandag weer in gang schiet of is het vergeefse moeite met de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen van 26 mei in het vooruitzicht?
  [naar artikel]
 25. Koning Filip aanvaardt ontslag van regering-Michel (21/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip aanvaardt het ontslag van de regering-Michel en belast haar met de afhandeling van de lopende zaken.
  [naar artikel]
 26. Bart De Wever ontvangen door de koning (19/12/2018 - Knack)
  Premier Michel heeft het ontslag van zijn regering ingediend. De koning neemt het ontslag in beraad. De hamvraag is of we naar vervroegde verkiezingen gaan, of dat de federale verkiezingen gewoon eind mei geprogrammeerd blijven en er intussen een regering in lopende zaken blijft zitten.
  [naar artikel]
 27. De aankoop van F35’s opschorten of geld uitdelen voor Music for Life, kan de regering dat nog allemaal doen? (19/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Normaal aanvaardt de koning een dezer het ontslag van de regering. Van dan af gaat die in lopende zaken. En als we de partijvoorzitters mogen geloven, komen er ook geen vervroegde verkiezingen. Dat zijn dus vijf maanden van lopende zaken. Maar wat kan zo’n regering van lopende zaken eigenlijk nog doen? Waarin ligt het verschil met een ‘gewone’ regering? En dreigen belangrijke dossiers als de nakende Brexit helemaal vast te lopen?
  [naar artikel]
 28. De aankoop van F35’s opschorten of geld uitdelen voor Music for Life, kan de regering dat nog allemaal doen? (19/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Normaal aanvaardt de koning een dezer het ontslag van de regering. Van dan af gaat die in lopende zaken. En als we de partijvoorzitters mogen geloven, komen er ook geen vervroegde verkiezingen. Dat zijn dus vijf maanden van lopende zaken. Maar wat kan zo’n regering van lopende zaken eigenlijk nog doen? Waarin ligt het verschil met een ‘gewone’ regering? En dreigen belangrijke dossiers als de nakende Brexit helemaal vast te lopen?
  [naar artikel]
 29. Koning Filip aanvaardt ontslag van regering-Michel, De Wever betreurt dat er geen vervroegde verkiezingen komen (21/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip heeft het ontslag van de regering aanvaard en heeft haar belast met de afhandeling van de lopende zaken. Dat meldt het Paleis vrijdag nadat onze vorst zijn consultaties heeft afgerond. N-VA-voorzitter Bart De Wever betreurt dat er geen vervroegde verkiezingen komen. “We zullen nu moeten zorgen dat het land bestuurbaar blijft. Ik ga me constructief opstellen.”
  [naar artikel]
 30. N-VA en PS gaan na de middag langs bij de koning (19/12/2018 - Knack)
  Premier Michel heeft het ontslag van zijn regering ingediend. De koning neemt het ontslag in beraad. De hamvraag is of we naar vervroegde verkiezingen gaan, of dat de federale verkiezingen gewoon eind mei geprogrammeerd blijven en er intussen een regering in lopende zaken blijft zitten.
  [naar artikel]
 31. De Brexit onderhandelen of geld uitdelen voor Music for Life, kan de regering dat nog allemaal doen? (19/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Normaal aanvaardt de koning een dezer het ontslag van de regering. Van dan af gaat die in lopende zaken. En als we de partijvoorzitters mogen geloven, komen er ook geen vervroegde verkiezingen. Dat zijn dus vijf maanden van lopende zaken. Maar wat kan zo’n regering van lopende zaken eigenlijk nog doen? Waarin ligt het verschil met een ‘gewone’ regering? En dreigen belangrijke dossiers als de nakende Brexit helemaal vast te lopen?
  [naar artikel]
 32. Koning Filip vat deze namiddag consultaties aan (27/05/2019 - Metro)
  Koning Filip vat deze namiddag de consultaties met de partijvoorzitters aan. Dat meldt het Koninklijk Paleis. Het staatshoofd moet het initiatief nemen voor de federale regeringsvorming. Om 11.30 uur nodigde koning Filip premier Charles Michel (MR) al uit voor een audiëntie in het Koninklijk Paleis van Brussel. “De Koning heeft de regering belast met de verdere afhandeling van de lopende zaken”, luidt het. bron: Belga Het bericht Koning Filip vat deze namiddag consultaties aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Lopende zaken, voorlopige twaalfden, Atomaschriftjes, artikel 195 … Wat betekent al dat ‘Wetstratees’ eigenlijk? (20/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  We zitten aan dag drie van de regeringscrisis en er staat vandaag weer heel wat op het programma. De koning zet zijn consultaties met de partijvoorzitters verder en moet nadien beslissen of hij het ontslag van de regering aanvaardt. Dan krijgen we een regering ‘in lopende zaken’. Die kan dan aanblijven tot aan de verkiezingen op 26 mei, of tot eventuele ‘vervroegde verkiezingen’. Deze namiddag wordt er in het parlement ook nog gestemd over de zogenaamde ‘voorlopige twaalfden’. En ondertussen hoopt N-VA in dat parlement alsnog een meerderheid te vinden voor ‘de herziening van artikel 195’. Maar wat betekent dat eigenlijk allemaal?
  [naar artikel]
 34. Koning Filip aanvaardt ontslag van regering-Michel (21/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip heeft het ontslag van de regering aanvaard en heeft haar belast met de afhandeling van de lopende zaken. Hij vraagt de politieke verantwoordelijken een gepast antwoord te bieden op de economische, budgettaire en internationale uitdagingen, en om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de bevolking op onder meer sociaal en milieuvlak.
  [naar artikel]
 35. Koning houdt ontslag regering-Michel in beraad (18/12/2018 - Metro)
  Koning Filip houdt het ontslag van de regering-Michel in beraad. Dat meldt het koninklijk paleis op Twitter. “Eerste Minister @CharlesMichel werd in audiëntie ontvangen in #KasteelLaken om het ontslag van de regering aan te bieden”, schrijven de diensten van de koning. “De Koning houdt zijn beslissing in beraad.” bron: Belga Het bericht Koning houdt ontslag regering-Michel in beraad verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Koning Filip zet consultaties met partijvoorzitters verder: Meyrem Almaci (Groen) bijt de spits af (20/12/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip zet zijn consultaties met de partijvoorzitters verder na het ontslag van de regering-Michel. Om 9 uur komt Groen-voorzitter Meyrem Almaci op de koffie. Later volgen Ecolo, SP.A, CD&V en MR.
  [naar artikel]
 37. Wat staat Michel de komende dagen te wachten? (18/12/2018 - De Standaard)
  Premier Michel mag dan wel naar de koning trekken om het ontslag van de regering in te dienen, zijn lot blijft nog enkele dagen onduidelijk. Het zou kunnen dat we donderdag al een beslissing krijgen over nieuwe verkiezingen, maar het kan evengoed dat Michel II als regering in lopende zaken doorgaat tot aan de al geplande verkiezingen van eind mei.
  [naar artikel]
 38. Kamerfracties vergaderen dinsdag over koers regering in lopende zaken (07/01/2019 - Knack)
  De verschillende Kamerfracties proberen dinsdagmiddag de violen te stemmen over de organisatie van de werkzaamheden in het parlement, na het ontslag van de regering-Michel en de periode van lopende zaken.
  [naar artikel]
 39. Wordt ons land nu niet meer bestuurd? Wat betekent "lopende zaken"? (19/12/2018 - VRT NWS)
  Sinds de premier gisteren het ontslag van de regering vroeg bij de koning, is onze regering in "lopende zaken". Wat kan een regering in lopende zaken doen en wordt ons land nu wel nog bestuurd? 
  [naar artikel]
 40. Consultaties koning gaan tweede dag in (19/12/2018 - Metro)
  PS-voorzitter Elio Di Rupo was gisteren de laatste partijvoorzitter die op audiëntie ging bij de koning. Vandaag zijn CD&V, sp.a, Groen, Ecolo en MR aan de beurt. De meeste partijvoorzitters tonen zich geen voorstander van vervroegde verkiezingen, zo bleek al voor aanvang van de consultaties. Terwijl koning Filip (foto links) het ontslag van de regering-Michel nog in beraad houdt, komen alle partijvoorzitters op audiëntie. Gisteren waren dat Benoît Lutgen (cdH), Gwendolyn Rutten (Open Vld), Bart De Wever (N-VA) en Elio Di Rupo (PS, rechts). De koning gaat vandaag voort met zijn consultatieronde. Groen-voorzitster Meyrem Almaci, Zakia Khattabi en Jean-Marc Nollet van Ecolo, en tot slot sp.a-voorzitter John Crombez worden deze ochtend op het paleis verwacht. Vermoedelijk in de namiddag komen CD&V-voorzitter Wouter Beke en Olivier Chastel van MR nog langs. Lopende zaken De hamvraag is of we naar vervroegde verkiezingen gaan, of dat er tot aan de federale verkiezingen van eind mei een regering in lopende zaken blijft zitten. Voor vervroegde verkiezingen bestaat voorlopig weinig animo bij de voorzitters van CD&V, Open Vld, sp.a en Groen. De redenering is dat er eind mei sowieso ook Vlaamse en Europese verkiezingen op de agenda staan, die niet kunnen worden vervroegd, en dat niemand gelooft dat er tegen dan een nieuwe federale ploeg in het zadel kan zitten. De Kamercommissie Financiën heeft gisteren alvast een Financiewet goedgekeurd, een soort noodbegroting die de regering toelaat om in de eerste drie maanden van volgend jaar met voorlopige twaalfden te werken. Lees ook : Michel biedt ontslag van regering aan bij koning Het bericht Consultaties koning gaan tweede dag in verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Koning aanvaardt ontslag regering. Geen vervroegde verkiezingen. (21/12/2018 - Metro)
  Koning Filip heeft het ontslag van de regering aanvaard en heeft haar belast met de afhandeling van de lopende zaken tot aan de verkiezingen in mei 2019. Het gesprek tussen de ontslagnemende premier Michel en koning Filip duurde iets meer dan een half uur. Even later werd het nieuws rond de aanvaarding van het ontslag bekendgemaakt. De koning vraagt de politieke verantwoordelijken een “gepast antwoord te bieden op de economische, budgettaire en internationale uitdagingen, en om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de bevolking op onder meer sociaal en milieuvlak”, zo klinkt het. Pas in mei naar de stembus Het is nu ook duidelijk dat er geen vervroegde verkiezingen komen. “Hij stelt vast dat er een politieke wil bestaat om het goede beheer van het land te garanderen tot de volgende verkiezingen”, aldus de persmededeling van het Paleis. Charles Michel bood afgelopen dinsdag het ontslag van zijn regering Michel II aan. Lees ook : “Als Charles Michel steun wil van N-VA, dan zal hij onze marionet zijn” (Jambon) Het bericht Koning aanvaardt ontslag regering. Geen vervroegde verkiezingen. verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. LIVE. Koning houdt ontslag regering-Michel II in beraad (18/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel heeft in de Kamer aangekondigd dat hij het ontslag van de regering indient. Eerder gaf hij nog aan verder te willen gaan met...
  [naar artikel]
 43. Respecteert Michel II de Grondwet? (09/12/2018 - De Standaard)
  Door zonder het vertrouwen van een parlementaire meerderheid verder te regeren - en geen ontslag te nemen om zo in lopende zaken te gaan, begeeft de regering-Michel II zich op grondwettelijk glad ijs.
  [naar artikel]
 44. Respecteert Michel II de Grondwet? (09/12/2018 - De Standaard)
  Door zonder het vertrouwen van een parlementaire meerderheid verder te regeren - en geen ontslag te nemen om zo in lopende zaken te gaan, begeeft de regering-Michel II zich op grondwettelijk glad ijs.
  [naar artikel]
 45. De Block op Asiel & Migratie, De Crem doet Binnenlandse Zaken in Michel II (09/12/2018 - De Standaard)
  Premier Michel is zondag langsgeweest bij de koning om het ontslag van de N-VA-ministers af te handelen. Zo vervelt de Zweedse regering-Michel I naar de oranje-blauwe (minderheids)regering-Michel II.
  [naar artikel]
 46. Calvo: “Naar regering van lopende zaken en parlement van belangrijke zaken” (18/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo hoopt dat het ontslag van de regering “een nieuw begin” kan zijn. “We hopen dat de regering nu snel een regering van lopende zaken kan worden, en het parlement een parlement van belangrijke zaken. Dat is iets waar we al een tijdje op aandringen.”
  [naar artikel]
 47. Koning spreekt met partijvoorzitters na ontslag regering-Michel (19/12/2018 - Knack)
  Premier Michel heeft het ontslag van zijn regering ingediend. Hij bood de oppositie in de Kamer een uitgestoken hand, maar de voorstellen bleven te vaag voor de socialisten en de groenen. De koning neemt het ontslag in beraad.
  [naar artikel]
 48. LIVE. Charles Michel aangekomen bij de Koning om het ontslag van de regering aan te bieden (18/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel heeft in de Kamer aangekondigd dat hij het ontslag van de regering indient. Eerder gaf hij nog aan verder te willen gaan met...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.