Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 August 2020
23:38 uur

Knappe stop-motionfilm ‘Ce magnifique gâteau!’ bekijkt ons koloniale verleden door vervormde spiegel

De Morgen

21/12/2018 - 08:02

Wanneer een film van 44 minuten een volwaardige bioscooprelease krijgt, dan weet je dat hij wel heel bijzonder moet zijn. Ce magnifique gâteau! is een harige stop-motionfilm die duistere, surrealistische poëzie perst uit ons koloniale verleden. Alsof David Lynch met de poppen speelt.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Animatiefilm van Belgisch koppel gaat naar Cannes: "Ja, we hielden regelmatig vergaderingen in bed" (07/05/2018 - De Morgen)
  Het opgefokte stressmannetje van De Lijn mag dan hun bekendste creatie zijn, zelf beschikken animatiefilmers Emma De Swaef en Marc James Roels over engelengeduld. Meer dan zes jaar lang werkten ze dag in dag uit aan hun middellange stop-motionfilm Ce magnifique gâteau! Die gaat binnenkort in wereldpremière op het filmfestival van Cannes, dat vandaag zijn deuren opent.
  [naar artikel]
 2. Deze tovenaars blazen stopmotionpoppen leven in met ‘Ce gâteau magnifique!’ (21/12/2018 - De Morgen)
  Toen Ce gâteau magnifique! in mei in première ging in Cannes, was het zes jaar geleden dat Emma De Swaef en Marc James Roels hun bejubelde kortfilm Oh Willy... uitbrachten. De verwachtingen waren hooggespannen, want niets is angstaanjagender dan die moeilijke tweede. Gelukkig slaagden ze er opnieuw in om een internationaal publiek te verbazen. Net als bij Oh Willy... werkte het regisseursduo samen met het Mechelse animatie- en productiehuis Beast Animation.
  [naar artikel]
 3. Animatiefilm ‘Ce Magnifique Gâteau !’ van Gents regisseursduo genomineerd voor Annie Awards (03/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Ce Magnifique Gâteau !’, de middellange animatiefilm van Emma de Swaef en Marc James Roels is genomineerd voor een prestigieuze Annie Award. Dit...
  [naar artikel]
 4. Belgische animatiefilm wint hoofdprijs in Ottawa (30/09/2018 - Metro)
  De poppenfilm “Ce magnifique gâteau!” van het Vlaamse duo Emma De Swaef en Marc James Roels is dit weekend op het animatiefilmfestival van Ottawa in Canada onderscheiden met de Grand Prize in de categorie features (lange films). Het Ottawa International Animation Festival (OIAF) geldt als het belangrijkste animatiefilmfestival in Noord-Amerika. “Ce magnifique gâteau!” ging op 14 mei in première in de nevensectie Quinzaine des réalisateurs van het festival van Cannes. Op het gereputeerde animatiefilmfestival van Zagreb kreeg het werk al de Grote Prijs voor de Beste Film en in Vila do Conde (Portugal) de publieksprijs. Deze middellange prent (44 minuten) mengt geschiedenis en dromerij. Het verhaal speelt in koloniaal Afrika in de late 19e eeuw, en vertelt de in elkaar vloeiende verhalen van vijf verschillende personages. Deze Belgisch-Frans-Nederlandse coproductie werd opgenomen in de stop-motionstudio van Beast Animation in Mechelen. Emma De Swaef en Marc James Roels maakten eerder de internationaal bekroonde korte poppenfilm “Oh Willy…” (2012). Net zoals in dat werk zijn de personages in “Ce magnifique gâteau!” gemaakt uit zachte materialen als wol en vilt, meteen het handelsmerk van de makers. bron: Belga Het bericht Belgische animatiefilm wint hoofdprijs in Ottawa verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Vlaamse poppen vieren feest in Cannes (14/05/2018 - VRT NWS)
  Vlaanderen boven in Cannes dit jaar. De ploeg van “Girl” is nog altijd aan het bekomen van de ovaties en superlatieven van de verzamelde wereldpers. Vanavond gaan we op dat élan verder op het vijftigste verjaardagsfeest van de Quinzaine des Réalisateurs. Daar gaat de Vlaamse stop motion-film “Ce magnifique gâteau” in wereldpremière.
  [naar artikel]
 6. Belgische animatiefilm wint prijs in Ottawa (30/09/2018 - De Tijd)
  21:22 'Ce magnifique gâteau!' van het Vlaamse duo Emma De Swaef en Marc James Roels is op het animatiefilmfestival van Ottawa in Canada onderscheiden met de Grand Prize in de categorie lange films. Het Otta...
  [naar artikel]
 7. Cannes 2018 – Vlaamse animatiefilm zeer goed ontvangen in Cannes (14/05/2018 - Metro)
  De Vlaamse animatiefilm “Ce Magnifique Gâteau!” van Emma De Swaef en Marc James Roels is maandagavond uitstekend ontvangen tijdens een wel heel bijzondere avond. Er werd het veertigjarige bestaan van de ‘Quinzaine des Réalisateurs’ in Cannes gevierd. De middellange animatiefilm fungeerde daarbij als kers op de taart. In vijf sfeervolle, zeer apart getekende tableaus schetst het Gentse duo -de makers van de veel gelauwerde korte animatiefilm “Oh Willy” in 2011- het Belgische kolonialisme op het einde van de 19de eeuw, toen Leopold I luidop begon te dromen van een kolonie op het Afrikaanse continent. In hun middellange stop-motion animatiefilm voeren De Swaef en Roels een vijftal personages op: koning Leopold I, een pygmee in een luxehotel, een failliete, uitgeweken West-Vlaamse middenstander, een verdwaalde drager en een jonge deserteur. Voor de film begon, had Emma De Swaef het over een “onmogelijke film die ze toch maar hadden afgemaakt”. Voor de opnames bracht het tweetal acht maanden door in de animatiestudio van Beast Animation, de Vlaamse hoofdproducent van de film. “Ce Magnifique Gâteau!” duurt vierenveertig minuten – er is ook een versie van achtentwintig minuten. Het is de bedoeling dat de film in België wordt uitgebracht in de loop van het jaar, aangevuld met enkele andere animatiefilms tot een volwaardig bioscoopprogramma. bron: Belga Het bericht Cannes 2018 – Vlaamse animatiefilm zeer goed ontvangen in Cannes verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Na de commotie in Amerika: moeten standbeelden uit het koloniale verleden ook in Antwerpen verdwijnen? (16/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De gebeurtenissen in het Amerikaanse Charlottesville zetten de discussie ook bij ons weer op scherp: mogen standbeelden die herinneren aan ons koloniale verleden ons straatbeeld nog wel (ont)sieren? Volgens Afrika-specialist Filip Reyntjens heeft het geen zin de donkere kanten van onze geschiedenis weg te moffelen.
  [naar artikel]
 9. Motie goedgekeurd om Koloniale Veteranensquare in Anderlecht te duiden (29/09/2017 - Metro)
  Op de gemeenteraad van Anderlecht is een motie van de fractie Ecolo-Groen om meer duiding te geven bij de Koloniale Veteranensquare donderdagavond aanvaard. Met de motie willen de groenen breken met de gruwel van het koloniale verleden door de context beter te schetsen. In de motie stelt Ecolo-Groen dat het koloniale verleden van België, waarbij vele Congolezen, Rwandezen en Burundezen getroffen werden, vandaag nog altijd geraakt worden door eerbetonen als het Koloniale Veteranensquare, de Sergeant de Bruynestraat of de gedenksteen aan het stadhuis. Het herdopen van het plein is niet nodig, maar er moet wel duiding komen, vinden de groenen en ook de leden van het collectief ‘Mémoire coloniale’. “Door het plein te herdopen gaan we het verleden niet uitwissen, maar we kunnen wel context en duiding geven aan wat er werkelijk gebeurd is”, aldus Kalvin Soiresse Njall van het collectief. Om dat te doen wordt er nu een werkgroep opgericht onder leiding van schepen van Internationale Solidariteit Sofia Bennani. De werkgroep zal verschillende politieke groepen betrekken om zo tot een geschikte context te komen rond de verwijzingen naar het koloniale verleden. De resultaten van deze werkgroep zullen in januari 2018 aan de gemeenteraad van Anderlecht worden voorgesteld. bron: Belga
  [naar artikel]
 10. Van baron tot pater: het koloniale verleden blijft zichtbaar in het straatbeeld (18/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  We staan er niet altijd even lang bij stil, maar verschillende plekken in onze stad verwijzen nog naar het koloniale verleden van België. Denk maar aan het ‘Entrepot du Congo’ of het standbeeld van Pater De Deken in Wilrijk. Uw krant zorgt voor een overzicht.
  [naar artikel]
 11. Is onze onwetendheid over ons koloniale verleden de schuld van het onderwijs? (09/05/2018 - Knack)
  We weten weinig over ons koloniale verleden. Is dat de schuld van het onderwijs?
  [naar artikel]
 12. “Te weinig aandacht voor ons koloniale verleden in ons onderwijs” (22/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  “De koloniale geschiedenis van België ontbreekt te vaak in de nationale verhalen die op school worden onderwezen. We zullen in de toekomst niet zonder een publiek collectief debat kunnen over het gedeelde verleden.” Dat schrijven de onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de universiteiten van Luik (ULg) en Louvain-la-Neuve (UCL) in het besluit van hun studie “Burgers met Afrikaanse roots: een portret van Congolese, Rwandese en Burundese Belgen”.
  [naar artikel]
 13. “Te weinig aandacht voor ons koloniale verleden in ons onderwijs” (22/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  “De koloniale geschiedenis van België ontbreekt te vaak in de nationale verhalen die op school worden onderwezen. We zullen in de toekomst niet zonder een publiek collectief debat kunnen over het gedeelde verleden.” Dat schrijven de onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de universiteiten van Luik (ULg) en Louvain-la-Neuve (UCL) in het besluit van hun studie “Burgers met Afrikaanse roots: een portret van Congolese, Rwandese en Burundese Belgen”.
  [naar artikel]
 14. Nieuw infobord bij omstreden standbeeld van Leopold II in Oostende (11/09/2016 - De Redactie)
  Het standbeeld is omstreden door het koloniale verleden van de vorst en was in het verleden meermaals het doelwit van activisten. Het nieuwe bord verwijst naar die controverse.
  [naar artikel]
 15. Schaap redt alien (17/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Na het floppen van ‘Early Man’ slaat de Britse studio Aardman Animations terug met een tweede stop-motionfilm rond het slimme schaapje Shaun. ‘Het Ruimteschaap’ brengt grappige familiecinema met dialogen die bestaan uit euhhhhh, waaaah, mèèèèè en grrrrr.
  [naar artikel]
 16. De hele Belgische samenleving moet excuses aanbieden voor het koloniale verleden in Congo  (18/02/2019 - VRT NWS)
  Een onlangs verschenen rapport van een VN-expertencommissie raadt de Belgische samenleving aan om in het reine te komen met het koloniale verleden. Volgens docent Frank Gerits kunnen we niet alleen naar koning Leopold II kijken als we het debat over onze excuses voeren: "Officiële excuses zijn belangrijk omdat ze ons in staat stellen om kritisch te reflecteren over de ideeën die wij, zowel Afrikaanse als niet-Afrikaanse Belgen hebben meegekregen als kind." 
  [naar artikel]
 17. 'Het is aan de koning om België in het reine te brengen met zijn koloniale verleden.' (15/02/2019 - De Standaard)
  Een werkgroep van de Verenigde Naties wil dat ons land zich excuseert voor zijn verleden in Congo. Maar zijn excuses wel genoeg? En wie moet die dan maken?
  [naar artikel]
 18. Michel verbaasd over “vreemde” samenvatting van VN-experts over Belgisch koloniaal verleden (12/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Charles Michel wil nagaan of de samenvatting van de expertengroep van de Verenigde Naties over het koloniale verleden van België in...
  [naar artikel]
 19. 'Binnen spelen, buiten spelen van 1900 tot nu' (23/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Niets is zo tijdloos en universeel als spelen en speelgoed. Het brengt nostalgie naar boven bij de volwassene, geeft zin om te spelen bij de kinderen en doet ons leren. Speelgoed houdt ons een spiegel voor van de grote wereld. Een spiegel naar het verleden en een spiegel naar onze eigen tijd. De bib organiseert in samenwerking met vtbKultuur en het Speelgoedmuseum van Mechelen een expo over de geschiedenis van het speelgoed.
  [naar artikel]
 20. Koloniale herinneringen in straatbeeld onder vuur: “Doorn in het oog van veel Afrikanen in dit land” (17/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De gebeurtenissen in het Amerikaanse Charlottesville zetten de discussie ook bij ons weer op scherp: mogen standbeelden die herinneren aan ons koloniale verleden ons straatbeeld nog wel (ont)sieren? In het bijzonder wordt gedacht aan de periode toen koning Leopold II ‘Congo Vrijstaat’ als zijn persoonlijk bezit leidde. Stampmedia trok met deze vraag naar jongeren met Congolese roots.
  [naar artikel]
 21. De spiegel van de handelaar in bedrukt papier (05/04/2019 - De Morgen)
  Over riooljournalistiek wordt per land verschillend gedacht. Dijkgraaf, die zelf ooit meewerkte aan een politiek roddelblad en niet onomstreden, bekijkt de Leterme-Story door een Nederlandse bril.
  [naar artikel]
 22. Michel: ‘Samenvatting VN-rapport over koloniaal verleden is heel vreemd’ (12/02/2019 - De Standaard)
  Premier Charles Michel is verbaasd over de samenvatting die de expertengroep van de Verenigde Naties (VN) maandag gaf van het rapport over het koloniale verleden van België. Hij vraagt zich af of die in overeenstemming is met de toon van het rapport.
  [naar artikel]
 23. 'Historisch pardon over Congo door koning nodig' (17/02/2019 - De Tijd)
  17:56 Bart De Wever vindt dat er excuses nodig zijn over het Belgische koloniale verleden en dat de koning die moet uitspreken.
  [naar artikel]
 24. Rotterdam laat uniek onderzoek uitvoeren naar eigen koloniale verleden (25/08/2018 - De Morgen)
  Rotterdam laat het eigen verleden in de kolonies tot op de bodem uitzoeken. Uniek, volgens hoogleraar Gert Oostindie. "Het zou mooi zijn als het in Europa een trend zet."
  [naar artikel]
 25. Buste Leopold II gestolen (12/01/2018 - De Standaard)
  De buste van Leopold II in het Dudenpark in Vorst is in de nacht van woensdag op donderdag ontvreemd door een groep activisten. Ze willen daarmee de aandacht vestigen op het niet zo fraaie koloniale verleden van de vroegere koning.
  [naar artikel]
 26. Premier Michel: 'Samenvatting VN-experts over koloniaal verleden heel vreemd' (12/02/2019 - Knack)
  Premier Charles Michel wil nagaan of de samenvatting van de expertengroep van de Verenigde Naties over het koloniale verleden van België in overeenstemming is met 'de toon van het rapport'. Want de samenvatting die de eerste minister maandag hoorde, klinkt hem naar eigen zeggen 'heel vreemd' in de oren.
  [naar artikel]
 27. Waarom heeft België geen Lumumbastraat? (19/01/2017 - Apache)
  Terwijl standbeelden van Leopold II onze pleinen nog sieren, is de kennis van ons koloniale verleden bij studenten beschamend beperkt. Hoe komt dat?
  [naar artikel]
 28. Buste van ‘massamoordenaar’ Leopold II gestolen uit park (12/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het borstbeeld van koning Leopold II in het Dudenpark werd in de nacht van woensdag op donderdag van zijn sokkel gehaald. Het duurde niet lang voor de diefstal werd opgeëist door activisten die het koloniale verleden op de korrel nemen.
  [naar artikel]
 29. Moeten koloniale pronkstukken uit het verleden geen museumstukken worden? (16/08/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/UuhpNTXUaljpnxqBi-wlPLK1-sQ/diocontent/45196767/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 30. 'Het geweld dat door Nederland in Indonesië is gepleegd, was veel excessiever dan we dachten' (24/12/2017 - Knack)
  Alfred Birney reduceert het koloniale verleden van Nederland tot de slechte jeugd van zijn hoofdpersonage, vindt Fridus Steijlen, professor Molukse geschiedenis en senior onderzoeker op het terrein van postkoloniale migratie vanuit Indonesië.
  [naar artikel]
 31. Josje is niet langer blond (24/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  “Oh, ik hou ervan wanneer mijn natuurlijke haarkleur er doorkomt.” Dat schreef Josje Huisman bij een foto op Instagram Stories, waarop te zien is hoe haar blonde haren min of meer verleden tijd zijn. En, ze passeerde ook bij BV-kapper Jochen Vanhoudt voor een nieuwe pony. Mooi, maar ook best sober, als je opmerkelijke stijlkeuzes uit het verleden bekijkt.
  [naar artikel]
 32. Antropologe Bambi Ceuppens: “De witte man komt overal mee weg” (30/11/2018 - De Morgen)
  Over een week opent in Tervuren het AfricaMuseum opnieuw de deuren. Antropologe Bambi Ceuppens, die meewerkte aan de transformatie, vertelt wat we nog niet wisten over ons koloniale verleden én legt uit waarom debat over Zwarte Piet belangrijk is. “Het is een emancipatiestrijd. En dit is een fase waar we door moeten.”
  [naar artikel]
 33. [VIDEO] - Slag bij Tabora eeuw geleden markeert koloniaal keerpunt in WO I (17/09/2016 - De Redactie)
  Midden tijdens de Eerste Wereldoorlog versloeg het Belgische koloniale leger het Duitse leger op Afrikaans grondgebied. Het werd een kantelmoment in de koloniale geschiedenis.
  [naar artikel]
 34. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, hoe is het gesteld met mijn gezondheidstoestand? (17/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Living Tomorrow in Vilvoorde beschikt over een ‘Health Mirror’, een intelligente spiegel die permanent de gezondheidstoestand scant van de persoon voor de spiegel. De futuristische spiegel moet artsen de mogelijkheid geven om sneller en accuraat te handelen.
  [naar artikel]
 35. Van 'De cocu magnifique' tot 'De gehoornden' (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 36. Australisch project brengt 250 koloniale bloedbaden in kaart (27/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een historisch project in Australië, om moordpartijen op inheemsen of Aboriginals in de koloniale periode in kaart te brengen, heeft meer dan 250...
  [naar artikel]
 37. Waarom hebben zo veel judoka's bloemkooloren? (09/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Boksers krijgen een vervormde neus, skeeleraars bobbels op de voeten, volleyballers scheve vingers. Rugbyers en judoka's moeten dan weer door het
  [naar artikel]
 38. Daarom hebben zo veel judoka's bloemkooloren (09/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Boksers krijgen een vervormde neus, skeeleraars bobbels op de voeten, volleyballers scheve vingers. Rugbyers en judoka's moeten dan weer door het
  [naar artikel]
 39. Bart De Wever: 'Koning moet historisch pardon voor koloniaal verleden uitspreken' (17/02/2019 - Knack)
  N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever vindt dat een historisch pardon voor de misdaden die onder Belgische verantwoordelijkheid in Congo zijn begaan, aan de orde is en meent dat de koning dat moet uitspreken. Want als het over het koloniale verleden van ons land gaat, valt onvermijdelijk de naam van koning Leopold II, zei De Wever in De Zevende Dag op één
  [naar artikel]
 40. Bart De Wever: “Koning moet historisch pardon voor koloniaal verleden uitspreken” (17/02/2019 - De Morgen)
  N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever vindt dat een historisch pardon voor de misdaden die onder Belgische verantwoordelijkheid in Congo zijn begaan, aan de orde is en meent dat de koning dat moet uitspreken. Want als het over het koloniale verleden van ons land gaat, valt onvermijdelijk de naam van koning Leopold II, zei De Wever in De zevende dag op Eén.
  [naar artikel]
 41. Bart De Wever: “Koning moet historisch pardon voor koloniaal verleden uitspreken” (17/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever vindt dat een historisch pardon voor de misdaden die onder Belgische verantwoordelijkheid in Congo zijn begaan, aan de orde is en meent dat de koning dat moet uitspreken. Want als het over het koloniale verleden van ons land gaat, valt onvermijdelijk de naam van koning Leopold II, zei De Wever in De Zevende Dag op één.
  [naar artikel]
 42. Bart De Wever: “Koning moet historisch pardon voor koloniaal verleden uitspreken” (17/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever vindt dat een historisch pardon voor de misdaden die onder Belgische verantwoordelijkheid in Congo zijn begaan, aan de orde is en meent dat de koning dat moet uitspreken. Want als het over het koloniale verleden van ons land gaat, valt onvermijdelijk de naam van koning Leopold II, zei De Wever in De Zevende Dag op één.
  [naar artikel]
 43. 'Voor kinderen maakt het niet uit welke kleur Piet heeft' (29/11/2018 - Knack)
  De discussie rond Zwarte Piet past in een brede maatschappelijke bewustwording, vertelt Patrick Loobuyck (UAntwerpen). 'We proberen in het reine te komen met ons koloniale verleden.'
  [naar artikel]
 44. De nieuwste haartrend? Lokken zo glad als een spiegel (29/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Als je de hashtag #glasshair zoekt op Instagram, krijg je een collectie foto’s van vrouwen met een ultrastrak kapsel dat glanst als een spiegel. Deze trend werd nieuw leven ingeblazen door Chris Appleton, de kapper van Kim Kardashian.
  [naar artikel]
 45. Reizen om te leren dekoloniseren (08/02/2020 - Apache)
  ‘Het dekoloniseringsparcours’ van Lucas Catherine bevat twee reisgidsen: een letterlijke, naar de talrijke sporen van het koloniale verleden in België, maar ook een mentale gids, naar een gedekoloniseerde geschiedenis. We wandelen met Catherine door Brussel om van de koloniaal in onszelf af te geraken. ‘Het is tijd om de geschiedenis zelf te dekoloniseren. En daar
  [naar artikel]
 46. Luipaardman verbannen naar de kelder (07/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Na een opknapbeurt die maar liefst vijf jaar geduurd heeft, gaat het vernieuwde AfricaMuseum in Tervuren zondag opnieuw open. Decennialang een uitstalraam van het Belgische “beschavingswerk” in Congo, wil het museum nu met een kritische blik terugkijken op dat koloniale verleden van ons land.
  [naar artikel]
 47. Koloniale monumentenstrijd nu ook in Geraardsbergen: 'Den Olifant' zaait verdeeldheid (11/01/2017 - Knack)
  Na Oostende en Gent is ook in Geraardsbergen een koloniale beeldenstorm opgestoken. Steen des aanstoots is een trompetterende olifant die in 1949 werd onthuld als eerbetoon aan locale Congo-pioniers die 'hun leven lieten voor de beschaving'.
  [naar artikel]
 48. India schrapt oud-koloniale strafwet op homoseks (06/09/2018 - De Morgen)
  De hoogste rechtbank in India schrapt het verbod op homoseksuele contacten. Die wet stamde uit het koloniale tijdperk en bestrafte homoseks met een gevangenisstraf tot tien jaar.
  [naar artikel]
 49. Motie goedgekeurd om Koloniale Veteranensquare in Anderlecht te duiden (29/09/2017 - VRT NWS)
  Op de gemeenteraad van Anderlecht is een motie van de fractie Ecolo-Groen om meer duiding te geven bij de Koloniale Veteranensquare donderdagavond aanvaard.  
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.