De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

FT België. KV Mechelen makkelijk voorbij Tubeke - Ook Samatta verlengt contract in Genk - Beerschot Wilrijk wint ruim van Lommel en leidt opnieuw in tweede periode

Het Laatste Nieuws

22/12/2018 - 22:50

Beerschot Wilrijk heeft zaterdag op de twintigste speeldag van de Proximus League met 3-0 van Lommel SK gewonnen. Door die zege is Beerschot...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. FT België. KV Mechelen makkelijk voorbij Tubeke - Ook Samatta verlengt contract in Genk (22/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  KV Mechelen blijft leider in de tweede periode in de Proximus League. Malinwa had vanavond in het AFAS-stadion geen kind aan Tubeke en won met 3-1...
  [naar artikel]
 2. Proximus League – Beerschot Wilrijk wint ruim van Lommel en leidt opnieuw in tweede periode (23/12/2018 - Metro)
  Beerschot Wilrijk heeft zaterdag op de twintigste speeldag van de Proximus League met 3-0 van Lommel SK gewonnen. Door die zege is Beerschot Wilrijk opnieuw leider in de tweede periode, met evenveel punten als KV Mechelen. Jan Van den Bergh (12.) bracht Beerschot Wilrijk al snel op voorsprong, Tarik Tissoudali (26.) breidde uit tot 2-0. Na 33 minuten stond de eindstand al op het scorebord, Marius Noubissi maakte dan het derde en laatste doelpunt van de wedstrijd. In het periodeklassement leidt Beerschot Wilrijk met veertien punten, evenveel als KV Mechelen. Lommel is achtste en laatste met drie punten. In het algemeen klassement zijn de Mannekes tweede met 38 punten, zes minder dan Malinwa. Lommel is vijfde met 25 punten. . Bron: Belga   Het bericht Proximus League – Beerschot Wilrijk wint ruim van Lommel en leidt opnieuw in tweede periode verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Proximus League – Beerschot Wilrijk wint ruim van Lommel en leidt opnieuw in tweede periode (22/12/2018 - Metro)
  Beerschot Wilrijk heeft zaterdag op de twintigste speeldag van de Proximus League met 3-0 van Lommel SK gewonnen. Door die zege is Beerschot Wilrijk opnieuw leider in de tweede periode, met evenveel punten als KV Mechelen. Jan Van den Bergh (12.) bracht Beerschot Wilrijk al snel op voorsprong, Tarik Tissoudali (26.) breidde uit tot 2-0. Na 33 minuten stond de eindstand al op het scorebord, Marius Noubissi maakte dan het derde en laatste doelpunt van de wedstrijd. In het periodeklassement leidt Beerschot Wilrijk met veertien punten, evenveel als KV Mechelen. Lommel is achtste en laatste met drie punten. In het algemeen klassement zijn de Mannekes tweede met 38 punten, zes minder dan Malinwa. Lommel is vijfde met 25 punten. . bron: Belga Het bericht Proximus League – Beerschot Wilrijk wint ruim van Lommel en leidt opnieuw in tweede periode verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Beerschot Wilrijk wint ruim van Lommel en leidt opnieuw in tweede periode (22/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Beerschot Wilrijk heeft zaterdag op de twintigste speeldag van de Proximus League met 3-0 van Lommel SK gewonnen. Door die zege is Beerschot Wilrijk opnieuw leider in de tweede periode, met evenveel punten als KV Mechelen.
  [naar artikel]
 5. Proximus League – KV Mechelen zet Beerschot Wilrijk opnieuw onder druk met zege tegen Westerlo (02/02/2019 - Metro)
  KV Mechelen heeft zaterdagavond op de 24e speeldag in de Proximus League de punten thuisgehouden tegen Westerlo. Malinwa won met 3-0 en komt zo in de tweede periode opnieuw voorlopig alleen aan kop. Concurrent Beerschot Wilrijk speelt zondag nog op bezoek bij Tubeke. Van Damme (27.), Storm (75.) en Togui (85.) zorgden voor de Mechelse doelpunten. KVM komt in de tussenstand in de tweede periode zo op 22 punten, drie meer dan Beerschot Wilrijk. Mechelen won eerder ook al de eerste periode. Westerlo staat zesde in de tweede periode. In de algemene rangschikking zijn de Kemphanen vijfde, met evenveel punten als nummer vier Lommel, dat zo virtueel aan Play-off 2 mag deelnemen. bron: Belga Het bericht Proximus League – KV Mechelen zet Beerschot Wilrijk opnieuw onder druk met zege tegen Westerlo verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Proximus League – KV Mechelen zet Beerschot Wilrijk opnieuw onder druk met zege tegen Westerlo (03/02/2019 - Metro)
  KV Mechelen heeft zaterdagavond op de 24e speeldag in de Proximus League de punten thuisgehouden tegen Westerlo. Malinwa won met 3-0 en komt zo in de tweede periode opnieuw voorlopig alleen aan kop. Concurrent Beerschot Wilrijk speelt zondag nog op bezoek bij Tubeke. Van Damme (27.), Storm (75.) en Togui (85.) zorgden voor de Mechelse doelpunten. KVM komt in de tussenstand in de tweede periode zo op 22 punten, drie meer dan Beerschot Wilrijk. Mechelen won eerder ook al de eerste periode. Westerlo staat zesde in de tweede periode. In de algemene rangschikking zijn de Kemphanen vijfde, met evenveel punten als nummer vier Lommel, dat zo virtueel aan Play-off 2 mag deelnemen. bron: Belga   Het bericht Proximus League – KV Mechelen zet Beerschot Wilrijk opnieuw onder druk met zege tegen Westerlo verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Proximus League – Beerschot Wilrijk boekt 1-3 zege bij Tubeke (03/02/2019 - Metro)
  Beerschot Wilrijk heeft zondag een 1-3 zege geboekt bij Tubeke op de 24e speeldag in de Proximus League. Daardoor komt het opnieuw op kop in de stand van de tweede periode. Het team van Stijn Vreven kwam in de 27e minuut op voorsprong via Tissoudali. Maar vrijwel meteen kwam Tubeke langszij. Schuster zette een strafschop om. Vanzeir (55.) trapte de 1-2 binnen. Het laatste kwartier moest Tubeke met tien man afwerken. Touré kreeg een rode kaart voor een duw in het gezicht van Tissoudali. Invaller Placca legde in de 89e minuut de eindstand vast. Na tien speeldagen in de eerste periode komt Beerschot Wilrijk opnieuw aan de leiding in 1B. Het telt net als eersteperiodekampioen KV Mechelen 22 punten en een doelsaldo van +11, maar de Kielse Ratten maakten meer doelpunten (21 tegenover 20). Malinwa won zaterdag met 3-0 van Westerlo. Tubeke is derde met 14 punten. In het algemeen klassement staat Beerschot Wilrijk op de tweede plaats met 46 punten. Tubeke is zevende met 23 punten. bron: Belga Het bericht Proximus League – Beerschot Wilrijk boekt 1-3 zege bij Tubeke verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Beerschot Wilrijk komt na zege tegen Lommel opnieuw aan de leiding naast KV Mechelen (17/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het blijft ongemeen spannend in de tweede periode van de Proximus League (1B). Beerschot Wilrijk ging zondag met 0-2 winnen op het veld van SK Lommel, en komt met nog twee speeldagen te gaan naast KV Mechelen aan de leiding.
  [naar artikel]
 9. FT België. OHL zet coach Pearson aan de deur - Beerschot-Wilrijk wint bij Tubeke en blijft mee op kop (03/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Beerschot Wilrijk heeft een 1-3 zege geboekt bij Tubeke op de 24e speeldag in de Proximus League. Daardoor komt het opnieuw op kop in de stand van...
  [naar artikel]
 10. Beerschot Wilrijk komt opnieuw op kop in tweede periode na 1-3 zege bij Tubeke (03/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Beerschot Wilrijk heeft zondag een 1-3 zege geboekt bij Tubeke op de 24e speeldag in de Proximus League. Daardoor komt het opnieuw op kop in de stand van de tweede periode.
  [naar artikel]
 11. KV Mechelen dwingt Beerschot Wilrijk opnieuw tot achtervolgen na 0-3 zege op Tubeke (15/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  KV Mechelen heeft vrijdag opnieuw het maximum behaald in zijn wedstrijd, ditmaal op bezoek bij Tubeke. Op het Waals-Brabantse veld werd het 0-3 na goals van Engvall, Storm en Togui. Beerschot Wilrijk zal zondag opnieuw hetzelfde resultaat moeten halen, willen ze niet achtervolgen in de strijd om de tweede periodetitel.
  [naar artikel]
 12. Proximus League – Beerschot Wilrijk verslaat Roeselare met 2-1 (04/11/2018 - Metro)
  Op de dertiende speeldag in divisie 1B, de voorlaatste van de eerste periode, heeft Beerschot Wilrijk zaterdagavond met 2-1 gewonnen van Roeselare. Bij de rust was het 1-1. Tarik Tissoudali opende in de 19e minuut de score voor de thuisploeg, Emile Samijn hing in de 36e minuut de bordjes gelijk. In de 62e minuut hield Tom Van Hyfte de drie punten op het Kiel. Eerder op de dag won Oud-Heverlee Leuven met 4-1 van Tubeke. Zondag geeft Union Sint-Gillis Lommel partij en trekt leider KV Mechelen naar Westerlo. Met 24 punten heeft Mechelen één punt voorsprong op Union (23). Dan volgen Beerschot (21), Westerlo (19), Lommel (18), Roeselare (13), OHL (12) en Tubeke (6). . bron: Belga Het bericht Proximus League – Beerschot Wilrijk verslaat Roeselare met 2-1 verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Proximus League – Tubeke wint in Roeselare (25/01/2019 - Metro)
  Op de negende speeldag van de tweede periode in divisie 1B is Tubeke vrijdagavond met 0-1 gaan winnen op het veld van Roeselare. Aaron Nemane scoorde in de 79e minuut het enige doelpunt van de partij. Met 14 punten is Tubeke derde in de periodestand, na Beerschot-Wilrijk en KV Mechelen (18 punten), die zaterdag hun topper uitvechten. In de algemene stand wipt Tubeke over Roeselare naar de zesde plaats. . bron: Belga Het bericht Proximus League – Tubeke wint in Roeselare verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Proximus League – Tubeke wint in Roeselare (26/01/2019 - Metro)
  Op de negende speeldag van de tweede periode in divisie 1B is Tubeke vrijdagavond met 0-1 gaan winnen op het veld van Roeselare. Aaron Nemane scoorde in de 79e minuut het enige doelpunt van de partij. Met 14 punten is Tubeke derde in de periodestand, na Beerschot-Wilrijk en KV Mechelen (18 punten), die zaterdag hun topper uitvechten. In de algemene stand wipt Tubeke over Roeselare naar de zesde plaats. . Bron: Belga   Het bericht Proximus League – Tubeke wint in Roeselare verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Proximus League – Lommel houdt punten thuis tegen Tubeke (24/11/2018 - Metro)
  SK Lommel heeft zaterdag zijn eerste overwinning van de tweede periode in de Proximus League (1B) geboekt. Op de zestiende speeldag hielden de Limburgers de drie punten thuis tegen rode lantaarn Tubeke, het werd 1-0. Halverwege de tweede helft scoorde Glenn Claes (69.) het enige doelpunt van de match. In de absolute slotminuut kwam Agyiri nog dichtbij de gelijkmaker, maar de paal voorkwam de 1-1. Tubeke weet zo na twee opeenvolgende zeges opnieuw wat verliezen is. Lommel wint dan weer voor het eerst in meer dan een maand. Vrijdag openden KV Mechelen en Roeselare de speeldag met een doelpuntenloos gelijkspel. Later op zaterdag krijgt Union in het Dudenpark het bezoek van KVC Westerlo. OH Leuven maakt zondag de verplaatsing naar het Olympisch Stadion van Beerschot Wilrijk. bron: Belga Het bericht Proximus League – Lommel houdt punten thuis tegen Tubeke verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Proximus League – Tubeke en Lommel vinden weg naar doel niet (19/01/2019 - Metro)
  Tubeke en Lommel hebben elkaar zaterdag op de 22e speeldag in de Proximus League (1B) in evenwicht gehouden. In Waals-Brabant werd het 0-0. De beide ploegen hielden mekaar de hele wedstrijd lang stevig in de tang. Invaller Heymans kreeg in het slot de kans om de Limburgers de volle buit te schenken, maar trof de paal. Tubeke staat in de tweede periode op de derde stek met elf punten, ver achter leider KV Mechelen (18 ptn) en Beerschot Wilrijk (17 ptn). Lommel (7 ptn) is zesde. Lommel ontvangt op de 23e speeldag Oud-Heverlee Leuven. Tubeke trekt naar Roeselare. bron: Belga Het bericht Proximus League – Tubeke en Lommel vinden weg naar doel niet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Proximus League – Partij tussen Tubeke en Beerschot Wilrijk gaat niet door (10/12/2017 - Metro)
  De wedstrijd van zondagnamiddag in de Proximus League tussen Tubeke en Beerschot Wilrijk is afgelast door de slechte weerstomstandigheden. Het veld bleek onbespeelbaar. Dat maakten beide teams bekend. Op Twitter regent het boze reacties op de late afgelasting (nauwelijks 75 minuten voor de start van de wedstrijd). Veel fans waren al onderweg naar de wedstrijd. Beerschot Wilrijk, dat de eerste periode won in de Proximus League, stond in de tweede periode pas vijfde met vier punten. Tubeke staat, zowel in de algemene rangschikking als in de tweede periode, helemaal onderaan. bron: Belga
  [naar artikel]
 18. Losada loodst Beerschot Wilrijk voorbij Tubeke (20/08/2017 - Sporza)
  Na 3 speeldagen in eerste klasse B staat Beerschot Wilrijk met 7 op 9 op de tweede plaats. Hernan Losada maakte het enige doelpunt tegen Tubeke.
  [naar artikel]
 19. LIVE. KV Mechelen opnieuw eerst aan zet in felle promotiestrijd met Beerschot Wilrijk (15/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dat het de laatste weken elke week weer razend spannend is in de promotiestrijd tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen, hoeven we u intussen niet meer te vertellen. Beide teams hebben nog steeds hetzelfde puntenaantal in de tweede periode, en beide teams zullen dat opnieuw proberen verwezenlijken door het maximum van de punten mee naar huis te nemen. KV Mechelen trekt vrijdagavond naar het verre Tubeke, vanaf 20.30 uur kan u hieronder de wedstrijd LIVE volgen.
  [naar artikel]
 20. Beerschot Wilrijk blijft na nieuwe zege in het spoor van KV Mechelen (10/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Beerschot Wilrijk heeft zondag de topper van de 25e speeldag in de Proximus League tegen Union gewonnen met 3-1. De Mannekes komen zo opnieuw naast KV Mechelen in het klassement van de tweede periode.
  [naar artikel]
 21. Proximus League – Beerschot Wilrijk pakt op de valreep de volle buit tegen Tubeke (06/10/2018 - Metro)
  Beerschot Wilrijk heeft zaterdagavond op de negende speeldag van de Proximus League een late 1-0 zege geboekt tegen Tubeke. Uitblinker Noubissi zorgde vier minuten voor tijd voor de verlossing. De Antwerpenaars (15 ptn) komen in de tussenstand in 1B naast KV Mechelen en Lommel op kop, Tubeke blijft onderaan hangen met zes punten. Beerschot Wilrijk was voor de pauze de best voetballende ploeg op het Kiel. Hoffer, Dom en vooral een bedrijvige Noubissi waren gevaarlijk voor de Ratten, maar scoren lukte niet. Ook na rust bleef de thuisploeg dominant. Met aanvallend voetbal en veel druk vooruit probeerden ze het de bezoekers lastig te maken, maar die kraakten niet. Tot vier minuten voor tijd Noubissi de bal heerlijk voorbij Tubeke-doelman Defourny trapte, 1-0. Eerder op de avond klopte SK Lommel Roeselare met 3-1. Vrijdagavond versloeg KV Mechelen OH Leuven met 3-0. Zondag is Union-Westerlo de afsluiter van speelronde in de Proximus League. bron: Belga Het bericht Proximus League – Beerschot Wilrijk pakt op de valreep de volle buit tegen Tubeke verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. FT België. Ook Samatta verlengt contract in Genk - Loonsvoorwaarden bemoeilijken speurtocht naar Anderlechtcoach (22/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Na Bryan Heynen en Jere Uronen verlengde ook Ally Samatta (25) zijn contract bij Racing Genk. Dat maakten de Limburgers vandaag zelf bekend....
  [naar artikel]
 23. Proximus League – Beerschot Wilrijk wint inhaalwedstrijd bij Tubeke met 1-2 (10/01/2018 - Metro)
  Beerschot Wilrijk heeft woensdag de inhaalwedstrijd van de negentiende speeldag in de Proximus League (1B) op het veld van Tubeke met 1-2 gewonnen. Met een vlam in de winkelhaak opende Jimmy De Jonghe (23.) de score. In de herneming verdubbelde Denis Prychynenko (29.) de voorsprong, nadat doelman Defourny de vrije trap van Hernan Losada tegen de lat had geduwd. Pas in de slotfase kon Tubeke, dat nochtans vijf wedstrijden op rij ongeslagen was, een vuist maken. Hugo Videmont (90.+4) redde de eer voor de thuisploeg. Beerschot Wilrijk rukt op naar de derde plaats in het klassement van de tweede periode. Met 10 punten is de achterstand op leider Lierse (15) halverwege de terugronde nog overbrugbaar. Tubeke is vierde en heeft net als Union en OH Leuven 9 punten. In de totaalstand neemt Beerschot Wilrijk, dat zich als eersteperiodekampioen al verzekerde van een ticket voor de barrages, de leidersplaats opnieuw over van Cercle Brugge. Tubeke blijft voorlaatste. De partij in Tubeke werd op 10 december 2018 afgelast, omdat het veld van het Leburtonstadion door de hevige sneeuwval onbespeelbaar was geworden. . bron: Belga
  [naar artikel]
 24. Beerschot Wilrijk ontvangt KV Mechelen op 9 maart, terugmatch van finale op 16 maart (04/03/2019 - Metro)
  De Pro League heeft vandaag de data voor de promotiefinale in de Proximus League bekendgemaakt. Tweedeperiodekampioen Beerschot Wilrijk neemt het zaterdag 9 maart (20u30) in eigen huis op tegen KV Mechelen. De terugwedstrijd vindt een week later plaats op 16 maart (16u00) in het Mechelse AFAS-stadion. De uitkomst van de spannende slotspeeldag in 1B zondagavond was twee testwedstrijden. Beerschot Wilrijk kwam in Leuven niet verder dan een 2-2 gelijkspel, maar ook KV Mechelen slaagde er niet in zijn slotmatch te winnen. In Lommel bleef het 1-1, en dus ging de titel in de tweede periode naar Beerschot Wilrijk. Daardoor krijgen de Ratten opnieuw een kans om te promoveren naar de Jupiler Pro League. KV Mechelen, dat de eerste periode naar zijn hand had gezet, wilde die bloedstollende finalematchen vermijden, maar moet nu toch nog vol aan de bak om de terugkeer naar 1A te verzekeren. Als winnaar van de tweede periode speelt Beerschot Wilrijk eerst thuis. Zaterdagavond wordt de heenmatch om 20u30 afgetrapt op Het Kiel. De beslissing valt op 16 maart Achter de Kazerne. De winnaar van de dubbele confrontatie promoveert, de verliezer treedt aan in play-off 2. Vorig jaar verloor Beerschot Wilrijk de finale van Cercle Brugge. bron: Belga Het bericht Beerschot Wilrijk ontvangt KV Mechelen op 9 maart, terugmatch van finale op 16 maart verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Beerschot Wilrijk ontvangt KV Mechelen op 9 maart, terugmatch van finale op 16 maart (05/03/2019 - Metro)
  De Pro League heeft vandaag de data voor de promotiefinale in de Proximus League bekendgemaakt. Tweedeperiodekampioen Beerschot Wilrijk neemt het zaterdag 9 maart (20u30) in eigen huis op tegen KV Mechelen. De terugwedstrijd vindt een week later plaats op 16 maart (16u00) in het Mechelse AFAS-stadion. De uitkomst van de spannende slotspeeldag in 1B zondagavond was twee testwedstrijden. Beerschot Wilrijk kwam in Leuven niet verder dan een 2-2 gelijkspel, maar ook KV Mechelen slaagde er niet in zijn slotmatch te winnen. In Lommel bleef het 1-1, en dus ging de titel in de tweede periode naar Beerschot Wilrijk. Daardoor krijgen de Ratten opnieuw een kans om te promoveren naar de Jupiler Pro League. KV Mechelen, dat de eerste periode naar zijn hand had gezet, wilde die bloedstollende finalematchen vermijden, maar moet nu toch nog vol aan de bak om de terugkeer naar 1A te verzekeren. Als winnaar van de tweede periode speelt Beerschot Wilrijk eerst thuis. Zaterdagavond wordt de heenmatch om 20u30 afgetrapt op Het Kiel. De beslissing valt op 16 maart Achter de Kazerne. De winnaar van de dubbele confrontatie promoveert, de verliezer treedt aan in play-off 2. Vorig jaar verloor Beerschot Wilrijk de finale van Cercle Brugge. Bron: Belga   Het bericht Beerschot Wilrijk ontvangt KV Mechelen op 9 maart, terugmatch van finale op 16 maart verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Prachtgoal van Swinkels helpt Beerschot Wilrijk aan thuiszege (27/01/2018 - Sporza)
  Beerschot Wilrijk heeft zijn eerste thuisoverwinning in 2018 geboekt. Tegen Tubeke werd het 1-0. In het klassement van de tweede periode blijft Beerschot 4e.
  [naar artikel]
 27. Proximus League – Beerschot Wilrijk klopt KV Mechelen in topper in 1B (14/09/2018 - Metro)
  Beerschot Wilrijk heeft vrijdag de topper in de Proximus League tegen KV Mechelen met 1-0 gewonnen. Met zes op achttien lijken de Mechelaars, op voorhand torenhoog favoriet, de eerste periode nu al uit het hoofd te moeten zetten. Centrale verdediger Jan Van den Bergh (76.), nog maar aan zijn eerste basisplaats van het seizoen toe, maakte vrijdagavond middenin de tweede helft het enige doelpunt. Met negen op achttien is het voorlopig rapport van Beerschot Wilrijk niet fantastisch, maar dat geldt voor geen enkele van de concurrenten. Westerlo is voorlopig leider met tien punten, KV Mechelen blijft steken op zes punten. Tubeke ontvangt zaterdag in 1B nog OHL, Union krijgt dan Roeselare over de vloer. Zondag nemen met Westerlo en Lommel de huidige nummers één en twee het tegen mekaar op. bron: Belga Het bericht Proximus League – Beerschot Wilrijk klopt KV Mechelen in topper in 1B verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. KV Mechelen boekt ruime zege in Tubeke, Union houdt Beerschot Wilrijk af (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In eerste klasse B stonden vanavond twee duels op de affiche: rode lantaarn Tubeke ontving KV Mechelen en Union kreeg Beerschot Wilrijk over de...
  [naar artikel]
 29. Proximus League – KV Mechelen haalt op veld van Tubeke nog eens zijn klassieke 0-3 overwinning boven (15/02/2019 - Metro)
  KV Mechelen heeft vrijdag op de 26e speeldag in de Proximus League met 0-3 van Tubeke gewonnen. Het was al de achtste competitiewedstrijd dit seizoen die de Maneblussers met 3-0 of 0-3 wonnen. Tubeke kon een goed halfuur standhouden, maar na 33 minuten bracht Gustav Engvall Malinwa toch op voorsprong. Op slag van rust kwam Nikola Storm (45.) al met de 0-2. Na de rust bezorgde William Togui (61.) KV Mechelen zijn dit seizoen o zo geliefkoosde 3-0 overwinning. In het klassement van de tweede periode zet Malinwa Beerschot Wilrijk onder druk. Het verschil bedraagt weer drie punten, Beerschot Wilrijk ontvangt zaterdag Roeselare. Na dit weekend volgen nog slechts twee wedstrijden. Tubeke blijft vijfde in de tweede periode, in het algemeen klassement staat het voorlaatste met één puntje meer dan rode lantaarn OH Leuven. . bron: Belga Het bericht Proximus League – KV Mechelen haalt op veld van Tubeke nog eens zijn klassieke 0-3 overwinning boven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Proximus League – Beerschot Wilrijk klopt Roeselare en legt druk bij KV Mechelen (13/01/2019 - Metro)
  Beerschot Wilrijk heeft zaterdag met 1-2 van Roeselare gewonnen op speeldag 22 van de Proximus League. Na zeven wedstrijden in de tweede periode loopt Beerschot Wilrijk zo weer drie punten uit op KV Mechelen, dat zondag op bezoek gaat bij Union. Voor Roeselare was het de eerste wedstrijd onder nieuwe coach Juan Gutierrez. Dante Vanzeir (35.) opende de score voor de Mannekes, Marius Noubissi (44.) verdubbelde die nog voor de rust. In de tweede helft bezorgde Andrei da Silva Camargo (68.) de West-Vlamingen de aansluitingstreffer, maar verder kwam Roeselare niet meer. Juan Gutierrez volgde vrijdag Nano Rivas Alvaro op als trainer op Schiervelde. In het klassement van de tweede periode leidt Beerschot Wilrijk met zeventien punten, maar KV Mechelen heeft zondag dus nog een wedstrijd tegoed. Roeselare is vierde met acht punten. In de algemende stand telt Beerschot Wilrijk als tweede nu 41 punten, drie minder dan Mechelen. Roeselare is zesde met 21 punten. Bron: Belga   Het bericht Proximus League – Beerschot Wilrijk klopt Roeselare en legt druk bij KV Mechelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Proximus League – Beerschot Wilrijk klopt Roeselare en legt druk bij KV Mechelen (12/01/2019 - Metro)
  Beerschot Wilrijk heeft zaterdag met 1-2 van Roeselare gewonnen op speeldag 22 van de Proximus League. Na zeven wedstrijden in de tweede periode loopt Beerschot Wilrijk zo weer drie punten uit op KV Mechelen, dat zondag op bezoek gaat bij Union. Voor Roeselare was het de eerste wedstrijd onder nieuwe coach Juan Gutierrez. Dante Vanzeir (35.) opende de score voor de Mannekes, Marius Noubissi (44.) verdubbelde die nog voor de rust. In de tweede helft bezorgde Andrei da Silva Camargo (68.) de West-Vlamingen de aansluitingstreffer, maar verder kwam Roeselare niet meer. Juan Gutierrez volgde vrijdag Nano Rivas Alvaro op als trainer op Schiervelde. In het klassement van de tweede periode leidt Beerschot Wilrijk met zeventien punten, maar KV Mechelen heeft zondag dus nog een wedstrijd tegoed. Roeselare is vierde met acht punten. In de algemende stand telt Beerschot Wilrijk als tweede nu 41 punten, drie minder dan Mechelen. Roeselare is zesde met 21 punten. bron: Belga Het bericht Proximus League – Beerschot Wilrijk klopt Roeselare en legt druk bij KV Mechelen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Proximus League – Beerschot Wilrijk opent seizoen met laat puntenverlies bij Tubeke (05/08/2018 - Metro)
  Beerschot Wilrijk heeft zijn tweede seizoen in 1B zondagnamiddag geopend met een 3-3 gelijkspel bij Tubeke. De Antwerpenaars namen de partij in het Stade Leburton meteen in handen en goals van Maes (12.) en Vanzeir (20.) brachten de bezoekers snel op een dubbele voorsprong. Voor Tubeke kon Henry (27.) milderen, maar Tissoudali (36.) bracht het verschil nog voor rust opnieuw tot twee treffers, 1-3. Na de pauze verzuimden de Ratten de score verder uit te breiden. De ingevallen Diawara maakte het een kwartier voor tijd zowaar weer spannend, 2-3. En dat gaf de thuisploeg hoop. Beerschot werd weggedrukt en een minuut in blessuretijd zorgde Henrique Bueno voor de 3-3. Vrijdag opende promovendus Lommel SK de Proximus League met een 1-0 zege tegen Union. Zaterdag speelden titelpretendenten OH Leuven en KV Mechelen 1-1 gelijk in een tumultueuze ontmoeting aan Den Dreef en won Westerlo in ’t Kuipje met 2-1 van Roeselare. Na één speeldag gaan Lommel en Westerlo aan kop in 1B. bron: Belga Het bericht Proximus League – Beerschot Wilrijk opent seizoen met laat puntenverlies bij Tubeke verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. LIVE. Blijft Beerschot Wilrijk eerste of gaat KV Mechelen op kop? (30/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  KV Mechelen en Beerschot Wilrijk trappen vanavond de derde speeldag van de tweede periode op gang in de Proximus League. De Ratten hopen op bezoek bij KV op de drie punten, om zo hun perfect rapport verder te zetten. Mits een zege kan KV Mechelen wel over Beerschot Wilrijk naar de leiding springen. Spanning troef dus. Wat wordt het Achter De Kazerne? Volg het hier LIVE vanaf 20u30!
  [naar artikel]
 34. Proximus League – Roeselare klopt Beerschot Wilrijk (09/09/2018 - Metro)
  KSV Roeselare heeft zondag op de vijfde speeldag van eerste klasse B met 2-1 gewonnen van Beerschot Wilrijk. De West-Vlamingen tellen zo net als hun opponenten van zondag 6 op 15. voor Beerschot Wilrijk was het de eerste nederlaag van het seizoen. Roeselare kwam op een dubbele voorsprong na een owngoal van Joren Dom (14.) en Saviour Godwin (66.). Ondanks de late aansluitingstreffer van Marius Noubissi (85.) keerde Beerschot Wilrijk met lege handen terug naar het Kiel. In de stand van de eerste periode telt Roeselare nu net als Beerschot Wilrijk, KV Mechelen en OH Leuven 6 punten, op 4 punten van leider Westerlo. Lommel SK is tweede met 9 punten. bron: Belga Het bericht Proximus League – Roeselare klopt Beerschot Wilrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Proximus League – Union blaast titelambities nieuw leven in na zege in Lommel (10/12/2018 - Metro)
  Union heeft zondag de achttiende speeldag in de Proximus League (1B) afgesloten met een 0-2 overwinning op het veld van Lommel. De Brusselaars springen van de zesde naar de derde plaats in de tweede periode. Op een zompige grasmat in het Soevereinstadion zette Thibault Peyre (3.) de bezoekers heel vroeg op voorsprong. De verdediger kopte op hoekschop overhoeks binnen: 0-1. De hevige regenval maakte voetballen nagenoeg onmogelijk, maar Union sprong het best om met die moeilijke omstandigheden. Net voorbij het halfuur verdubbelde man in vorm Roman Ferber (36.) de score na het betere voorbereidende werk van Fixelles. Vrijwel meteen na de rust trapte Glenn Claes de aansluitingstreffer tegen de paal. Dichter bij een doelpunt zouden de Limburgers niet meer komen. In het slot liet Niakaté, die al sinds eind oktober droog staat, de 0-3 liggen. De bezoekers sloten de partij nog af met tien na een tweede gele kaart voor Perdichizzi in de blessuretijd. Door de zege blijft Union in de running voor de tweede periodetitel. De stand in de tweede periode wordt aangevoerd door Beerschot Wilrijk (10 ptn). Na KV Mechelen (8) volgt Union op de derde plaats met 7 punten. Daarna volgen Tubeke (6 ptn), Roeselare en Westerlo (4 ptn), OH Leuven en Lommel (3 ptn). In het algemeen klassement zijn de Brusselaars met 31 punten derde, na KV Mechelen (38) en Beerschot Wilrijk (34). Lommel (25) is vierde, voor Westerlo (23), OHL (18), Roeselare (17) en Tubeke (15). Bron: Belga   Het bericht Proximus League – Union blaast titelambities nieuw leven in na zege in Lommel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Proximus League – Union blaast titelambities nieuw leven in na zege in Lommel (09/12/2018 - Metro)
  Union heeft zondag de achttiende speeldag in de Proximus League (1B) afgesloten met een 0-2 overwinning op het veld van Lommel. De Brusselaars springen van de zesde naar de derde plaats in de tweede periode. Op een zompige grasmat in het Soevereinstadion zette Thibault Peyre (3.) de bezoekers heel vroeg op voorsprong. De verdediger kopte op hoekschop overhoeks binnen: 0-1. De hevige regenval maakte voetballen nagenoeg onmogelijk, maar Union sprong het best om met die moeilijke omstandigheden. Net voorbij het halfuur verdubbelde man in vorm Roman Ferber (36.) de score na het betere voorbereidende werk van Fixelles. Vrijwel meteen na de rust trapte Glenn Claes de aansluitingstreffer tegen de paal. Dichter bij een doelpunt zouden de Limburgers niet meer komen. In het slot liet Niakaté, die al sinds eind oktober droog staat, de 0-3 liggen. De bezoekers sloten de partij nog af met tien na een tweede gele kaart voor Perdichizzi in de blessuretijd. Door de zege blijft Union in de running voor de tweede periodetitel. De stand in de tweede periode wordt aangevoerd door Beerschot Wilrijk (10 ptn). Na KV Mechelen (8) volgt Union op de derde plaats met 7 punten. Daarna volgen Tubeke (6 ptn), Roeselare en Westerlo (4 ptn), OH Leuven en Lommel (3 ptn). In het algemeen klassement zijn de Brusselaars met 31 punten derde, na KV Mechelen (38) en Beerschot Wilrijk (34). Lommel (25) is vierde, voor Westerlo (23), OHL (18), Roeselare (17) en Tubeke (15). bron: Belga Het bericht Proximus League – Union blaast titelambities nieuw leven in na zege in Lommel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Proximus League – Lommel opnieuw tweede na stuntzege bij Beerschot Wilrijk (22/09/2018 - Metro)
  SK Lommel heeft zaterdag op de zevende speeldag in de Proximus League (1B) een 1-3 overwinning geboekt op het veld van Beerschot Wilrijk. De promovendus blijft zo in het spoor van leider Westerlo. Beerschot Wilrijk doet een slechte zaak in de strijd om de periodetitel. Tegen de gang van het spel in kwamen de Limburgers op voorsprong. Na een splijtende doorsteekbal van Henkens legde Laurens Vermijl (9.) de 0-1 koelbloedig binnen. Beerschot Wilrijk nam duidelijk het initiatief, maar slaagde er niet in gevaarlijk te zijn. In de tweede helft voetbalde Lommel beter mee, met twee doelpunten tot gevolg. Rocha (59.) kopte het leer onhoudbaar binnen. Invaller Jorn Vancamp (66.) deed hetzelfde, maar dan in eigen doel en zette Lommel zo op rozen. Dante Vanzeir (71.) bracht de thuisploeg met een knap schot op het scorebord, maar verder dan de 1-3 kwam Beerschot Wilrijk niet meer. Dankzij de belangrijke uitzege rukken de troepen van coach Tom Van Imschoot op naar de tweede plaats. Met 12 punten verzamelde Lommel er eentje minder dan leider Westerlo, dat zondag nog op bezoek gaat bij KV Mechelen. De Kemphanen doen bij winst Achter de Kazerne een gooi naar de eersteperiodetitel. Beerschot Wilrijk staat op de vierde plaats met 9 punten. bron: Belga Het bericht Proximus League – Lommel opnieuw tweede na stuntzege bij Beerschot Wilrijk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Proximus League – Westerlo en OHL schieten weinig op met puntendeling (21/12/2018 - Metro)
  Westerlo en OH Leuven hebben vrijdag in het Kuipje de twintigste speeldag in de Proximus League (1B) geopend met een doelpuntenloos gelijkspel. Met dat resultaat schiet geen van beide ploegen veel op. In het kader van de kerstactie van de Pro League mochten alle veldspelers een speciaal shirt aantrekken, met daarop het logo van de Belgian Homeless Cup (BHC). Dat inspireerde Westerlo en OH Leuven niet tot spraakmakend voetbal. De kansarme wedstrijd eindigde zoals ze begon: 0-0. Nochtans moesten beide ploegen winnen om zich opnieuw in de debatten voor de tweede periodetitel te mengen. In dat klassement is Westerlo (6 punten) slechts zesde. OHL (4 ptn) doet niet beter en staat een plekje lager. Na vijf speeldagen in de tweede periode staan KV Mechelen en Beerschot Wilrijk aan de leiding met 11 punten, gevolgd door Union (8 punten). Daarna volgen Roeselare en Tubeke (7 punten), Lommel (3 punten) is laatste. Zaterdag neemt KV Mechelen, dat zich plaatste voor de halve finales van de Beker van België, het op tegen Tubeke. Lommel moet naar de coleider Beerschot Wilrijk. Op zondag sluit Union, in de halve eindstrijd van de Corky Cup de tegenstander van Mechelen, de speeldag af in Roeselare. bron: Belga Het bericht Proximus League – Westerlo en OHL schieten weinig op met puntendeling verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Proximus League – Beerschot Wilrijk wordt leider in tweede periode na zege tegen OH Leuven (25/11/2018 - Metro)
  Beerschot Wilrijk heeft zondag op het Kiel de zestiende speeldag in de Proximus League (1B) afgesloten met een 3-2 overwinning tegen OH Leuven. De Ratten gaan aan de leiding in de tweede periode met 6 op 6. OHL blijft na twee nederlagen puntenloos achter. Beerschot Wilrijk brak in een aangename en spannende wedstrijd al vrij vroeg de ban. Noubissi (6.) beantwoordde een prima doorsteekballetje van Vancamp met de 1-0. OH Leuven pareerde Via Hirst, maar die raakte van dichtbij niet voorbij doelman Vanhamel. De thuisploeg toonde zich bijzonder efficiënt, want na amper een kwartier stond de 2-0 op het scorebord. Noubissi (18.) knalde eerst nog tegen de paal, maar schoot in de herneming zijn tweede van de avond binnen. Beerschot Wilrijk was de betere ploeg, maar toch maakte OHL nog voor de rust de aansluitingstreffer. Tshimanga (41.) schoof na een slimme één-twee de 2-1 ruststand vast. De Leuvenaars putten moed uit dat doelpunt, maar de thuisploeg drukte alle hoop snel de kop in. Aanvoerder Van Hyfte (48.) tikte de 3-1 tegen de netten. Doelman Gillekens hield OHL in de partij, waardoor het nog spannend werd in het slot. Maertens (74.) stifte de 3-2 binnen. Ondanks aandringen kwamen de bezoekers niet verder. Beerschot Wilrijk kwam nog dichtbij de 4-2, maar de vrije trap van De Jonghe likte de paal. Beerschot Wilrijk is nu de enige ploeg die foutloos blijft in de tweede periode. Met 6 punten staan de troepen van Stijn Vreven aan de leiding. Daarachter volgen KV Mechelen en Union (elk 4 ptn), Lommel en Tubeke (3 ptn), Roeselare en Westerlo (1) en OH Leuven (0). . bron: Belga Het bericht Proximus League – Beerschot Wilrijk wordt leider in tweede periode na zege tegen OH Leuven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. FT België. Lommel en Beerschot-Wilrijk naar de kop in Proximus League - Essevee in dialoog met supporters (06/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Beerschot-Wilrijk heeft een late 1-0 zege geboekt tegen Tubeke. Uitblinker Noubissi zorgde vier minuten voor tijd voor de verlossing. De...
  [naar artikel]
 41. Proximus League – Union gaat met 2-0 onderuit bij Tubeke (02/12/2018 - Metro)
  Union Sint-Gillis heeft zondag op de zeventiende speeldag in de Proximus League (1B) een verrassende nederlaag geleden op bezoek bij Tubeke. De Waals-Brabanders, die de duizendste match uit hun bestaan speelden, haalden het in eigen huis met 2-0 en geven de rode lantaarn door aan Roeselare. Doelpunten van Thomas Henry (45.+1) en Ernest Agyiri (61.) volstonden voor Tubeke. In de slotminuten moesten de Brusselaars met tien verder na een rode kaart voor smaakmaker Selemaini, die met beide voeten vooruit tackelde. “Le Sang et Or” boekte zo zijn tweede overwinning van de tweede periode. Union speelde een puike eerste periode en deed tot op de slotspeeldag mee voor de titel, maar de Brusselaars kennen met 4 op 9 een aarzelende start in de tweede periode. Beerschot Wilrijk (7 ptn) voert de stand in die tweede periode aan. Daarna volgen Tubeke (6), KV Mechelen (5), Westerlo en Union (4), OH Leuven en Lommel (3) en Roeselare (1). . bron: Belga Het bericht Proximus League – Union gaat met 2-0 onderuit bij Tubeke verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Proximus League – Beerschot Wilrijk lijdt kostbaar puntenverlies tegen Roeselare (23/02/2019 - Metro)
  Beerschot Wilrijk is er zaterdag op de dertiende (en voorlaatste) speeldag van de tweede periode in de Proximus League niet in geslaagd de drie punten thuis te houden tegen Roeselare (1-1). De Ratten kunnen zo later op de avond voorbijgestoken worden door KV Mechelen. Dante Vanzeir leek de thuisploeg na 73 minuten de drie punten te bezorgen met een raak voorzet-schot, voor de Genk-huurling zijn dertiende doelpunt van het seizoen. Maar Guy Dufour legde het Kiel zes minuten voor tijd het zwijgen op met de gelijkmaker, een lage schuiver voorbij Vanhamel. Beerschot Wilrijk blijft (voorlopig) aan kop in het tweede periodekampioenschap van de Proximus League, met 29 punten. Concurrent KV Mechelen (28 ptn), dat ook al de eerste periode won, kan later zaterdag (om 20u30) mits winst tegen Union alleen op kop komen. Bron: Belga   Het bericht Proximus League – Beerschot Wilrijk lijdt kostbaar puntenverlies tegen Roeselare verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Proximus League – Beerschot Wilrijk lijdt kostbaar puntenverlies tegen Roeselare (23/02/2019 - Metro)
  Beerschot Wilrijk is er zaterdag op de dertiende (en voorlaatste) speeldag van de tweede periode in de Proximus League niet in geslaagd de drie punten thuis te houden tegen Roeselare (1-1). De Ratten kunnen zo later op de avond voorbijgestoken worden door KV Mechelen. Dante Vanzeir leek de thuisploeg na 73 minuten de drie punten te bezorgen met een raak voorzet-schot, voor de Genk-huurling zijn dertiende doelpunt van het seizoen. Maar Guy Dufour legde het Kiel zes minuten voor tijd het zwijgen op met de gelijkmaker, een lage schuiver voorbij Vanhamel. Beerschot Wilrijk blijft (voorlopig) aan kop in het tweede periodekampioenschap van de Proximus League, met 29 punten. Concurrent KV Mechelen (28 ptn), dat ook al de eerste periode won, kan later zaterdag (om 20u30) mits winst tegen Union alleen op kop komen. bron: Belga Het bericht Proximus League – Beerschot Wilrijk lijdt kostbaar puntenverlies tegen Roeselare verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. LIVE. Beerschot Wilrijk wil ongeslagen blijven tegen de bezoekers uit Lommel (22/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Beerschot Wilrijk heeft nog niet verloren in deze tweede periode. De Ratten staan dan ook samen met KV Mechelen fier op kop in 1B. Als het de druk op de concurrentie wil behouden, moet er vanavond echter weer gewonnen worden, na twee gelijke spelen in de laatste vijf duels. Wat wordt het tegen Lommel in deze laatste match van speeldag zes? Volg LIVE vanaf 20u30!
  [naar artikel]
 45. Beerschot Wilrijk wint inhaalwedstrijd bij Tubeke (10/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Beerschot Wilrijk heeft woensdag de inhaalwedstrijd van de negentiende speeldag in de Proximus League (1B) op het veld van Tubeke met 1-2 gewonnen.
  [naar artikel]
 46. Eerst testmatch, dan finaal titelduel? KV Mechelen en Beerschot Wilrijk hebben drie matchen om vreemd scenario te vermijden (15/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Met nog drie speeldagen te gaan in de tweede periode is de eindstrijd in de Proximus League razend spannend. Beerschot Wilrijk en KV Mechelen staan samen op kop met 25 punten en ook in de andere criteria om de eindwinnaar te bepalen staan de twee toppers uit de tweede klasse nek aan nek. Krijgen we straks eventueel een testwedstrijd tussen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk om te bepalen of er een titelwedstrijd moet komen tussen dezelfde twee ploegen.
  [naar artikel]
 47. Proximus League – Beerschot Wilrijk wint met kleinste verschil van Tubeke (27/01/2018 - Metro)
  Op de 24e speeldag van de eerste klasse B heeft Beerschot Wilrijk zaterdagavond met 1-0 gewonnen van rode lantaarn AFC Tubeke. De Nederlander Arjan Swinkels scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Aangezien Beerschot al zeker is van een plaatsje in de play-offs en Tubeke sowieso om het behoud zal moeten strijden in de play-downs, stond er niet bijzonder veel op het spel op het Kiel. De doelpuntenloze eerste helft weerspiegelde dat helemaal. In de 54e minuut trapte Arjan Swinkels, die eerder in de wedstrijd al twee keer dichtbij een doelpunt stond, de 1-0 vanop de rand van het strafschopgebied tegen de netten. De trap van de Nederlander ging via de onderkant van de dwarsligger binnen. Kule Mbombo liet nog na de score te verdubbelen. De Congolees zag zijn poging op de paal stranden. Ondanks enkele pogingen van Tubeke bleef het 1-0. Tubeke (19 punten) staat in het algemene klassement op de laatste plek en moet al zeker strijden om het behoud in de zogenaamde play-downs. Beerschot Wilrijk (4e met 14 punten in het klassement van de tweede periode), dat door de eerste periodetitel al zeker is van een plek in de eindronde, is nagenoeg zeker uitgeschakeld voor winst in de tweede periode. Daarvoor heeft leider van die tweede periode Cercle Brugge (23 punten) een te grote voorsprong opgebouwd. bron: Belga
  [naar artikel]
 48. Verrassing in 1B: Union wint met 0-5 op het veld van KV Mechelen (23/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Union heeft zaterdag op de dertiende (en voorlaatste) speeldag in de tweede periode van de Proximus League KV Mechelen een flinke kater bezorgd. De Brusselaars wonnen Achter de Kazerne met 0-5. Door de nederlaag moet KV Mechelen (28 ptn) de leiding in de tweede periode aan Beerschot Wilrijk (29 ptn) laten, dat eerder zaterdag ook maar 1-1 gelijkspeelde tegen Roeselare.
  [naar artikel]
 49. ONTKNOPING 2E PERIODE 1B LIVE: Beerschot Wilrijk heeft lot in eigen handen tegen OHL, Mechelen naar Lommel (03/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zo dadelijk wordt de slotspeeldag van de reguliere competitie afgewerkt in de Proximus League. Beerschot Wilrijk trekt dan naar Oud-Heverlee Leuven...
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy