Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

De klas van 2018: 'We mochten het gras niet besproeien, maar wel nog vlees barbecueën. Raar'

28/12/2018 - 03:23
"Shauni kan niet snel genoeg achttien zijn. Ze wil een tattoo op haar onderarm, een kot in Gent en een vegetarisch dieet."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Barbecueën, een oerinstinct (11/04/2019 - De Morgen)

Dit weekend wordt het bloedheet, en dat betekent dat we weer en masse vlees op een grill zullen roosteren. Maar barbecueën is niet zomaar samen vlees bakken buiten. Het is het oerritueel dat onze moderne menselijkheid het best illustreert, én waar we meer dan ooit naar snakken. [naar artikel]


2. Rush op vlees: iedereen wil dit weekend nog eens een laatste keer barbecueën (22/09/2017 - Het Nieuwsblad)

Bij de slagers en supermarkten was het een hele dag alle hens aan dek. Iedereen wil dit weekend nog een laatste keer barbecueën. De verkoop van een echt topweekend in de zomer halen ze niet, maar winkels voorzien toch zo'n twintig procent meer vlees. [naar artikel]


3. Watergroep roept op: “Je gazon besproeien doe je niet” (08/06/2019 - Het Belang van Limburg)

De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf van Vlaanderen, roept mensen op hun gazon niet te besproeien met kraantjeswater of zelfs regenwater. De extreem droge zomers van 2017 en 2018 hebben immers aangetoond hoe spaarzaam moet worden omgegaan met water. “Je gazon sproeien heeft geen zin. Oké, het ziet wat groener, maar gras is sterk en herstelt zich. Drinkwater daarvoor gebruiken is in feite not done”, aldus directeur-generaal Hans Goossens. [naar artikel]


4. Dit materiaal heb je nodig voor je begint te barbecueën en nog tal andere van BBQ-tips (21/07/2017 - Gazet van Antwerpen)

Wat heb je allemaal nodig om te barbecueën? Wat is het verschil tussen grillen en barbecueën? Hoe maak je lekkere sausjes en marinades? Wanneer is je vlees klaar?... ‘De BBQ academy’ is de ultieme gids voor de barbecueliefhebbers. Abonnees van Gazet van Antwerpen kunnen dit e-boek nu gratis lezen. [naar artikel]


5. Met deze barbecue hoef je vlees niet te kruiden (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Peter de Clercq, gewezen wereldkampioen barbecueën, presenteert gekruide briketten. Daarin zitten vuurkruiden waardoor je vlees niet meer hoeft [naar artikel]


6. Rush op vlees van slagers: iedereen wil barbecueën (22/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Bij de slagers en supermarkten was het een hele dag alle hens aan dek. Iedereen wil dit weekend nog een laatste keer barbecueën. De verkoop van [naar artikel]


7. Klas zingt origineelste kerstlied voor duizenden mensen (24/12/2018 - Gazet van Antwerpen)

Zondag mochten de leerlingen van basisschool De Vlinderboom uit Borgerhout een grote show openen. Vorige week won de klas nog ‘Het Origineelste Kerstlied 2018’, een wedstrijd van ATV. Als prijs mochten de leerlingen in het voorprogramma van The Christmas Show, in de lotto Arena, zingen voor meer dan 3000 mensen. [naar artikel]


8. Met deze BBQ hoef je vlees niet te kruiden (16/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Het was vandaag prachtig weer, en zo'n dag smeekt natuurlijk om afgesloten te worden met een heerlijke barbecue. Dat kan vanaf nu met gekruide briketten, een uitvinding van Peter de Clercq, de gewezen wereldkampioen barbecueën. In zijn briketten zitten vuurkruiden waardoor je zelf niet meer hoeft te kruiden. Tijdens het braden, trekt de smaak in het vlees. [naar artikel]


9. Waarom mag ik mijn gras niet meer sproeien? Wie gaat dat controleren? Het antwoord op alle vragen over het waterverbod (22/06/2017 - Het Nieuwsblad)

Auto wassen? Gras besproeien? Zwembad vullen? Als u dat met leidingwater doet, dan zult u het even moeten uitstellen. Vanaf vandaag geldt in Vlaanderen een sproeiverbod voor recreatieve doeleinden. Omdat het kraantjeswater dreigt op te raken door de aanhoudende droogte. Wie betrapt wordt, riskeert boetes. [naar artikel]


10. Belgische biefstuk is kwart duurder dan het Europees gemiddelde (29/08/2019 - Het Nieuwsblad)

Barbecueën is voor een Belg duurder dan voor een Spanjaard, Pool of Brit. Het vlees in ons land is maar liefst 25 procent duurder dan het Europese gemiddelde, zo blijkt uit cijfers van Eurostat. Toch is er niet echt een grote stijging in vleesprijs op zich. Sinds 2015 is ons vlees 3 procent duurder geworden. In Oost-Europese landen zoals Polen is het vlees 6 procent duurder geworden en in Turkije zelfs 36 procent. Toch blijft België één van de koplopers in Europa. [naar artikel]


11. Nederlander stikt op vakantie in Frankrijk in een stuk vlees (25/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Een 75-jarige Nederlander is vrijdagavond op een terras in de Franse stad Amboise gestikt in een stukje vlees. Hulpdiensten hebben geprobeerd hem te reanimeren, maar hun pogingen mochten niet baten. De man overleed ter plekke. [naar artikel]


12. Waarom een biefstukje uit de VS anders smaakt dan uit Ierland (22/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Wat de koe eet is bepalend voor de smaak van het vlees, zeggen kenners. Vooral de discussie over wat beter vlees oplevert - gras of graan - loopt... [naar artikel]


13. Grillcafé in Herk-de-Stad leert u barbecueën zonder vlees: “Trots op onze vegetarische hamburger” (22/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Temperaturen boven de 25 graden gaan standaard gepaard met het geluid van sissend vlees op de BBQ. Ook dit weekend haalt de gemiddelde Vlaming zijn grillskills boven, maar wat met vegetariërs? Kunnen zij dit weekend niet genieten van de allereerste barbecue van het jaar? “Onze vegetarische hamburger is het perfecte alternatief”, klinkt het bij Gloria Grill Café in Herk-de-Stad. [naar artikel]


14. Wie bakt, drinkt niet: tien eenvoudige tips om drama's bij barbecueën te voorkomen (17/06/2017 - De Redactie)

Van gezellig barbecueën in ontbloot bovenlijf tot vuur aanwakkeren met een haardroger, welke ideeën zijn goed of past u beter niet toe? [naar artikel]


15. Binnenkort een wereld zonder dierlijk vlees? (23/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

De gemiddelde Belg at 28,1 kilogram vlees in 2018, tegenover 28,6 kilogram in 2016. Ondanks de lichte daling blijft vlees, waaronder de burger, nog... [naar artikel]


16. Belg tast diep in de buidel om te barbecueën (28/08/2019 - De Tijd)

11:21 Iedere dag selecteert de redactie van De Tijd een opmerkelijke grafiek. Vandaag? De prijs van vlees in België. [naar artikel]


17. De klas van 2018: 'Mijn borstverwijderingen waren het beste cadeau ooit' (22/12/2018 - Knack)

'2018 is een intens jaar geweest', zegt Warre. 'Het was het jaar waarin ik eerst depressief afhaakte op school en daarna gelukkiger werd dan ooit tevoren. Ik heb mijn klas verloren, maar ik heb mezelf gevonden.' [naar artikel]


18. 8 tips om gezonder te barbecueën (26/05/2017 - De Redactie)

De temperaturen stijgen en dus steken we massaal de barbecue aan, maar opgelet: gebarbecued voedsel kan kankerverwekkende stoffen bevatten. Hoe kunnen we het barbecueën zo gezond mogelijk houden? Enkele tips. [naar artikel]


19. Kan foie gras uit een labo de echte vervangen? (29/07/2021 - VRT NWS)

Een Parijse start-up pakt uit met foie gras die in een labo is gekweekt, op basis van cellen van een bevrucht eendenei. In Vlaanderen is het ten laatste op 1 december 2023 afgelopen met het dwangvoederen voor foie gras. De Bekegemse Foie Gras is de laatste Vlaamse producent van Foie Gras, maar overschakelen op labo-foie gras ziet zaakvoerder Filip Callemeyn niet direct zitten. [naar artikel]


20. Oost-Vlaanderen versoepelt maatregelen waterschaarste: periode voor sproeien uitgebreid (03/08/2018 - VRT NWS)

Landbouwers en eigenaars van moestuinen mogen voortaan vanaf 18 uur tot 10 uur hun tuin besproeien met niet-leidingwater. Ook voor het besproeien van sportterreinen komt er een uitzondering. [naar artikel]


21. En plots is dit ‘shockerend’ (23/06/2017 - Gazet van Antwerpen)

Een week geleden zou niemand hier raar van opgekeken hebben, maar als mensen geen drinkwater meer mogen gebruiken om hun tuin te besproeien of hun auto te wassen, dan is het bizar dat de ramen van het justitiepaleis in Antwerpen gewoon gewassen worden. En dat er leidingwater wegloopt op straat in het centrum van Antwerpen. [naar artikel]


22. Foie gras zonder mishandelde ganzen: het kan. “Als dit geen foie gras is, dan weet ik niet wat dan wel” (21/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het ziet eruit als foie gras, smaakt naar foie gras en smelt net zo goed op de tong als foie gras. Twee chefs proeven de ‘foie royale’ van de... [naar artikel]


23. Met hoeveel mogen we barbecueën, mogen we zwemmen in zee en andere belangrijke vragen in deze hittegolf (23/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Het kwik stijgt de komende dagen tot 33 graden in ons land. In ons kot blijven hoeft gelukkig niet meer, maar toch is nog niet alles mogelijk. Met hoeveel mogen we aan het barbecueën gaan? Mogen we picknicken en ijsjes eten in een park? En verkoeling zoeken, mag dat in zee of in een zwemvijver? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!