Dit weekend wordt het bloedheet, en dat betekent dat we weer en masse vlees op een grill zullen roosteren. Maar barbecueën is niet zomaar samen vlees bakken buiten. Het is het oerritueel dat onze moderne menselijkheid het best illustreert, én waar we meer dan ooit naar snakken. [naar artikel]
Bij de slagers en supermarkten was het een hele dag alle hens aan dek. Iedereen wil dit weekend nog een laatste keer barbecueën. De verkoop van een echt topweekend in de zomer halen ze niet, maar winkels voorzien toch zo'n twintig procent meer vlees. [naar artikel]
De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf van Vlaanderen, roept mensen op hun gazon niet te besproeien met kraantjeswater of zelfs regenwater. De extreem droge zomers van 2017 en 2018 hebben immers aangetoond hoe spaarzaam moet worden omgegaan met water. “Je gazon sproeien heeft geen zin. Oké, het ziet wat groener, maar gras is sterk en herstelt zich. Drinkwater daarvoor gebruiken is in feite not done”, aldus directeur-generaal Hans Goossens. [naar artikel]
Wat heb je allemaal nodig om te barbecueën? Wat is het verschil tussen grillen en barbecueën? Hoe maak je lekkere sausjes en marinades? Wanneer is je vlees klaar?... ‘De BBQ academy’ is de ultieme gids voor de barbecueliefhebbers. Abonnees van Gazet van Antwerpen kunnen dit e-boek nu gratis lezen. [naar artikel]
Peter de Clercq, gewezen wereldkampioen barbecueën, presenteert gekruide briketten. Daarin zitten vuurkruiden waardoor je vlees niet meer hoeft [naar artikel]
Bij de slagers en supermarkten was het een hele dag alle hens aan dek. Iedereen wil dit weekend nog een laatste keer barbecueën. De verkoop van [naar artikel]
Zondag mochten de leerlingen van basisschool De Vlinderboom uit Borgerhout een grote show openen. Vorige week won de klas nog ‘Het Origineelste Kerstlied 2018’, een wedstrijd van ATV. Als prijs mochten de leerlingen in het voorprogramma van The Christmas Show, in de lotto Arena, zingen voor meer dan 3000 mensen. [naar artikel]
Het was vandaag prachtig weer, en zo'n dag smeekt natuurlijk om afgesloten te worden met een heerlijke barbecue. Dat kan vanaf nu met gekruide briketten, een uitvinding van Peter de Clercq, de gewezen wereldkampioen barbecueën. In zijn briketten zitten vuurkruiden waardoor je zelf niet meer hoeft te kruiden. Tijdens het braden, trekt de smaak in het vlees. [naar artikel]
Auto wassen? Gras besproeien? Zwembad vullen? Als u dat met leidingwater doet, dan zult u het even moeten uitstellen. Vanaf vandaag geldt in Vlaanderen een sproeiverbod voor recreatieve doeleinden. Omdat het kraantjeswater dreigt op te raken door de aanhoudende droogte. Wie betrapt wordt, riskeert boetes. [naar artikel]
Barbecueën is voor een Belg duurder dan voor een Spanjaard, Pool of Brit. Het vlees in ons land is maar liefst 25 procent duurder dan het Europese gemiddelde, zo blijkt uit cijfers van Eurostat. Toch is er niet echt een grote stijging in vleesprijs op zich. Sinds 2015 is ons vlees 3 procent duurder geworden. In Oost-Europese landen zoals Polen is het vlees 6 procent duurder geworden en in Turkije zelfs 36 procent. Toch blijft België één van de koplopers in Europa. [naar artikel]
Een 75-jarige Nederlander is vrijdagavond op een terras in de Franse stad Amboise gestikt in een stukje vlees. Hulpdiensten hebben geprobeerd hem te reanimeren, maar hun pogingen mochten niet baten. De man overleed ter plekke. [naar artikel]
Wat de koe eet is bepalend voor de smaak van het vlees, zeggen kenners. Vooral de discussie over wat beter vlees oplevert - gras of graan - loopt... [naar artikel]
Temperaturen boven de 25 graden gaan standaard gepaard met het geluid van sissend vlees op de BBQ. Ook dit weekend haalt de gemiddelde Vlaming zijn grillskills boven, maar wat met vegetariërs? Kunnen zij dit weekend niet genieten van de allereerste barbecue van het jaar? “Onze vegetarische hamburger is het perfecte alternatief”, klinkt het bij Gloria Grill Café in Herk-de-Stad. [naar artikel]
Van gezellig barbecueën in ontbloot bovenlijf tot vuur aanwakkeren met een haardroger, welke ideeën zijn goed of past u beter niet toe? [naar artikel]
De gemiddelde Belg at 28,1 kilogram vlees in 2018, tegenover 28,6 kilogram in 2016. Ondanks de lichte daling blijft vlees, waaronder de burger, nog... [naar artikel]
11:21 Iedere dag selecteert de redactie van De Tijd een opmerkelijke grafiek. Vandaag? De prijs van vlees in België. [naar artikel]
'2018 is een intens jaar geweest', zegt Warre. 'Het was het jaar waarin ik eerst depressief afhaakte op school en daarna gelukkiger werd dan ooit tevoren. Ik heb mijn klas verloren, maar ik heb mezelf gevonden.' [naar artikel]
De temperaturen stijgen en dus steken we massaal de barbecue aan, maar opgelet: gebarbecued voedsel kan kankerverwekkende stoffen bevatten. Hoe kunnen we het barbecueën zo gezond mogelijk houden? Enkele tips. [naar artikel]
Een Parijse start-up pakt uit met foie gras die in een labo is gekweekt, op basis van cellen van een bevrucht eendenei. In Vlaanderen is het ten laatste op 1 december 2023 afgelopen met het dwangvoederen voor foie gras. De Bekegemse Foie Gras is de laatste Vlaamse producent van Foie Gras, maar overschakelen op labo-foie gras ziet zaakvoerder Filip Callemeyn niet direct zitten. [naar artikel]
Landbouwers en eigenaars van moestuinen mogen voortaan vanaf 18 uur tot 10 uur hun tuin besproeien met niet-leidingwater. Ook voor het besproeien van sportterreinen komt er een uitzondering. [naar artikel]
Een week geleden zou niemand hier raar van opgekeken hebben, maar als mensen geen drinkwater meer mogen gebruiken om hun tuin te besproeien of hun auto te wassen, dan is het bizar dat de ramen van het justitiepaleis in Antwerpen gewoon gewassen worden. En dat er leidingwater wegloopt op straat in het centrum van Antwerpen. [naar artikel]
Het ziet eruit als foie gras, smaakt naar foie gras en smelt net zo goed op de tong als foie gras. Twee chefs proeven de ‘foie royale’ van de... [naar artikel]
Het kwik stijgt de komende dagen tot 33 graden in ons land. In ons kot blijven hoeft gelukkig niet meer, maar toch is nog niet alles mogelijk. Met hoeveel mogen we aan het barbecueën gaan? Mogen we picknicken en ijsjes eten in een park? En verkoeling zoeken, mag dat in zee of in een zwemvijver? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.