Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

LIFEHACK. Zo moet je peper en zout gebruiken

08/01/2019 - 06:01
" Het peper- en zoutstel is zo doodnormaal dat we er geen aandacht aan besteden. Het hoort bij de standaard inrichting van elk restaurant. Is je eten niet gekruid genoeg? Dan schud je er gewoon wat peper en zout over. Toch? Twitter brengt redding Fout. Het blijkt nu dat we het zout- en peperstel al heel […] Het bericht LIFEHACK. Zo moet je peper en zout gebruiken verscheen eerst op Metro."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waarom zijn peper en zout nog altijd de basiskruiden in onze keuken? (13/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Peper en zout horen bij een maaltijd zoals deze rubriek bij uw favoriete weekendbijlage. Het zijn specerijen die we al eeuwenlang gebruiken – en niet alleen in de westerse keuken. Maar hoe hebben ze die positie verworven? [naar artikel]


2. “Bij gemalen peper is er al kwaliteitsverlies zodra het in het potje wordt gedaan”: hoe kies je goede peper? (02/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Peper en zout zijn een onafscheidelijk duo tijdens het koken. Over zout weten we dat een teveel niet goed is voor de gezondheid, maar hoe zit dat met peper? En hoe kies je de beste soort voor in jouw gerechten? Kruidenspecialist Wilfried Jammaers vertelt er alles over en legt uit wat de impact van peperbolletjes op je lichaam is. [naar artikel]


3. Gebruik je best peperbollen of gemalen peper in de keuken? (02/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Peper en zout zijn een onafscheidelijk duo tijdens het koken. Over zout weten we dat een teveel niet goed is voor de gezondheid, maar hoe zit dat met peper? En hoe kies je de beste soort voor in jouw gerechten? Kruidenspecialist Wilfried Jammaers vertelt er alles over en legt uit wat de impact van peperbolletjes op je lichaam is. [naar artikel]


4. Aldi roept Piratochips peper en zout terug (04/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

Warenhuisketen Aldi haalt de ribbelchips met de smaak peper en zout uit de handel. De chips bevatten immers het allergeen melk, terwijl dat niet [naar artikel]


5. Chef Peper en Zout geeft recepten vrij (21/03/2020 - Het Belang van Limburg)

Dirk Appeltans, chef van het prestigieuze restaurant Peper en Zout in Genk, gooide het over de creatieve boeg om zijn klanten in corona-tijden te behagen. [naar artikel]


6. Aldi roept ribbelchips peper en zout terug (04/07/2017 - Gazet van Antwerpen)

Warenhuisketen Aldi haalt de ribbelchips met de smaak peper en zout uit de handel. De chips bevatten immers het allergeen melk, terwijl dat niet op het etiket is vermeld, zo laat Aldi weten. [naar artikel]


7. Peper, is dat eigenlijk wel gezond? (16/04/2022 - Express)

Iedereen weet dat te veel zout consumeren slecht is voor je gezondheid. Maar niemand vermeldt ooit de mogelijke impact van dat andere vaatje dat altijd op tafel staat: zwarte peper. Heeft peper effect op je gezondheid? Zwarte peper, de gedroogde bessen van de Piper nigrum-struik, maakt al duizenden jaren deel uit van de traditionele Indiase […] [naar artikel]


8. Bizar. Dit zwarte zout smaakt naar ei (20/01/2019 - Metro)

Het klinkt als zout dat te lang in de buurt van (rotte) eieren heeft gelegen, maar het is wel degelijk iets anders. Kala namak, ook wel zwart zout of zwavelzout genoemd, is een ingrediënt dat elke vegan in de kast zou moeten hebben staan.  Ovengebakken In tegenstelling tot andere zoutsoorten, is kala namak geen natuurlijk […] Het bericht Bizar. Dit zwarte zout smaakt naar ei verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


9. Topper Koersel-Achel mist peper en zout, Lognard naar ziekenhuis met knieblessure (10/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Koersel-Achel (eerste provinciale) was zaterdagavond een niet-onaardige match tussen twee evenwaardige ploegen, die elk om beurt het initiatief namen. Maar het geheel was te weinig gekruid met peper en zout. Beide teams haalden nog het niveau niet dat van hen verwacht wordt en dat had vooral met blessures te maken. [naar artikel]


10. Weg met peper en zout: chefs Yotam Ottolenghi & Noor Murad delen onmisbare smaakmakers om je gerechten minder saai te maken (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]


11. Dit doet zout met het eten in je kookwater: “Achteraf met zout strooien heeft niet hetzelfde effect” (12/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Voor velen is het een gewoonte, anderen doen het nooit: zout toevoegen aan het water waarin je pasta of rijst kookt. Maar wanneer moet je het zoutvat bovenhalen? Welke meerwaarde heeft het voor je eten? En hoeveel zout moet je gebruiken? Chef Filip de Pauw van het Antwerpse restaurant Jerom legt uit. [naar artikel]


12. Zo gebruik je je peper- en zoutvat op de correcte manier (video) (27/03/2021 - Metro)

Voor zowat elke alledaagse taak lijkt er op TikTok een lifehack te vinden die ons toont hoezeer we al jaren in de fout gaan. Een video van een vrouw die ons toont hoe we peper- en zoutstrooiers correct moeten gebruiken ging alvast viraal. De welbekende  shakers die je op restauranttafels aantreft – of zelfs in […] Het bericht Zo gebruik je je peper- en zoutvat op de correcte manier (video) verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


13. Eindelijk weer wat animo dankzij Eli Iserbyt en Laurens Sweeck: “Jullie willen toch wat peper en zout in de cross?” (31/10/2022 - Het Belang van Limburg)

“Laag-bij-de-gronds” en” kinderachtig”. Die verwijten kreeg winnaar Eli Iserbyt (26) in Ruddervoorde naar het hoofd geslingerd namens Laurens Sweeck (28). Opgefokt reed de ex-Belgische kampioen een dag later naar de zege in de Wereldbeker van Maasmechelen. Mooi zo, eindelijk wat peper en zout in de cross. [naar artikel]


14. Belg eet dubbel zoveel zout als aanbevolen: hoe gezond is zout en welke soort gebruik je het best? (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.” [naar artikel]


15. RECENSIE. ‘De Verhulstjes’: “Volgende keer graag wat meer peper en zout” (07/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Onze tv-recensent Jelle Brans laat zijn kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier z’n mening in ‘Gezien’. Vandaag: ‘De Verhulstjes’, een docusoap à la ‘De Pfaffs’ waarin Gert Verhulst en gezin worden gevolgd in hun doordeweekse doen. Geen slechte poging, al mankeerde er tijdens de eerste aflevering nog wat peper en zout: “We zagen hoe Gert in z’n bed lag te sudderen. Een sudoku invulde. Zich afvroeg of er nog krabsalade in huis was. En deed alsof hij zich ergerde aan alles.” [naar artikel]


16. Waarom moet je zout toevoegen aan je kookwater? En doe je dat dan tijdens of voor dat het water kookt? (12/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Voor velen is het een gewoonte, anderen doen het nooit: zout toevoegen aan het water voor je er pasta of rijst in kookt. Maar wanneer moet je dat doen? Welke meerwaarde heeft het tijdens het koken? En hoeveel zout moet je gebruiken? Chef Filip de Pauw van het Antwerpse restaurant Jerom legt uit. [naar artikel]


17. Dringend gevraagd voor 'Familie': peper en zout (10/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


18. Adrianne Lenkers verliefdheid gaf Big Thief in De Roma peper en zout (19/04/2023 - Humo)

[naar artikel]


19. Premiumchips peper en zout (17/06/2018 - Het Belang van Limburg)

Het geschatte jaarlijkse verkoopcijfer wereldwijd van chips: een slordige 30 miljard euro. Iedereen, van Australië tot IJsland, is dol op het goudgele aardappelschijfje gefrituurd of gebakken in olie. Ook Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen – bijgenaamd ‘chipsmonster’. Hij zoekt maar wat graag voor ons de lekkerste premiumchips met peper-en-zoutsmaak. “Nog een laatste dan maar. Om het af te leren.” Tine Bral, foto’s Wim Daneels [naar artikel]


20. STREAMINGTIP. ‘La Chica Invisible’: vader en dochter proberen moordmysterie op te lossen (05/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Kan deze eerste dinsdag van het schooljaar wel wat extra peper en zout gebruiken? Dan zit u goed bij VRT MAX. Zij bieden namelijk ‘La Chica Invisible’ aan, een uitermate spannende Spaanse thrillerreeks. ¡echar un vistazo! [naar artikel]


21. Time to Eat: Ceviche van kabeljauw (13/10/2017 - Metro)

Ben je nog op zoek naar een origineel recept voor dit weekend? Probeer dan deze originele ceviche! Wat heb je nodig? (Voor 4 personen) 2 bananen 800 g verse kabeljauwhaas 6 limoenen 1 bos lente-uitjes 2 teentjes knoflook 1 kleine rode peper 1 boeketje verse koriander 150 ml kokosmelk 3 eetlepels olijfolie 1 granaatappel zout peper […] [naar artikel]


22. “Het is een misverstand dat de ene zoutsoort gezonder is dan de andere”: hoeveel zout mogen we eten? En welke soort gebruik je in welk gerecht? (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.” [naar artikel]


23. Dit is de allerheetste peper ter wereld (20/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

De pepers die je koopt in de supermarkt smaken nog zoet als je het vergelijkt met deze peper. Ontmoet 'The Pepper X': de allerheetste peper ter... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!