Peper en zout horen bij een maaltijd zoals deze rubriek bij uw favoriete weekendbijlage. Het zijn specerijen die we al eeuwenlang gebruiken – en niet alleen in de westerse keuken. Maar hoe hebben ze die positie verworven? [naar artikel]
Peper en zout zijn een onafscheidelijk duo tijdens het koken. Over zout weten we dat een teveel niet goed is voor de gezondheid, maar hoe zit dat met peper? En hoe kies je de beste soort voor in jouw gerechten? Kruidenspecialist Wilfried Jammaers vertelt er alles over en legt uit wat de impact van peperbolletjes op je lichaam is. [naar artikel]
Peper en zout zijn een onafscheidelijk duo tijdens het koken. Over zout weten we dat een teveel niet goed is voor de gezondheid, maar hoe zit dat met peper? En hoe kies je de beste soort voor in jouw gerechten? Kruidenspecialist Wilfried Jammaers vertelt er alles over en legt uit wat de impact van peperbolletjes op je lichaam is. [naar artikel]
Warenhuisketen Aldi haalt de ribbelchips met de smaak peper en zout uit de handel. De chips bevatten immers het allergeen melk, terwijl dat niet [naar artikel]
Dirk Appeltans, chef van het prestigieuze restaurant Peper en Zout in Genk, gooide het over de creatieve boeg om zijn klanten in corona-tijden te behagen. [naar artikel]
Warenhuisketen Aldi haalt de ribbelchips met de smaak peper en zout uit de handel. De chips bevatten immers het allergeen melk, terwijl dat niet op het etiket is vermeld, zo laat Aldi weten. [naar artikel]
Iedereen weet dat te veel zout consumeren slecht is voor je gezondheid. Maar niemand vermeldt ooit de mogelijke impact van dat andere vaatje dat altijd op tafel staat: zwarte peper. Heeft peper effect op je gezondheid? Zwarte peper, de gedroogde bessen van de Piper nigrum-struik, maakt al duizenden jaren deel uit van de traditionele Indiase […] [naar artikel]
Het klinkt als zout dat te lang in de buurt van (rotte) eieren heeft gelegen, maar het is wel degelijk iets anders. Kala namak, ook wel zwart zout of zwavelzout genoemd, is een ingrediënt dat elke vegan in de kast zou moeten hebben staan. Ovengebakken In tegenstelling tot andere zoutsoorten, is kala namak geen natuurlijk […] Het bericht Bizar. Dit zwarte zout smaakt naar ei verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Koersel-Achel (eerste provinciale) was zaterdagavond een niet-onaardige match tussen twee evenwaardige ploegen, die elk om beurt het initiatief namen. Maar het geheel was te weinig gekruid met peper en zout. Beide teams haalden nog het niveau niet dat van hen verwacht wordt en dat had vooral met blessures te maken. [naar artikel]
Geen zin in een Vlaamse klassieker, bijgekruid met enkel wat peper en zout? Dan komen het culinair auteursduo Yotam Ottolenghi en Noord Murad als geroepen. We spraken met hen over hun nieuwe kookboek ‘Test Kitchen 2: extra lekker’ en vroegen hoé we onze dagelijkse maaltijden wat kunnen opsmukken. “Een funky gerecht moet niet altijd ingewikkeld zijn”, vertelt het duo. Welke smaakmakers zijn daarvoor onmisbaar? En moet koken altijd snel gaan? [naar artikel]
Voor velen is het een gewoonte, anderen doen het nooit: zout toevoegen aan het water waarin je pasta of rijst kookt. Maar wanneer moet je het zoutvat bovenhalen? Welke meerwaarde heeft het voor je eten? En hoeveel zout moet je gebruiken? Chef Filip de Pauw van het Antwerpse restaurant Jerom legt uit. [naar artikel]
Voor zowat elke alledaagse taak lijkt er op TikTok een lifehack te vinden die ons toont hoezeer we al jaren in de fout gaan. Een video van een vrouw die ons toont hoe we peper- en zoutstrooiers correct moeten gebruiken ging alvast viraal. De welbekende shakers die je op restauranttafels aantreft – of zelfs in […] Het bericht Zo gebruik je je peper- en zoutvat op de correcte manier (video) verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
“Laag-bij-de-gronds” en” kinderachtig”. Die verwijten kreeg winnaar Eli Iserbyt (26) in Ruddervoorde naar het hoofd geslingerd namens Laurens Sweeck (28). Opgefokt reed de ex-Belgische kampioen een dag later naar de zege in de Wereldbeker van Maasmechelen. Mooi zo, eindelijk wat peper en zout in de cross. [naar artikel]
Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.” [naar artikel]
Onze tv-recensent Jelle Brans laat zijn kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier z’n mening in ‘Gezien’. Vandaag: ‘De Verhulstjes’, een docusoap à la ‘De Pfaffs’ waarin Gert Verhulst en gezin worden gevolgd in hun doordeweekse doen. Geen slechte poging, al mankeerde er tijdens de eerste aflevering nog wat peper en zout: “We zagen hoe Gert in z’n bed lag te sudderen. Een sudoku invulde. Zich afvroeg of er nog krabsalade in huis was. En deed alsof hij zich ergerde aan alles.” [naar artikel]
Voor velen is het een gewoonte, anderen doen het nooit: zout toevoegen aan het water voor je er pasta of rijst in kookt. Maar wanneer moet je dat doen? Welke meerwaarde heeft het tijdens het koken? En hoeveel zout moet je gebruiken? Chef Filip de Pauw van het Antwerpse restaurant Jerom legt uit. [naar artikel]
Het geschatte jaarlijkse verkoopcijfer wereldwijd van chips: een slordige 30 miljard euro. Iedereen, van Australië tot IJsland, is dol op het goudgele aardappelschijfje gefrituurd of gebakken in olie. Ook Jurgen Lycops van Bar Burbure in Antwerpen – bijgenaamd ‘chipsmonster’. Hij zoekt maar wat graag voor ons de lekkerste premiumchips met peper-en-zoutsmaak. “Nog een laatste dan maar. Om het af te leren.” Tine Bral, foto’s Wim Daneels [naar artikel]
Kan deze eerste dinsdag van het schooljaar wel wat extra peper en zout gebruiken? Dan zit u goed bij VRT MAX. Zij bieden namelijk ‘La Chica Invisible’ aan, een uitermate spannende Spaanse thrillerreeks. ¡echar un vistazo! [naar artikel]
Ben je nog op zoek naar een origineel recept voor dit weekend? Probeer dan deze originele ceviche! Wat heb je nodig? (Voor 4 personen) 2 bananen 800 g verse kabeljauwhaas 6 limoenen 1 bos lente-uitjes 2 teentjes knoflook 1 kleine rode peper 1 boeketje verse koriander 150 ml kokosmelk 3 eetlepels olijfolie 1 granaatappel zout peper […] [naar artikel]
Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.” [naar artikel]
De pepers die je koopt in de supermarkt smaken nog zoet als je het vergelijkt met deze peper. Ontmoet 'The Pepper X': de allerheetste peper ter... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.