Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

08 August 2020
17:17 uur

Uitgeruste Theo Francken “neemt akte” van voordracht Dries Van Langenhove: “Ik zit vol energie”

Het Nieuwsblad

10/01/2019 - 12:12

N-VA-Kamerlid Theo Francken wil nog niets kwijt over zijn plaats op de N-VA-lijst in mei, maar “heeft goed gerust en zit vol energie voor de verkiezingen”. Over zijn (waarschijnlijke) gloednieuwe concurrent in Vlaams-Brabant, Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove, wil de N-VA’er niet veel kwijt. “Ik neem daar akte van. Zij zijn het Vlaams Belang, wij zijn de N-VA, en ik zal de realisaties van N-VA verdedigen op elke markt en in elke huiskamer.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Francken "neemt akte" van voordracht Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove (10/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA-Kamerlid Theo Francken wil nog niets kwijt over zijn plaats op de N-VA-lijst in mei, maar "heeft goed gerust en zit vol energie voor de...
  [naar artikel]
 2. Francken ‘neemt akte’ van komst van Dries Van Langenhove in Vlaams-Brabant (11/01/2019 - De Standaard)
  ‘Ik neem daar akte van. Zij zijn het Vlaams Belang, wij zijn de N-VA, en ik zal de realisaties van N-VA verdedigen op elke markt en in elke huiskamer.’ Zo reageert ex-staatssecretaris Theo Francken op de ‘concurrentie’ van Dries Van Langenhove bij Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 3. Francken ‘neemt akte’ van komst van Dries Van Langenhove in Vlaams-Brabant (10/01/2019 - De Standaard)
  ‘Ik neem daar akte van. Zij zijn het Vlaams Belang, wij zijn de N-VA, en ik zal de realisaties van N-VA verdedigen op elke markt en in elke huiskamer.’ Zo reageert ex-staatssecretaris Theo Francken op de ‘concurrentie’ van Dries Van Langenhove bij Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 4. Francken “neemt akte” van voordracht Van Langenhove in Vlaams-Brabant (10/01/2019 - Metro)
  N-VA-Kamerlid Theo Francken wil nog niets kwijt over zijn plaats op de N-VA-lijst in mei, maar “heeft goed gerust en zit vol energie voor de verkiezingen”. Over zijn (waarschijnlijke) gloednieuwe concurrent in Vlaams-Brabant, Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove, wil de N-VA’er niet veel kwijt. “Ik neem daar akte van. Zij zijn het Vlaams Belang, wij zijn de N-VA, en ik zal de realisaties van N-VA verdedigen op elke markt en in elke huiskamer.” Ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken was deze voormiddag te gast in de Senaat voor de voorstelling van het nieuwe boek van MR-Senator Alain Destexhe, over de migratieproblematiek. Hij reageerde er ook kort op de kersverse Vlaams Belang-lijsttrekker in Vlaams-Brabant, de oprichter van het radicaal-rechtse Schild & Vrienden Dries Van Langenhove. Hij wordt zo waarschijnlijk de rechtstreekse concurrent van Francken. “Ik neem daar akte van, veel meer heb ik daar niet over te zeggen”, klonk het. De N-VA’er zit in elk geval “vol energie” voor de kiescampagne. “Ik heb goed gerust”, zei hij. “Ik zal de realisaties van N-VA op vlak van veiligheid, migratie en economie verdedigen op elke markt en in elke huiskamer.” Francken was tegelijkertijd niet mals voor zijn voormalige federale collega’s. “Ik kijk vol vertrouwen naar de verkiezingen, het is alleen spijtig dat ze niet wat vroeger zijn. Er waren partijen die zeiden dat er chaos zou komen als er vervroegde verkiezingen zouden zijn, maar als ik kijk naar het amechtig en bizar politiek schouwspel van de voorbije dagen, dan denk ik dat die chaos er nu al is. Ik kan alleen maar vaststellen dat die partijen schrik hebben van de kiezer.” Over zijn eigen plaats op de N-VA-lijsten, Vlaams, federaal of Europees, wil de N-VA’er nog niets kwijt. “De lijsten worden op 9 februari definitief goedgekeurd. Maar waar ik ook zal staan, ik zal mij smijten met alles wat ik heb.” bron: Belga Het bericht Francken “neemt akte” van voordracht Van Langenhove in Vlaams-Brabant verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. “Als we een echte verandering in Vlaanderen willen, moeten Vlaams Belang en N-VA een coalitie sluiten” (27/02/2019 - De Morgen)
  Bij de federale verkiezingen in mei zullen ze lijnrecht tegenover elkaar staan: de ene als lijsttrekker voor de N-VA, de andere als lijsttrekker voor Vlaams Belang. De wegen van Theo Francken en Dries Van Langenhove zijn abrupt gescheiden, maar toch is de kans klein dat hun jarenlange vriendschap eraan ten onder zal gaan: “Dries zal Theo geen pijn doen.” Maar wie is Dries Van Langenhove eigenlijk? Een portret, met commentaar van hemzelf én van Theo Francken: “Elk procent dat hij wint, kan een procent zijn dat ik verlies.”
  [naar artikel]
 6. Dries Van Langenhove: niet lang geleden ‘bodyguard’ van Theo Francken, nu zijn politieke tegenstrever in Vlaams-Brabant (10/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Niet zo heel lang geleden was Dries Van Langenhove nog de ‘bodyguard’ van Theo Francken (N-VA). Nu is zijn opdracht de voormalige staatssecretaris pijn te doen in zijn eigen provincie. Francken staat daar voor een dilemma. Niets doen betekent dat hij kiezers kan verliezen op rechts. Schuift hij naar rechts op, dan riskeert hij centrumkiezers te bruuskeren.
  [naar artikel]
 7. “De komst van Dries Van Langenhove stelt Francken voor een dilemma” (10/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  Niet zo heel lang geleden was Dries Van Langenhove nog de zelfverklaarde bodyguard van Theo Francken (N-VA). Nu is zijn opdracht de voormalige staatssecretaris pijn te doen in zijn eigen provincie. Francken staat daar nu voor een dilemma. Niets doen betekent dat hij kiezers kan verliezen op rechts. Schuift hij zelf naar rechts op, dan riskeert hij centrumkiezers te bruuskeren.
  [naar artikel]
 8. Dries Van Langenhove op lijst Vlaams Belang (10/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselDries Van Langenhove, de leider van de extreemrechtse jongerenbeweging Schild & Vrienden, wordt ‘onafhankelijk lijsttrekker’ voor het Vlaams Belang in Vlaams-Brabant. Van Langenhove moet er in mei de uitdager worden van Theo Francken (N-VA).
  [naar artikel]
 9. De Wever (N-VA): “Theo Francken trekt federale lijst in Vlaams Brabant” (14/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft maandagavond bij VTM toelichting gegeven over de rol van Theo Francken voor de komende verkiezingen. “Ik kan u zeggen dat Theo de federale lijst in Vlaams Brabant zal trekken.” Hij zal het dus moeten opnemen tegen Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove.
  [naar artikel]
 10. Zo heeft Vlaams-Brabant gestemd: Francken haalt veruit meeste voorkeurstemmen (27/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Theo Francken (N-VA) laat kopstukken Koen Geens (CD&V), Maggie De Block (Open Vld) en Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) ver achter zich in de...
  [naar artikel]
 11. Bart De Wever (N-VA): “Theo Francken trekt de federale lijst in Vlaams Brabant” (14/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft maandagavond bij VTM toelichting gegeven over de rol van Theo Francken voor de komende verkiezingen. “Ik kan u zeggen dat Theo de federale lijst in Vlaams Brabant zal trekken.” Hij zal het dus moeten opnemen tegen Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove.
  [naar artikel]
 12. Bart De Wever (N-VA): “Theo Francken trekt de federale lijst in Vlaams Brabant” (14/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft maandagavond bij VTM toelichting gegeven over de rol van Theo Francken voor de komende verkiezingen. “Ik kan u zeggen dat Theo de federale lijst in Vlaams Brabant zal trekken.” Hij zal het daar moeten opnemen tegen Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove.
  [naar artikel]
 13. Zuhal Demir (N-VA): ‘Hopelijk komt mijn dochter niet met een griezel als Dries Van Langenhove thuis’ (17/06/2019 - De Morgen)
  De grootste bekken van de N-VA voeren vandaag het hoogste woord, want zij kwamen het minst gehavend uit de verkiezingsstrijd. Theo Francken liep amper een schram op in zijn boksmatch met Dries Van Langenhove, en in Limburg kroonde Zuhal Demir zich tot de stemmenkoningin. In haar eerste grote interview na de afstraffing van de N-VA zet ze dan ook de lijnen voor de toekomst uit. ‘De ramadan is niet alleen leuk en trendy. Mag dat nog gezegd worden?’
  [naar artikel]
 14. Vlaams-Brabant, waar Theo Francken de meubelen voor de N-VA redt (26/05/2019 - De Standaard)
  Verlies voor N-VA, forse winst voor Vlaams Belang, tonen de eerste cijfers. Sowieso werd een clash tussen beide partijen verwacht in Vlaams-Brabant waar de N-VA kopstuk Theo Francken voor de Kamer uitspeelde tegen Dries Van Langenhove, onafhankelijke, maar wel op de lijst van Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 15. Dries Van Langenhove gastspreker op “racistisch” Amerikaans congres (11/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kamerlid Dries Van Langenhove is in mei een van de sprekers op American Renaissance Conference. Die “openlijk racistische” organisatie is de wereldwijde spreekbuis van nieuw-rechts. Naast Van Langenhove worden ook aanhangers van “raszuiverheid”, witte suprematie en andere nationalisten uitgenodigd. “Ik zou ook ingaan op een uitnodiging van PVDA”, zegt Van Langenhove.
  [naar artikel]
 16. Dries Van Langenhove gaat spreken op extreemrechts Amerikaans congres (11/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Eind mei neemt Dries Van Langenhove het vliegtuig naar de Amerikaanse staat Tennessee. Hij zal er spreken op een congres van American Renaissance....
  [naar artikel]
 17. Dries Van Langenhove intimideert leerkracht op privéadres (12/03/2019 - Metro)
  Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove heeft een Gentse leerkracht geïntimideerd op haar privéadres. Dat schrijft Apache en bevestigt onderwijskoepel GO! Van Langenhove zou de leerkracht opgebeld hebben over het gebruik van de Pano-reportage over zijn organisatie Schild&Vrienden. GO! onderzoekt welke juridische stappen het kan ondernemen. Van Langenhove heeft ook contact gehad met de directie van de bewuste school met opmerkingen over de lesinhoud. Dat de Vlaams-Brabantse politicus een leerkracht in een privécontext contacteert, kan een inbreuk zijn op de privacywetgeving. GO! neemt het voorval ernstig en wint juridisch advies in. bron: Belga Het bericht Dries Van Langenhove intimideert leerkracht op privéadres verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. “Dries Van Langenhove belt leerkracht thuis op over de les rond racisme” (12/03/2019 - Het Nieuwsblad)
  Scholengroep Gent van het GO! Gemeenschapsonderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, dient klacht in tegen Dries Van Langenhove, Vlaams-Belanglijsttrekker en leider van Schild & Vrienden. De scholengroep neemt het niet dat Van Langenhove een leerkracht thuis opbelde over de inhoud van de les rond racisme.
  [naar artikel]
 19. Schild & Vrienden wil Vlaamse jeugd opnieuw zingeving bieden (24/10/2017 - Apache)
  Hoe de nieuwe rechtsradicale beweging rond Dries Van Langenhove lezingen van Theo Francken (N-VA) beveiligt, trolt op het Internet en zomercursussen organiseert met cursussen zelfverdediging en boksen.
  [naar artikel]
 20. Dries Van Langenhove spreker op extreemrechts Amerikaans congres (11/01/2020 - De Morgen)
  Eind mei neemt Dries Van Langenhove het vliegtuig naar de Amerikaanse staat Tennessee. Hij zal er spreken op een congres van American Renaissance. Dat is een oude, extreemrechtse organisatie die bekend staat om haar diep-nationalistische meningen.
  [naar artikel]
 21. Portret Dries Van Langenhove: Bijzonder zelfzeker, weinig geloofwaardig (07/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Dries Van Langenhove schreeuwt zijn onschuld uit. De leider van Schild & Vrienden noemt de VRT-reportage “pure laster” en wil niet weten van verontschuldigingen. Maar de zelfzekere Van Langenhove heeft een lange geschiedenis van twijfelachtige beweringen.
  [naar artikel]
 22. Dries Van Langenhove uitgenodigd door beruchte Amerikaanse organisatie: gastspreker op “racistisch” congres (11/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Kamerlid Dries Van Langenhove is in mei een van de sprekers op American Renaissance Conference. Die “openlijk racistische” organisatie is de wereldwijde spreekbuis van nieuw-rechts. Naast Van Langenhove worden ook aanhangers van “raszuiverheid”, witte suprematie en andere nationalisten uitgenodigd. “Ik zou ook ingaan op een uitnodiging van PVDA”, zegt Van Langenhove.
  [naar artikel]
 23. Dries Van Langenhove uitgenodigd door beruchte Amerikaanse organisatie: gastspreker op “racistisch” congres (12/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Kamerlid Dries Van Langenhove is in mei een van de sprekers op American Renaissance Conference. Die “openlijk racistische” organisatie is de wereldwijde spreekbuis van nieuw-rechts. Naast Van Langenhove worden ook aanhangers van “raszuiverheid”, witte suprematie en andere nationalisten uitgenodigd. “Ik zou ook ingaan op een uitnodiging van PVDA”, zegt Van Langenhove.
  [naar artikel]
 24. Politicoloog Johan Ackaert over akte van voordracht in Diepenbeek: “Zonder oplossing dreigt de gemeente onbestuurbaar te worden” (17/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Diepenbeek is er een patstelling ontstaan omdat de CD&V een akte van voordracht heeft ondertekend met alle andere partijen maar nu liever in zee zou gaan met PUUR, de partij van huidig burgemeester Patrick Hermans. Hoe zit dat nu wettelijk? Politicoloog Johan Ackaert van de UHasselt legt uit.
  [naar artikel]
 25. 'Dries Van Langenhove kan zich inschrijven aan KU Leuven' (27/09/2019 - Knack)
  Dries Van Langenhove, vorig jaar geschorst aan de UGent, zou zich afgelopen week aan de KU Leuven ingeschreven hebben om zijn thesis af te ronden, aldus het Leuvense studentenblad Veto vrijdagavond. Van Langenhove zelf ontkent.
  [naar artikel]
 26. Zeer zelfzeker, welbespraakt, maar weinig geloofwaardig. Wie is Dries Van Langenhove nu precies? (07/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Dries Van Langenhove schreeuwt zijn onschuld uit. De leider van Schild & Vrienden noemt de VRT-­reportage “pure laster” en wil niet weten van verontschuldigingen. Maar dezelfzekere Van Langenhove heeft een lange geschiedenis van twijfelachtige beweringen.
  [naar artikel]
 27. Dries Van Langenhove spreker op racistisch congres in VS (10/01/2020 - Apache)
  Dries Van Langenhove, de ‘eindbaas’ van Schild & Vrienden die in mei op een Vlaams Belang-lijst tot parlementslid werd verkozen, wordt aangekondigd als één van de sprekers op een conferentie van de openlijk racistische American Renaissance. De conferentie gaat door eind mei in de Verenigde Staten. Van Langenhove is één van de (nu al) aangekondigde
  [naar artikel]
 28. Dries Van Langenhove mag wel deelnemen aan debat in gebouwen KU Leuven (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In tegenstelling tot aan de UGent en de VUB kan Dries Van Langenhove, die als onafhankelijke zetelt in de Kamerfractie van het Vlaams Belang, op...
  [naar artikel]
 29. Vlaams-Brabant: wat doen de kopstukken? (26/05/2019 - Knack)
  Volg hier live alle ontwikkelingen over verkiezingsdag in de provincie Vlaams Brabant, waar een federale clash plaatsvindt tussen Theo Francken (N-VA), Maggie De Block (Open VLD), Koen Geens (CD&V) en Dries Van Langenhove.
  [naar artikel]
 30. Kathleen Cools versus Dries Van Langenhove: waarover ging de discussie nu eigenlijk? (10/01/2019 - Knack)
  In een bitsig interview in Terzake op Canvas wees Kathleen Cools haar studiogast Dries Van Langenhove erop dat hij in verdenking is gesteld, wat Van Langenhove met klem ontkende. Erevrederechter Jan Nolf verschaft duidelijkheid.
  [naar artikel]
 31. Dries Van Langenhove gastspreker op “racistisch” congres in VS (11/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kamerlid Dries Van Langenhove is in mei een van de sprekers op American Renaissance Conference. Die “openlijk racistische” organisatie is de wereldwijde spreekbuis van nieuw-rechts.
  [naar artikel]
 32. Dries Van Langenhove mag dan toch afstuderen aan de UGent (24/09/2018 - Knack)
  Dries Van Langenhove, de oprichter van Schild & Vrienden, mag dan toch afstuderen. Dat meldt de UGent. Eerder gaf de universiteit aan dat de ordemaatregel tegen Van Langenhove, die de universitaire gebouwen niet langer mag betreden, gehandhaafd blijft.
  [naar artikel]
 33. Dries Van Langenhove vandaag voor rechter (25/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Deze morgen ging in de rechtbank van Gent het kortgeding van start dat Dries Van Langenhove en zijn advocaten, Johan Platteau en Joost Bosquet,...
  [naar artikel]
 34. Dries Van Langenhove weer welkom in bibliotheek UGent  (02/10/2018 - VRT NWS)
  Dries Van Langenhove, de oprichter van het rechts-radicale Schild en Vrienden, mag de bibliotheek van de UGent binnen om zijn masterproef af te werken. Dat heeft een rechter in kortgeding beslist.  Van Langenhove mag 8 uur per week doorbrengen in de bibliotheek, onder de voorwaarden die de universiteit hem zelf oplegt.  
  [naar artikel]
 35. Dries Van Langenhove vanochtend voor rechter verschenen (25/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Deze morgen ging in de rechtbank van Gent het kortgeding van start dat Dries Van Langenhove en zijn advocaten, Johan Platteau en Joost Bosquet,...
  [naar artikel]
 36. Dries Van Langenhove vergelijkt zichzelf met Michelle Martin: “Zij mag studies wel afwerken en ik niet” (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Dries Van Langenhove, kopstuk van de extreemrechtse jongerenbeweging Schild & Vrienden, spreekt zich uit tegen de beslissing van de Universiteit...
  [naar artikel]
 37. Vlaams-Brabant: N-VA houdt federaal stand, Groen grote winnaar (26/05/2019 - Knack)
  Volg hier live alle ontwikkelingen over de verkiezingsdag in de provincie Vlaams Brabant, waar een federale clash plaatsvindt tussen Theo Francken (N-VA), Maggie De Block (Open VLD), Koen Geens (CD&V) en Dries Van Langenhove.
  [naar artikel]
 38. Leerkracht ging boekje te buiten toen ze Dries Van Langenhove een ‘randdebiel’ noemde (05/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Een leerkracht van het Atheneum in Mariakerke (Gent) is haar boekje te buiten gegaan toen ze Dries Van Langenhove, die als onafhankelijke zetelt in de Vlaams Belang-kamerfractie, “randdebiel” noemde in de klas. Dat oordeelt de commissie zorgvuldig bestuur, na een klacht van Dries Van Langenhove zelf. De feiten vonden in januari plaats tijdens een les zedenleer in het zesde middelbaar, tijdens een discussie over de politiek. Een leerling maakte stiekem een filmpje van hoe de leerkracht van leer trok tegen Van Langenhove.
  [naar artikel]
 39. Dries Van Langenhove: “Journalisten, jullie tijd is gedaan” (16/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Schild en Vriend-oprichter Dries Van Langenhove haalde in zijn speech op de ‘mars tegen Marrakesh’ vooral uit naar de media. Hij blijft er van...
  [naar artikel]
 40. Aanwezigheid Dries Van Langenhove tijdens klimaatmars niet geapprecieerd: “Fuck den Dries” (17/01/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens de tweede protestactie van Youth for Climate in Brussel kwam ook Dries Van Langenhove opdagen. Hij kwam er pleiten voor … kernenergie. De Schild&Vrienden-oprichter werd echter door heel wat leerlingen uitgejouwd.
  [naar artikel]
 41. Herlees al het verkiezingsnieuws uit Vlaams-Brabant (26/05/2019 - Knack)
  In Vlaams-Brabant houdt N-VA onder impuls van Theo Francken goed stand. Grote winnaar is Vlaams Belang van Dries Van Langenhove. Ook Groen en PVDA winnen enkele procentpunten. Open VLD van Maggie De Block is de grote verliezer.
  [naar artikel]
 42. Vlaams-Brabant: eerste resultaten voorspellen flinke winst Vlaams Belang (26/05/2019 - Knack)
  Volg hier live alle ontwikkelingen over de verkiezingsdag in de provincie Vlaams Brabant, waar een federale clash plaatsvindt tussen Theo Francken (N-VA), Maggie De Block (Open VLD), Koen Geens (CD&V) en Dries Van Langenhove.
  [naar artikel]
 43. De opmars van Dries Van Langenhove bij Vlaams Belang: 'Ik vrees dat Dries aan het doordraaien is' (15/01/2019 - Knack)
  Wat zegt het lijsttrekkerschap van Dries Van Langenhove over het Vlaams Belang, en wat betekent het voor de N-VA? 'Ik vind Schild & Vrienden schitterend, maar de oprichter is desastreus voor de Vlaamse Beweging.'
  [naar artikel]
 44. Dries Van Langenhove kwaad over ‘wedstrijd’ met Tom Van Grieken: “Echt, ben ik de enige met inzicht in zo’n dingen?” (08/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Elk detail is belangrijk.” Die boodschap wil Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove meegeven aan zijn volgers en daarin gaat hij...
  [naar artikel]
 45. Dries Van Langenhove: “Aan de vijf jongemannen die me aanvielen: het had slecht voor jullie kunnen aflopen” (03/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  Dries Van Langenhove is vrijdagmiddag aangevallen in Tervuren, dat maakt hij zelf bekend in een Facebookpost. De politie bevestigt dat er een klacht werd ingediend.
  [naar artikel]
 46. Huiszoeking bij Dries Van Langenhove (07/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het onderzoek naar 'Schild & Vrienden' heeft het gerecht vandaag een huiszoeking uitgevoerd bij Dries Van Langenhove, de leider van de groep....
  [naar artikel]
 47. Dries Van Langenhove wint kort geding tegen UGent (02/10/2018 - De Standaard)
  Dries Van Langenhove, de bezieler van de extreemrechtse jongerenvereniging Schild & Vrienden, heeft dinsdag een kort geding tegen de UGent gewonnen. Van Langenhove krijgt daardoor weer toegang tot de bibliotheek van de faculteit Rechten.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.