Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Sterrenchef René Redzepi toont welke grote impact eisen klanten hebben op menu

14/01/2019 - 15:35
"René Redzepi van het Deense restaurant Noma, enkele jaren geleden nog het beste ter wereld, heeft op Instagram een filmpje gedeeld waarin hij de nieuwe menukaart overloopt en toont hoe die wordt aangepast aan klanten met allergieën of levenswijzen. Een hele klus, zo blijkt."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Sergio Herman lust wel een cactus van sterrenchef René Redzepi (18/05/2017 - De Morgen)

Als de Deense sterrenchef René Redzepi een tijdelijk restaurant uitbaat op een Mexicaans strand, dan is dat een groot evenement. Ook voor collega’s Sergio Herman en Dominique Persoone. Geen betere manier om hun Mexicaanse expeditie af te sluiten, dan met een etentje in Redzepi’s pop-up Noma. [naar artikel]


2. Expeditie Sergio (2): Redzepi Beach (20/05/2017 - De Morgen)

Chef Sergio Herman en chocolatier Dominique Persoone zijn op culinaire expeditie in Mexico, en vandaag eten ze in topchef René Redzepi's pop-uprestaurant Noma op het strand van Tulum. Kers op de taart: een babbel met Redzepi zelf en een rondleiding in de keuken. [naar artikel]


3. Sterrenchef Noma bakt nu burgers als coronaproof succesrecept (22/11/2020 - Express)

De Deense chef Réne Redzepi, bekend van sterrenrestaurand Noma heeft een coronaplan. In plaats van 18 gangen op locatie kan... The post Sterrenchef Noma bakt nu burgers als coronaproof succesrecept appeared first on Business AM. [naar artikel]


4. Ali Sonko: van afwasser naar mede-eigenaar van het toprestaurant Noma (02/03/2017 - De Redactie)

De 62-jarige afwasser Ali Sonko is door sterrenchef René Redzepi aangeduid als mede-eigenaar van zijn Deense toprestaurant Noma. De Gambiaan Sonko werkte al sinds de opening in het restaurant en Redzepi noemt hem "het hart en de ziel van Noma". [naar artikel]


5. René Redzepi van Noma opent permanent hamburgerrestaurant (30/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Door corona kon chef René Redzepi zijn bekende Deense restaurant Noma niet heropenen zoals normaal en besloot daarom hamburgers voor takeaway te gaan serveren. Dat werd zo’n succes dat hij nu een permanent hamburgerrestaurant opent: Popl. [naar artikel]


6. René Redzepi: “Het oude Noma was onze puberteit, nu beginnen we volwassen te worden” (26/10/2018 - De Morgen)

Het minst evidente kookboek van het jaar wordt ‘Noma’s handboek voor fermenteren’, geschreven door chef René Redzepi, die volledig in de ban is van het koken met bacteriën.?We zochten hem op in Kopenhagen. Want zelf is hij klaar met reizen, dat weet hij wel zeker: “Ik wil hier nog zo weinig mogelijk weg”. [naar artikel]


7. Chef sterrenrestaurant Noma stopt er even mee (08/01/2020 - Het Belang van Limburg)

Sterrenchef René Redzepi, die in de keuken staat van het wereldvermaarde Deense restaurant Noma, stopt even met werken. De chef wil meer tijd doorbrengen met zijn vrouw en hun drie kinderen. [naar artikel]


8. En de topchef, hij ploegde voort (04/04/2019 - De Morgen)

René Redzepi, de topchef achter het Deense sterrenrestaurant Noma, opent in 2017 een stadsboerderij in Kopenhagen. Een risico, maar niet onlogisch: toprestaurants leggen al langer de klemtoon op zelfgeteelde ingrediënten, en Redzepi wil altijd vernieuwen. [naar artikel]


9. Het beste eten ter wereld wordt binnenkort in Belgische keuken gemaakt (16/11/2017 - Het Nieuwsblad)

Noma, het beste restaurant ter wereld, opent begin februari opnieuw zijn deuren in Kopenhagen. De nieuwe gerechten, waar gastronomen met het water in de mond naar uitkijken, zullen ook een beetje Belgisch smaken. Het Harelbeekse bedrijf Maes-Inox bouwt de vijf keukens voor de Deense sterrenchef René Redzepi. [naar artikel]


10. Sterrenchef René Redzepi van restaurant Noma: 'Het was nooit ons doel om de beste te worden' (06/10/2021 - Knack)

Het Deense restaurant Noma van René Redzepi is voor de vierde keer uitgeroepen tot winnaar van de 'World's 50 Best Restaurants Awards. 'En dat is allemaal dankzij mijn team', zegt René na afloop van de awards. 'Zij maken Noma tot wat het nu is.' [naar artikel]


11. Met deze drie recepten van Nadine Redzepi tover je de lekkerste gerechten op tafel (20/04/2018 - De Morgen)

Nadine – de vrouw van René Redzepi, ‘s werelds beste chef – maakt deze gerechten voor haar man als hij thuis is.?Hoe groot is dan de kans dat ook jij bewondering oogst als je deze lekkernij uit je eigen keuken tovert??Aan de slag, dus! [naar artikel]


12. Kopenhagen op Redzepi's wijze (09/04/2019 - De Morgen)

René Redzepi is in de eerste plaats de chef van Noma, deze week voor de vierde keer verkozen tot beste restaurant ter wereld. Als hij al eens even aan de kookpotten kan ontsnappen, dwaalt hij het liefst door de straten van Kopenhagen, waar hij geboren en getogen is. Nu 'A Work in Progress' - een dag-, recepten- en fotoboek rond het dagelijkse leven in zijn restaurant - in de winkel ligt, mogen we met hem mee. Buitenkansje! [naar artikel]


13. Vanavond eten we Peruaans (05/04/2019 - De Morgen)

2014 is het jaar van de Peruaanse keuken. Chefs als René Redzepi en Alain Ducasse zijn bezeten van de frisse en lichte gerechten boordevol smaak, maar ook voor minder ervaren keukenprinsen en -prinsessen is het een haalbare kaart. Dat bewijst de Brits-Peruaanse Martin Morales met Ceviche, een bestseller die deze maand ook in het Nederlands verscheen. Dit menu, met recepten uit het boek, selecteerde hij bij wijze van smakelijke kennismaking. [naar artikel]


14. Beste restaurant ter wereld bestelt huisbier bij Belgische Proefbrouwerij (28/03/2019 - De Morgen)

In Noma, vorig jaar uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld, wordt vanaf volgende maand een nieuw Belgisch bier geschonken dat op vraag van meesterkok René Redzepi speciaal ontwikkeld werd in de Proefbrouwerij in Lochristi. Redzepi schakelde daarvoor de gerenommeerde Deense ‘bierarchitect’ Mikkel Borg Bjergsø in. De 35-jarige brouwer liet zich voor het huisbiertje van het toprestaurant in Kopenhagen naar eigen zeggen inspireren door onze Duvel. [naar artikel]


15. DE GROTE TEST. Sterrenchef Geert Van Hecke proeft van 17 potjes préparé: “Twéé weken houdbaar?” (16/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

De beste préparé, velen hebben er een mening over en zonder twijfel zijn er beenhouwers die zeer goeie maken. Maar in welke supermarkt of slagersketen vind je ook een toppréparé? Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe proefde zeventien americains. [naar artikel]


16. Deense chef-kok Rasmus Kofoed heeft wel de sterren, maar niet de kapsones (22/09/2019 - De Morgen)

Het zou een instinker kunnen zijn tijdens een quiz: welke Deense chef heeft de meeste Michelinsterren? En neen, het is niet René Redzepi van Noma. Het grootste wonderkind uit de Deense keuken heet Rasmus Kofoed van Geranium, de enige Deen met drie sterren. [naar artikel]


17. DE GROTE TEST. Sterrenchef proeft mosselen met witte wijn aan zee: “Haal die droge caoutchouc van het menu!” (26/08/2016 - Het Nieuwsblad)

De maanden met een ‘R’ staan voor de deur. De mosselmaanden bij uitstek, nu is het zwarte goud op zijn best. Het ideale moment dus om de strafste sterrenchef van de Westkust erop uit te sturen om de schelpen te proeven. “Mosselen zijn de toppers van veel kustrestaurants”, zegt Stéphane Buyens van Le Fox (**) in De Panne. “En toch slagen sommige koks erin van zo’n mooi product caoutchouc te maken. Onbegrijpelijk.” [naar artikel]


18. British Airways tilt maaltijden naar hoger niveau (11/01/2021 - Express)

Passagiers die bij British Airways in economy class vliegen, hebben voortaan keuze uit een menu samengesteld door sterrenchef Tom Kerridge. Vergeet sponzige sandwiches aan boord van het vliegtuig. Zelfs wie in economy class vliegt met British Airways, heeft vanaf 20 januari de keuze uit het nieuwe ‘Speedbird Café Menu’, samengesteld door sterrenchef Tom Kerridge. De […] The post British Airways tilt maaltijden naar hoger niveau appeared first on Business AM. [naar artikel]


19. Gentse sterrenchef Michaël Vrijmoed verzorgt menu Brussels Airlines: “Een enorme technische uitdaging” (04/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dineren in hogere sferen, dat kan je al bij Brussles Airlines sinds 2013. De luchtvaartmaatschappij vraagt elk jaar een Belgische sterrenchef om het menu in de business class te verzorgen. Vanaf oktober is het de beurt aan Gentenaar Michaël Vrijmoed (43), hij volgt Mario Elias van restaurant Le Cor de Chasse op. “Het is een mooie uitdaging. Hopelijk vinden er op deze manier nog meer foodies de weg naar mijn restaurant”, zegt de chef. [naar artikel]


20. Sterrenchef geeft klanten huiswerk: “Mag ik uw punten voor mijn gerecht?” (09/05/2020 - Het Nieuwsblad)

De Westelse Sterrenchef Thijs Vervloet en zijn zakenpartner Louis Smets gaan de komende weken met hun nieuwe zaak Paps in Berlaar een bijzondere afhaalformule organiseren. Ze laten hun klanten een onuitgegeven smaakexperiment ondergaan, om zo meer te leren over hoe je basissmaken optimaal kunt combineren. Het concept: eerst gewoon proeven, nadien met een additief en dan punten toekennen aan beide borden. [naar artikel]


21. Klanten krijgen huiswerk voor experiment van sterrenchef: “Als ik weet wat ze lekker vinden, kan ik bijsturen” (10/05/2020 - Gazet van Antwerpen)

De Westelse Sterrenchef Thijs Vervloet en zijn zakenpartner Louis Smets gaan de komende weken met hun nieuwe zaak Paps in Berlaar een bijzondere afhaalformule organiseren. Ze laten hun klanten een onuitgegeven smaakexperiment ondergaan, om zo meer te leren over hoe je basissmaken optimaal kunt combineren. Het concept: eerst gewoon proeven, nadien met een additief en dan punten toekennen aan beide borden. [naar artikel]


22. Klanten van geblokkeerd cryptoplatform eisen schadevergoeding van Belgische staat (08/10/2021 - De Tijd)

16:32 Zowat 18.000 klanten van het in een fraudeonderzoek geblokkeerde cryptoplatform Vitae eisen een schadevergoeding van de Belgische staat omdat ze niet langer toegang hebben tot het platform. [naar artikel]


23. Nadine Redzepi vertelt over wat ze thuis kookt voor Noma-chef René: "Ik zou ook nooit door een plastic rietje drinken" (20/04/2018 - De Morgen)

Het nieuwe Noma in Kopenhagen stond de voorbije weken in de spotlights. Ten huize Redzepi werd tegelijkertijd in alle stilte gewerkt aan een ander project. Nadine, de vrouw van René, maakte een boek over thuiskoken, dat ze Downtime doopte. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!