Matthias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen, heeft de federale regering opgeroepen eindelijk werk te maken van de belofte dat de meeropbrengsten als gevolg van de invoering van de witte kassa volledig zouden terugvloeien naar de horecasector. Dat zei hij dinsdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van Horeca Leuven. [naar artikel]
Volgens Horeca Vlaanderen zijn de gestegen prijzen in de sector vooral het gevolg van de invoering van de witte kassa. Eerder op de dag had minister van Economie Kris Peeters (CD&V) de telecomsector en de horeca met de vinger gewezen voor de stijgende inflatie. [naar artikel]
De kritiek van het Rekenhof dat de witte kassa in de horeca verre van waterdicht is, is bij Horeca Vlaanderen in het verkeerde keelgat geschoten. “Alsof er geen zwartwerk zou bestaan in andere sectoren”, zegt voorzitter Filip Vanheusden. “Als de overheid het meent met haar strijd tegen fraude, dat ze dan ook een witte kassa verplicht bij bakkers, slagers of kappers.” [naar artikel]
De kritiek van het Rekenhof dat de witte kassa in de horeca verre van waterdicht is, is bij Horeca Vlaanderen in het verkeerde keelgat geschoten. “Alsof er geen zwartwerk zou bestaan in andere sectoren”, zegt voorzitter Filip Vanheusden. “Als de overheid het meent met haar strijd tegen fraude, dat ze dan ook een witte kassa verplicht bij bakkers, slagers of kappers.” [naar artikel]
De fraude met witte kassa’s heeft de Limburgse horeca donderdag danig op z’n kop gezet. Een leverancier van witte kassa’s, die liever anoniem blijft, is niet verwonderd. “De eerste vraag die we van horeca-uitbaters krijgen is: ‘wat kan er nog met die witte kassa?’” [naar artikel]
De “witte” loonmassa in de horecasector lag in het eerste kwartaal van 2016 50 miljoen euro hoger dan in het eerste kwartaal van 2015, zo blijkt uit cijfers van de sociale secretariaten. De invoering van het witte kassasysteem werpt dus vruchten af, schrijft De Zondag. Uit een bevraging van Horeca Vlaanderen blijkt echter ook dat restaurants extra rustdagen invoeren door de witte kassa, schrijft Het Nieuwsblad. [naar artikel]
08:18 De witte kassa heeft tot 22.000 nieuwe jobs in de horeca geleid. Dat blijkt uit cijfers van de RSZ. Volgens Horeca Vlaanderen gaat het vooral om mensen die vroeger in het zwart werkten. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen stelt voor om het systeem van de witte kassa uit te breiden naar alle horecazaken, van bruine kroeg tot voetbalcafetaria. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. In ruil vraagt de beroepsvereniging aan de politiek extra steunmaatregelen bij de stijgende prijzen en het personeelstekort, zoals een btw-verlaging op niet-alcoholische dranken. [naar artikel]
HASSELTHet Rekenhof wil fraude in de horeca aanpakken door van kastickets tombolabiljetten te maken. Horeca Vlaanderen is dat viseren beu. “Dat ze de witte kassa dan ook verplichten voor kappers en slagers.” [naar artikel]
20:55 Sinds 1 januari moeten horeca-uitbaters die jaarlijks voor meer dan 25.000 euro aan eten verkopen, een fraudewerende witte kassa gebruiken. Maar meer dan 2.000 hebben die kassa nog niet. [naar artikel]
08:00 Zeven op de tien witte kassa’s staan in Vlaanderen. Wallonië en Brussel hinken achterop bij de invoering van de witte kassa in de horeca. [naar artikel]
De witte kassa’s zijn in de horeca in Vlaanderen stilaan ingeburgerd, in Brussel en Wallonië is dat nog helemaal niet het geval. N-VA hekelt “de onwil” van de Franstaligen. Controles van de fiscus moeten de zaak weer rechttrekken. [naar artikel]
Als het van Horeca Vlaanderen afhangt, krijgen na de restaurantuitbaters ook de cafébazen, de bakkers en de beenhouwers een witte kassa. Het... [naar artikel]
9 op de 10 restaurantuitbaters geven toe dat ze de prijzen optrekken vanwege de witte kassa. Dat blijkt uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Fraude met witte kassa’s heeft de Limburgse horecawereld donderdag danig op z’n kop gezet. Een leverancier van die officiële zogezegd fraudevrije systemen, die liever anoniem blijft, is niet verwonderd. “De eerste vraag die we van horeca-uitbaters krijgen is: ‘wat kan er nog met die witte kassa?’” [naar artikel]
Al is ze dit jaar echt verplicht ingevoerd, toch loopt het met de witte kassa in de horeca nog niet naar behoren. "Ik begin me stilletjes aan de "stomme aap" in plaats van een van de dappere ridders te voelen", Ballieu van Balls & Glory op zijn blog. [naar artikel]
Slechts "een klein deel" van de horecazaken met een witte kassa maakt gebruik van de RSZ-korting die ze kunnen krijgen voor vijf werknemers naar [naar artikel]
Horeca Vlaanderen kwam vandaag met een opmerkelijk voorstel: de witte kassa invoeren in ruil voor een btw-verlaging naar 6% voor frisdranken. Maar bevoegd minister Van Peteghem wil zwartwerk niet afwegen tegenover lagere belastingen. [naar artikel]
In Vlaanderen hebben ruim 13.000 horecazaken een witte kassa, terwijl slechts 12.000 uitbatingen ook echt verplicht zijn om een kassa te installeren. "Dat betekent niet dat alle horecazaken al in orde zijn", klinkt het bij de FOD Financiën. "Maar heel wat horecazaken investeren in een witte kassa, ook al hebben ze die eigenlijk niet nodig." [naar artikel]
Horecazaken blijken erg vaak niet in orde te zijn met de witte kassa. Bij 4.835 controles werden er in zeven op de tien gevallen problemen vastgesteld. Dat bericht Het Laatste Nieuws vandaag. Meestal werd de kassa niet correct gebruikt, soms was ze wel aanwezig maar niet geïnstalleerd en in 1 procent van de zaken stond […] [naar artikel]
De steunmaatregelen van de overheid hebben de horeca tijdens corona gered. Maar naast een eerste zomer zonder beperkingen komt er met de inflatie ook een nieuwe storm op de sector af. Horeca Vlaanderen lanceert daarom een opvallend hervormingsplan dat de branche rendabeler moet maken: “Een witte kassa voor élke horeca-activiteit, in ruil voor blijvende btw-verlaging van 6% op niet-alcoholische drank”. [naar artikel]
De steunmaatregelen van de overheid hebben de horeca tijdens corona gered. Maar naast een eerste zomer zonder beperkingen komt er met de inflatie ook een nieuwe storm op de sector af. Horeca Vlaanderen lanceert daarom een opvallend hervormingsplan dat de branche rendabeler moet maken: “Een witte kassa voor élke horeca-activiteit, in ruil voor blijvende btw-verlaging van 6% op niet-alcoholische drank”. [naar artikel]
Door de invoering van de witte kassa zijn er 22.000 witte jobs gekomen. Dat blijkt uit cijfers van minister van Werk Kris Peeters (CD&V). Bij de RSZ werd bovendien voor 45,9 miljoen euro meer loon aangegeven. “Dat wijst erop dat de witte kassa zijn werk doet, en dat veel zwarte jobs wit geworden zijn”, zegt directeur Danny Van Assche van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen bij 350 restaurants blijkt dat met de invoering van de witte kassa heel wat horecazaken hun prijzen het afgelopen jaar hebben moeten verhogen. Het gaat om een prijsstijging van soms meer dan 10%. Volgens de uitbaters kan het gewoon niet anders meer. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.