We kopen meer groenten en fruit en minder vlees. Dat blijkt uit cijfers van Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van zelfstandige voedingshandels.... [naar artikel]
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) heeft de jaarcijfers bekend gemaakt voor de consumptie van fruit en groenten. Daaruit blijkt dat we iets meer fruit hebben gegegeten, maar een kilo minder groenten. [naar artikel]
Razend veel honger, dan is het een goed idee om een gerecht vol peulvruchten klaar te maken. Uit een onderzoek aan de universiteit van Kopenhagen, verschenen in het vakblad Food & Nutrition, blijkt dat de groenten je immers een voller gevoel bezorgen dan vlees. [naar artikel]
Een extreem dieet, dat haast uit niets anders dan rauwe groenten en fruit bestond, is een veganistische influencer fataal geworden. Zhanna Samsonova (39) had op haar Instagrampagina meer dan 16.000 volgers. [naar artikel]
De dagen zijn weeral flink korter en kouder, de regen laat zich vaker zien dan de zon en dat heeft zo zijn gevolgen. In het najaar voelen velen onder ons zich – meestal zonder concrete reden – wat sipper en het is zeker niet overdreven om van een najaarsdipje te spreken. Meer dan genieten van […] Het bericht Heb je last van een najaarsdipje? Dan is dit dieet perfect verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
22:02 In het VN-rapport over de impact van landbouw op de klimaatsverandering luidt de conclusie dat een aanpassing van het dieet kan helpen: meer groenten en minder rood vlees. [naar artikel]
Eet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, kunnen we volgens kok... [naar artikel]
Maak er een uitdaging van om in élke maaltijd groenten of fruit te verwerken. Klinkt moeilijk? Of saai? Allesbehalve! Zo eet je tien porties groenten en fruit per dag én houd je jezelf en de planeet gezond. [naar artikel]
In de zesde planeet Frank kijken we in verwondering naar een regenboog en proberen we de kleuren te ontrafelen. We proeven groenten, zuivel en vlees. Hoe zit dat met de koolstofvoetafdruk? Kunnen vegetariërs de aarde redden? En tot slot beginnen we te tellen. Met hoeveel zijn we? Moeten we nog altijd spreken over de bevolkingsexplosie of krijgen we minder kinderen dan vroeger? Alweer een heel gevarieerde klimaatpodcast in een montage van Christine Van Tichel. [naar artikel]
De maand mei wordt dit jaar minder plasticvrij dan ze had kunnen zijn zonder de coronacrisis. U kiest in de supermarkt namelijk meer voor groenten en fruit die voorverpakt zijn (meestal in plastic), en minder voor groenten en fruit die u zelf uit de bak kiest en in uw herbruikbare zakje stopt. En dat heeft alles te maken met vrees voor besmetting met het coronavirus. Alleen, hoe terecht is die? We klopten aan in de supermarkt en bij de wetenschap. [naar artikel]
Eet niet minder vlees, maar meer groenten. Niet minder vet, maar meer fruit. Als we een gezond voedingspatroon willen kweken, moeten we volgens kok... [naar artikel]
De prijs van voeding is vorig jaar met 2,6 procent gestegen. Vooral niet-bewerkte levensmiddelen werden een stuk duurder (+ 4,7 procent), zoals groenten, fruit, vlees en vis. De prijsstijging van voeding (+ 2,6 procent) was het afgelopen jaar zes keer zo hoog als de totale inflatie (+ 0,4 procent). Dat schrijft De Standaard. Ze baseren […] The post Prijzen groenten, fruit, vlees en vis fors gestegen in 2020 appeared first on Business AM. [naar artikel]
We weten al langer dat onze gezondheid én het milieu er wel bij varen als we groenten de ster laten zijn in onze gerechten. En daarvoor hoef je je eetpatroon niet eens drastisch te veranderen of aan smaak in te boeten. Gewoon af en toe bewust koken, maakt al een wereld van verschil. Ter inspiratie serveert foodie Sonja Peeters drie maaltijden. “Groenten, fruit, peulvruchten, granen en noten zijn dé key ingrediënten in een menu met lage impact.” [naar artikel]
Tijdens de zomer eten mensen vaak meer fruit en groenten om verkoeling op te zoeken. “Pesticiden zié je niet op groenten of fruit, maar toch zijn ze overal aanwezig”, vertelt toxicoloog Jan Tytgat daarover. Welke groenten en fruit worden het meest bespoten? Helpt afspoelen onder de kraan? En waarom zitten die pesticiden eigenlijk op onze voeding? De professor beantwoordt al onze vragen. [naar artikel]
Met de zomer in het land eten veel mensen toch wat meer fruit om verkoeling op te zoeken. “Pesticiden zié je niet op groenten of fruit, maar toch zijn ze overal aanwezig”, vertelt toxicoloog Jan Tytgat. Welke groenten en fruit worden het meest bespoten? En helpt afspoelen onder de kraan? De professor beantwoordt al onze vragen. [naar artikel]
Slechts twee keer per week vlees eten en meer groenten, fruit en plantaardige producten. Door anders te eten, kunnen consumenten gezonder eten en de klimaatimpact van hun voedselpatroon met de helft verkleinen, zonder dat het meer kost. Dat blijkt uit onderzoek dat WWF liet uitvoeren. [naar artikel]
Etensresten van vlees en vis zal je vanaf 1 januari 2019 in je groene bak of -zak voor groenten, fruit en tuinafval (gft) mogen kieperen. Dat is nieuw. Tot hiertoe mochten resten van gekookt eten niet bij het gft-afval. Voor het milieu is de nieuwe regel een goede zaak want meer composteerbare groenten, fruit en tuinafval, betekent minder restafval dat moet opgestookt worden. Maar in Vlaanderen zijn er nog 107 steden en gemeenten waar gft niet gescheiden opgehaald wordt. Daar verandert de nieuwe regelgeving niks. Een overzicht van wat bij het gft mag, en wat niet. [naar artikel]
Vlaamse jongeren eten meer groenten en fruit en kampen minder met overgewicht en obesitas. Ze zijn daarentegen minder tevreden over hun gezondheid,... [naar artikel]
We moeten dieper in onze portemonnee tasten om voeding te kopen, maar de prijzen liggen hier minder hoog dan in Duitsland, Nederland en Frankrijk. Vooral huismerken, witte producten en groenten, fruit en vlees zijn goedkoper. Merkproducten blijven duurder. [naar artikel]
Onze vleeshonger ligt de planeet zwaar op de maag. Hoeveel vlees kunnen we nog eten, en welk vlees dan? Of moeten we allemaal aan de linzen en de kweeksteak? Aan de Universiteit van Oxford onderzoekt Tara Garnett welke plaats er nog is voor vlees in een duurzaam dieet. [naar artikel]
Dat groenten en fruit eten goed is voor onze gezondheid is al lang geen verrassend nieuws meer. Nieuw onderzoek toont nu echter aan dat je houden... [naar artikel]
Geloof het of niet, maar de Amerikanen zouden stilaan overtuigd zijn van de voordelen van een vegetarische maaltijd. Uit de resultaten van een rondvraag de universiteit van Yale blijkt dat meer dan de helft van hen het niet erg zou vinden om minder vlees te eten. Negen op de tien Amerikanen zegt zelfs bereid te […] Het bericht Verrassend groot aantal Amerikanen wil minder vlees eten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De mensapen van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael krijgen minder fruit en meer groene groenten voorgeschoteld. Dankzij het groentedieet leven de apen gezonder en is er minder agressie in de groep. "De dieren moesten eraan wennen, maar we zien veel vooruitgang" zegt coördinator Nicky Staes van de Universiteit Antwerpen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.