Ah, de pita. Dat prachtige samenraapsel van vlees, groenten, saus en brood dat je zo uit het vuistje kan eten. De klassieke versie met shoarma kan ons altijd bekoren, maar toegegeven: nu en dan hebben we zin in iets decadenters, en dan komt deze variant met eend en appel als geroepen. Ontdek zelf hoe fantastisch wild en pitabrood samengaan dankzij dit recept! [naar artikel]
"Ik ben echt trots dat ik een lasagne heb gemaakt waarbij je de pastavellen niet mist. In mijn veggie lasagne zitten enkel groenten, noten en tapenade. Makkelijk, lekker en gezond. Vuistje voor mezelf!" [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker... [naar artikel]
Phoe, zit je ook zo vol na al die feestelijke maaltijden? Tijd om je maag wat rust te gunnen. Dit gerecht met gestoomde kip en groenten is heerlijk... [naar artikel]
In een klassieke quiche zitten niet zoveel groenten. Ik draai de rollen om, en maak een taart bomvol groenten, aangevuld met een quichevulling [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]
Je kan nooit té veel groenten eten, dus daarom vullen we onze vegetarische wraps met veggies, en nog meer veggies, en nog meer veggies. Echt een lunch die je een stevige vitamineboost bezorgt, quoi. En dankzij een subtiele Mexicaanse touch barst de wrap ook van de smaak. Smullen! [naar artikel]
De traditionele biefstuk met friet staat onder druk. Belgen eten steeds minder vlees. En als er al eens biefstuk in de pan belandt, wordt vaker naar Ierse rib eye gegrepen. [naar artikel]
Een stevige biefstuk met frietjes gaat er bij ons, Belgen, altijd in. Maar zin in iets verfijnders of iets nieuws? Dan kan tagliata met steppegras... [naar artikel]
Driehonderd gram is de gemiddelde hoeveelheid groenten die je dagelijks zou moeten verorberen. Komt helemaal in orde als je dit gerecht op tafel... [naar artikel]
De Britse supermarkten kampen met tekorten aan bepaalde soorten fruit en groenten, waardoor sommige winkels beslist hebben om het aantal producten per klant te beperken. [naar artikel]
Bij een klassieke barbecue staat vlees zowat altijd centraal. Maar wat als jij of je gasten geen fan zijn van ribbetjes of witte pensen? Specialist Paul Florizoone vertelt hoe je groenten én vleesvervangers kan grillen zonder aan smaak te verliezen. “Met dit soort gehakt en deze kruiding overtuig je zelfs de meest doorwinterde vleesliefhebbers.” [naar artikel]
Het allerfijnste aan pizza is misschien wel dat het zo'n veelzijdige lekkernij is: gooi er gelijk welke soort groenten, fruit, vlees, vis of kaas op et voilà, daar heb je je godenvoer al. Zin in een frisse variant waarin groenten centraal staan? Vervang de tomatensaus door een sober kaassausje, houd de toppings eenvoudig met seizoenstoppers witte asperges in de hoofdrol. Afgewerkt met een verse peterselieolie is dit in één woord: yum. [naar artikel]
De ‘Garfield van Geluveld’ mist een oog en kampt met een bloedend abces, maar vindt al jaren een warme thuis in het dorp. Tot hij op de dool raakte. Na een oproep werd de kater ontdekt in een grillrestaurant. “We lokten hem met biefstuk, een van onze specialiteiten.” [naar artikel]
Klungel je soms als je groenten moet snijden? Dan is het straks misschien verleden tijd. De culinaire Britse site SousvideTools.com bundelt professionele technieken en benodigdheden om avocado’s, kool, broccoli en pompoen in een mum van tijd te versnijden zonder je vingers te bezeren. Ook hacks om uien en look te versnipperen komen aan bod. [naar artikel]
Eet je zoon of dochter niet voldoende groenten? Met deze tip werkt je kleine spruit zijn groentjes meteen naar binnen. Uit een Australisch onderzoek blijkt dat de manier waarop je de groenten serveert aan kinderen, een groot verschil kan maken. Onderzoekers van de Deakin University’s Centre for Advanced Sensory Science testten hun theorie uit op […] Het bericht Dankzij deze tip eten je kinderen meer groenten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Delhaize waardeert zijn Shop & Go-winkels bij tankstations van Q8 flink op. Dit jaar openen er zes nieuwe in België, waarvan de eerste deze week op Linkeroever in Antwerpen. U kunt er brood, biefstuk, verse salades en pralines kopen, en binnenkort ook dagcrème. En de winkel is altijd open, dus ook ’s nachts. [naar artikel]
Plantaardige vleesvervangers kennen we al, in de vorm van worstjes, gehakt en burgers. Maar kent u de plantaardige biefstuk? Ze komt uit een printer. [naar artikel]
Sinds de Popeye-cartoons weten we het allemaal: wie spinazie eet, kweekt spieren. Of verwent zijn lichaam alleszins met een stevige portie power. Deze bladerdeeghapjes met feta en spinazie zijn een zalige culinaire health boost. Eet ze met een slaatje voor nóg meer vitamines of gewoon uit het vuistje wanneer je honger naar krachtvoer snel bevredigd moet worden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.