Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

GETEST. Dit is de beste chocolade (met zout)

19/01/2019 - 12:28
"Een snuifje zout in de chocolade is trendy tegenwoordig. Meester-chocolatier David Maenhout van Chocolatier M in Knokke proeft voor ons twaalf variëteiten. Hij is op zoek naar de perfecte match tussen zout en chocolade, maar vindt vooral veel zoet."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Nieuw onderzoek: "Zout is niet zo schadelijk als men denkt" (10/08/2018 - De Morgen)

Zout heeft geen te beste reputatie. Een mens zou niet meer dan 5 gram zout per dag mogen eten om gezond te blijven. Maar is zout wel zo schadelijk als men denkt? Met nieuw onderzoek laait de discussie weer op. [naar artikel]


2. Hoe gezond is zout? En welke soort gebruikt je het best? “Wie regelmatig zout eet, leeft minder lang” (12/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat wie zijn maaltijden altijd voorziet van een stevige portie zout minder lang leeft. Mannen zouden door zout te eten twee jaar verliezen, vrouwen anderhalf jaar, kopt The Guardian. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) leren je het beste uit zout te halen. [naar artikel]


3. Zelfde smaak, minder ongezond? Belgische start-up brengt ‘zout zonder zout’ op de markt (24/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Wat als er zout bestaat dat even zout is, maar minder ongezond? Dan heb je het ingrediënt voor een spraak-makende start-up. Als het klopt dat zout ongezond is. [naar artikel]


4. Op één na beste chocolade ter wereld wordt in Antwerpen gemaakt (19/11/2018 - Gazet van Antwerpen)

Nadat de Antwerpse chocoladereep Jerome in augustus al werd uitgeroepen tot de beste chocolade van Europa, heeft de reep nu zilver gehaald op de ‘wereldbeker’ in Florence. “Soms moeten we onszelf even in de wang knijpen dat dit echt is”, zeggen Tom Geens en Isabelle Quirynen van Coup de Chocolat. [naar artikel]


5. Amerikaanse wetenschapper: “Kopje thee smaakt het best met zout”, Britten onthutst (26/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een kop thee met zout veroorzaakt letterlijk een storm in een glas (heet) water in Groot-Brittannië. Een Amerikaanse wetenschapper beweert met een schepje zout het beste recept voor een kop thee te hebben gevonden. En dat raakt een gevoelige snaar bij de Britten, die verknocht zijn aan de warme drank. [naar artikel]


6. Het beste uit "Over eten": Waarom u naar uw frieten moet luisteren. Wat zit er in een frikandel? En zout, zout, zout bij Mathieu Van der Poel (28/11/2018 - VRT NWS)

In deze Week van de Friet staat in "Over eten" de Belgische friet centraal. Is die ten dode opgeschreven nu Europa aanraadt om onze typische manier van bakken te veranderen? En over de inhoud van een frikandel, nog altijd de populairste snack, gaan de wildste verhalen rond. Wat zit er nu echt in?  [naar artikel]


7. Wereld Chocolade Dag: steun cacaoboeren en kies voor (h)eerlijke chocolade (07/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

Staat een dag zonder chocolade voor jou gelijk aan een slechte dag? Dan hebben we goed nieuws. Het is vandaag ‘Wereld Chocolade dag’, een dag... [naar artikel]


8. Hoe kies je de gezondste chocoladereep? “Het probleem van chocolade zit vooral in de hoeveelheid toegevoegde suikers” (21/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bij chocolade denk je meestal niet automatisch aan ‘gezond’, al wordt dat over pure chocolade wel vaak gezegd. Klopt dat ook, of is dat een fabel? “Hoe puurder de chocolade, hoe meer cacao erin verwerkt zit”, vertellen meester-patissier Hidde De Brabander en chocolade-expert Marika van Santvoort. [naar artikel]


9. Wanneer eet je meer zout dan goed voor je is? Nieuwe studie vernietigend voor zoutvat op de eettafel (12/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Vergeet vanavond gerust het zoutvat op tafel te zetten, want wie altijd zout toevoegt aan maaltijden leeft korter dan wie het zonder doet. Dat stelt een studie bij een half miljoen Britten van middelbare leeftijd. Is zout echt zo slecht? “We hebben zout nodig, maar we eten er te veel van”, aldus experts. Maar wat is te veel zout? En hoe kun je je inname beperken? [naar artikel]


10. Duur zout smaakt zelden anders dan goedkoop zout, maar “er is wel een ander verschil” (12/04/2024 - De Standaard)

Zout is de vaste gast in elk kruidenrek. Maar het bestaat in veel soorten en prijzen. Wat doet zout precies in eten, waarom zijn er zulke prijsverschillen én proef je dat ook? “Zelden”, is het verrassende antwoord. [naar artikel]


11. Duur zout smaakt zelden anders dan goedkoop zout. Het verschil zit elders (12/04/2024 - Gazet van Antwerpen)

Zout is de vaste gast in elk kruidenrek. Maar het bestaat in veel soorten en prijzen. Wat doet zout precies in eten, waarom zijn er zulke prijsverschillen én proef je dat ook? “Zelden”, is het verrassende antwoord. “Maar er is wel een ander verschil.” [naar artikel]


12. Welke chocolade is nu het gezondst: zwart, biologisch of rauw? (12/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Waar we chocolade vroeger helemaal moesten mijden als we iet of wat gezond wouden eten, klinkt er nu een heel ander liedje: een blokje chocolade [naar artikel]


13. Te veel stress? Probeer eens een stukje chocolade (30/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Over de plus- en minpunten van chocolade zijn al ettelijke liters inkt gevloeid, maar nu zijn Amerikaanse onderzoekers nog met een nieuwe bevinding op de proppen gekomen: chocolade helpt tegen de stress. Maar opgelet, dat geldt enkel voor donkere chocolade. [naar artikel]


14. Opwindend dessertje uit ‘Vijftig Tinten Balletjes’: chocolate salty balls (20/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Chocolade is altijd een goed idee. Voeg een snufje zout en een paar kersen toe en je hebt het perfecte dessert voor een romantisch avondje met twee. [naar artikel]


15. SHOPPING. De lekkerste paasgeschenken voor zoetekauwen (11/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Pasen dat is chocolade, chocolade en nog eens chocolade. En misschien wil je daar ook nog graag een gebakje een hele taart bij. De mooiste creaties van Belgische chocolatiers en bekende merken op een rij. [naar artikel]


16. Gebruik je best peperbollen of gemalen peper in de keuken? (02/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Peper en zout zijn een onafscheidelijk duo tijdens het koken. Over zout weten we dat een teveel niet goed is voor de gezondheid, maar hoe zit dat met peper? En hoe kies je de beste soort voor in jouw gerechten? Kruidenspecialist Wilfried Jammaers vertelt er alles over en legt uit wat de impact van peperbolletjes op je lichaam is. [naar artikel]


17. De beste chocolade van Europa wordt gemaakt in minichocoladefabriek op Linkeroever (20/05/2021 - Gazet van Antwerpen)

Wist je dat de beste chocolade van Europa wordt gemaakt in een minichocoladefabriek op Linkeroever? Coup de Chocolat ontsproot uit een coup de foudre tussen Tom Geens (40) en Isabelle Quirynen (38). Hun avontuur leest als een liefdesverhaal met een smakelijk, maar ook idealistisch kantje. De cacaobonen worden CO2-vrij vervoerd met zeilboot en fiets. “Wij laten zien dat duurzaam ondernemen niet alleen iets ‘uit de boekskes’ is.” [naar artikel]


18. GETEST. Een koppel chefs proeft valentijnschocolade en deelt zelfs een 10/10 uit: “deze speciale vulling wil je echt aan je geliefde cadeau doen” (12/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Met valentijn zie je overal speciale chocolade bij chocolatiers zoals Leonidas, Neuhaus en Pierre Marcolini opduiken. Welke chocolade is nu écht lekker en welke box is je geld waard? Glenn Rosch en Nicole Schellekens van restaurant Rosch in Hasselt testen samen acht valentijnsboxen voor je uit. Het koppel beoordeelt zowel de smaak als de verpakking: “in deze chocolade zit een boodschap verscholen zoals in een fortune cookie, superleuk om samen te ontdekken.” [naar artikel]


19. Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade (13/08/2020 - Express)

Chocolade, wie er mee wil koken moet technisch scherp staan. Maar de ideale chocolade, voor koekjes bijvoorbeeld, dat vraagt een... The post Tesla-ingenieur het perfecte stukje chocolade appeared first on Business AM. [naar artikel]


20. Te laat: 200.000 ton vers zout voor winterprik (05/04/2019 - De Morgen)

De timing is pijnlijk. Nu de winterprik alweer weken achter de rug ligt, bereikt een enorme berg van bijna 200.000 ton zout onze contreien. Het gaat om 170.000 ton zout via de Gentse haven, bovenop de noodbestelling van 28.000 ton door het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer via Rotterdam. [naar artikel]


21. Nutella zoekt zestig mensen om chocolade te testen (01/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Hou je van chocolade en zie je een werkweek van vier uur wel zitten? Dan heeft Ferrero dé droombaan voor jou. Het moederbedrijf van Nutella is immers op zoek naar testers van de chocolade. [naar artikel]


22. Dit doet zout met het eten in je kookwater: “Achteraf met zout strooien heeft niet hetzelfde effect” (12/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Voor velen is het een gewoonte, anderen doen het nooit: zout toevoegen aan het water waarin je pasta of rijst kookt. Maar wanneer moet je het zoutvat bovenhalen? Welke meerwaarde heeft het voor je eten? En hoeveel zout moet je gebruiken? Chef Filip de Pauw van het Antwerpse restaurant Jerom legt uit. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!