De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

“We steunen jullie tot democratie is hersteld”: Amerikaans vicepresident Pence roept Venezolanen op tot protest tegen regering

Het Laatste Nieuws

22/01/2019 - 19:44

Amerikaans vicepresident Mike Pence heeft de Venezolaanse bevolking opgeroepen zich tegen president Nicolás Maduro te keren en oppositieleider Juan...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Amerikaans vicepresident Pence bezoekt concentratiekamp van Dachau (19/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence en zijn familie hebben zondagochtend het voormalige concentratiekamp van Dachau bezocht. Het is het eerste officiële bezoek van Pence aan Duitsland. Later zondag reist de vicepresident verder naar ons land.
  [naar artikel]
 2. Amerikaans ex-vicepresident Pence maakt geen bezwaar om te getuigen over Trump (06/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Niets staat een getuigenis van Mike Pence, de voormalige vicepresident van de Verenigde Staten, over de bestorming van het parlement (Capitool) in Washington nog in de weg. Pence heeft immers geen beroep aangetekend tegen het besluit van de rechter dat hij onder ede moet getuigen voor een jury. Wanneer dat zal gebeuren, is niet bekend.
  [naar artikel]
 3. [VIDEO] - Toekomstig Amerikaans vicepresident Mike Pence zwaar uitgejouwd (19/11/2016 - De Redactie)
  De Republikein Mike Pence, die als running mate van Donald Trump verkozen is tot vicepresident van de VS , is gisterenavond zwaar uitgejouwd op straat. Bij het verlaten van een voorstelling op Broadway werd Pence opgewacht door tientallen manifestanten. "Mike Pence, go away!", was hun duidelijke boodschap.
  [naar artikel]
 4. Pence stelt gerust: "Blijven NAVO steunen" (18/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaans engagement in de NAVO is "onwrikbaar". Met die boodschap heeft vicepresident Mike Pence op de jaarlijkse veiligheidsconferentie in
  [naar artikel]
 5. Pence stelt gerust: “Amerikaans engagement in Navo is onwrikbaar” (18/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Amerikaans vicepresident Mike Pence heeft de Europese bondgenoten zaterdag op de jaarlijkse veiligheidsconferentie in München verzekerd dat de Verenigde Staten nog geloven in de Navo. Ook Pence verwacht wel meer investeringen in defensie, wat Duits bondskanselier Angela Merkel ook meteen beloofde.
  [naar artikel]
 6. Pence stelt gerust: “Amerikaans engagement in Navo is onwrikbaar” (18/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Amerikaans vicepresident Mike Pence heeft de Europese bondgenoten zaterdag op de jaarlijkse veiligheidsconferentie in München verzekerd dat de Verenigde Staten nog geloven in de Navo. Ook Pence verwacht wel meer investeringen in defensie, wat Duits bondskanselier Angela Merkel ook meteen beloofde.
  [naar artikel]
 7. Twitter lacht met ‘Eigen kweek’-Engels van Stephanie D’Hose in brief gericht aan Amerikaans vicepresident: “Pence zal zwaar onder de indruk zijn” (12/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een brief van Senaatsvoorzitster Stephanie D’Hose gericht aan Amerikaans vicepresident Mike Pence, waarin de bestorming van het Capitool veroordeeld wordt, leidt tot heel wat spottende reacties over het gebruikte Engels.
  [naar artikel]
 8. Amerikaans vicepresident Pence bezoekt concentratiekamp van Dachau (19/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence en zijn familie hebben vanochtend het voormalige concentratiekamp van Dachau bezocht. Het is het eerste
  [naar artikel]
 9. Vicepresident Mike Pence stapt op tijdens American football (09/10/2017 - VRT NWS)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft een American football-match in zijn eigen staat Indiana nog voor het begin verlaten. Bij het volkslied gingen enkele spelers op één knie zitten, uit protest tegen het politiegeweld tegen zwarte medeburgers. Pence vertrok meteen naar de luchthaven. Via twitter liet hij weten dat hij niet bij een evenement wil zijn dat de Amerikaanse vlag en het volkslied niet respecteert. President Trump twitterde daarna dat hij Pence had gezegd om op te stappen als er een speler op de knieën zou gaan.
  [naar artikel]
 10. Michel verwelkomt Amerikaans vicepresident Pence: "Welkom in het mooie Brussel" (19/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence is aangekomen in België. Ons land vormt de tweede halte op een Europese rondreis die ongeruste Europese
  [naar artikel]
 11. Amerikaans vicepresident Pence brengt verrassingsbezoek aan troepen in Irak (23/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft zaterdag een verrassingsbezoek gebracht aan de Amerikaanse troepen in Irak. Pence bezocht de Amerikaanse legerbasis van Ain al-Assad, in het westen van het land.
  [naar artikel]
 12. Protest in Brussel tegen bezoek Pence (20/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Naar aanleiding van het bezoek van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence hebben een honderdtal personen vanmorgen verzameld voor de Europese
  [naar artikel]
 13. Amerikaans oud-vicepresident Pence: "Trump was fout. Ik had het recht niet om de verkiezingsuitslag te veranderen" (05/02/2022 - VRT NWS)
  De voormalige Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft fel uitgehaald naar zijn vroegere baas, oud-president Donald Trump. Die had hem opgedragen om de verkiezing van Joe Biden nietig te verklaren. "Hij was mis. Ik had het recht niet om dat te doen", zegt Pence.
  [naar artikel]
 14. Amerikaans ex-vicepresident Pence moet getuigen over Trump (28/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Toenmalig vicepresident Mike Pence moet getuigen in een onderzoek naar de poging van de Amerikaanse ex-president Donald Trump om de presidentsverkiezingen van 2020 te ondermijnen. Het gaat dan om gesprekken van Pence met zijn baas in aanloop naar de bloedige bestorming van het parlement (Capitool) in Washington door Trump-aanhangers op 6 januari 2021.
  [naar artikel]
 15. Amerikaans ex-vicepresident Pence moet getuigen over Trump (28/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Toenmalig vicepresident Mike Pence moet getuigen in een onderzoek naar de poging van de Amerikaanse ex-president Donald Trump om de presidentsverkiezingen van 2020 te ondermijnen. Het gaat dan om gesprekken van Pence met zijn baas in aanloop naar de bloedige bestorming van het parlement (Capitool) in Washington door Trump-aanhangers op 6 januari 2021.
  [naar artikel]
 16. Toekomstig vicepresident Mike Pence wil Obamacare herroepen (04/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident in spe Mike Pence heeft het tot zijn hoogste prioriteit gemaakt om de gezondheidshervorming van de huidige regering
  [naar artikel]
 17. Mike Pence spreekt zich krachtig uit tegen Donald Trump (05/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence zegt dat zijn vroegere baas Donald Trump het bij het verkeerde eind heeft als hij zegt dat Pence de uitslag van de presidentsverkiezingen van 2020 had kunnen blokkeren. Dat zei hij tijdens een toespraak in Florida.
  [naar artikel]
 18. Oud-vicepresident Mike Pence: “Laat personeel van FBI met rust” (17/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence heeft gezegd dat hij zou overwegen om met de parlementaire onderzoekscommissie te praten over de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021, indien hem dat gevraagd wordt. Tegelijkertijd riep hij de Republikeinen op om de FBI “niet lastig te vallen”.
  [naar artikel]
 19. Toekomstige vicepresident Mike Pence wil Obamacare herroepen (04/01/2017 - Knack)
  De Amerikaanse vicepresident in spe Mike Pence heeft het tot zijn hoogste prioriteit gemaakt om de gezondheidshervorming van de huidige regering af te schaffen aan het begin van zijn nieuwe functie.
  [naar artikel]
 20. Statuut Jeruzalem: koptische paus weigert bezoek van Amerikaanse vicepresident (09/12/2017 - Metro)
  De paus van de Koptisch-Orthodoxe Kerk, Theodorus II, weigert de Amerikaanse vicepresident Mike Pence te ontmoeten bij diens bezoek aan Egypte. Dat heeft de Koptische Kerk vandaag bekendgemaakt. Theodorus II heeft de geplande ontmoeting afgezegd uit protest tegen de Amerikaanse beslissing om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. Mike Pence brengt deze maand nog een bezoek aan verschillende Arabische landen, waarbij ook de Egyptische hoofdstad Caïro wordt aangedaan. Aanvankelijk was aangekondigd dat er een ontmoeting zou plaatsvinden tussen Pence en de paus van de Koptisch-Orthodoxe Kerk, maar die afspraak is nu van de agenda gehaald. In een mededeling van de Kerk wordt benadrukt dat de ontmoeting geschrapt wordt uit protest tegen de eenzijdige beslissing van Amerikaans president Donald Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen. Met die beslissing werden “de gevoelens van miljoen Arabieren genegeerd”, zo vermeldt de mededeling. Gisteren had ook de Palestijnse president Mahmoed Abbas al aangekondigd dat hij Pence niet meer wenst te ontmoeten. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 21. Amerikaanse vicepresident Pence gevaccineerd tegen corona (18/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence (61) heeft zich vandaag, live op televisie, laten inenten tegen het coronavirus. De publieke vertoning was opgezet om het nationale vertrouwen in het vaccin (Pfizer/BioNTech) te vergroten.
  [naar artikel]
 22. Amerikaanse vicepresident Pence gevaccineerd tegen corona (18/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft zich vandaag, live op televisie, laten inenten tegen het coronavirus. De publieke vertoning was opgezet om het nationale vertrouwen in het vaccin (Pfizer/BioNTech) te vergroten.
  [naar artikel]
 23. Amerikaanse vicepresident stapt weg van NFL wedstrijd na protest tijdens volkslied (09/10/2017 - Knack)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft zondag tijdens een American Football-wedstrijd (NFL) het stadion verlaten omdat verschillende spelers knielden tijdens het volkslied. Volgens president Donald Trump deed Pence dat op zijn vraag.
  [naar artikel]
 24. Voormalig vicepresident Pence uit kritiek op huiszoeking bij Trump: “Ondermijnt vertrouwen in rechtssysteem” (09/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence heeft de huiszoeking in de woning van oud-president Donald Trump in Mar-a-Lago, in de staat Florida, bekritiseerd. “Ik deel de diepe bezorgdheid van miljoenen Amerikanen over de niet eerder vertoonde huiszoeking in de privéwoning van president Trump”, aldus Pence op Twitter.
  [naar artikel]
 25. Amerikaans vicepresident Pence roept EU op om ook uit nucleair akkoord met Iran te stappen: “Regime bereidt nieuwe Holocaust voor” (14/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese bondgenoten moeten stoppen met hun “onbezonnen” pogingen om Amerikaanse sancties tegen Iran te vermijden. Dat heeft de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 26. Honderdtal betogers protesteren tegen komst Mike Pence (20/02/2017 - De Standaard)
  Een groep actievoerders is vanmorgen in de buurt van de Europese instellingen op straat gekomen uit protest tegen het bezoek van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence aan ons land. Een hondertal mensen kwam bijeen in de buurt van het Schuman-rondpunt om hun bezwaren tegen het beleid van president Donald Trump te laten horen.
  [naar artikel]
 27. Trump kiest opnieuw voor vicepresident Mike Pence als “running mate” (19/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven dat vicepresident Mike Pence opnieuw zijn “running mate” wordt voor de verkiezingscampagne van 2020. “Ik ben erg blij met Mike Pence - ik denk dat Mike Pence een uitzonderlijke vicepresident is”, zei Trump aan journalisten in Washington op zondag.
  [naar artikel]
 28. Vicepresident Pence stuurde onveilige e-mails (03/03/2017 - De Tijd)
  09:14 Vicepresident Mike Pence is in de fout gegaan door gevoelige informatie te mailen via zijn privé-account.
  [naar artikel]
 29. Mike Pence, ex-vicepresident van Trump, neemt het op tegen zijn oude baas als presidentskandidaat (05/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Republikein Mike Pence, die van 2017 tot 2021 de vicepresident was van Donald Trump, is kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2024. De 63-jarige Pence heeft vandaag het officiële papierwerk ingediend om zich kandidaat te stellen. Woensdag zal hij zijn kandidatuur formeel aankondigen in Iowa.
  [naar artikel]
 30. Ex-vicepresident Pence sluit miljoenencontract voor eigen boek: “Het onbetwiste standaardwerk over regering Trump” (08/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft een miljoenencontract gesloten voor twee boeken. De 61-jarige Republikein krijgt tussen de 3 en 4 miljoen dollar, meldt USA-Today. Volgens de uitgeverij Simon & Schuster wordt Pence's werk "het onbetwiste standaardwerk over een van de meest consequente presidentschappen in de Amerikaanse geschiedenis".
  [naar artikel]
 31. FBI doorzoekt huis Mike Pence (10/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Na de vondst van geheime regeringsdocumenten in het privéhuis van voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence heeft de FBI de woning doorzocht. Dat hebben Amerikaanse media vrijdag gemeld. Pence was zelf niet aanwezig, maar een van zijn advocaten tekende wel present in het huis in de Amerikaanse staat Indiana.
  [naar artikel]
 32. Washington trekt Amerikaans visum in van 77 leden uit het kamp van Maduro (06/03/2019 - Metro)
  De Verenigde Staten hebben het Amerikaanse visum van nog eens 77 leden uit het kamp van de Venezolaanse president Nicolas Maduro ingetrokken. Dat heeft de Amerikaanse vicepresident Mike Pence vandaag gezegd. “Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de VS de visa van 77 functionarissen van het Maduro-regime en hun familieleden hebben ingetrokken”, aldus Pence. Tientallen andere Venezolanen werden goed een maand geleden al door een dergelijke maatregel getroffen en vorige week kwamen daar nog eens 49 anderen bij in een poging van Washington om de druk op de socialistische leider te vergroten. bron: Belga   Het bericht Washington trekt Amerikaans visum in van 77 leden uit het kamp van Maduro verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Washington trekt Amerikaans visum in van 77 leden uit het kamp van Maduro (06/03/2019 - Metro)
  De Verenigde Staten hebben het Amerikaanse visum van nog eens 77 leden uit het kamp van de Venezolaanse president Nicolas Maduro ingetrokken. Dat heeft de Amerikaanse vicepresident Mike Pence vandaag gezegd. “Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de VS de visa van 77 functionarissen van het Maduro-regime en hun familieleden hebben ingetrokken”, aldus Pence. Tientallen andere Venezolanen werden goed een maand geleden al door een dergelijke maatregel getroffen en vorige week kwamen daar nog eens 49 anderen bij in een poging van Washington om de druk op de socialistische leider te vergroten. Bron: Belga   Het bericht Washington trekt Amerikaans visum in van 77 leden uit het kamp van Maduro verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Nu ook geheime documenten gevonden in huis voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn nu ook geheime documenten gevonden in het huis van voormalig vicepresident Mike Pence in de Amerikaanse staat Indiana. Dat meldt nieuwszender CNN.
  [naar artikel]
 35. Ook vicepresident Pence roept centrale bank op rente te verlagen (03/05/2019 - Metro)
  Amerikaans vicepresident Mike Pence sluit zich aan bij de oproep van zijn ‘baas’ Donald Trump. De Amerikaanse Centrale Bank (Federal Reserve) moet de rente verlagen en moet zich hervormen zodat minder de nadruk op inflatie ligt. “Dit is misschien het moment voor ons om een renteverlaging te overwegen”, zei de vicepresident in een interview met de Amerikaanse zender CNBC. Hij volgt daarmee Trump, die al geruime tijd een gelijkaardig pleidooi houdt. Pence opperde ook de idee om het tweeledig mandaat van de Fed (hoge werkgelegenheid én lage inflatie) te laten vallen voor een enkelvoudig mandaat, waarbij de nadruk ligt op een zo breed mogelijke tewerkstelling. “Want als we naar de inflatie kijken, zien we dat die er niet is. Dit is het moment om de intrestvoeten te verlagen.” De Fed hield hierover eerder deze week de boot nog af, want bij een renteverlaging zou de Amerikaanse economie kunnen oververhitten. De economische groei in de VS bedraagt momenteel 3,2 procent, terwijl de werkloosheidsgraad gedaald is tot 3,5 procent, het laagste niveau in 49 jaar. Volgens Pence werden er sinds het aantreden van president Trump al zes miljoen banen gecreëerd. Pence zei ook nog dat het Witte Huis mensen in het directiecomité van de Fed wil zetten “die een vers en nieuw perspectief” hanteren. De voorbije dagen moesten echter twee kandidaten van Trump afhaken wegens té omstreden. Bron: Belga   Het bericht Ook vicepresident Pence roept centrale bank op rente te verlagen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Pence verzekert in naam van Trump "onwrikbaar" Amerikaans engagement in NAVO (18/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Amerikaans engagement in de NAVO is "onwrikbaar". Met die boodschap heeft vicepresident Mike Pence vandaag op de jaarlijkse
  [naar artikel]
 37. Vlieg steelt show tijdens Amerikaans verkiezingsdebat tussen Pence en Harris (08/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence en de Democratische running mate Kamila Harris gingen afgelopen nacht met elkaar in debat. Na afloop werd in de Amerikaanse media veel aandacht besteed aan een vlieg die neerstreek op het hoofd van Pence en daar een hele tijd bleef zitten.
  [naar artikel]
 38. FBI doorzoekt huis van ex-vicepresident Mike Pence (10/02/2023 - Knack)
  Na de vondst van vertrouwelijke regeringsdocumenten in het privéhuis van voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence heeft de FBI de woning doorzocht. Pence was zelf niet aanwezig, maar een van zijn advocaten tekende wel present in het huis in de Amerikaanse staat Indiana. Pence was vicepresident onder Donald Trump. De huiszoeking kwam niet als een verrassing: het Amerikaanse ministerie van Justitie en de advocaten van de Republikein hadden van tevoren afspraken gemaakt. Pence had zijn volledige medewerking verzekerd. Eind januari was al bekend geworden dat in het huis van Pence documenten waren aangetroffen uit zijn ambtstijd. Een advocaat zou die documenten ontdekt hebben. De FBI haalde ze op. De 63-jarige Pence liet weten dat hij zich er niet bewust van was dat er zich vertrouwelijke documenten in zijn woning bevonden, maar hij stelde ook duidelijk dat dat niet het geval had mogen zijn. De voorbije weken doken ook al vertrouwelijke documenten op in de privéwoning van president Joe Biden. In de zomer zorgde de vondst van gevoelige informatie bij ex-president Trump voor ophef. Ook bij Biden en Trump werden huiszoekingen gehouden. Pence was vicepresident van 2017 tot 2021. De verwachting is dat hij zich bij de Republikeinen kandidaat zal stellen om een gooi te doen naar het presidentschap. De verkiezingen vinden plaats in november 2024. The post FBI doorzoekt huis van ex-vicepresident Mike Pence appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 39. Vicepresident Pence op mars tegen abortus: "Geen belastinggeld meer voor abortus" (27/01/2017 - De Redactie)
  Pence spreekt als eerste vicepresident in functie de jaarlijkse anti-abortusmars in Washington toe. Een telefonische toespraak door president Trump werd op het laatste ogenblik geschrapt.
  [naar artikel]
 40. Oud-vicepresident Mike Pence getuigt in zaak tegen Donald Trump (28/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence is donderdag lokale tijd in de rechtszaal verschenen om te getuigen in een zaak tegen zijn oude baas Donald Trump. De zaak gaat over de rol van Trump bij de de Capitoolbestorming op 6 januari 2021 en zijn vermeende pogingen om de uitslag van de presidentsverkiezingen te ondermijnen. Volgens Amerikaanse media was Pence meer dan zeven uur in de rechtbank in Washington.
  [naar artikel]
 41. Woordvoerder Pence: “Vicepresident niet in thuisisolatie” (11/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence zit niet in thuisisolatie. Een woordvoerder van Pence spreekt daarmee eerdere berichtgeving van persbureau...
  [naar artikel]
 42. Huidig vicepresident Mike Pence gaat wél naar inauguratie Joe Biden (10/01/2021 - De Morgen)
  In tegenstelling tot president Donald Trump zal de Amerikaanse vicepresident Mike Pence wel aanwezig zijn bij de inauguratie van president Joe Biden op 20 januari. Dat maakte een medewerker van Pence bekend.
  [naar artikel]
 43. Trump kiest opnieuw voor vicepresident Mike Pence als “running mate” (19/08/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven dat vicepresident Mike Pence opnieuw zijn “running mate” wordt voor de verkiezingscampagne van 2020. “Ik ben erg blij met Mike Pence – ik denk dat Mike Pence een uitzonderlijke vicepresident is”, zei Trump aan journalisten in Washington op zondag. De campagnes voor de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2020, zijn in volle gang. Er wordt verwacht dat Trump en Pence de kandidaten zullen zijn van de Republikeinse partij. De 60-jarige Pence staat bekend als conservatief, hij is tegen abortus en homorechten. De drie voorgangers van Trump hebben elk acht jaar lang met dezelfde vicepresident geregeerd, Barack Obama deed dat met Joe Biden (2009-2017), George W. Bush met Dick Cheney (2001-2009) en Bill Clinton met Al Gore (1993-2001). Bron: Belga   Het bericht Trump kiest opnieuw voor vicepresident Mike Pence als “running mate” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Trump kiest opnieuw voor vicepresident Mike Pence als “running mate” (19/08/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven dat vicepresident Mike Pence opnieuw zijn “running mate” wordt voor de verkiezingscampagne van 2020. “Ik ben erg blij met Mike Pence – ik denk dat Mike Pence een uitzonderlijke vicepresident is”, zei Trump aan journalisten in Washington op zondag. De campagnes voor de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2020, zijn in volle gang. Er wordt verwacht dat Trump en Pence de kandidaten zullen zijn van de Republikeinse partij. De 60-jarige Pence staat bekend als conservatief, hij is tegen abortus en homorechten. De drie voorgangers van Trump hebben elk acht jaar lang met dezelfde vicepresident geregeerd, Barack Obama deed dat met Joe Biden (2009-2017), George W. Bush met Dick Cheney (2001-2009) en Bill Clinton met Al Gore (1993-2001). Bron: Belga   Het bericht Trump kiest opnieuw voor vicepresident Mike Pence als “running mate” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. VS-vicepresident Pence bezoekt smerige, overbevolkte migrantenopvang in Texas (13/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft vrijdag een bezoek gebracht aan een overbevolkt, stinkend centrum in Texas waar bijna 400 mensen...
  [naar artikel]
 46. “Pence krijgt 24 uur tijd om president Trump af te zetten” (11/01/2021 - Metro)
  In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zullen vandaag stappen gezet worden om president Donald Trump af te zetten. Dat heeft de voorzitster van het Huis, Nancy Pelosi, bevestigd. Om te starten krijgt vicepresident Mike Pence 24 uur tijd om het 25ste amendement te activeren en Trump onbekwaam te verklaren. Maandagochtend zal een resolutie worden ingediend in het Huis om Pence op te roepen de regering bijeen te brengen om de president onbekwaam te verklaren om zijn taken nog langer uit te voeren. “We roepen de vicepresident op om binnen 24 uur te reageren”, aldus Pelosi in een brief aan Democratische parlementsleden. “Grondwet beschermen” Als Pence daar niet op ingaat, zullen de nodige documenten worden ingediend om de afzettingsprocedure op te starten in het parlement. “Om onze grondwet en onze democratie te beschermen, zullen we met spoed handelen, omdat deze president een onmiddellijk gevaar vormt voor beide”, luidt het. Op dit moment steunen al zeker 210 leden van het Huis van Afgevaardigden – bijna een meerderheid – het voorstel om impeachment te starten. Indien de resolutie het Huis passeert, dient een tweederde meerderheid van de Senaat akkoord te gaan om Trump ook effectief af te zetten. Lees ook : Trump geeft nederlaag toe en belooft “vreedzame overgang” Het bericht “Pence krijgt 24 uur tijd om president Trump af te zetten” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. 'Do not touch' op NASA-materiaal: daar móest VS-vicepresident Mike Pence toch eens aankomen (08/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tegendraadsheid? Niet goed gelezen? Of was het gewoon sterker dan hemzelf? Feit is dat de Amerikaanse vicepresident Mike Pence bij een bezoek aan
  [naar artikel]
 48. Halfnaakte vrouwen tegen Trump: protesten in Brussel tijdens bezoek van vicepresident Mike Pence (20/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een honderdtal betogers troepten maandagochtend om half tien samen op het Schumanplein om hun zeg te kunnen doen over het Amerikaanse beleid van president Trump. Dat deden ze naar aanleiding van de komst van Amerikaanse vicepresident Mike Pence. Twee halfnaakte vrouwen van Femen riepen hun boodschap om ter luidst: “Grijp patriarchie bij de ballen” en “Hou Pence uit de broek” riepen ze.
  [naar artikel]
 49. Halfnaakte vrouwen tegen Trump: protesten in Brussel tijdens bezoek van vicepresident Mike Pence (20/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een honderdtal betogers troepten maandagochtend om half tien samen op het Schumanplein om hun zeg te kunnen doen over het Amerikaanse beleid van president Trump. Dat deden ze naar aanleiding van de komst van Amerikaanse vicepresident Mike Pence. Twee halfnaakte vrouwen van Femen riepen hun boodschap om ter luidst: “Grijp patriarchie bij de ballen” en “Hou Pence uit de broek” riepen ze.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy