Hoe wijnflessen bewaard worden beïnvloedt onvermijdelijk ook de kwaliteit en houdbaarheid van de wijn. Een zorgvuldig uitgekozen bewaarplek is dus... [naar artikel]
Met de feestdagen in het vooruitzicht, worden er weer massaal flessen wijn ingeslagen. Maar hoe bewaar je de feestdrank eigenlijk eenmaal het de... [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Open maar niet leeg: het gebeurt. Hoe lang kan je zo’n fles wijn nog bewaren voor je de rest opdrinkt? En hoe bewaar je ze dan best? Soms wordt wijn zelfs beter nadat hij een tijdje open is geweest. Mijn ervaring leert me dat ongeveer twintig procent van de tijd wijnen beter zijn op dag […] [naar artikel]
Wij Belgen zijn Bourgondiërs en genieten al eens graag van een goed glas wijn thuis. Maar hoe bewaar je een fles eigenlijk volgens de regels van de... [naar artikel]
Wellicht heb je er nog nooit over nagedacht, maar er is een reden waarom de meeste wijnrekken zo gebouwd zijn dat de flessen er enkel horizontaal in passen. Zo blijft de drank langer goed. Het zit namelijk zo. Als een ongeopende fles wijn met kurk rechtop staat, is de kans groot dat de kurk uitdroogt. […] [naar artikel]
Je hebt een spaarpotje en je wil wat. Beleggen in wijn klinkt dan veel aantrekkelijker dan een klassieke fondsenportefeuille samenstellen. Maar komt dat beeld ook overeen met de realiteit? En wat zijn de voornaamste valkuilen van een vloeibare spaarpot? Samen met drie wijnexperts duiken we onder in de wondere wereld van wijnbeleggingen. [naar artikel]
On n’est pas des pigeons, het consumentenprogramma van de RTBF, kocht een wijn van 2,5 euro in Delhaize, herpakte de supermarktwijn met een vals etiket en stuurde het in naar een Franse wijnwedstrijd. Resultaat: een gouden medaille. [naar artikel]
Voor de eerste keer sinds het ontstaan van het Franse wijnconcours ‘Vinalies Internationales’ heeft een Belgische wijn in Parijs een gouden medaille behaald. De laureaat is een witte demi-sec ‘Notes Blanches 2015’ geproduceerd door de coöperatieve Vin de Liège, die sinds 2010 gevestigd is in Heure-le-Romain (Oupeye). [naar artikel]
Voor de eerste keer sinds het ontstaan van het Franse wijnconcours 'Vinalies Internationales' heeft een Belgische wijn in Parijs een gouden [naar artikel]
We praten vaak over een filmende wijn. Qua beeldspraak kan dat wel tellen… maar wat met wijn in films? Voor wie houdt van wijn is niets zo prachtig als glooiende wijnvelden vol ranken die in bloei staan. Langs deze velden rijden tijdens het befaamde gouden uurtje, wanneer de lichtinval zachte tinten prijsgeeft, kan tellen als […] [naar artikel]
Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, maar bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft tien bollen uit de supermarkt én geeft zijn ultieme smaak- en bewaartips. “Bewaar mozzarella nooit langer dan twee weken.” [naar artikel]
Met dank aan je smartphone is het belachelijk eenvoudig geworden om foto’s en video’s te maken, maar waar bewaar je al die gegevens op een veilige... [naar artikel]
Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, maar bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft 10 bollen uit de supermarkt én geeft zijn ultieme smaak- en bewaartips. “Bewaar mozzarella nooit langer dan twee weken.” [naar artikel]
Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, maar bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft tien bollen uit de supermarkt én geeft zijn ultieme smaak- en bewaartips. “Bewaar mozzarella nooit langer dan twee weken.” [naar artikel]
Voor de Zottegemse wijnconsulent en -handelaar Alexandre Ravays is het zeker: oranje wijn is de perfecte wijn om deze warme zomer te serveren. “Hij maakte al jaren opgang in Italië en is nu ook in België echt aan het doorbreken.” Alexandre voert de wijn nu al in en is overtuigd. [naar artikel]
Dat je best chocolade niet in de zon laat liggen, is een evidente. Maar waar bewaar je die dan het best? Bij de Daily Mail zochten ze het uit. Alvast één tip: in de koelkast is het echt niet. [naar artikel]
Kraak jij bij deze jaarwisseling een extra flesje wijn of champagne? Bewaar die stoppen en breng ze naar een inzamelpunt. Het sociale tewerkstellingsproject vzw De Vlaspit verwerkt ze tot kurkgranulaat.Zo help je de berg afval te verkleinen en bevorder je sociale tewerkstelling. [naar artikel]
De Vlaamse Vereniging van Sommeliers (VVS) heeft 38 Belgische wijnen bekroond met een gouden of zilveren medaille. De Limburgse wijnboeren kaapten met zeventien medailles, waarvan negen gouden, de meeste van alle provincies weg. “We hebben een klimatologisch voordeel”, reageert Karel Henckens van Wijndomein Aldeneyck in Maaseik. Hij was de slokop met vier gouden en een zilveren medaille. [naar artikel]
Heb je thuis een uitgebreide wijncollectie staan en wil je die graag op zijn best bewaren, dan is het aanleggen van een wijnkelder misschien wel een goed idee. Maar hoe begin je daaraan, hoeveel kost je dat en vooral: wat als je geen kelder ter beschikking hebt? Twee Vlamingen geven een exlusieve inkijk in hun wijnkelder om te tonen hoe zij het aanpakken en sommelier Dries Corneillie tipt 9 basisregels om er een succes van te maken: “bewaar flessen met een kurk altijd horizontaal, anders komt er zuurstof aan je wijn.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.