Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Hoe bewaar je wijn het best? 4 gouden bewaartips

23/01/2019 - 04:02
"Hoe wijnflessen bewaard worden beïnvloedt de kwaliteit en houdbaarheid van de wijn. Een zorgvuldig uitgekozen bewaarplek is dus geen overbodige luxe voor wijnliefhebbers. Maar ook met een klein budget kan je jouw wijn op een goede manier bewaren. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waar bewaar je wijn het best en hoe lang blijft een geopende fles goed? 4 gouden bewaartips (20/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Hoe wijnflessen bewaard worden beïnvloedt onvermijdelijk ook de kwaliteit en houdbaarheid van de wijn. Een zorgvuldig uitgekozen bewaarplek is dus... [naar artikel]


2. Wijn op het kerstmenu? 5 bewaartips voor druivennat in topconditie (16/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Met de feestdagen in het vooruitzicht, worden er weer massaal flessen wijn ingeslagen. Maar hoe bewaar je de feestdrank eigenlijk eenmaal het de... [naar artikel]


3. Hoe bewaar je wijn na opening best? (15/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]


4. ‘Bewaar geopende wijn altijd in de koelkast, óók rode wijn’: concrete tips voor wijnliefhebbers (30/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Hoe lang kan je een geopende fles wijn bewaren? (26/12/2021 - Express)

Open maar niet leeg: het gebeurt. Hoe lang kan je zo’n fles wijn nog bewaren voor je de rest opdrinkt? En hoe bewaar je ze dan best? Soms wordt wijn zelfs beter nadat hij een tijdje open is geweest. Mijn ervaring leert me dat ongeveer twintig procent van de tijd wijnen beter zijn op dag […] [naar artikel]


6. Hoe je een ongeopende fles wijn bewaart volgens de regels van de kunst (21/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Wij Belgen zijn Bourgondiërs en genieten al eens graag van een goed glas wijn thuis. Maar hoe bewaar je een fles eigenlijk volgens de regels van de... [naar artikel]


7. Daarom bewaar je wijn het best horizontaal (23/11/2017 - Metro)

Wellicht heb je er nog nooit over nagedacht, maar er is een reden waarom de meeste wijnrekken zo gebouwd zijn dat de flessen er enkel horizontaal in passen. Zo blijft de drank langer goed. Het zit namelijk zo. Als een ongeopende fles wijn met kurk rechtop staat, is de kans groot dat de kurk uitdroogt. […] [naar artikel]


8. Welke flessen moet je kopen en hoe bewaar je ze het beste? Onze experts verklappen hoe je succesvol belegt in wijn (22/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Je hebt een spaarpotje en je wil wat. Beleggen in wijn klinkt dan veel aantrekkelijker dan een klassieke fondsenportefeuille samenstellen. Maar komt dat beeld ook overeen met de realiteit? En wat zijn de voornaamste valkuilen van een vloeibare spaarpot? Samen met drie wijnexperts duiken we onder in de wondere wereld van wijnbeleggingen. [naar artikel]


9. Delhaize-wijn van 2,5 euro herpakt met vals etiket wint gouden medaille in Frankrijk (12/05/2023 - Het Belang van Limburg)

On n’est pas des pigeons, het consumentenprogramma van de RTBF, kocht een wijn van 2,5 euro in Delhaize, herpakte de supermarktwijn met een vals etiket en stuurde het in naar een Franse wijnwedstrijd. Resultaat: een gouden medaille. [naar artikel]


10. Belgische wijn bekroond met gouden medaille op Franse wedstrijd (06/03/2017 - Het Nieuwsblad)

Voor de eerste keer sinds het ontstaan van het Franse wijnconcours ‘Vinalies Internationales’ heeft een Belgische wijn in Parijs een gouden medaille behaald. De laureaat is een witte demi-sec ‘Notes Blanches 2015’ geproduceerd door de coöperatieve Vin de Liège, die sinds 2010 gevestigd is in Heure-le-Romain (Oupeye). [naar artikel]


11. Belgische wijn tot beste bekroond in... Frankrijk (06/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Voor de eerste keer sinds het ontstaan van het Franse wijnconcours 'Vinalies Internationales' heeft een Belgische wijn in Parijs een gouden [naar artikel]


12. ‘Filmend’ heeft meer in zich dan je denkt (26/05/2023 - Express)

We praten vaak over een filmende wijn. Qua beeldspraak kan dat wel tellen… maar wat met wijn in films? Voor wie houdt van wijn is niets zo prachtig als glooiende wijnvelden vol ranken die in bloei staan. Langs deze velden rijden tijdens het befaamde gouden uurtje, wanneer de lichtinval zachte tinten prijsgeeft, kan tellen als […] [naar artikel]


13. Nooit meer smaakloze mozzarella: expert test 10 kazen en kiest de lekkerste. “Smelt heerlijk weg op de tong” (04/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, maar bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft tien bollen uit de supermarkt én geeft zijn ultieme smaak- en bewaartips. “Bewaar mozzarella nooit langer dan twee weken.” [naar artikel]


14. Zo bewaar je veilig je data (08/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Met dank aan je smartphone is het belachelijk eenvoudig geworden om foto’s en video’s te maken, maar waar bewaar je al die gegevens op een veilige... [naar artikel]


15. Nooit meer smakeloze mozzarella: kaasaffineur Frederic Van Tricht test 10 kazen en kiest de lekkerste: “Smelt heerlijk weg op de tong” (04/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, maar bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft 10 bollen uit de supermarkt én geeft zijn ultieme smaak- en bewaartips. “Bewaar mozzarella nooit langer dan twee weken.” [naar artikel]


16. Nooit meer smaakloze mozzarella: kaasaffineur Frederic Van Tricht test 10 kazen en kiest de lekkerste: “Smelt heerlijk weg op de tong” (04/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, maar bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft tien bollen uit de supermarkt én geeft zijn ultieme smaak- en bewaartips. “Bewaar mozzarella nooit langer dan twee weken.” [naar artikel]


17. Weg met rode wijn of rosé: “Oranje wijn is dé hype van het moment” (25/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Voor de Zottegemse wijnconsulent en -handelaar Alexandre Ravays is het zeker: oranje wijn is de perfecte wijn om deze warme zomer te serveren. “Hij maakte al jaren opgang in Italië en is nu ook in België echt aan het doorbreken.” Alexandre voert de wijn nu al in en is overtuigd. [naar artikel]


18. Op deze plaatsen bewaar je best chocolade (08/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Dat je best chocolade niet in de zon laat liggen, is een evidente. Maar waar bewaar je die dan het best? Bij de Daily Mail zochten ze het uit. Alvast één tip: in de koelkast is het echt niet. [naar artikel]


19. Kurken stoppen welkom voor recyclage (02/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Kraak jij bij deze jaarwisseling een extra flesje wijn of champagne? Bewaar die stoppen en breng ze naar een inzamelpunt. Het sociale tewerkstellingsproject vzw De Vlaspit verwerkt ze tot kurkgranulaat.Zo help je de berg afval te verkleinen en bevorder je sociale tewerkstelling. [naar artikel]


20. Limburg boven op verkiezing Beste Belgische wijn (22/09/2017 - Het Belang van Limburg)

De Vlaamse Vereniging van Sommeliers (VVS) heeft 38 Belgische wijnen bekroond met een gouden of zilveren medaille. De Limburgse wijnboeren kaapten met zeventien medailles, waarvan negen gouden, de meeste van alle provincies weg. “We hebben een klimatologisch voordeel”, reageert Karel Henckens van Wijndomein Aldeneyck in Maaseik. Hij was de slokop met vier gouden en een zilveren medaille. [naar artikel]


21. "Gemiddeld betaal je er zo'n 1.000 euro voor, maar de grootste kost is de wijn zelf": beste sommelier van België tipt hoe je een wijnkelder aanlegt (04/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Heb je thuis een uitgebreide wijncollectie staan en wil je die graag op zijn best bewaren, dan is het aanleggen van een wijnkelder misschien wel een goed idee. Maar hoe begin je daaraan, hoeveel kost je dat en vooral: wat als je geen kelder ter beschikking hebt? Twee Vlamingen geven een exlusieve inkijk in hun wijnkelder om te tonen hoe zij het aanpakken en sommelier Dries Corneillie tipt 9 basisregels om er een succes van te maken: “bewaar flessen met een kurk altijd horizontaal, anders komt er zuurstof aan je wijn.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!