Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor vijf Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]
Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de ander gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor 5 Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]
Heb je een snel te bevredigen verlangen naar vol-au-vent en vooral géén zin om vanavond lang in de keuken te staan? Onze HLN-chef Jelle Beeckman deelt zijn recept om in amper 15 minuten een snelle vol-au-vent van’t spit op tafel te zetten. Dat verlangen naar deze comfortfood-klassieker wordt in geen tijd bevredigd. Smakelijk! [naar artikel]
De ‘New York cheesecake’ blijft een overheerlijke klassieker. Maar heb je de lactosevrije en de ‘no-bake’-varianten al geproefd? Deze kaastaarten... [naar artikel]
Twee keer per jaar konijn met pruimen, amper nog vol-au-vent, laat staan fricandon met krieken. We koken de Vlaamse klassiekers niet meer, zo blijkt uit een onderzoek van de VLAM. “We denken dat het te moeilijk is, of te ongezond. Maar niets is minder waar”, zegt Annemie Morris, verantwoordelijke van het kookboek van de Boerinnenbond (KVLV). [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij vol-au-vent met frietjes. [naar artikel]
?NINA’s foodstyliste Sonja Peeters brengt vanaf nu telkens een spannend trio, met elke week een ander gerecht in de kijker. Klassiek, chic of... [naar artikel]
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnenhapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]
Twee keer per jaar konijn met pruimen, amper nog vol-au-vent, laat staan fricandeau met krieken. We koken de Vlaamse klassiekers niet meer, blijkt uit een onderzoek van de VLAM. “We denken dat het te moeilijk is of te ongezond. Maar niets is minder waar”, zegt Annemie Morris, verantwoordelijke van het kookboek van de Boerinnenbond (KVLV). [naar artikel]
“Ik heb een zwak voor dagelijkse kost”, zegt Willy Sommers (69). “Hoe simpeler een gerecht, hoe harder ik ervan geniet. Met poespas op mijn bord doe je mij geen plezier.” Wanneer hij zijn 7 eetadresjes tipt, valt ons dat ook meteen op. De zanger tipt plekjes vol met Vlaamse klassiekers zoals balletjes in tomatensaus en vol-au-vent doorheen heel het land. [naar artikel]
Altijd fijn Hugo Broos (67) terug te zien. Goeie vent. Het moet zijn dat zijn vrouw Sonja er ook zo over denkt – al 46 jaar zijn ze getrouwd;... [naar artikel]
?Van kleurrijk comfortfood worden wij altijd blij! Met eenvoudige en eerlijke ingrediënten zet je een van deze drie hartverwarmende lasagnes op... [naar artikel]
Vol-au-vent is een klassieker in elke Vlaamse huiskamer én op restaurant, maar hoe maak je die thuis zelf goed klaar? Hoe zorg je ervoor dat saus niet schift? En welke soorten vlees gebruik je best? HLN-chef Piet Huysentruyt deelt tips waarmee jouw koninginnehapje niet meer kan mislukken. “Vermijd dit soort kip, anders krijg je taai vlees.” [naar artikel]
Of de temperaturen nu richting 30 graden gaan of er een frisse wind waait: een lekkere vol-au-vent is een klassieker op de kaart van een brasserie. Maar waar eet je de lekkerste versie aan de Belgische kust? Luc Bellings proeft het gerecht in Oostende, Wenduine, Blankenberge, Knokke en Nieuwpoort en werpt zijn smaakpapillen in de strijd. Waar is de prijs-kwaliteit het best? “Dit is hét gerecht om de kwaliteit van een restaurant mee te beoordelen.” [naar artikel]
Niks houdt je tegen om culinaire klassiekers op tijd en stond wat te pimpen. Kip curry is zo'n eeuwig geliefd gerecht dat je met drie poepsimpele ingrepen tot een verrassende (en verrassend gezonde!) lekkernij omtovert. Maak de kippenborsthaasjes crispy, voeg knapperige groenten toe aan de currysaus en werk af met ananas en witte wijn, et voilà: een klassieker 2.0. [naar artikel]
Vol-au-vent is een van de grootste klassiekers uit de brasseriekeuken, al smaakt het gerecht ook altijd thuis. Geen tijd om zelf te koken? Dan komen de kant-en-klare varianten uit de supermarkt van pas. Maar welke zijn écht lekker en hun geld waard, met genoeg kip en balletjes, en een smaakvolle saus? Chef Luc Bellings proeft negen bereidingen, inclusief een verstopte vegetarische versie. Hij buist er vier, maar is ook twee keer verrast. “Amai, hier zitten veel balletjes in!” [naar artikel]
Het is een klassieker, slechte audities in talentenjachten. Maar klassiekers worden zo genoemd voor een reden. In deze compilatie is het bij... [naar artikel]
Wij vroegen aan drie Limburgse chefs met Italiaanse roots om hun recept voor een klassieker te onthullen. Drie gangen, perfect voor een primo, secondo en een dolce. Buon appetito! [naar artikel]
In juni van dit jaar smeekte Sonja Mertens (56) de politie nog: “Pak Danny op, hij maakt mij kapot.” Dat gebeurde drie maanden later, toen Sonja doodgeslagen in haar badkamer lag. Haar vier vriendinnen zijn formeel: “Dit moest er ooit van komen. Sonja kreeg heel veel slaag van Danny. Soms kondigde hij het zelfs aan ons aan: ‘Vanavond zal ze bloeden.’” [naar artikel]
Vele onthaalouders vangen kindjes op bij hun thuis, maar dat is bij onthaalouder Sonja toch net een beetje anders. [naar artikel]
In juni van dit jaar smeekte Sonja Mertens (56) de politie nog: “Pak Danny op, hij maakt mij kapot.” Dat gebeurde drie maanden later, toen Sonja doodgeslagen in haar badkamer lag. Haar vier vriendinnen zijn formeel: “Dit moest er ooit van komen. Sonja kreeg heel veel slaag van Danny. Soms kondigde hij het zelfs aan ons aan: ‘Vanavond zal ze bloeden.’” [naar artikel]
Niks houdt je tegen om culinaire klassiekers op tijd en stond wat te pimpen. Een curry van kip is zo'n eeuwig geliefd gerecht dat je met drie... [naar artikel]
Niets dan klassiekers uit eigen land op de kaart van Très Belge in Hasselt. Hoe kan het ook anders, met zo’n naam. [naar artikel]
De luisteraars van Radio 2 hebben opnieuw “Bohemian Rhapsody” van Queen uitgeroepen tot de ultieme klassieker. Voor de zevende keer in elf edities van de “1000 Klassiekers” stond de Engelse rockgroep op het hoogste trapje. Het podium werd vervolledigd door “Child in Time” van Deep Purple en “You’re the first, the last, my everything” van […] [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.