Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

02 December 2020
23:49 uur

Koning Filip: "Jongeren hebben een scherp besef van de noden van onze planeet”

Het Laatste Nieuws

29/01/2019 - 12:11

Koning Filip vindt het bemoedigend dat burgers van zich laten horen rond klimaat of socio-economische thema's. Dat zei de koning vandaag tijdens...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “De jongeren tonen ambitie en diepe gevoelens van authenticiteit en solidariteit. Zij hebben een scherp besef van de noden van onze planeet” (30/01/2019 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 2. Koning Filip: “Burgermobilisatie geeft ons een bemoedigend signaal” (29/01/2019 - Metro)
  Koning Filip vindt het bemoedigend dat burgers van zich laten horen rond klimaat of socio-economische thema’s. Dat heeft de koning vandaag gezegd in zijn nieuwjaarstoespraak voor de hoogste gezagsdragers van het land. Volgens de koning is de burgermobilisatie “een voortreffelijke uiting van de veerkracht van onze samenleving en de wil om samen vorm te geven aan onze toekomst”. De voorbije maanden kwamen burgers meermaals op straat om een ander beleid te eisen. Gele hesjes voerden actie tegen hoge brandstofprijzen en klimaatbetogers lieten meermaals de Brusselse straten vollopen. “De verschillende bewegingen die wij hebben zien opstaan tonen een wil tot gezamenlijke actie”, zei koning Filip vandaag. “Zij vragen een nieuwe, rechtvaardigere, economische en sociale dynamiek. En een fundamentele aanpassing van onze levenswijze – om zo een onomkeerbare verstoring van onze planeet te voorkomen”. De koning riep op om “al deze energie” te bundelen “in een project dat voor al onze medeburgers nieuwe kansen schept”. Hij vroeg om daarvoor samen te werken met de jeugd, die al meermaals van zich liet horen tijdens spijbelacties voor het klimaat. “De jongeren tonen ambitie en diepe gevoelens van authenticiteit en solidariteit. Zij hebben een scherp besef van de noden van onze planeet. Laten we hen de plaats gunnen die hen toekomt en met hen een stevige fundering bouwen dat hen steun biedt”. De koning verwees ook naar de val van de regering en wees op het belang van samenwerking om de uitdagingen van deze tijd aan te pakken. “Rondom ons zijn meerdere landen in de greep van verdeeldheid en verlamming. Op het internationale vlak ondervinden we nieuwe weerstand rond fundamentele onderwerpen als klimaat, migratie en internationale handel. En dat zijn net domeinen waarvoor intense samenwerking onontbeerlijk is”. Premier Charles Michel had in zijn toespraak over dezelfde thema’s. Voor Michel moeten de verzuchtingen van de gele hesjes verzoend worden met die van de klimaatbetogers. “We moeten het einde van de maand ook verzoenen met de strijd tegen het einde van de planeet”. Michel verwees ook naar de onzekerheid die de Brexit meebrengt voor de Britten. “In België hebben wij vier jaar geleden niet gekozen voor dergelijke institutionele avonturen”, zei Michel. “Onze burgers en onze bedrijven vragen dat we besturen. Niet dat het land tot stilstand wordt gebracht”. bron: Belga Het bericht Koning Filip: “Burgermobilisatie geeft ons een bemoedigend signaal” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Jongeren en politiek: koning Filip bezoekt project rond participatie in Gent (08/05/2018 - VRT NWS)
  Jongeren geboren in het jaar 2000 mogen bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor het eerst gaan stemmen. Hoe dat in z'n werk gaat, kunnen ze in Gent leren via het project "Onze eeuw"'. Koning Filip was er vandaag bij, op een dag rond burgerschap en democratie, samen met 850 scholieren.  
  [naar artikel]
 4. "Koning Filip op bezoek in Borgerhout, dat is toch speciaal" (28/03/2018 - VRT NWS)
  In het Antwerpse district Borgerhout heeft koning Filip het project "Samen op straat" bezocht.  Dat wil jongeren ertoe aanzetten om mee te werken aan een betere buurt. Jongeren in Borgerhout worden vaak in één adem genoemd met overlast.  "Samen op straat" is gestart in 2005 en bereikt intussen 500 jongeren. 
  [naar artikel]
 5. Koning richt zich tot jongeren in uitzonderlijke boodschap op 21 juli: "Pandemie niet voorbij, blijf voorzichtig"  (21/07/2020 - VRT NWS)
  Het is 21 juli, onze nationale feestdag. Maar het is er één zoals we die nog nooit meegemaakt hebben, en dat heeft alles te maken met de coronapandemie. Koning Filip heeft zich op het Paleizenplein in Brussel uitzonderlijk gericht tot de bevolking en in het bijzonder de jongeren: "Laten we uiterst voorzichtig blijven".
  [naar artikel]
 6. Kinderpsychiater Peter Adriaenssens: “Wat koning Filip heeft meegemaakt in zijn jeugd noemen we vandaag emotionele verwaarlozing” (27/09/2020 - VRT NWS)
  Kinderpsychiater Peter Adriaenssens noemt de jeugd van koning Filip “onaanvaardbaar, iets wat de tussenkomst van hulpverleners zou rechtvaardigen". Hij zegt dat in de docureeks ‘Filip van België’ over het leven van koning Filip. Adriaenssens spreekt over emotionele verwaarlozing en wil dit benoemen om andere jongeren die het moeilijk hebben te helpen. Morgen zendt Canvas de aflevering uit met deze uitspraak van Adriaenssens.
  [naar artikel]
 7. Greenpeace: 'Meer dan 25.000 Belgen ondertekenen in 24 uur klimaatbrief aan koning Filip' (07/12/2018 - Knack)
  In 24 uur tijd hebben meer dan 25.000 Belgen een brief ondertekend aan koning Filip uit bezorgdheid voor het klimaat. Milieu-organisatie Greenpeace nam het initiatief voor de brief aan de koning, omdat ze vindt dat 'de regering niet opgewassen is tegen de uitdagingen van de klimaatopwarming en geen besef heeft van de hoogdringendheid.'
  [naar artikel]
 8. Koning Filip in 21 juli-boodschap: "Corona legt gebreken van ons maatschappijmodel bloot" (20/07/2020 - VRT NWS)
  "Corona dwingt ons na te denken over onze manier van leven, werken, leren en reizen," zegt koning Filip in een kritische toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag, morgen op 21 juli. De crisis heeft "de broosheid en de gebreken van ons maatschappijmodel blootgelegd" en "de bestaande sociale ongelijkheid verergerd." Koning Filip doet ook een dringende oproep om een "besluitvaardige en stabiele" regering te vormen.
  [naar artikel]
 9. Wie is Vincent Houssiau, de man die Koning Filip door politiek bange dagen loodst? (01/06/2019 - VRT NWS)
  Officieel zet koning Filip de schaakstukken uit tijdens de moeilijke federale formatieronde, maar de sterke man achter de schermen is zijn kabinetschef Vincent Houssiau. Hij werd in 2017 raadgever en politiek rechterhand van Filip, maar wie is hij precies? Van "Hij legt makkelijk contacten, werkt zeer hard en is intelligent, met ook een scherp inzicht in de politieke verhoudingen" tot "Er wordt directer gewerkt dan vroeger."
  [naar artikel]
 10. Koning Filip haalt scherp uit naar Trump (31/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  In zijn jaarlijkse toespraak voor de overheden van ons land heeft koning Filip dinsdag opvallend uitgesproken stilgestaan bij de gevolgen van de Brexit en de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten. Zonder beide landen bij naam te noemen, stelde de vorst dat de VS en Groot-Brittannië hebben beslist hun beleid voornamelijk op zichzelf te richten. “Dit staat haaks op hun eigen traditie van openheid en vrijgevigheid”, aldus koning Filip.
  [naar artikel]
 11. Koning Filip op staatsbanket: "Multilateralisme in Europa voelt natuurlijk aan" (19/11/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip heeft de Franse president Macron ontvangen op een staatsbanket in Laken. Beide staatshoofden benadrukten dat België en Frankrijk dezelfde Europese waarden delen. "Onze geschiedenis en de talrijke conflicten die op ons grondgebied zijn uitgevochten, hebben ons laten inzien dat het evenwicht en de harmonie tussen Europese landen dagelijks en onafgebroken onderhouden en gevoed moeten worden. Daarom ook voelt het multilateralisme onder ons, zo natuurlijk aan", zei koning Filip.
  [naar artikel]
 12. Koning Filip leest voor: "Er waren eens een man en een vrouw die alles hadden..." (20/11/2017 - VRT NWS)
  De koning die in de klas komt voorlezen, het is een bijzonder moment in de basisschool van Kampenhout. Gewoonlijk is het koningin Mathilde die de "Voorleesweek" op gang trekt, maar dit jaar zet de campagne de voorleespapa's centraal. "Vandaag ben ik geen koning Filip, maar gewoon een vader," stak onze vorst van wal.  
  [naar artikel]
 13. Koning Filip eert Rode Duivels: "Gestalte gegeven aan wapenspreuk 'Eendracht maakt macht'" (20/07/2018 - De Morgen)
  In zijn jaarlijkse toespraak naar aanleiding van de Nationale Feestdag blikte Koning Filip vandaag terug op een geslaagd wereldkampioenschap voetbal en loofde hij de prestaties van 'onze' jongens. Vooral de manier waarop de Rode Duivels hebben gevoetbald, strekt tot eer, aldus de vorst in een optimistische boodschap. "Samen staan we sterk, in onze verscheidenheid, wanneer we onze talenten bundelen en een gemeenschappelijk ideaal nastreven."
  [naar artikel]
 14. Koning Filip hamert in optimistische 21 julitoespraak op bereidheid om te leren (20/07/2017 - Knack)
  'Leren' is hét sleutelwoord in de toespraak van koning Filip naar aanleiding van de nationale feestdag. 'Leren van jongeren en van ouderen, van onze buren en van hen van wie we soms denken dat ze zo verschillend zijn.'
  [naar artikel]
 15. Koning Filip speelt pictionary tijdens bezoek aan taalkamp in Gent (07/07/2020 - VRT NWS)
  Koning Filip heeft vandaag een taalkamp van de Gentse vzw Roeland bezocht. Zowat 40 Franstalige jongeren en anderstalige jonge nieuwkomers, tussen 7 en 18 jaar, nemen deel om hun kennis van het Nederlands te verbeteren. De koning woonde een taalatelier bij en nam deel aan spelmomenten met de jongeren.
  [naar artikel]
 16. Koning Filip looft klimaatjongeren: "Laten we hen de plaats gunnen die hen toekomt" (29/01/2019 - VRT NWS)
  In het koninklijk paleis in Brussel heeft koning Filip zijn jaarlijkse nieuwjaarstoespraak gehouden voor de "gestelde lichamen", de hoogste gezagsdragers van het land. Hij had het onder meer over het "bemoedigende signaal van de burgermobilisatie" en verwees naar de jongeren die sinds enkele weken op straat komen voor een ambitieuzer klimaatbeleid. 
  [naar artikel]
 17. De hoopvolle speech van Koning Filip : "Praat met uw buren en leer" (20/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Verbondenheid was de rode draad in de jaarlijkse toespraak van koning Filip aan de vooravond van onze nationale feestdag. "Praat eens met iemand
  [naar artikel]
 18. De hoopvolle boodschap van koning Filip : "Praat met uw buren en leer" (20/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Verbondenheid was de rode draad in de jaarlijkse toespraak van koning Filip aan de vooravond van onze nationale feestdag. "Praat eens met iemand
  [naar artikel]
 19. Koning Filip: "Meer dan ooit hebben we nood aan verwondering" (24/12/2017 - VRT NWS)
  In zijn traditionele kerstboodschap -zijn vijfde intussen al- roept koning Filip op tot verwondering. Verwondering om respect te krijgen, verwondering om het leven beter te beleven, verwondering voor alles wat we samen hebben opgebouwd. De koning pleit ook om niet toe te geven aan wat hij noemt "steriel cynisme en onverschilligheid". Opvallend: het was de eerste keer dat Filip neerzat voor zijn toespraak in zijn bureau in Laken.
  [naar artikel]
 20. "Koning Filip volgt glutenvrij dieet" (14/12/2016 - De Redactie)
  Tijdens het staatsbanket tijdens het officieel bezoek van ons vorstenpaar aan Nederland kreeg Koning Filip andere maaltijden voorgeschoteld dan de rest van de aanwezigen. Onze koning is overgeschakeld op een glutenvrij dieet, zo blijkt.
  [naar artikel]
 21. Koning Filip bezoekt Janssen Pharmaceutica: "De hele wereld staat te kijken naar wat u doet" (17/06/2020 - VRT NWS)
  Koning Filip heeft een bezoek gebracht aan Janssen Pharmaceutica in Beerse. Daar zoeken wetenschappers naar een vaccin tegen het coronavirus. Volgende maand starten ze met de eerste testen op mensen en er hebben zich daarvoor al meer dan 500 vrijwilligers gemeld. "De hele wereld staat te kijken naar wat u doet en voor het imago van ons land is dat fantastisch", zei koning Filip. Bekijk hierboven het verslag van onze reporter over het koninklijk bezoek.
  [naar artikel]
 22. Koning Filip ontvangt de laureaten van #HoopDoetLeven: wie zijn deze zes "coronahelden"? (02/09/2020 - VRT NWS)
  Koning Filip ontvangt op het paleis in Brussel de zes laureaten van de #HoopDoetLeven challenge. Die liep van 3 tot 21 juli. De challenge zocht coronahelden via getuigenissen over mensen die zich op een uitzonderlijke manier hebben ingezet voor onze samenleving tijdens de coronacrisis. #HoopDoetLeven was een initiatief van het burgerplatform Coronadenktank en werd opgestart op vraag van de Koning.
  [naar artikel]
 23. Dit viel op in toespraak van koning Filip: Leve België en meer Elisabeth (20/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Onze politici hebben na de verkiezingen van 26 mei een moeilijke maar niet onmogelijke opdracht, oordeelt koning Filip. Hij vindt voorts dat wij, Belgen, gerust wat fierder mogen zijn op onze afkomst (“Leve België”). Zwaait regisseurs Adil El Arbi en Bilal Fallah lof toe. En maakt ons alweer een beetje meer vertrouwd met onze volgende koningin, door Elisabeth opnieuw in beeld te laten komen. Dit is wat ons is opgevallen in de 21 juli-toespraak van koning Filip.
  [naar artikel]
 24. De hoopvolle toespraak van koning Filip : "Praat met uw buren en leer" (20/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Verbondenheid was de rode draad in de jaarlijkse toespraak van koning Filip aan de vooravond van onze nationale feestdag. "Praat eens met iemand
  [naar artikel]
 25. Staatsbezoek Canada: Filip en Mathilde steunen ijshockeyproject (17/03/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben zich op de laatste dag van hun staatsbezoek aan Canada op een ijshockeypiste gewaagd. IJshockey is de nationale sport van Canada. Ons koningspaar stapte het ijs op, voor een project van de “Canadiens”, de ijshockeyploeg van Montreal. Die wil bij kansarme jongeren een gezonde levensstijl promoten. 93 procent van de kinderen daar is niet actief genoeg, en daarvoor wou onze koning wel een balletje slaan.
  [naar artikel]
 26. Koning Filip eert Rode Duivels: "Elftal heeft prachtig gestalte gegeven aan onze wapenspreuk 'Eendracht maakt macht'" (20/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In zijn jaarlijkse toespraak naar aanleiding van de Nationale Feestdag blikte Koning Filip vandaag terug op een geslaagd wereldkampioenschap...
  [naar artikel]
 27. Dit valt onze royaltywatcher op na toespraak van koning Filip: Leve België, lof voor Adil El Arbi, meer Elisabeth (en por aan onze politici) (20/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  Onze politici hebben na de verkiezingen van 26 mei een moeilijke maar niet onmogelijke opdracht, oordeelt koning Filip. Hij vindt voorts dat wij, Belgen, gerust wat fierder mogen zijn op onze afkomst (“Leve België”). Zwaait regisseurs Adil El Arbi en Bilal Fallah lof toe. En maakt ons alweer een beetje meer vertrouwd met onze volgende koningin, door Elisabeth opnieuw in beeld te laten komen. Dit is wat onze royaltywatcher Wim Dehandschutter is opgevallen in de 21 juli-toespraak van koning Filip.
  [naar artikel]
 28. Koning Filip praat met jongeren over mentale problemen: “Ik heb een moeilijke jeugd gehad, een zeer moeilijke jeugd” (01/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  "Heeft u het soms ook moeilijk, sire?" Die vraag heeft koning Filip wellicht nog niet vaak gekregen, maar Jara Cabes (20) uit Lier durfde ze wel te stellen toen ze samen met Levi Vandenheede (22) uit Gent een koninklijke videochat had. "Ik heb een moeilijke jeugd gehad, een zéér moeilijke jeugd", antwoordde Filip zonder al te veel schroom.
  [naar artikel]
 29. Koning Filip praat met jongeren over mentale problemen: “Ik heb een moeilijke jeugd gehad, een zeer moeilijke jeugd” (01/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  "Heeft u het soms ook moeilijk, sire?" Die vraag heeft koning Filip wellicht nog niet vaak gekregen, maar Jara Cabes (20) uit Lier durfde ze wel te stellen toen ze samen met Levi Vandenheede (22) uit Gent een koninklijke videochat had. "Ik heb een moeilijke jeugd gehad, een zéér moeilijke jeugd", antwoordde Filip zonder al te veel schroom.
  [naar artikel]
 30. Koning Filip opvallend scherp voor Trump en brexit (31/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft vandaag stilgestaan bij de gevolgen van de brexit en de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde
  [naar artikel]
 31. Koning Filip opvallend scherp voor Trump en brexit (31/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft vandaag stilgestaan bij de gevolgen van de brexit en de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde
  [naar artikel]
 32. Bijna 1 miljoen mensen keken op VTM en Eén naar kerstboodschap koning Filip (27/12/2016 - De Redactie)
  Iets meer dan 911.000 mensen hebben het voorbije weekend op de Vlaamse zenders gekeken naar de kerstboodschap van koning Filip. In zijn boodschap pleitte de koning voor "een warme maatschappij".
  [naar artikel]
 33. Van "hij kan het dus wel" tot "miracle de Laeken": ontmoeting tussen koning Filip en zijn halfzus Delphine is overal voorpaginanieuws  (16/10/2020 - VRT NWS)
  "Hij kan het dus wel", "Koning Filip, keizer van de goede pr" of "Le miracle de Laeken": de ontmoeting tussen koning Filip en zijn halfzus, prinses Delphine, domineert de voorpagina's van de kranten in ons land. De rode draad doorheen alle artikels? Lovende woorden, een schril contrast met koning Albert II en (opnieuw) een historisch moment voor het koningshuis. Ook in het buitenland wordt de ontmoeting overigens gretig opgepikt.
  [naar artikel]
 34. Toespraak koning Filip: 'We houden een gevoel van onveiligheid over' (20/07/2016 - Knack)
  In zijn toespraak voor de nationale feestdag heeft koning Filip gewaarschuwd voor 'valse profeten', die inspelen op emoties en munt slaan uit de breuklijnen in onze samenleving. Vol lof was de vorst over het verenigingsleven, de jongeren en de hulpdiensten. De vorst uitte zich nogmaals als voorstander van het Europese project.
  [naar artikel]
 35. ‘Echte excuses kunnen juridische gevolgen hebben’: onze journalist beantwoordt uw vragen over de brief van koning Filip (30/06/2020 - De Morgen)
  In een brief aan president Félix Tshisekedi naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid betuigt koning Filip zijn spijt ‘voor de wonden uit het verleden’. Wat betekent dat nu? En wat vraagt u zich daarover af? Vraag het aan onze journalist.
  [naar artikel]
 36. Gevangenen maken 35.000 mondmaskers en krijgen felicitaties van koning Filip: "Blijf in uw kot, wij doen dat ook!" (15/04/2020 - VRT NWS)
  In de textielateliers van Belgische gevangenissen hebben gedetineerden al 35.000 mondmaskers gemaakt om de coronacrisis mee te helpen bestrijden. "Zo kunnen we iets terugdoen voor de maatschappij". Koning Filip belde 3 gevangenen in Oudenaarde op om hen te bedanken.
  [naar artikel]
 37. ‘Echte excuses kunnen juridische gevolgen hebben’: uw vragen over de brief van koning Filip beantwoord door onze journalist (30/06/2020 - De Morgen)
  In een brief aan president Félix Tshisekedi naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de Congolese onafhankelijkheid betuigt koning Filip zijn spijt ‘voor de wonden uit het verleden’. Wat betekent dat nu? En wat vraagt u zich daarover af? Vraag het aan onze journalist.
  [naar artikel]
 38. Bekijk de toespraak van koning Filip: 'We houden een gevoel van onveiligheid over' (VIDEO) (20/07/2016 - Knack)
  In zijn toespraak voor de nationale feestdag heeft koning Filip gewaarschuwd voor 'valse profeten', die inspelen op emoties en munt slaan uit de breuklijnen in onze samenleving. Vol lof was de vorst over het verenigingsleven, de jongeren en de hulpdiensten. De vorst uitte zich nogmaals als voorstander van het Europese project.
  [naar artikel]
 39. Koning Filip in 21 juli-toespraak: "Rode Duivels geven gestalte aan onze wapenspreuk: Eendracht maakt macht" (20/07/2018 - VRT NWS)
  De koning heeft niet ver moeten zoeken naar inspiratie voor zijn toespraak aan de vooravond van de nationale feestdag: de onvergetelijke momenten die de Rode Duivels ons land hebben bezorgd, op het WK in Rusland. Ze hebben gespeeld als team, niet als individuen, en zo moeten we voor de koning ook in het leven staan. Samen sterk, in onze verscheidenheid.
  [naar artikel]
 40. Koning Filip verzot op Elsschot (18/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben in Frankfurt samen met de Nederlandse koning Willem-Alexander de Buchmesse geopend, de belangrijkste
  [naar artikel]
 41. Koning Filip al kitesurfend: "Geniet nog van de laatste dagen van de vakantie!" (24/08/2018 - VRT NWS)
  Het Belgische Paleis heeft op sociale media een video gepost waarin koning Filip zijn landgenoten nog enkele fijne laatste vakantiedagen wenst. Op de beelden is Filip opnieuw aan het kitesurfen. De koning en zijn gezin genieten momenteel zelf nog van een culterele privéreis in Armenië.
  [naar artikel]
 42. Koning Filip: "Marokkaans gebak, daar zullen we niet van vermageren" (18/12/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben een kerstbezoek gebracht aan het Huis Biloba in Schaarbeek. Huis Biloba is een vernieuwend sociaal project voor zestigplussers. Ze hebben er hun eigen appartement, maar tegelijk zijn er gemeenschappelijke ruimtes en er is ook een ontmoetingsruimte voor senioren uit de buurt. Filip en Mathilde schoven er mee aan voor de kerstmaaltijd.
  [naar artikel]
 43. Koninklijke aanmoediging voor 1.400 jongeren: "Ontwikkel jullie talenten" (02/10/2017 - VRT NWS)
  Het VBO heeft een groep van 1.400 jongeren uit het hele land en met verschillende achtergronden en opleidingen bijeengebracht in Bozar om met bedrijfsleiders in gesprek te gaan. Koning Filip kwam het initiatief van het Verbond van Belgische ondernemingen steunen. "Het is een oproep aan jongeren om kansen te grijpen", zegt bestuurder Pieter Timmermans. "Maar ook een boodschap aan bedrijven om kandidaten niet af te schrikken met complexe en veeleisende vacatures."
  [naar artikel]
 44. Koning Filip hoopvol: "Warme maatschappij ligt binnen handbereik" (24/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip geeft in zijn kerst- en nieuwsjaarstoespraak een "boodschap van hoop" mee. De gebeurtenissen van het afgelopen jaar doen twijfel
  [naar artikel]
 45. Koning Filip steunt klimaatbetogers (29/01/2019 - De Standaard)
  Koning Filip raadt politici aan om te luisteren naar de sociale bewegingen, zoals de klimaatspijbelaars en de gele hesjes. ‘De jongeren tonen ambitie en diepe gevoelens van authenticiteit en solidariteit. Laten we hen de plaats gunnen die ze verdienen.’
  [naar artikel]
 46. Koning Filip is in gesprek met jongeren openhartig over zijn moeilijke jeugd (02/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip heeft in een gesprek met twee jongeren gepraat over zijn moeilijke jeugd en over de heil van muziek. Het online gesprek vond plaats in het kader van Rode Neuzen Dag.
  [naar artikel]
 47. Koning Filip is in gesprek met jongeren openhartig over zijn moeilijke jeugd (02/12/2020 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip heeft in een gesprek met twee jongeren gepraat over zijn moeilijke jeugd en over de heil van muziek. Het online gesprek vond plaats in het kader van Rode Neuzen Dag.
  [naar artikel]
 48. ‘Koning Filip en ik hebben veel gemeen’ (19/10/2020 - De Standaard)
  Geen vragen stellen over haar nu al historische kennismaking met koning Filip (60), dat was de voorwaarde voor het gesprek. Maar prinses Delphine (52) is opgetogen over de toenadering uit Laken. ‘Onze ontmoeting is niet het einde, maar een begin.’
  [naar artikel]
 49. Kan koning Filip even spontaan zijn als koning Willem-Alexander? - Pascale Mertens (29/04/2017 - De Redactie)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander boekte succes met een opvallend joviaal en spontaan interview. Zou dit kunnen bij onze koning Filip? Een koning die (meer en meer) verstart zodra de camera draait?
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.