De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

4 op de 10 gaan met de fiets naar het werk in de provincie Antwerpen: veel meer dan in de rest van het land

Gazet van Antwerpen

31/01/2019 - 09:08

Bijna vier op de tien mensen uit de provincie Antwerpen rijdt geregeld met de fiets naar het werk. Daarmee scoort Antwerpen veel hoger dan de rest van het land. “De fietsinfrastructuur in Antwerpen is in de voorbije jaren grondig verbeterd”, verklaart Wies Callens, beleidsmedewerker van de Fietsersbond.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. Antwerpenaar vaker met fiets naar werk (17/02/2018 - Gazet van Antwerpen)
    Een op de drie werknemers in de provincie Antwerpen neemt de fiets om naar het werk te rijden. Mensen die in de stad werken, nemen minder snel de wagen dan mensen in de rest van de provincie.
    [naar artikel]
  2. Eén op twee neemt fiets naar werk: provincie Antwerpen is koploper (22/02/2021 - Gazet van Antwerpen)
    De helft van alle woon-werkverplaatsingen in de provincie Antwerpen vond vorig jaar plaats met de fiets, of met de fiets in combinatie met een ander vervoersmiddel. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van hr-dienstenbedrijf Acerta. In geen enkele andere provincie fietsen ze vaker naar het werk.
    [naar artikel]
  3. Bijna 1 op de 2 Antwerpse pendelaars gebruikt minstens deels de fiets: “Duidelijk verschil tussen Antwerpen en Brussel” (12/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
    Bijna de helft van de werknemers in de provincie Antwerpen gebruikt voor minstens een deel van hun woon-werkverplaatsingen de fiets. Eén op de vijf gebruikt uitsluitend de fiets om naar het werk te rijden en er is een sterke stijging in de combinatie auto-fiets. In geen enkele andere provincie in ons land is de fiets zo populair voor woon-werkverkeer.
    [naar artikel]
  4. Gouverneur Berx kondigt einde van nachtklok in provincie Antwerpen aan (26/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
    De provincie Antwerpen is geen epidemiologisch kneusje meer. De besmettingscijfers gaan de goede richting uit en daar worden we voor beloond. De nachtklok geldt vanaf donderdag niet langer en mondmaskers zijn nog aangeraden, maar niet meer verplicht. Onze provincie zit nu weer op dezelfde lijn als de rest van het land.
    [naar artikel]
  5. Fiets wint steeds meer terrein en openbaar vervoer lijkt uit dal te klimmen (11/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
    De fiets wint in de provincie Antwerpen steeds meer terrein als favoriete vervoermiddel om naar het werk te gaan. De helft van de werknemers gebruikt de fiets minstens voor een deel in het ­woon-werkverkeer. Het openbaar vervoer lijkt dan weer te zijn hersteld van de coronacrisis.
    [naar artikel]
  6. 4 redenen om met de fiets naar het werk te gaan (26/08/2023 - Het Belang van Limburg)
    Fietsen is gezond, goed voor het milieu en je humeur. En er zijn nog veel meer redenen om met de fiets naar het werk te gaan!
    [naar artikel]
  7. Provincie Antwerpen kampioen fietspremies: zij rijden (bijna) elke dag met de fiets naar het werk (25/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
    De afgelopen vijf jaar hebben in België 45% meer werknemers een fietsvergoeding gekregen van hun werkgever. Ruim een vijfde van de werknemers ontvangt nu een premie om met zijn stalen ros naar het werk te rijden. Provincie Antwerpen is koploper in het toekennen van zo’n vergoeding: ruim één op de vier Antwerpse werkgevers geeft een fietsbonus. Wij vroegen aan drie provinciegenoten waarom zij (bijna) elke dag naar het werk fietsen.
    [naar artikel]
  8. We gaan steeds vaker met de fiets naar het werk, vooral in Oost-Vlaanderen en in Antwerpen (21/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
    De fiets wordt meer en meer gebruikt voor het woon-werkverkeer, vooral in de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Dat leidt de VAB zondag af...
    [naar artikel]
  9. Limburger gaat nog altijd met de auto naar het werk (17/03/2020 - Het Belang van Limburg)
    Ruim 85% van de Limburgers gebruikt regelmatig de auto om naar het werk te gaan. Dat is veel meer dan elders in het land. Wel opvallend is dat de auto vaker wordt gecombineerd met de fiets voor het woon-werkverkeer. De bedrijfsfiets is ondertussen zo goed als een standaardoptie in de cafetariaplannen.
    [naar artikel]
  10. Hiervoor nemen de Antwerpenaren de fiets (02/10/2017 - De Standaard)
    De inwoners van de provincie Antwerpen nemen de fiets in grote mate voor functionele verplaatsingen. Zeven op de tien fietsers blijkt op weg naar het werk, de winkel of de sportclub.
    [naar artikel]
  11. Een op de vier Limburgers fietst naar het werk: openbaar vervoer is grote verliezer (30/01/2019 - Het Belang van Limburg)
    Voor de verplaatsing van en naar het werk kiezen steeds meer mensen voor een combinatie van vervoermiddelen. In Limburg kiest één op acht (12,5%) voor de auto plus de fiets. De populariteit van de fiets zet zich in Limburg ook feller door dan in de rest van Vlaanderen. Vorig jaar koos bijna één op de vier (22,8%) werknemers hier regelmatig voor de fiets, liefst 20,6 procent meer dan in 2017.
    [naar artikel]
  12. Zij werken in Antwerpen (02/10/2017 - Metro)
    Naar Antwerpen rijden met de wagen wordt steeds lastiger. Gelukkig zijn er ook alternatieven. Inge Convents van Bankverzekeraar Argenta en Michel Depière van Stad Antwerpen geven het goede voorbeeld. «Dankzij ons cafetariaplan rij ik nu met een elektrische fiets» Inge Convents, 50 jaar, Bediende boekhouding bij Argenta Wat doe je? “Sinds dit jaar houd ik me, op de dienst boekhouding, bezig met het verwerken van de inkomende facturen. Mijn job biedt veel uitdaging en afwisseling. Zo los ik elke dag andere problemen op. Daar haal ik veel voldoening uit. Dit gecombineerd met de fijne familiale sfeer maakt mijn job top!” Hoe ga je naar het werk? “Mijn man gaat al lang met de fiets naar het werk en dat biedt alleen maar voordelen. Ik dacht er al even over na om een elektrische fiets aan te schaffen toen Argenta me de mogelijkheid bood om er één te bestellen via ons cafetariaplan. Nu snor ik vlot naar het werk.” Argenta zoekt nog een collega voor Inge op de boekhoudafdeling. Meer info op www.argentajobs.be   «Dankzij de tram of de fiets kom ik veel rustiger toe op het werk» Michel Depière, 39 jaar, Digitaal strateeg bij Stad Antwerpen Wat doe je? “Ik teken de digitale strategie uit bij Stad Antwerpen zodat alle diensten op lange termijn dezelfde richting uitgaan. Daarnaast bied ik concrete hulp bij bijvoorbeeld de opbouw van websites. Daardoor heb ik contacten in heel Antwerpen en ik vind het ook geweldig dat ik mijn ervaring kan toepassen op verschillende projecten.” Hoe ga je naar het werk? “Ik werk in Den Bell en ik neem de tram die vlakbij stopt of bij mooi weer de fiets. Stad Antwerpen stimuleert duurzame mobiliteit en dat zet ook mij aan het denken. De ochtendspits verloopt voor mij nu veel rustiger. Ik kan ook een (elektrische) fiets lenen voor mijn verplaatsingen binnen Antwerpen.” Ook slim werken in Antwerpen? www.slimnaarantwerpen.be  
    [naar artikel]
  13. Er wordt meer recreatief gefietst in de provincie Antwerpen (27/03/2020 - VRT NWS)
    Veel meer mensen gebruiken de laatste dagen de fiets als sport of ter ontspanning. Dat blijkt uit een studie van de provincie Antwerpen. Uit diezelfde studie blijkt dat er minder fietsers zijn op drukke assen die vooral gebruikt worden voor woon-werkverkeer.
    [naar artikel]
  14. Veel meer ontwikkelaars van videogames in ons land: meeste bedrijven in Antwerpen (16/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
    Het aantal bedrijven in België dat videogames ontwikkelt, steeg in 2019 met 20% ten opzichte van het jaar daarvoor. De provincie Antwerpen is de grootste met 23 bedrijven. Hoewel er meer spelers bijkomen, blijft het in ons land heel moeilijk voor de ontwikkelaars. “Je kunt beter naar een casino gaan, dan bij ons subsidies aanvragen”, zegt Pepijn Rijmers, zaakvoerder van Sakari Games in Antwerpen.
    [naar artikel]
  15. De Oost-Vlaming combineert de auto meer en meer met de fiets om naar het werk te gaan (10/03/2020 - VRT NWS)
    De auto blijft het meest gebruikte vervoermiddel om van en naar het werk te gaan, al is het gebruik van de auto het voorbije jaar wel verminderd in Oost-Vlaanderen. De auto wordt meer en meer gecombineerd met de fiets. De combinatie van auto en openbaar vervoer is minder in trek. Dat blijkt uit de Mobiliteitsbarometer van HR-dienstverlener Acerta.
    [naar artikel]
  16. Tot 400 euro subsidie als u een nieuwe fiets koopt in Antwerpen (30/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
    Wie in Antwerpen werkt en een nieuwe fiets koopt, krijgt een korting tot 400 euro. De voorwaarden zijn dat u minstens vier dagen per week met de fiets naar het werk gaat en dat u tot hiertoe voornamelijk met de auto naar het werk ging.
    [naar artikel]
  17. Fiets of auto: hoe ga jij naar je werk? (26/01/2023 - Het Belang van Limburg)
    De Belg gebruikt steeds meer de fiets om naar het werk te gaan.
    [naar artikel]
  18. Steeds meer mensen combineren auto en fiets voor woon-werkverkeer (16/01/2019 - VRT NWS)
    1 op de 10 werknemers in de private sector combineert de auto en de fiets om naar het werk te gaan. Dat blijkt uit de nieuwe mobiliteitsbarometer van HR-bedrijf Acerta. De auto blijft het belangrijkste vervoersmiddel om zich naar het werk te verplaatsen, maar meer en meer mensen combineren het met de fiets. De populairteit van bedrijfswagens stagneert.
    [naar artikel]
  19. We grijpen almaar vaker naar onze fiets om naar het werk te gaan (26/11/2020 - Express)
    De fiets is aan een opmars bezig wanneer we kijken naar de manier waarop we naar het werk pendelen. Tijdens... The post We grijpen almaar vaker naar onze fiets om naar het werk te gaan appeared first on Business AM.
    [naar artikel]
  20. 5 redenen om met de fiets naar het werk te gaan + de redactie test het uit (25/05/2023 - Gezond.be)
    Fietsen naar het werk is een geweldige manier om actief te blijven. Met de zomer in zicht wordt die dagelijkse fietstocht nog eens dubbel zo leuk! Gazelle geeft vijf redenen waarom je elke dag de fiets richting het werk zou moeten nemen, én de redactie testte het uit. 1. Het is een gratis work-out Fietsen is […] Het bericht 5 redenen om met de fiets naar het werk te gaan + de redactie test het uit verscheen eerst op Gezond.be.
    [naar artikel]
  21. NMBS belooft extra treinen in provincie Antwerpen (04/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
    Slechts 1,9% van de werknemers die in de provincie Antwerpen wonen, gaat met de trein naar het werk. “Dat komt voor een stuk omdat de gemiddelde woon-werkafstand van de Antwerpse werknemer zestien kilometer is. Met de trein doe je doorgaans langere afstanden”, zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder van NMBS. “Maar verscheidene lokale gemeentebesturen in de provincie Antwerpen hebben ons gevraagd om onze dienstregeling uit te breiden. Dat gaan we dan ook doen.”
    [naar artikel]
  22. Nieuw bestuur wil veel meer Diepenbekenaren op de fiets (23/01/2019 - Het Belang van Limburg)
    De Diepenbeekse CD&V heeft op haar nieuwjaarsreceptie beloofd om werk te maken van het verbeteren van de fietsvoorzieningen in de gemeente. “We willen veel meer Diepenbekenaren dan vandaag op de fiets zien”, zeggen voorzitter Edgard Vandebroek en schepen Jos Leroi. Ze gaan daarom aan de inwoners zelf vragen waarom ze bijvoorbeeld hun kinderen niet met de fiets naar school durven te laten rijden. “Met die bevindingen willen we nog voor de zomer nagaan wat financieel mogelijk is. En dan moeten die euvels zo snel mogelijk opgelost worden.”
    [naar artikel]
  23. Woon-werkverkeer: provincie Antwerpen kampioen in combinatie fiets – auto (10/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
    U hebt een bedrijfswagen voor de deur, maar ziet een autorit naar het werk in de file vandaag niet zitten. Dus u neemt een keer de fiets? U bent niet alleen. Payrollbedrijf Acerta merkte dat bij zijn klanten maar liefst een kwart van de werknemers de auto met de fiets afwisselt. Tegelijk stijgt het aantal bedrijfswagens opnieuw.
    [naar artikel]
  24. Waarom de stad Antwerpen haar culinaire opmars verderzet, terwijl de rest van de provincie sterren verliest bij Michelin (13/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
    De sterrenregen blijft over de stad Antwerpen neerdalen. Na een forse sprong voorwaarts vorig jaar kwamen er met Misera en Glass weer twee nieuwe Antwerpse zaken met een Michelinster bij. “Er is geen maand voorbijgegaan waarin ik niet in Antwerpen moest zijn om te gaan proeven. De stad doet het goed”, beaamt hoofdinspecteur Werner Loens. In de rest van de provincie, buiten de stad, waren er geen winnaars te vinden.
    [naar artikel]
  25. 3 op de 10 Belgen wil fiets leasen via het werk (14/01/2021 - Express)
    De fiets wint terrein in het woon-werkverkeer: 28 procent van de Belgische werknemers heeft interesse in het leasen van een fiets via hun werkgever. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-dienstenbedrijf Acerta en onderzoeksbureau Indiville bij 2000 werkende Belgen.  De Belg denkt steeds meer na hoe hij op een duurzame manier naar het werk kan […] The post 3 op de 10 Belgen wil fiets leasen via het werk appeared first on Business AM.
    [naar artikel]
  26. Een op de vijf met de fiets naar het werk (03/03/2017 - De Standaard)
    Meer mensen fietsen naar het werk, maar tegelijk boet de bedrijfswagen niet aan populariteit in. Vooral in Antwerpen wordt stevig gefietst.
    [naar artikel]
  27. Tot 400 euro subsidie voor wie nieuwe fiets koopt in Antwerpen (30/09/2016 - Het Nieuwsblad)
    Wie in Antwerpen werkt en een nieuwe fiets koopt, krijgt een korting tot 400 euro. De voorwaarden zijn dat u minstens vier dagen per week met de fiets naar het werk gaat en dat u tot hiertoe voornamelijk de auto gebruikte.
    [naar artikel]
  28. 1 op 5 Limburgers rijdt met fiets naar het werk (25/02/2018 - Het Belang van Limburg)
    De fiets is aan een echte tussensprint bezig in het woon-werkverkeer. In 2017 reed voor het eerst bijna een of vijf Limburgers met de fiets naar het werk, een kwart meer dan het jaar tevoren. En het plafond is volgens mobiliteitsexperten nog lang niet bereikt.
    [naar artikel]
  29. Antwerpenaar fietst steeds verder - maar wel het liefst elektrisch (23/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
    Antwerpen is in opmars als fietsprovincie. Steeds meer mensen nemen de fiets naar hun werk en de afstanden die men op de fiets aflegt, worden steeds langer. Die laatste ontwikkeling is te danken aan de groeiende populariteit van de elektrische fiets. Dat blijkt uit de resultaten van de Grote Fietsenquête.
    [naar artikel]
  30. Nog geen 5% van de werknemers gaat met openbaar vervoer naar het werk (04/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
    Drie op de tien werknemers in de provincie Antwerpen gaat met de fiets naar het werk. Dat is een forse stijging ten opzichte van 2015. Ook opmerkelijk: slechts 4,6% van de werknemers kiest voor het openbaar vervoer.
    [naar artikel]
  31. Weer meer verkeersdoden in provincie Antwerpen, vooral (elektrische) fietsers (12/03/2020 - VRT NWS)
    Het aantal doden in het verkeer is vorig jaar opnieuw gestegen in vergelijking met 2018, ook in de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit cijfers van verkeersveiligheidsinstituut Vias. In totaal vielen er in Antwerpen 77 doden, 16 meer dan in 2018. Het ging vooral om fietsers op een elektrische fiets.
    [naar artikel]
  32. Meer ‘burgermoeders’ in provincie Antwerpen: “Op een glazen plafond ben ik nooit gebotst” (17/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
    Vanaf 2019 telt de provincie Antwerpen meer vrouwelijke burgemeesters dan in de huidige legislatuur: we gaan van 10 naar 13,5 procent vrouwen. Is vrouw zijn überhaupt nog een issue in de politiek? Mien Van Olmen, de nieuwe burgemeester van Herentals, vindt van niet.
    [naar artikel]
  33. Bedrijfsfiets kan helft werknemers overtuigen om vaker met fiets te gaan werken (25/02/2017 - Het Nieuwsblad)
    Als de werkgever een fiets ter beschikking stelt, dan zou dit 48 procent van de werknemers die nu slechts een paar keer per maand of per jaar naar het werk fietsen, overtuigen om vaker met de fiets te gaan werken. De opkomst van de elektrische fiets speelt daarbij een grote rol.
    [naar artikel]
  34. Elektrische fiets boomt: stijging met 250 procent in 3 jaar tijd (24/02/2018 - VRT NWS)
    Het aantal mensen dat een elektrische fiets bezit, is de afgelopen jaren fors gestegen. Dat blijkt uit een bevraging van mobiliteitsorganisatie VAB bij hun leden. Steeds meer mensen gebruiken zo'n elektrische fiets om naar hun werk te gaan.
    [naar artikel]
  35. Campergasten kunnen nu ook overnachten in Boom en Rumst (10/07/2020 - VRT NWS)
    In de provincie Antwerpen zijn er naast campings en camperterreinen, nu ook "campergastbedrijven". Dat betekent dat private ondernemers op eigen terrein een overnachting aanbieden voor maximaal 24 uur. Zo wil de provincie de meest campergastvrije provincie van Vlaanderen worden. Zeker nu er door het coronavirus veel mensen in eigen land op vakantie gaan.
    [naar artikel]
  36. Aantal fietsvergoedingen het hoogst in provincie Antwerpen (17/09/2018 - Gazet van Antwerpen)
    Steeds meer werknemers komen regelmatig met de fiets naar het werk. Logischerwijs stijgt dan ook het percentage werknemers dat van een fietsvergoeding geniet. In 2017 steeg hun aantal tot boven de 15 procent. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer 2017 van hr-dienstverlener Acerta.
    [naar artikel]
  37. 2022 breekt records voor de fiets: de provincie Antwerpen heeft meer dan 20 miljoen fietsers geteld (09/02/2023 - VRT NWS)
    De provincie Antwerpen heeft in 2022 bijna 20,5 miljoen fietsers geteld. Dat is een stijging van 20 procent in vergelijking met het jaar ervoor. De stijging was nog nooit zo groot. Dat heeft volgens de provincie onder meer te maken met de verbetering van de fietsinfrastructuur, zoals de fietsostrades.
    [naar artikel]
  38. Nergens meer met de bus naar het werk dan in Limburg (07/03/2017 - Het Belang van Limburg)
    Terwijl in de rest van het land het gebruik van het openbaar vervoer bij werknemers minder populair wordt, houden trein en bus in Limburg wel stand. Dat blijkt uit de tweede mobiliteitsbarometer van hr-dienstengroep Acerta. “Limburg blijft de provincie met het meeste busgebruik: 4,2 procent van de Limburgse werknemers verplaatste zich vorig jaar met de bus naar het werk, tegenover 4,1 procent het jaar voordien”, zegt Gert Mertens van Acerta Limburg. Opmerkelijk: firmawagens worden steeds populairder: één op de tien werknemers (ongeveer 25.000) pendelt met een bedrijfswagen naar zijn werk.
    [naar artikel]
  39. Antwerpen viert moeder op 15 augustus (en dat al langer dan de rest van het land het in mei doet) (15/08/2018 - VRT NWS)
    Vandaag zal in Antwerpen duizenden keren weerklinken: "Make, ne gelukkige moederkesdag". In ons land, Nederland en veel andere landen wordt moeder op de tweede zondag van mei in de bloemetjes gezet, alleen in Antwerpen gebeurt dat op 15 augustus, Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart of Maria-Tenhemelopneming. De enige echte Moederdag, uiteraard alleen volgens de Antwerpenaren, maar ze hebben wel één punt: hun traditie is ouder dan die in de rest van het land. 
    [naar artikel]
  40. Provincie Antwerpen wil in 25 gemeenten ‘thermostaat’-experts aan het werk zetten (08/09/2016 - Gazet van Antwerpen)
    Voor haar gloednieuwe campagne ‘Vriend Van de Thermostaat’ zoekt de provincie Antwerpen vrijwilligers die in 25 gemeenten bij gezinnen thuis de thermostaat gaan optimaliseren.
    [naar artikel]
  41. Vlaming fiets meer, maar wil bredere fietspaden en veiligere fietsenstallingen (26/09/2020 - VRT NWS)
    De Vlaming neemt vaker de fiets, vooral dan om naar het werk te gaan. Dat blijkt uit het tweejaarlijks onderzoek FietsDNA. Ondanks de grotere investeringen in fietsinfrastructuur, is de fietsende Vlaming kritisch over de fietspaden: ze moeten vooral breder worden. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets of speed pedelec (een snelle elektrische fiets) en ook de bakfietsen en deelfietsen zitten in de lift.
    [naar artikel]
  42. Antwerpen voert avondklok in (27/07/2020 - Knack)
    In de provincie Antwerpen moet iedereen voortaan thuis zijn tussen 23.30 uur en 6 uur tenzij voor noodzakelijke verplaatsingen zoals naar het werk of het ziekenhuis. Op het hele grondgebied van de provincie zal er een mondmaskerplicht gelden.
    [naar artikel]
  43. Zes redenen om met de fiets naar het werk te gaan (18/03/2019 - Metro)
    Hoewel veel mensen al het goede voorbeeld geven, kunnen sommigen nog een duwtje in de rug gebruiken om met hun fiets naar het werk te gaan. Zelfs als het weer en de afstand meezitten, zijn werknemers meer geneigd naar hun auto te grijpen dan naar hun fiets. Hier zijn zes redenen om toch die fiets uit de garage te halen. 1. Goedkoper dan de auto Niemand hoeft je te vertellen dat met de auto rijden heel wat geld kost. Zo zijn er de steeds stijgende brandstofprijzen, het onderhoud van je wagen, verzekeringen en nog zo veel meer. Daarnaast geven veel bedrijven een fietsvergoeding aan werknemers die naar het werk fietsen. 2. Goed voor de gezondheid Je moet je heus niet blauw te betalen aan een fitnessabonnement. Door dagelijks je fiets boven te halen, heb je je dagelijkse portie beweging ineens binnen. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar het geeft je bovendien meer energie. 3. Geen file Zeg vaarwel tegen uren lang je tijd te verspillen in de file. Het verkeer draait op drukke momenten helemaal in de soep en zeker voor kleine afstanden. Met de fiets heb je daar geen last van en ben je ook sneller op je bestemming. 4. Minder ingeademde uitlaatgassen Autochauffeurs blijken, misschien tegen de verwachtingen in, meer vatbaar voor schadelijke lucht dan fietsers. De positie op de rijbaan is hierbij uiterst belangrijk. Fietsers rijden hoofdzakelijk aan de rand van de weg, terwijl automobilisten zich in het midden begeven, waar de vervuiling net hoger ligt. 5. Geen parkeerproblemen Veel bedrijven beschikken niet over een grote en vooral gratis autoparking, waardoor het wel eens moeilijk kan zijn om vlakbij een parkeerplaats te vinden. Een fiets ben je veel sneller kwijt, mits de kleine investering van een degelijk fietsslot. 6. Minder stress Door geen uren in de file te zitten of naar een parkeerplaats te zoeken heb je automatisch minder met stress te maken. Daarnaast kan fietsen een goede uitlaatklep zijn na een zware werkdag. Lees ook : Fietsen maakt je slimmer Het bericht Zes redenen om met de fiets naar het werk te gaan verscheen eerst op Metro.
    [naar artikel]
  44. Rest van de week zeer wisselvallig herfstweer in Antwerpen (05/10/2017 - Gazet van Antwerpen)
    Een regenzone trekt vandaag vanaf het noordwesten door ons land. De provincie Antwerpen kende een grijze en bij momenten stormachtige voormiddag, maar het ergste is al achter de rug.
    [naar artikel]
  45. LIVESTREAM. Hoeveel Michelinsterren telt de provincie Antwerpen? Volg de uitreiking hier (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
    Met drie maanden vertraging worden deze middag de nieuwe Michelinsterren voor België en Luxemburg uitgereikt. Behoudt ons land met het Antwerpse restaurant Zilte van Viki Geunes en Hof van Cleve van Peter Goossens haar twee driesterrenrestaurants? En welke nieuwe parels verschijnen er aan het culinaire firmament in de provincie Antwerpen en de rest van het land? Volg het hier vanaf 12 uur live op de voet!
    [naar artikel]
  46. Veel meer bouwaanvragen in Limburg dan elders in het land: hoeveel dossiers telt uw gemeente sinds 1962? (29/08/2018 - Het Belang van Limburg)
    Er worden in Limburg veel meer bouwaanvragen ingediend dan in de rest van het land. Dat blijkt uit een studie van de vergunningsdatabank, waarin meer dan 4,3 miljoen dossiers zitten. Hasselt staat met 85.234 aanvragen zelfs in de top-3 van Vlaanderen, na Antwerpen (145. 711) en Gent (199.679).
    [naar artikel]
  47. Antwerpen viert Moederdag vandaag (en dat al langer dan de rest van het land het in mei doet) (15/08/2021 - VRT NWS)
    Vandaag zal in Antwerpen duizenden keren weerklinken: "Make, ne gelukkige moederkesdag". In ons land, Nederland en veel andere landen wordt moeder op de tweede zondag van mei in de bloemetjes gezet, alleen in Antwerpen gebeurt dat op 15 augustus, Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart of Maria-Tenhemelopneming. De enige echte Moederdag, uiteraard alleen volgens de Antwerpenaren, maar ze hebben wel één punt: hun traditie is ouder dan die in de rest van het land.
    [naar artikel]
  48. Waarom we ook buiten de stad almaar vaker de fiets nemen (27/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
    We rijden steeds meer met de fiets. Niet alleen in de stad, maar ook in de meer landelijke gebieden. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van de Fietsbarometer van de provincie Antwerpen. Sommige fietsostrades zijn volwaardige alternatieven voor de auto geworden.
    [naar artikel]
  49. Stad moedigt met speciale korting werknemers aan om de fiets te nemen (25/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
    De stad Antwerpen heeft woensdag haar kortingsregeling voor een (e-)fiets voorgesteld. Het gaat om een initiatief van ‘Slim naar Antwerpen’. Werknemers die op fietsafstand van het werk wonen, maar zich toch met de auto verplaatsen, kunnen vanaf 1 februari een eenmalige korting aanvragen voor de aankoop of het onderhoud van een (e-)fiets.
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy