Polen moet onmiddellijk de verkoop en export van vlees van zieke koeien stoppen. De Europese Commissie heeft Warschau daartoe opgeroepen naar aanleiding van onthullingen van een Pools televisieprogramma, waaruit blijkt dat zeker één Pools slachthuis extreem zieke koeien aankoopt. Het vlees wordt na verwerking daar geëxporteerd naar negen andere EU-landen. [naar artikel]
Polen moet onmiddellijk de verkoop en export van vlees van zieke koeien stoppen. De Europese Commissie heeft Warschau daartoe opgeroepen naar aanleiding van onthullingen van een Pools televisieprogramma, waaruit blijkt dat zeker één Pools slachthuis extreem zieke koeien aankoopt. Het vlees wordt na verwerking daar geëxporteerd naar negen andere EU-landen. [naar artikel]
Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft undercoverbeelden uit een Duits slachthuis ontdekt, waarop te zien is hoe zieke en gewonde koeien worden opgehaald voor de slacht. Volgens Animal Rights is het illegaal om die dieren nog te slachten voor consumptie, en bestaat bovendien de mogelijkheid dat het vlees in de Belgische winkelrekken terecht is gekomen. Het federaal voedselagentschap FAVV nuanceert. “Er werd geen illegaal vlees naar een Belgisch vleesbedrijf vervoerd en er is absoluut geen gevaar voor de volksgezondheid.” [naar artikel]
België heeft weer een voedselschandaal. Vlees werd van nieuwe verpakkingen en etiketten voorzien om te verhullen dat het vervallen was, en geëxporteerd naar Kosovo. Een slachthuis wordt ervan verdacht vlees dat ongeschikt was voor menselijke consumptie te verwerken, en niet-biologisch vlees als biologisch te verkopen. [naar artikel]
Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft undercoverbeelden uit een Duits slachthuis ontdekt, waarop te zien is hoe zieke en gewonde koeien worden opgehaald voor de slacht. Volgens Animal Rights is het illegaal om die dieren nog te slachten voor consumptie, en bestaat bovendien de mogelijkheid dat het vlees in de Belgische winkelrekken terecht is gekomen. Het federaal […] Het bericht Animal Rights waarschuwt voor vlees van verzwakte koeien in Belgische winkelrekken verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft undercoverbeelden uit een Duits slachthuis ontdekt, waarop te zien is hoe zieke en gewonde koeien... [naar artikel]
Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens 4 keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]
Wereldwijd wordt de invoer van rund en kip uit Brazilië, dat verwikkeld is in een schandaal met bedorven vlees, nauwlettend in de gaten gehouden. [naar artikel]
In Spanje is deze week een Nederlandse vleeshandelaar opgepakt vanwege een nieuw paardenvleesschandaal. Een bende onder leiding van de Nederlandse vleeshandelaar Jan F. zou zieke en gestolen paarden geslacht hebben voor consumptie. Het vlees is mogelijk in België, Italië, Roemenië, Nederland en Frankrijk in de voedselketen terechtgekomen, aldus de Spaanse krant El Pais. In totaal werden 25 verdachten gearresteerd. [naar artikel]
Terwijl duizenden Belgische moslims vrijdag in eigen land met hun familie het offerfeest vierden, zocht de Hasseltse islamleerkracht Betul Korkmaz (45) het 5.000 kilometer verderop, in Ghana. Dankzij donaties uit België en Turkije kon ze er liefst 92 koeien laten slachten. “Met het vlees heb ik een feestmaal voor Ghanese weeskindjes bereid”, vertelt Betul vanuit Kumasi, in het zuiden van het land. [naar artikel]
In Spanje is deze week een Nederlandse vleeshandelaar opgepakt vanwege een nieuw paardenvleesschandaal. Een bende onder leiding van de Nederlandse vleeshandelaar Jan F. zou zieke en gestolen paarden geslacht hebben voor consumptie. Het vlees is mogelijk in België, Italië, Roemenië, Nederland en Frankrijk in de voedselketen terechtgekomen, aldus de Spaanse krant El Pais. In totaal werden 25 verdachten gearresteerd. [naar artikel]
Er gelden erg strikte procedures voor de import van Braziliaans vlees in Europa, legt woordvoerder Philippe Houdart van het Federaal Agentschap van de Voedselveiligheid (FAVV) uit. Zondag raakte bekend dat Braziliaanse vleesbedrijven jarenlang rot vlees op de markt hebben gebracht, mogelijk ook bestemd voor de export. Er heerst nog veel onduidelijkheid en het is dus ook nog veel te vroeg om te weten of dat vlees op de Belgische markt is terechtgekomen, maar het FAVV wijst erop dat het aandeel van Braziliaans vlees sowieso beperkt is in ons land. [naar artikel]
De gemiddelde Belg at 28,1 kilogram vlees in 2018, tegenover 28,6 kilogram in 2016. Ondanks de lichte daling blijft vlees, waaronder de burger, nog... [naar artikel]
44 procent van de Belgen at vorig jaar minder vlees, vooral om gezondheidsredenen en de dierenmishandeling in slachthuizen. Toch is een samenleving zonder vlees nog niet voor morgen. “De vleesconsumptie zal bij elk schandaal blijven afnemen, maar niet volledig verdwijnen. Dat is een brug te ver.” [naar artikel]
Aan de Kosovaarse grens werd vorig jaar in augustus bedorven vlees uit België in beslag genomen. Het vlees was op weg van het Belgische... [naar artikel]
Aan de Kosovaarse grens werd vorig jaar in augustus bedorven vlees uit België in beslag genomen. Het vlees was op weg van het Belgische... [naar artikel]
Aan de Kosovaarse grens werd vorig jaar in augustus bedorven vlees uit België in beslag genomen. Het vlees was op weg van het Belgische... [naar artikel]
Aan de Kosovaarse grens werd vorig jaar in augustus bedorven vlees uit België in beslag genomen. Het vlees was op weg van het Belgische... [naar artikel]
“Vlees, van in de wei tot op je bord.” Zo heet een brochure die naar de basisscholen is gestuurd. Met daarin veel weetjes en leukigheden over vlees, en één onderliggende boodschap: vlees is goed voor jou. Afzender is de vleessector, met steun van de Vlaamse overheid. Diezelfde overheid die net aanraadt minder vlees te eten. “Dit is perverse marketing”, klinkt het in het onderwijs. [naar artikel]
Tegen 2040 zal ongeveer 60 procent van het vlees dat we eten niet van geslachte dieren komen. Het grootste deel van het vlees zal vervangen worden door kweekvlees uit laboratoria en plantaardige producten die smaken en eruit zien als dierlijk vlees. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.