Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
“Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier”: de spreuk blijkt een hardnekkige mythe. De volgorde waarin je alcoholische drankjes drinkt, heeft geen invloed op je kater. Dat beweren Duitse onderzoekers aan de Universität Witten/Herdecke in het wetenschappelijk vakblad American journal of clinical nutrition. [naar artikel]
Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier. Iedereen kent het aloude gezegde. Maar volgens onderzoek bij Duitse studenten maakt de volgorde niet veel uit. De kater is de volgende dag even zwaar. [naar artikel]
Niets zo belangrijk als een goede gezondheid en je fit voelen. Elke week zetten we daarom de belangrijkste nieuwtjes op het vlak van gezondheid... [naar artikel]
"Bier na wijn is venijn, wijn na bier is plezier", het is een uitspraak die je vast bekend in de oren klinkt, maar is daar nu eigenlijk iets van aan? Het antwoord is simpelweg nee. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er geen link bestaat tussen het mengen van alcoholische drankjes en die houten kop en draaiende maag de dag erna. [naar artikel]
Misschien een idee voor wie vaak twijfelt tussen bier en wijn aan tafel: de hoppewijn. Het ziet eruit als wijn, maar het heeft ook een biersmaak, [naar artikel]
In plaats van cava of champagne zou je dit jaar aan de feesttafel ook brut bier – zeg maar ‘bier in champagnestijl’ – kunnen serveren. De keuze is enorm, van bieren gebrouwen met druiven en bieren die hergisten op fles, tot een blend van wijn en bier. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft er tien en velt haar oordeel. “Blenden is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar dit bier is erin geslaagd om het evenwicht tussen wijn en bier te behouden.” [naar artikel]
Jongeren tussen 16 en 18 jaar mogen voortaan alleen nog bier en (schuim)wijn kopen in de supermarkt of op café. Dat besliste minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). [naar artikel]
De Belg staat niet langer huiverig tegenover alcoholvrij en laag-alcoholisch bier en wijn. De verkoop is op vijf jaar tijd maar liefst... [naar artikel]
Na bier wordt ook wijn steeds vaker verkocht door reusachtige concerns. De overname van de wijnpoot van drankenconcern Diageo door Treasury Wine Estates is tekenend voor die trend. [naar artikel]
Niet wijn of champagne, maar bier is het liefdeselixir bij uitstek. Dat vindt seksuoloog én bierkenner Gerard Gielen uit Hasselt, die er een lezing over geeft op het bierfestival The Beer Experience. Hij neemt de meest lustopwekkende ingrediënten en stomende etiketten voor ons onder de loep. [naar artikel]
Jongeren tussen 16 en 18 jaar mogen voortaan alleen nog bier en (schuim)wijn kopen in de supermarkt of op café. Dat besliste minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). [naar artikel]
Zaterdag werd een diefstal van bier, wijn en twee steps vastgesteld bij een huis op de Tweede Carabinierslaan in Lanaken. De buit stond onder een carport. [naar artikel]
Vanaf 1 december kunt u geen glas bier of glas wijn meer bestellen in de Waalse ‘Aire de Waremme’, zelfs niet bij een maaltijd. [naar artikel]
Vandaag (woensdag) komt de Europese Commissie met haar kankerbestrijdingsplan. Dat legt niet alleen tabak als vanouds verder aan banden, maar focust ook op alcohol. Een van de meest in het oog springende zaken is de vermelding van het aantal calorieën op de etiketten van bier, wijn en andere alcohol. [naar artikel]
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) legt een duidelijke leeftijdsgrens vast voor de verkoop van alcohol aan minderjarigen. Voor jongeren tussen zestien en achttien jaar is enkel bier, wijn of schuimwijn toegelaten. [naar artikel]
Britse onderzoekers hebben aangetoond dat de horeca tot 1.400 mensenlevens kan redden en 73.000 ziekenhuisopnames kan voorkomen door kleinere glaasjes bier en wijn te schenken. [naar artikel]
Britse onderzoekers hebben aangetoond dat de horeca tot 1400 mensenlevens kan redden en 73.000 ziekenhuisopnames kan voorkomen door kleinere glaasjes bier en wijn te schenken. [naar artikel]
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) legt een duidelijke leeftijdsgrens vast voor de verkoop van alcohol aan minderjarigen. Voor jongeren tussen zestien en achttien jaar is enkel bier, wijn of schuimwijn toegelaten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.