“Bier na wijn geeft venijn, wijn na bier geeft plezier”: de spreuk blijkt een hardnekkige mythe. De volgorde waarin je alcoholische drankjes drinkt, heeft geen invloed op je kater. Dat beweren Duitse onderzoekers aan de Universität Witten/Herdecke in het wetenschappelijk vakblad American journal of clinical nutrition. [naar artikel]
Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
Er zijn zo van die regeltjes waar we aan blijven vasthouden. We drinken geen pintje na een goed glas wijn, maar een glas wijn na bier kan dan weer... [naar artikel]
Wie een avondje op café gaat en bier en wijn afwisselt, krijgt vaak te horen: wijn na bier is plezier en bier na wijn is venijn. Maar klopt deze stelling ook? En welke van de twee dranken levert je de stevigste kater op de dag erna? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft voor eens en altijd een antwoord op die vragen. [naar artikel]
"Bier na wijn is venijn, wijn na bier is plezier", het is een uitspraak die je vast bekend in de oren klinkt, maar is daar nu eigenlijk iets van aan? Het antwoord is simpelweg nee. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er geen link bestaat tussen het mengen van alcoholische drankjes en die houten kop en draaiende maag de dag erna. [naar artikel]
Een cafébaas die overschakelt van biervaten op tankbier zegt dat je aan bier uit een tank minder snel een kater overhoudt. Volgens experten klopt dat niet. [naar artikel]
Een cafébaas die overschakelt van biervaten op tankbier zegt dat je aan bier uit een tank minder snel een kater overhoudt. Volgens experten klopt dat niet. [naar artikel]
U wilt het klimaat redden door uw dieselslurpende wagen in de garage te laten staan? Misschien moet u dan eerst eens nadenken over wat u zélf zoal elke dag verslindt, want wat we eten is goed voor liefst een kwart van de wereldwijde CO2-uitstoot. Sarah Bridle, professor astrofysica aan de Universiteit van Manchester, deed wat berekeningen en bundelde die in een handige gids met voedingtips voor een groen dieet. Worden we straks allemaal klimatariër? ‘Geen paniek: bier en wijn maken niet het grote verschil.’ [naar artikel]
Vanaf 1 december kunt u geen glas bier of glas wijn meer bestellen in de Waalse ‘Aire de Waremme’, zelfs niet bij een maaltijd. [naar artikel]
Wijn is fijn, en we hebben er dan ook helemaal geen moeite mee om met dit goede weer een paar glaasjes achterover te slaan. Dat we graag wijn [naar artikel]
Op sociale media en internetforums allerhande zie je de term nutrient sequencing regelmatig voorbijkomen. Je maaltijd in een bepaalde volgorde eten, zou volgens aanhangers van het principe gezonder zijn. Wij onderzochten of dat ook echt zo is. [naar artikel]
Jongeren tussen 16 en 18 jaar mogen voortaan alleen nog bier en (schuim)wijn kopen in de supermarkt of op café. Dat besliste minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). [naar artikel]
Misschien een idee voor wie vaak twijfelt tussen bier en wijn aan tafel: de hoppewijn. Het ziet eruit als wijn, maar het heeft ook een biersmaak, [naar artikel]
Een cafébaas haalt 168 pintjes uit een vat van 50 liter, maar als de fiscus de tapkraan openzet, zijn er dat plots 192. Een verschil van 24 of een volledige bak bier die volgens de cafébazen niet wordt verkocht, maar in de pompbak verdwijnt. Waar gaat bier verloren bij een getapte pint van 25 centiliter? Wij trokken op onderzoek. [naar artikel]
Niets maakt een zomerdag zo af als een goed glas wijn! Vorige week legde onze wijnspecialist Alain Bloeykens het verschil uit tussen witte-, rode- en roséwijn. Deze week legt hij voor u klaar en duidelijk uit welke verschillende soorten wijn er bestaan en hoe die net gemaakt worden. [naar artikel]
De belangstelling van consumenten voor veganistische wijnen groeit gestaag. Maar wat maakt een vegan-vriendelijke wijn vegan? Wat is het verschil met de conventionele wijnbereidingstechniek of vinificatie? En smaak je dat? Aangezien wijn het product is van druiven en gist, zou je er kunnen van uitgaan dat alle wijnen geschikt zijn voor veganisten – maar dit […] [naar artikel]
Britse importeurs en drankhandelaren hamsteren op grote schaal bier, wijn, champagne en andere dranken voor de feestdagen. Ze vrezen dat de Brexit die vooralsnog voor 31 oktober gepland staat het na die tijd lastig maakt om drank in te voeren uit de Europese Unie, zo meldt de Britse krant The Guardian. [naar artikel]
Het drinken van bier en sterke drank is gekoppeld aan verhoogde niveaus van visceraal vet of buikvet – het schadelijke type vet dat wordt geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en andere gezondheidscomplicaties. Maar, blijkt uit een nieuwe studie, bij het drinken van wijn is dat verband er niet. Het drinken van […] [naar artikel]
Nadat cafés en restaurants vorig jaar een omzetdaling van tien tot vijftien procent kenden door Tournée Minérale en het volgens Horeca Vlaanderen “een aanval was op de horeca”, zien ze het nu als een “opportuniteit”. Ze verdelen onder hun leden een brochure met alcoholvrije drankjes. “Willen of niet, de maand komt er”, klinkt het. “Maar wanneer je geen bier of wijn wilt, is het antwoord nog te vaak: Water.” [naar artikel]
Jongeren tussen 16 en 18 jaar mogen voortaan alleen nog bier en (schuim)wijn kopen in de supermarkt of op café. Dat besliste minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). [naar artikel]
In plaats van cava of champagne zou je dit jaar aan de feesttafel ook brut bier – zeg maar ‘bier in champagnestijl’ – kunnen serveren. De keuze is enorm, van bieren gebrouwen met druiven en bieren die hergisten op fles, tot een blend van wijn en bier. Onze biersommelier Sofie Vanrafelghem proeft er tien en velt haar oordeel. “Blenden is niet zo eenvoudig als het lijkt, maar dit bier is erin geslaagd om het evenwicht tussen wijn en bier te behouden.” [naar artikel]
Na bier wordt ook wijn steeds vaker verkocht door reusachtige concerns. De overname van de wijnpoot van drankenconcern Diageo door Treasury Wine Estates is tekenend voor die trend. [naar artikel]
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) legt een duidelijke leeftijdsgrens vast voor de verkoop van alcohol aan minderjarigen. Voor jongeren tussen zestien en achttien jaar is enkel bier, wijn of schuimwijn toegelaten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.