Beter voor de planeet, minder dierenleed, minstens even lekker. Naar aanleiding van Wereldveggiedag bundelen we vegetarische recepten van zeven getalenteerde chefs uit binnen- en buitenland: Seppe Nobels, Sandra Bekkari, Yotam Ottolenghi, Jamie Oliver, Sergio Herman, Maxence Sys en Jeroen Meus. Vlees of vis? Afwezig. Smaaksensatie? Check! [naar artikel]
In Gent moesten de zevenhonderd bezoekers van de Vooruit het doen met Yotam Ottolenghi op een podium, maar in Antwerpen gaf de beroemde Brits-Israëlische kok maandagmiddag een workshop voor veertig mensen. “Heel bemoedigend om te zien dat die recepten echt gemakkelijk zijn”, vond Lieve Van Mechelen, een van de fans die een ticket kon bemachtigen. [naar artikel]
Vandaag brengt wereldberoemde kookboekenauteur Yotam Ottolenghi (53) zijn nieuwste kookboek ‘Extra Lekker’ uit in ons land. Het is het tweede deel in de ‘Ottolenghi Test Kitchen’-reeks. Samen met de Bahreinse Noor Murad kroop de Brits-Israëlische auteur opnieuw de keuken in. Deze keer op het menu: smaakvolle en doordeweekse gerechten met dé ‘Ottolenghi-twist’. HLN Eten deelt 3 exclusieve recepten om mee aan de slag te gaan. [naar artikel]
In Gent moesten de zevenhonderd bezoekers van de Vooruit het doen met Yotam Ottolenghi op een podium, maar in Antwerpen gaf de beroemde Brits-Israëlische kok maandagmiddag een workshop voor veertig mensen. “Heel bemoedigend om te zien dat die recepten echt gemakkelijk zijn”, vond Lieve Van Mechelen, een van de fans die een ticket kon bemachtigen. [naar artikel]
Yotam Ottolenghi is een naam die bij velen geen belletje doet rinkelen, maar wie affiniteit heeft met koken, heeft zeker al eens iets van de... [naar artikel]
Vanmorgen arriveerde Yotam Ottolenghi, bekend van kookboeken als "Plenty", "Jeruzalem" en "Simpel", in Brussel. Na signeersessies, een kookdemonstratie en interviews in Brussel, Antwerpen en Gent rijdt hij straks alweer door naar Amsterdam. Een dag uit het leven van een culinair fenomeen. [naar artikel]
In het tweede deel van hun Test Kitchen-reeks tonen bestsellerauteur en groentekok Yotam Ottolenghi en zijn team hoe je smaakvolle, doordeweekse recepten iets extra’s geeft. [naar artikel]
Het Antwerpse designlabel Serax heeft de handen in elkaar geslagen met de wereldberoemde kok Yotam Ottolenghi. De Brits-Israëlische chef maakte een heel kleurrijke lijn met speelse accenten voor het label. En óf je er zin van krijgt in een barbecue met tal van bijgerechtjes. [naar artikel]
De 700 tickets voor zijn lezing in Gent waren in 8 minuten uitverkocht, maar weinig mensen weten dat de immens populaire kok Yotam Ottolenghi maandag ook naar Antwerpen komt. Hij geeft een kookdemonstratie voor veertig klanten van boekhandel ’t Stad Leest in de Steenhouwersvest om zijn nieuwe kookboek Simple te promoten. [naar artikel]
Alles uit de kast halen. Dat is wat Yotam Ottolenghi (52) wil dat je doet met zijn nieuwe boek ‘Shelf Love’. Het is een ode aan koken met wat je in huis hebt, niet meer, niet minder. De Brits-Israëlische bestseller-kookboekenauteur maakte het met zijn Ottolenghi Test Kitchen in Londen, waar de Bahreinse Noor Murad de leiding heeft. NINA strikte de twee voor een exclusief dubbelinterview en mag drie nieuwe recepten in primeur publiceren. “Zelfs als we iets koken waarmee mensen uit de westerse wereld heel vertrouwd zijn, zoals lasagne, vragen we ons af: hoe maken we het Ottolenghi?” [naar artikel]
Yotam Ottolenghi, de Brits-Israëlische chef-kok die miljoenen boeken met gezonde gerechten verkocht, is op 11 februari te gast in de Gentse Sint-Pietersabdij. [naar artikel]
Wie houdt van een sappige biefstuk of een vol-au-vent op grootmoeders wijze, zal zijn genoegen niet vinden in het nieuwste kookboek van Jeroen Meus. De kok zal vanaf nu niet énkel vegetarisch koken, maar in zijn nieuwste boek - "Groentekost" - staan enkel gerechten zonder vis of vlees. Dat is geen verrassing voor Yves Segers, expert agrarische en voedselgeschiedenis aan de KU Leuven. "Meus volgt het voorbeeld van andere bekende koks zoals Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi." [naar artikel]
Zijn ingrediënten als 'za'atar' en 'ras el hanout' u nog onbekend? Binnenkort wellicht niet meer, want de Brits-Israëlische kok Yotam Ottolenghi (52) is vanaf 18 juli ook bij ons te zien op tv. Kookzender Njam! start dan met de uitzendingen van 'Ottolenghi's Mediterranean Feast', een culinaire reis rond de Middellandse Zee. [naar artikel]
De Brits-Israëlische topchef Yotam Ottolenghi verkocht wereldwijd miljoenen kookboeken en veranderde zo heel wat levens. Vandaag keren we de rollen om. Speciaal voor VRT NWS kiest Ottolenghi de vijf culinaire boeken die zijn bestaan als kok mee hebben bepaald. (En een boek voor zijn kinderen als extraatje.) [naar artikel]
De Brits-Israëlische chef Yotam Ottolenghi heeft met 'Sweet' zijn eerste boek over desserten in de rekken. Chocolatier Dominique Persoone was er snel bij om zijn pecantruffels met prosecco uit te testen. ‘Truffels en alcohol zijn een mooie combinatie.’ [naar artikel]
Het kwik stijgt vandaag tot 35 graden (zweten!), dat vraagt dus om een koud buffet vanavond om af te koelen. 3 originele recepten van Jeroen Meus [naar artikel]
Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Groentekost’ van Jeroen Meus + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Het heeft twee jaar moeten rijpen, maar het nieuwe kookboek van Jeroen Meus is er. 100 recepten die allemaal draaien rond koken met gezond [naar artikel]
In de rubriek Podgrond gaan we op zoek naar de beste podcasts. Deze week: kookpodcast Simple Pleasures met Yotam Ottolenghi [naar artikel]
Dat de recepten-bron van Jeroen Meus nooit opdroogt, bewijst hij opnieuw met de vijf kookboekjes die hij speciaal voor Story samenstelde, vanaf... [naar artikel]
Acht jaar nadat hij met 'Dagelijkse kost' begon en zich opwerkte tot de populairste tv-kok van Vlaanderen, neemt Jeroen Meus (40) er nog een... [naar artikel]
De meest succesvolle tv-kok van Vlaanderen heeft een nieuw boek uit. Winterkost serveert 75 recepten op maat van het donkerste seizoen.?Een babbel met Jeroen Meus én natuurlijk een voorsmaakje. [naar artikel]
De meest populaire (televisie)kok van Vlaanderen schrijft niet alleen zelf kookboeken, hij leest ook de recepten van z'n collega's en haalt er inspiratie uit. Maar bij de vijf titels die Meus kiest, zitten lang niet alleen kookboeken. Wat is de dagelijkse boekenkost van Jeroen Meus? [naar artikel]
De Brits-Israëlische wereldchef Yotam Ottolenghi gaat in zee met het Antwerps designlabel Serax. Ze brengen samen een collectie servies op de markt die het typische Ottolenghi-gevoel oproept van ‘uitbundige eenvoud’. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.