Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

09 July 2020
03:23 uur

Meer dan 40 vermisten bij schipbreuk in Niger

Het Laatste Nieuws

14/02/2019 - 15:53

In Niger worden minstens 43 personen vermist nadat hun overbeladen boot op de rivier de Niger zonk. De slachtoffers komen voornamelijk uit Benin....


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 3 doden en nog 180 vermisten na schipbreuk in Indonesië (20/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal doden na de schipbreuk in Lake Tomba in Noord-Sumatra, Indonesië, is opgelopen tot drie. Er zijn ook zeker 180 vermisten en 18...
  [naar artikel]
 2. Zeker 17 doden bij schipbreuk in Nigeria (04/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een schipbreuk op de Niger-rivier in het noordwesten van Nigeria heeft zeker 17 mensenlevens geëist. Er wordt nog gezocht naar 26 anderen.
  [naar artikel]
 3. Zeker 17 doden bij schipbreuk in Nigeria (04/10/2017 - De Morgen)
  Een schipbreuk op de Niger-rivier in het noordwesten van Nigeria heeft zeker 17 mensenlevens geëist. Er wordt nog gezocht naar 26 anderen.
  [naar artikel]
 4. Zeker 17 doden bij schipbreuk in Nigeria (05/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een schipbreuk op de Niger-rivier in het noordwesten van Nigeria heeft zeker 17 mensenlevens geëist. Er wordt nog gezocht naar 26 anderen.
  [naar artikel]
 5. Meer dan honderd vermisten voor Libische kust na schipbreuk (21/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Na een schipbreuk voor de kust van Libië zijn meer dan honderd mensen als vermist opgegeven. Dat maakte de Libische marine bekend. Volgens
  [naar artikel]
 6. Nog steeds 193 vermisten na schipbreuk in Indonesië: kapitein gearresteerd (21/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De kapitein van de Indonesische veerboot die maandag in Lake Tomba schipbreuk heeft geleden, is door de politie opgepakt voor verhoor. Dat maakten...
  [naar artikel]
 7. Dertien doden, 114 vermisten en nationale rouw in Congo na schipbreuk (18/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Dertien mensen zijn om het leven gekomen en 114 anderen worden vermist na de schipbreuk op het Kivumeer, in het oosten van Congo. President Félix...
  [naar artikel]
 8. Zeven doden en vier vermisten na schipbreuk in Colombia (27/06/2017 - Knack)
  Bij de schipbreuk van een boot zondag op het meer van El Penol de Guatapé in Colombia, zijn al zeker zeven mensen om het leven gekomen. Vier mensen zijn nog vermist, zo melden de autoriteiten. Onder de geredde opvarenden van het schip zouden ook drie Belgen zijn.
  [naar artikel]
 9. Elf vermisten dood teruggevonden na aanval op militaire patrouille in Niger (16/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Niger zijn bij een aanval op een militaire patrouille in de regio Tillabéri, aan de grens met Mali zeker 28 soldaten gedood. Eerder was er...
  [naar artikel]
 10. Elf doden bij schipbreuk in Congo (06/08/2019 - Metro)
  Bij een schipbreuk op een rivier in de centraal gelegen provincie Kasaï in Congo zijn elf mensen verdronken. Er zijn ook een vijftigtal vermisten. Dat is vandaag vernomen van de gouverneur van de provincie. Het ongeval deed zich voor op de rivier Lukenye. Zoals wel vaker in Congo was de sloep overladen. Zestien mensen konden zich redden. De schipbreuk dateert al van vorige week. Het ongeval gebeurde in het evenaarswoud, in een afgelegen gebied waardoor er een moeilijke communicatie is met Tshikapa, de hoofdstad van Kasaï. Bron: Belga   Het bericht Elf doden bij schipbreuk in Congo verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Asiel en migratie – Ruim zestig vermisten bij schipbreuk in Middellandse Zee (03/07/2018 - Metro)
  In de Middellandse Zee zijn zondag 63 migranten vermist nadat hun rubberboot was gezonken voor de kust van Libië. Dat zegt de kustwacht van het Noord-Afrikaanse land. Volgens generaal Ayoub Kacem konden 41 migranten worden gered. Zij gaven aan dat er in totaal 104 mensen aan boord waren van de boot, die zonk ter hoogte van Garabulli (noordwesten). De Libische kustwacht redde daarnaast bij twee verschillende operaties in totaal 235 andere migranten uit de Middellandse Zee, onder wie 54 kinderen en 29 vrouwen. Ze werden naar Tripoli gebracht. Met de nieuwe schipbreuk komt het aantal vermiste migranten in de Middellandse tussen vrijdag en zondag op 170. bron: Belga Het bericht Asiel en migratie – Ruim zestig vermisten bij schipbreuk in Middellandse Zee verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Asiel en migratie – Ruim zestig vermisten bij schipbreuk in Middellandse Zee (03/07/2018 - Metro)
  In de Middellandse Zee zijn zondag 63 migranten vermist nadat hun rubberboot was gezonken voor de kust van Libië. Dat zegt de kustwacht van het Noord-Afrikaanse land. Volgens generaal Ayoub Kacem konden 41 migranten worden gered. Zij gaven aan dat er in totaal 104 mensen aan boord waren van de boot, die zonk ter hoogte van Garabulli (noordwesten). De Libische kustwacht redde daarnaast bij twee verschillende operaties in totaal 235 andere migranten uit de Middellandse Zee, onder wie 54 kinderen en 29 vrouwen. Ze werden naar Tripoli gebracht. Met de nieuwe schipbreuk komt het aantal vermiste migranten in de Middellandse tussen vrijdag en zondag op 170. Bron: Belga   Het bericht Asiel en migratie – Ruim zestig vermisten bij schipbreuk in Middellandse Zee verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Acht doden en tientallen vermisten na schipbreuk voor Libische kust (06/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schipbreuk voor de kust van Libië zijn vandaag acht mensen omgekomen. Tientallen anderen worden nog vermist, 84 opvarenden konden worden...
  [naar artikel]
 14. Minstens acht doden en tientallen vermisten na schipbreuk voor Libische kust (06/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schipbreuk voor de kust van Libië zijn vandaag minstens acht mensen omgekomen. Tientallen anderen worden nog vermist, 84 opvarenden konden...
  [naar artikel]
 15. Aanval op militaire patrouille in Niger: 11 vermisten dood teruggevonden (16/05/2019 - Metro)
  In Niger zijn bij een aanval op een militaire patrouille in de regio Tillabéri, aan de grens met Mali zeker 28 soldaten gedood. Eerder was er sprake van 17 doden en 11 vermisten, maar die laatsten zijn later dood teruggevonden. Er vielen ook zes gewonden. De regio geldt als toevluchtsoord voor islamistische extremisten. “We hebben de bevestiging gekregen dat de levenloze lichamen van de 11 vermiste soldaten zijn teruggevonden, wat het dodental op 28 breng”, bevestigde een bron van de veiligheidsdienst in de nacht van woensdag op donderdag. De patrouille werd op 14 mei door zwaarbewapende terroristen aangevallen, meldde het Nigerese ministerie van Defensie in een communiqué dat op de radio werd voorgelezen. Dat gebeurde in de buurt van het plaatsje Tongo Tongo. Eind 2017 werd daar een patrouille van Nigerese en Amerikaanse soldaten aangevallen door jihadi’s. Daarbij kwamen vier Amerikaanse en vier Nigerese soldaten om. Vooral in het westelijke deel van Niger, in de buurt van de grenzen met Mali en Burkina Faso, zijn islamistische terreurgroepen actief. Bron: Belga   Het bericht Aanval op militaire patrouille in Niger: 11 vermisten dood teruggevonden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Zeker zeven doden en negentien vermisten na schipbreuk toeristenboot in Hongarije (30/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een schipbreuk van een boot met toeristen op de Donau woensdagavond in Boedapest zijn zeker zeven doden gevallen. Dat meldt een woordvoerder van de hulpdiensten. Nog eens negentien mensen zijn vermist.
  [naar artikel]
 17. Zeker zeven doden en negentien vermisten na schipbreuk toeristenboot in Hongarije (30/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een schipbreuk van een boot met toeristen op de Donau woensdagavond in Boedapest zijn zeker zeven doden gevallen. Dat meldt een woordvoerder van de hulpdiensten. Nog eens negentien mensen zijn vermist.
  [naar artikel]
 18. Meer dan honderd vermisten voor Libische kust na schipbreuk (21/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/PwNIercv7yIkT5DArx_JpyRlw7E/diocontent/66667730/_crop/50/0/2316/1308/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 19. 3 doden en 180 vermisten bij schipbreuk Indonesië (20/06/2018 - Metro)
  Het aantal doden na de schipbreuk in Lake Tomba in Noord-Sumatra, Indonesië, is opgelopen tot drie. Er zijn ook zeker 180 vermisten en 18 opvarenden zijn gered. Dat blijkt uit een nieuwe balans van Mahler Tamba, het hoofd van de hulpdiensten. De ferry was onderweg naar Tigaras in het district Simalungun, toen hij in slecht weer met felle winden terechtkwam. De boot had pas twee kilometer afgelegd vanuit de haven van Simanindo. Ooggetuigen melden dat het schip kreeg af te rekenen met hoge golven. Meer dan 400 hulpverleners zijn bezig met het zoeken naar slachtoffers en overlevenden. Volgens Tamba was er geen passagierslijst. Mogelijk zaten er te veel mensen op de boot en veel mensen hadden geen ticket op zak. Op het moment van het drama vierden moslims het einde van de ramadan. Veel inwoners van Indonesië vertrekken dan op vakantie of gaan naar familie. Volgens de politie gaat het om één van de ergste maritieme rampen in Indonesië. Mogelijk duren de reddingswerken nog zeker een week. Ongevallen met schepen zijn schering en inslag in Indonesië. Veerboten zijn één van de meest gebruikte vervoermiddelen en de veiligheidsnormen zijn er niet streng. Voorts hebben Indonesische schepen meestal meer mensen aan boord dan op de passagierslijst staat aangegeven. Bron: Belga   Het bericht 3 doden en 180 vermisten bij schipbreuk Indonesië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Dode en vermisten bij schipbreuk motorjacht ter hoogte van Turkse Marmaris (02/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij het zinken van een motorjacht ter hoogte van de kusten van het Turkse Marmaris is woensdag iemand omgekomen en zijn er nog twee vermisten. Dit heeft de Turkse krant Hurriyet gemeld.
  [naar artikel]
 21. Nog weinig hoop voor meer dan tachtig vermisten na scheepsramp in Kiribati (01/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan tachtig personen zijn vermist geraakt bij schipbreuk van een veerboot twee weken geleden nabij de archipels van Kiribati, in de zuidelijke...
  [naar artikel]
 22. Opvangcentra oprichten in Noord-Afrika trekt meer migranten aan (24/06/2018 - VRT NWS)
  De afgelopen maanden zijn bijna 2.000 mensen van Libië naar Niger gereisd, vermoedelijk omdat ze gehoord hebben dat ze in Niger meer kans maken op hervestiging in Europa. Stijn Vercruysse is naar Agadez in Niger gereisd voor een stand van zaken.
  [naar artikel]
 23. Acht doden en tientallen vermisten na schipbreuk voor kust Libië (06/01/2018 - De Standaard)
  Bij een schipbreuk voor de kust van Libië zijn zaterdag acht mensen omgekomen. Tientallen anderen worden nog vermist, 84 opvarenden konden worden gered. Het ongeluk is meteen het eerste dodelijke incident van dit jaar met migranten op de Middellandse Zee.
  [naar artikel]
 24. Acht doden en tientallen vermisten na schipbreuk voor kust Libië (06/01/2018 - De Standaard)
  Bij een schipbreuk voor de kust van Libië zijn zaterdag acht mensen omgekomen. Tientallen anderen worden nog vermist, 84 opvarenden konden worden gered. Het ongeluk is meteen het eerste dodelijke incident van dit jaar met migranten op de Middellandse Zee.
  [naar artikel]
 25. Tien vermisten na schipbreuk voor de kust van Shanghai (03/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/b9HuYyQc7zX3GIj8H1QcmLSNvTA/diocontent/116067783/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 26. Tien vermisten na schipbreuk voor kust van Shanghai (03/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/b9HuYyQc7zX3GIj8H1QcmLSNvTA/diocontent/116067783/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 27. Acht doden en tientallen vermisten na schipbreuk voor Libische kust (06/01/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/zwuLgyXPNTXNybyftRjWn8iAloI/diocontent/116827432/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 28. Minister Goffin reageert op dodelijke aanval in Niger: “België steunt Niger om terrorisme te bestrijden” (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de aanval op een legerkamp donderdag in Chinegodar, een dorp in het westen van Niger op 10 kilometer van de Malinese grens, zijn ruim tachtig...
  [naar artikel]
 29. Toeristenboot met 150 passagiers zinkt in Colombia: "Zeven doden en nog vier vermisten" (27/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij de schipbreuk van een boot gisteren op het meer van El Penol de Guatapé in Colombia, zijn al zeker zeven mensen om het leven gekomen. Vier
  [naar artikel]
 30. 63 vermisten bij schipbreuk in Middellandse Zee (03/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de Middellandse Zee zijn sinds zondag 63 migranten vermist nadat hun rubberboot is gezonken voor de kust van Libië. Dat zegt de kustwacht van...
  [naar artikel]
 31. Boot met toeristen gezonken in Colombia: negen doden (26/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een boot met zowat 150 passagiers aan boord heeft schipbreuk geleden in het meer van El Penol de Guatapé, een toeristisch oord in het noordwesten van Colombia. Dat melden de Colombiaanse autoriteiten. De politie spreekt van minstens negen dodelijke slachtoffers en 28 vermisten.
  [naar artikel]
 32. Boot met toeristen gezonken in Colombia: negen doden (26/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een boot met zowat 150 passagiers aan boord heeft schipbreuk geleden in het meer van El Penol de Guatapé, een toeristisch oord in het noordwesten van Colombia. Dat melden de Colombiaanse autoriteiten. De politie spreekt van minstens negen dodelijke slachtoffers en 28 vermisten.
  [naar artikel]
 33. Terzake docu - Sahara (3) (03/07/2019 - VRT NWS)
  In de vijfdelige documentaire reeks "Sahara" doorkruist de Nederlandse journalist Bram Vermeulen de grootste woestijn op aarde. In deel drie "Het kraambed van Afrika (Niger)" bezoekt Vermeulen Niger. Daar ben je nooit alleen. In geen land ter wereld worden zoveel kinderen geboren als in Niger, gemiddeld meer dan zeven per vrouw.
  [naar artikel]
 34. Overstromingen in Niger: zeker 14 doden en 46.000 daklozen (12/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Door zware regenval veroorzaakte overstromingen hebben in Niger sinds juni al aan minstens veertien mensen het leven gekost en meer dan 46.000
  [naar artikel]
 35. Minstens 11 doden en 5 vermisten bij schipbreuk op Congostroom (21/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Minstens elf mensen zijn omgekomen en vijf anderen worden vermist, nadat een boot is gezonken op de Congostroom in het noordoosten van de...
  [naar artikel]
 36. Tien vermisten na schipbreuk voor de kust van Shanghai (03/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van Sjanghai, in het oosten van China, is vandaag een vrachtschip gezonken. Drie van de dertien bemanningsleden konden voorlopig...
  [naar artikel]
 37. Tien vermisten na schipbreuk voor kust van Shanghai (03/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Voor de kust van Sjanghai, in het oosten van China, is vandaag een vrachtschip gezonken. Drie van de dertien bemanningsleden konden voorlopig...
  [naar artikel]
 38. Macron stelt G5 Sahel-top uit tot begin 2020 na aanslag in Niger (12/12/2019 - Metro)
  De top met vijf leiders van de landen uit de Sahel, die voorzien was op 16 december in de Franse stad Pau, wordt uitgesteld tot begin 2020. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron samen met zijn collega uit Niger Mahamadou Issoufou beslist. Aanleiding is de jihadistische aanval dinsdag in Niger. Bij de aanval op een militair kamp in het westen van het land vielen meer dan 70 doden. Macron had woensdagavond een telefoongesprek met de president van Niger en ze zijn overeengekomen om “hun collega’s voor te stellen om de top uit te stellen tot begin 2020”, laat het Elysée weten. Op de top bespreken de leiders de Operatie Barkhane en de gezamenlijke strijdkrachten van de G5 Sahel, die bestaat uit Burkina Faso, Tsjaad, Mali, Mauritanië en Niger. Bron: Belga   Het bericht Macron stelt G5 Sahel-top uit tot begin 2020 na aanslag in Niger verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Toeristenboot zinkt in Boedapest: zeker 7 doden en 19 vermisten (30/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schipbreuk van een boot met toeristen op de Donau gisteravond in Boedapest zijn zeker zeven doden gevallen. Dat meldt een woordvoerder van...
  [naar artikel]
 40. Toeristenboot gezonken in Boedapest: zeker 7 doden en 19 vermisten (30/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schipbreuk van een boot met toeristen op de Donau gisteravond in Boedapest zijn zeker zeven doden gevallen. Dat meldt een woordvoerder van...
  [naar artikel]
 41. Toeristenboot zinkt in Boedapest: zeker 7 doden, 19 vermisten (30/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schipbreuk van een boot met toeristen op de Donau gisteravond in Boedapest zijn zeker zeven doden gevallen. Dat meldt een woordvoerder van...
  [naar artikel]
 42. VN vreest nieuwe vluchtelingentragedie op Middellandse Zee: 230 mensen vermist (03/11/2016 - De Redactie)
  Volgens een VN-woordvoerder is een boot met zo'n 140 migranten gisteren voor de kust van Libië gezonken. Een tweede schipbreuk, met ongeveer 125 vermisten volgens twee overlevenden, kon niet bevestigd worden door de Italiaanse kustwacht.
  [naar artikel]
 43. Meer dan 90 Libische migranten vermist na schipbreuk (27/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Zeker 90 migranten uit Libië worden nog vermist nadat hun boot voor de kust van Libië schipbreuk leed. De rubberen motorboot was aan één zijde
  [naar artikel]
 44. Zeker 16 doden bij schipbreuk voor kust van Noord-Cyprus (18/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een schipbreuk van een boot met aan boord meer dan 100 migranten, voor de kust van de Turks-Cypriotische stad Gialousa, zijn zeker 16 mensen...
  [naar artikel]
 45. Minstens 34 doden bij schipbreuk op Middellandse zee, meer dan 1.700 mensen uit water gevist (24/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Bij een nieuwe schipbreuk op de Middellandse Zee van een vaartuig bomvol migranten zijn minstens 34 mensen omgekomen. Dat meldt woensdag de Italiaanse kustwacht, die zei bij diverse operaties meer dan 1.700 mensen uit de zee gevist te hebben.
  [naar artikel]
 46. Acht doden en tientallen vermisten na schipbreuk voor Libische kust (06/01/2018 - Metro)
  Bij een schipbreuk voor de kust van Libië zijn vandaag acht mensen omgekomen. Tientallen anderen worden nog vermist, 84 opvarenden konden worden gered. Het ongeluk is meteen het eerste dodelijke incident van dit jaar met migranten op de Middellandse Zee. De rubberboot met migranten werd vanochtend opgemerkt, meldt de Italiaanse kustwacht in een verklaring. Ook de Italiaanse marine was betrokken bij de reddingsoperatie. De tocht over de Middellandse Zee is ’s werelds gevaarlijkste migratieroute. In 2017 kwamen volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) bij die overtocht 3.116 migranten om het leven of raakten vermist. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 47. Minstens 34 doden bij schipbreuk op Middellandse zee (24/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij een nieuwe schipbreuk op de Middellandse Zee van een vaartuig bomvol migranten zijn minstens 34 mensen omgekomen. Dat meldt woensdag de Italiaanse kustwacht, die zei bij diverse operaties meer dan 1.700 mensen uit de zee gevist te hebben.
  [naar artikel]
 48. Op muzikale reis met de Toeareg in Niger: “Ik tour liever in eigen land, veel beter dan al die stress in Europa” (05/12/2018 - De Morgen)
  In Niger maken Toeareg-muzikanten niet zonder risico muziek. En toch kunnen ze het niet laten. Wij trokken naar de oevers van de majestueuze Niger-rivier voor een muzikale date met de Toeareg-band TisDass. 
  [naar artikel]
 49. Meer dan 60 doden bij aanval op militair kamp in Niger (11/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij een aanval op een militair kamp in het westen van Niger, vlakbij de grens met Mali, zijn dinsdag meer dan 60 doden gevallen. Dat is woensdag vernomen van veiligheidsbronnen. Dat is de zwaarste balans voor het Nigerese leger sinds het begin van de jihadistische aanvallen in het land in 2015.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.